Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Fiskarna

Pages: [1] 2 3
1
Vähän aiheen vierestä mutta tuli bugi vastaan bottien kanssa pelatessa. Kun botit kävelee liukkailla niin ne jatkavat kävelyä myös lumella sen jälkeen ja sen jälkeen pomppaavat pitkän matkan kymmeniä sekunteja myöhässä. Tätä on kuulemma ollut aikasemmassakin versiossa?

2
Eikös historiaa tarkastelemalla luonnollinen jatkumo olisi 10-9-8-7-jne tai 12-11-10-9-jne? Numerot lienevät kuitenkin samat molemmin puolin kielimuuria ;)

Tämän toisen vaihtoehdon säännöt pystyy kopioimaan melkeinpä suoraa englanniksi perhokalastuksen MM-kisojen säännöistä. Voin tarvittaessa etsiä linkin.

3
Jäin funtsimaan toisessa ketjussa sivuutettua ajatusta sektorijaon ja samalla henkkoht MM-kisojen yhdistämistä MM-joukkuekilpailuun. Päähän pälkähti seuraava ajatus ja heitän sen ilmoille ajattelemisen aiheeksi.

Joukkueen koko on sama 4+2. Jos kisoihin osallistuu vaikkapa samat 11 maata kuin tänä vuonna, arvotaan pelaajat neljään lohkoon niin että jokaisessa lohkossa on 11 eri maan edustajaa. 4 pelipäivää, joka kierrokselle uudet 3 (tai 4) 30min mappia ja myös lohkot voidaan tasapuolisuuden vuoksi arpoa joka kierrokselle uusiksi. Mapit voi olla joka lohkolle samat tai erit, ihan miten vaan. Itse olen joka lohkolle omien mappejen kannalla. Pisteytys sijoituksina tai käänteisenä pelaajamäärän mukaan, imo sijoituksilla helpoin. Yksilökisan voittaja on se joka saa vähiten sijoituspisteitä ja joukkue se jonka kaikkien neljän pelaajan yhteenlaskettujen sijoituspisteiden summa on pienin.

Esikuvana mallille on perhokalastuksen EM ja MM-kisat ja ymmärtääkseni myös pilkinnän ja onginnan puolella on vastaavanlainen formaatti.


Samaan pakettiin heitän päivitysehdotuksen SM-kisojen pisteytykseen. Nykypisteytyksen ongelmat tuurin ja yksittäisen voiton suosivuudesta tietää kaikki eikä niistä sen enempää. Uudeksi pisteytykseksi ehdotan samaa sijoituspistesysteemiä tai vain 10-9-8-7-jne, suurimman kalan pistettä voi harkita.

Olisi hienoa saada maailman parhaalle kalastuspelille myös pelin arvoinen pisteytys :)

4
Pistesysteemiä ei kannata kovin monimutkaiseksi muuttaa, koska nytkin se on sama kaikille.

Kyllä, se on sama kaikille. Siihen hyvät positiiviset asiat mielestäni loppuvatkin. Otetaan esimerkiksi Iso-Söimi, jossa ei ole lainkaan tavatonta että sijat 1-5 ovat vaikka 400g sisällä toisistaan, esim. 10,4kg-10,0kg. Viidennelle yksi perusharjus enemmän ja onkin eka. Nykypisteytyksessä voittaja saa pisteitä tuplasti neljänteen verrattuna, mikä on mielestäni järjetöntä. Nykypisteytys korostaa etenkin lyhyessä turnauksessa tuurin merkitystä. Itse en pidä sijoja 9-16 saman arvoisina. Kultainen ananas ei isommin mieltä lämmitä kuin huumorimielessä.

Mappina jälleen Iso-Söimi. Joukkue A saavuttaa sijat 1, 4, 14 sekä 15 ja joukkue B 5, 6, 8 sekä 10. C ja D jää huomioimatta. Mappi oli tasaista tiukkaa vääntöä, voittajalla on kalaa vaikkapa 10,3kg ja yhdeksännellä 7,9kg. Nykypisteytyksellä A saa 15p ja B 9p. Tasaisella sijoihin perustuvalla pisteytyksellä A saa 19p ja B 19p.

En tiedä koodaamisesta mitään, mutta en usko mahdottomaksi lisätä esim. buddyyn asetusta, joka laskee neljän hengen tiimeistä kolmen parhaan sijoitukset yhteen.  Oon usein laskenut turnauksissa pisteet ja sijoitusten ja pisteiden pyörittely on välillä ihan hanurista ja virheitä sattuu. Kun sijat=pisteet, ei tarvi pähkäillä vanhan liigapisteytyksen malliin että montakohan pistettä se seitsemäs taas saikaan.

5
Imo pelkkä Suomen liiga on liian suppea otanta eikä kerro koko totuutta. Kovimmat liigat pelataan Euroopassa ja siellä menestyneitä tiimejä ja pelaajia ei voi sivuuttaa kisajoukkueen valinnoissa. En pidä lainkaan huonona sitä lisäporkkanaa, että SM-liigan voittanut joukkue saa päättää kapteenin ja kapteeni muun miehistön MM-joukkueeseen. Se on sitten miettimisen arvoinen asia mennäänkö sillä sen hetken kuumimmalla joukkueella saman vai vasta seuraavan kevään MM-kisoihin pidemmän treeniturneerupeaman jälkeen. Tällä hetkellä näen turhana päättää MM-joukkue jo vuotta ennen turnausmuotoiseen kilpailuun jossa pelit kestää lyhymmillään neljä mappia. Voisi sanoa että menee turha työ hukkaan :)

6
Jep. Myös perhokalastuskisoissa on vastaava pooli/sektorijako. Laskin yhden tämän kevään MM-joukkueen sparriturneen pisteet aiemmassa viestissä kuvaamallani tavalla ja sillä oli aika suuri vaikutus joukkueiden järjestykseen. Kielimuuri on kyllä oma haasteensa.

7
Mapit on ongelmista vähäisin eikä todellakaan viestini pääkohta vaikka satuin ne kirjoittamaan ekaan kappaleeseen. Kehitettävää näen pisteytyksessä. Perhokalastuksen, pilkinnän ja muistaakseni myös onginnan MM-joukkuekilpailuissa ympäri maailman ratkotaan sijoitukset sijoituspisteinä jossa jokaisen kilpailijan tulos huomioidaan. Mikäli esikuva kisaformaatille on tosielämän kalastuskisoissa, niin miksi ei oteta käyttöön myös siellä toimivaksi todettua pisteytystä ratkaisemaan järjestys? Nykypisteytyksellä kärjistettynä tasainen vaikka 5-9 sijoille pilkkivä pelaaja saa vähemmän pisteitä kuin yhden mapin vaikkapa 5kg hauella voittava ja muut mapit punnalla kiveksiä neppaileva pelaaja :)

8
Henkilökohtaisesti kohdistaisin hienoisen kritiikin turnausformaattiin. Tän vuoden arvonta löi näyttöön yllättäen mapit ja modit jotka on aika oikukkaita ja muutamissa mapeissa revittiin kovimmat tulokset paikoilta joissa ei oo kalaa kuin joskus ja jouluna. Nykymallissa yksikin huono päivä ratkaisee ihan sikana ja kaikille sattuu niitä huonoja päiviä virtuaalipilkin parissa.

Mikäli halutaan pitää MM-kisat nykyisellään ja esikuvana tosielämän MM-kisat niin heitän ehdotuksen pisteytyksen muuttamisesta tasaisuutta suosivaksi yksittäisiä onnistumisia suosivan pisteytyksen sijaan. Pisteet sijoituksista, ykköselle 1 jne viimeiseen asti ja joka joukkueesta huomioidaan 3 parasta per mappi. Sijoituspisteet lasketaan yhteen ja mitä vähemmän niin sitä parempi. Helppoo ja kivaa.

9
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Kronoksen turneet
« on: February 16, 2019, 23:00:14  »
Pisteytys sijotuspisteillä kuten pilkin MM-kisoissa. Tiimin tulokseen laskettu joka mapista kolmen parhaan pelaajan suoritus.

1. Finland: 90p    (17+32+19+22=90)
2. Tok: 110p    (37+15+24+34=110)
3. Varamiehet: 116p    (16+27+48+25=116)
4. Kikit: 129p    (34+34+25+36=129)
5. Kronos: 132p     (38+39+22+33=132)
6. Sk: 133p    (30+31+42+30=133)

10
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Kronoksen turneet
« on: February 16, 2019, 14:39:33  »
Moro,

Turneesta luvassa myös irl pilkin MM-kisojen formaatin hengessä oikeiden kisojen pisteytystä soveltaen. Pisteet sijoituksina ja joka mapista huomioin kolmen parhaan sijoituksen per joukkue.

Tässä voittaja ei välttämättä ole yksittäisiä huippusijoituksia ja muuten ailahteleva joukkue vaan vahvimpaan kokonaissuoritukseen koko turnauksen ajalta kyennyt joukkue.

11
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Android versio 1.2.3 on julkaistu!
« on: September 19, 2018, 14:28:48  »
Nyt vasta tämän löysin. Uusi versio on vaikuttanut jotenkin raskaammalta ainakin omalla OnePlus2 puhelimellani. Mappien alussa ja lopussa pelikellon aika vaihtuu parin sekunnin välein jo kun 10 pelaajaa liikkuu samaan aikaan. Häviän minuutin juoksumatkalla 15s muille pelaajille kun pelihahmo pysähtyy milloin mihinkin tai näyttökuva ei liiku hahmon mukana niin kuin kuuluisi vaan ukko juokseen kulmasta ulos. Muistista ja netin nopeudesta tämä ei ole kiinni. Onko pp2 ja oneplus2 välillä yhteensopivuusongelma kuten on kuulemma oneplus6 kanssa missä peli ei pyöri ollenkaan?

12
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Kronoksen turneet
« on: February 13, 2018, 22:50:20  »
Sijoituspisteillä top10, suluissa tasatilanteen ratkaisu:

1.OltermanniLahna 23p
2. Kouri 26p
3. Tintti 27p (1,3)
4. aku ankka 27p (1,6)
5. Memmukka 27p (1,7)
6. Valas 29p
7. Fiskarna 30p
8. Assassin 31p
9. Hi Luigi! 32p (3,8)
10. Kala-Ukko 32p (6,6)


Ja tutuilla liigapisteillä top10:

1. OltermanniLahna 30p
2. Tintti 26p (1,3)
3. aku ankka 26p (1,6)
4. Memmukka 25p (1,7)
5. Kouri 25p (2,5)
6. Valas 23p
7. Fiskarna 20p (3,4)
8. Kala-Ukko 20p (6,6)
9. Hi Luigi! 18p (3,8)
10. Assassin 18p (4,5)


Kiitos pelaajille ja onnittelut hostille voitosta! 😀

13
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Kronoksen turneet
« on: February 13, 2018, 16:50:32  »
Morjens,

Sinkkuturnee klo 20:00. Pelataan 4 30min mappia, ekana Koivusaaren matalikko 213 kl ja loput voittajan valinnalla.
Ip: 85.23.112.99 ja aukeaa noin 19:45

Pisteytyksenä kokeillaan hieman paremmin tasaista suorittamista suosivaa tyyliä. Pisteet tulevat sijoituksen mukaan ja pienin pistemäärä voittaa. Sijat 1-10 saavat sijoituksensa mukaisesti pisteet, sijat 11-15 11p ja 16-20 12p. Suurin kala ei tuo lisäpisteitä mutta tasatuloksessa sijoitus määräytyy suurimman kalan mukaan kuten tähänkin asti. Muokkaan tätä hieman pelaajamäärän mukaan, jos tulee miltei täysi hosti niin pisteille 12 ekaa samalla systeemillä ja loput 13 tai 14p sijoituksesta riippuen. Lasken rinnalle pisteet lisäksi liigapistein.

Toivon runsaslukuista osallistumista ja palautetta kokeilusta pelin jälkeen.

14
Hyvää keskustelua ollut ja toivottavasti pysyy samanlaisena. Oon Anrin linjoilla tässä ja kannatan jonkinlaista pidemmän ajanjakson rankingsysteemiä kisajoukkueen valinnassa.

Jos kisat pysyvät nykyisessä muodossa niin uskoisin että suomalaisista pelaajista saataisiin vaikkapa neljä 4+2 hengen joukkuetta joilla on ehkäpä mahdollisuudet pärjätä MM-karkeloissa. Joukkueiden kesken pelattaisiin pitkin syksyä ja kevättä turnauksia ja kaikissa turnauksissa parhaiten menestynyt joukkue saisi MM-paikan. Pelaajistoa voi turnauksissa kierrättää vapaasti ykkösnyrkin ja varapelaajien välillä ja tavoite on että voittajajoukkueen pelaajilla on MM-turnauksen tullessa hyvä tiimihenki, toistensa pelityyli ja paikat tiedossa päällekkäisyyksen varalta ja sen hetkisen vireen mukaan oikea ykkösnyrkki ja varapelaajat.

Yllä oleva ehdotus on vain oma (keskeneräinen) mietintäni miten voitaisiin saada kisoihin taitava, yhteen hitsautunut ja motivoitunut tiimi, ei joukkoa yksilöitä. Pidemmän ajan karsinnalla toivoakseni saadaan kisatiimille ns koko pilkkikansan tuki. Nykysysteemillä on tuntunut että on liikaa niitä jotka oikein toivovat kisatiimille epäonnistumista jotta pääsevät sanomaan "mitäs minä sanoin, ei tuolla tiimillä voi pärjätä edes juoppojen iltapilkeissä."

15
Olen samaa mieltä Vilerian kanssa. Koko kausi pelataan finaali mielessä ja sitten pleijarit on yhdessä viikossa ohi, lyhimmillään yhdessä pelissä. Jos ja kun (toivottavasti) nykymalliin tai lähes samanlain liigaa tulevaisuudessa jatketaan, niin toivoisin pleijareista pidemmät. Nyt hyvä runkosarja voi mennä hukkaan kun epäonnistuu yhdessä ainoassa pelissä tai jopa yhdessä ainoassa mapissa.

Ehdottaisin jatkoon sellaista, että välierä ja finaali pelattaisiin eräpisteistä, kuten joskus takavuosina oli. Esimerkiksi välierästä pääsee jatkoon se tiimi, joka saa ensimmäisenä 6 eräpistettä ja finaali pelataan kolmella joukkueella kunnes eka tiimi saa 9 eräpistettä. Luvut ovat vain heittoja. Mitä mieltä muut ovat?

16
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 29, 2017, 12:11:24  »
Ongelmat jatkuu.. Liigapelaaminen on melko haasteellista kun peli lagittelee jatkuvasti kun isompi määrä pelaajia liikkuu samanaikaisesti. Botteja vastaan sama eli ei pitäisi olla netistä kiinni. Pelissä bugi vaiko laitteessa jotain? Ihmettelen kyllä jos ei 1+2 jaksais tätä pyörittää, minkään muun sovelluksen kanssa ei oo ollu probleemaa. Pitäiskö kokeilla asentaa peli uudelleen ja pitääköhän kokoversio maksaa tällöin uudestaan?

17
Onnea pärjänneille! Heittoperhojen ottaja laittakoon mulle viestiä :)

18
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Version 1.2. kehitysketju
« on: February 25, 2017, 21:43:19  »
Onko kartan ja syvyyskartan zoomaamista mahdollista toteuttaa? Helpottaisi mobiilipelaamista huomattavasti kun ei tarvitsisi tähdätä joillekin paikoille silmät sirrillä nenä kiinni näytössä ja reiän porattuaan huomaa silti poranneensa väärään syvyyteen...

19
Kiitokseksi kanssapelaajille yhteisistä vuosista, laitan minäkin palkintoa SM-kisoihin. Hauen kesäkalastukseen liittyvää, tarkentuu myöhemmin.

20
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 07, 2016, 13:26:01  »
Kokeilin eikä ollut kuin meidän oma wifiverkko alueella. Reititin taitaa olla just tuo elisaviihteen, ilman ulkoisia antenneja.

21
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 06, 2016, 19:35:54  »
Joo hoksasin just saman homman, heti kun sormi menee tunnistimen päälle niin näyttö pimenee. Ja vaakanäytöllä pelatessa käsi meinaa peittää sen koko ajan. Kiitos ja pahoittelut turhaksi osoittuneesta "viasta"  :D osaisko joku tekniikan ihmelapsi kertoa saako tuon jotenkin lukittua?

22
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 06, 2016, 19:01:49  »
Ping oli vaihdellut 100-3000ms välillä. Kumma juttu, kännykän mukaan verkkosignaali oli hyvä tai erinomainen koko ajan...

23
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 06, 2016, 18:59:55  »
Kas pahusta, tota en tiennyt. Eli pitäiskö auttaa jos puhelinta pitää kauempana? Kun käytti pelkkää skypeä ja oli puhelussa mukana niin näyttö ei vilkkunut vaan toimi ihan normaalisti.

24
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Ongelmat androidilla
« on: September 06, 2016, 11:42:16  »
Kiitos vastauksesta. Täytyy tosiaan kokeilla uudemman kerran skypen kanssa yhdessä, wappipuhelua tai sitten spotifya taustalla että vilkkuuko vieläkin.

Kolmella hostilla oon nyt puhelimella pelannut ja kaikissa ollut enemmän tai vähemmän samaa yhteysongelmaa. Näin pienellä otannalla on vielä paha päätellä mitään mutta kun hostilla on alle kymmenen pelaajaa niin ongelmia ei juuri ole. Sitten kun pelaajien määrä lähestyy kahtakymmentä niin kairaamista saa odottaa pisimmillään puoli minuuttia ja tulee jatkuvasti yhteysvirheitä vaikka netti näyttää täysiä palkkeja. Harkkapelissä lensin autobannilla pihalle speed cheatingin takia pihalle. Sitä ennen ukko kairasi puoli minuuttia putkeen.

25
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Ongelmat androidilla
« on: September 05, 2016, 14:14:34  »
Dodiih, kokoversio androidille on ladattu ja yhden turneen ja haastepelin verran testattu. Pääosin toimii loistavasti mutta pari juttua haittaa pelaamisen nautintoa.

Kokeilin eilen skypeä ja pilkkiä samaan aikaan. Ekat 5min toimi pilkki ja skypepuhelu loistavasti mutta sen jälkeen näyttö alkoi vähän väliä vilkkumaan mustana ja jouduin lopettamaan puhelun. Olisi mahtava homma jos molemmat saisi toimimaan samaan aikaan. Puhelimena on Oneplus2 jossa on käyttömuisti 4 gigaa ja tuo ei tullut täyteen vaikka oli pilkki ja skype päällä.

Toinen asia mikä haittasi pelaamista oli jatkuvat viiveet kairaamisessa ja yhteyden pätkiminen vaikka wlanverkko oli täysi,  samoin kuin puhelimen oma LTE verkko. Tosin muilla oli samaa viivettä kairaamisessa ajoittain joten voiko johtua myös hostista?

Viimeinen asia kuuluu kyllä toiselle aluellee mutta kaipaisin mahdollisuutta zoomata kauemmaksi pelihahmosta kävellessä. Samoin syvyyskarttaan ja koko alueen karttaan zoomit, meinaa olla pahuksen vaikeaa osua tiettyyn syvyyskäyrään onnettoman kokoisella kartalla 5,5" näytöllä.

Kokonaisuus jää roimasti plussan puolelle, huippuhomma että peliä on mahdollista pelata puhelimella!

26
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Verkkopelaaminen puhelimella
« on: September 01, 2016, 22:59:01  »
Kiitos vastauksesta. Onko joku sattumoisin testannut toimiiko pilkki ja skypepuhelu samaan aikaan?

27
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Verkkopelaaminen puhelimella
« on: September 01, 2016, 16:57:43  »
Onko jollakin kokemusta verkkopeleistä kännykällä? Onnistuuko chatin käyttö ja vaatiiko nopean wlanin toimiakseen kunnolla? Pähkäilen kokoversion lataamista puhelimeen kun kuulun siihen alle kahteen prosenttiin pelaajista jotka pelaa vielä Windows XP käyttiksellä ja sillä pelaaminen ei ymmärtääkseni tulevaisuudessa enää onnistu.

28
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Vs: Henkilökohtaiset SM-kisat
« on: January 25, 2016, 11:29:49  »
Käviskö MM-kisoja ajatellen muutama F5 turnee johon tulis muutama porukka esim. eri tiimeistä mitteleen voimiaan?

29
Vaihdoin noin viikko sitten kännykällä foorumin kielipaketin englannista suomeen. Tämän jälkeen keskusteluista ei oo näkynyt muuta kuin viestin kirjoittaja ja allekirjotoitus, itse viestiä ei ollenkaan. Missähän vika? :-?

30
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Uusien järvien testailua
« on: November 28, 2015, 01:21:58  »
Mielelläni oisin mukana testaamassa heti kun intti loppuu viikkoa ennen joulua :)

Pages: [1] 2 3


center>