Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vellamo

Pages: [1] 2
1
Onginta / Yksi ainoa matikka
« on: February 23, 2005, 15:45:23  »
Olen saanut vain yhden sattumamatikan mato-ongella. Reppana erehtyi matoseen kiinni keväällä hauen kutuaikaan. Mutta olipahan riemukas tapaaminen!

2
Kaikkea kalastuksesta / Juniori mukaan kalareissulle!
« on: January 14, 2005, 21:22:24  »
Gallupintapainen läjäys vanhemmalle kalastuspolvelle: Missä iässä ja millä tavalla olette raahanneet jälkikasvun kalaan? Pilkkireissulle repussa tai pulkassa? Hyttystensyötiksi tai haavinkantajaksi? Kertokaa kokemuksia ja kommelluksia ja hyviä vinkkejä.

Ensimmäinen reissu vielä odottaa.. Ei kiinnostanut junioria vielä edes jäiset ahvenet!

3
Etelä-Suomi / Re:kaitalammen lähellä olevat lammet ja järvet
« on: June 17, 2004, 11:46:37  »
Mikähän Suomen kaikista Kaitalammista on kyseessä? Notta osaisi siirtää tämänkin keskustelun oikeaan paikkaan ja notta joku osaisi vastata aiheeseen.
Hieman tarkkuutta ja maantieteellistä rajausta kysymyksen asettelussa, kiitos.

4
Onginta / Re:Mato-ongella madetta?
« on: June 16, 2004, 12:55:43  »
Ottaahan se matikkakin mato-onkeen. Minun kokemukseni on tasan yhden vahinkomatikan suuruinen parin vuoden takaa. Kyseinen yksilö oli keväällä nautiskelemassa hauen kutupaikoilla, kun sattui matoon kiinni. Eli uiskenteli ihan rannan tuntumassa, vettä korkeintaan metri. Pieni, limainen ja ruma (henk. koht. mielipide).

5
Ulkomaat / Re:perhot ruotsin lappiin
« on: May 17, 2004, 12:27:56  »
Quote
Admin haloo !!       Viesti poistetaan jos perho ei oo teille tuttu   ???  >:( >:(

Ei, viesti poistetaan, jos viestin sisältö on yksi sana/kaksi sanaa ilman muuta informaatiota. Mikähän lie estänyt Sinua kirjoittamasta edellistä tietotulvaa jo aikaisempaan viestiisi.

6
Kaikkea kalastuksesta / Re:Tupakinhajun vaikutus kalantuloon?
« on: April 04, 2004, 11:17:53  »
Kalantulo heikkenee minun kohdalla huomattavasti. Jos joku sytyttää vieressä tupakan, siirryn välittömästi protestoiden yskien kauemmaksi.

7
Kaikkea kalastuksesta / Re:Yksin vaiko kaverin kanssa kalaan?
« on: March 30, 2004, 14:11:46  »
Täytyypä todeta, että harvemmin tulee kalastettua yksin, jos sitten ei mökillä laiturilta onkimista lasketa yksinään kalastamiseksi. Mukana on yleensä puolisko, ja jos se ei käy päinsä, niin vaihtoehtoina on veljeä ja siskoa, isää ja äitiä, kavereita tai tätejä.. Kalaseuraa kyllä yleensä on löytynyt.

8
Olli Kuhta: Kyse ei ollutkaan erikseen ylimääräisten vapojen vetoluvista vaan moottorikalastuksen kuormittavuudesta vesistölle ja muille vesillä olijoille ja se verrattavissa samaan maksuun soutukalastelijan kukkarolle. Voihan sinne soutuveneeseenkin maksusta laittaa ne kymmenen vapaa sojottamaan, jos niikseen haluaa.

Moottorilla pääsee ja ehtii, soutelemalla saalistusala jää vähäisemmäksi. Moottoriveneessä ei pahemmin tarvitse lihaksiaan käyttää liikkumiseen, soutuveneessä ainut apu tulee tuulesta (vaikka sekin on yleensä vastainen).

Sinänsä mielenkiintoista, että Suomen valtio haluaa maksuttaa samalla tavalla kuntoaan hoitavia kalastajia ja polttoaineella pöristeleviä metelöijiä.

Toivottavasti NYT alat ymmärtää, mitä tarkoitan.

9
Pitäisiköhän minunkin sohaista lupasoppaa vielä..

Metsähallituksen luvat:

Niillähän periaatteessa saa kalastaa metsähallituksen omistamilla vesillä. MUTTA metsähallituksella on oikeus vuokrata lampareita yksityisille. Siinäpä ostat luvan ja paikan päällä onkin suuret "Kalastus kielletty"-kyltit! Lammessa, johon minulla periaatteessa olisi lupa, mutta joku on ehtinyt maksaa enemmän. Eipä paljon edes onkivapakaan lämmittäisi siinä vaiheessa.

Entäpä, jos kysynkin luvan tähän yksityiseen lampeen ja saan sen isännältä tai emännältä suusanallisesti. "Voe tokkiinsa, haje vuan muutama pannuahven! Tuo kissalle pienemmät!" Ja paikan yhteisvuokrannut naapuritalon isäntä tulee ajamaan minut haulikon kanssa pois salakalasta, vaikka minulla on lammen vuokranneen yksityishenkilön lupa kalastaa paikalla. Tuskin ahneelle vuokraajalle kelpaa "nokuselupas"-lupa.


Lääninlupa+kalastuksenhoitomaksu:

Saman hinnan saamista kaloistaan maksaa sairaslomalainen soutu-uistelija, joka vetää yhtä vapaa perässään kuin useamman tuhannen euron uisteluveneilijä, jolla on kymmenisen vapaa vedossa. Kumpikohan kuormittaa enemmän kalavettä ja kumman kukkarossa lupamaksut painavat enemmän? Tätähän laki ei ota huomioon ollenkaan.


Pitäisköhän pistää taas lakiehdotusta eduskuntaan, että erotetaan "virkistyskalastus" ja "moottorikalastus" toisistaan. Suolampiin vieheen heittely saisi olla samanlainen jokamiehenoikeus kuin marjojen poimiminen ja metsässä kävely, jonka saisi suorittaa kalastuksenhoitomaksulla. Erilliset läänimaksut tulisivat ajankohtaisiksi vasta suuremmilla ja jalokalaisimmilla vesillä, kun veneen perään lykätään kiinni moottori. Johan se olisi kansanterveydellekin yksi plussa lisää, kun liikkuminen suoritettaisiin omilla raajoilla eikä hevosvoimilla. Sen lisäksi luonnollisesti erilliset luvat istutuspaikoilla, kuten nykyäänkin.

10
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Minkälainen jalkine käytössä?
« on: February 17, 2004, 12:32:18  »
Kälviäläisen Jokke-kengän valmistamat "manne-saappaat" (siis sellaiset nahkasaappaat... Kyllä, olen kuullut kuittailua niistä..) Kokonumero on paria isompi kuin normaalikengissä, joten tungen tuplavillasukat sisään. Vein ne äiskältä, joka joutui hankkimaan uudet puuntekosaappaat.

Ainut ongelma on, että saappaissa on turvakärjet. Jäätyvät mukavasti, ja joka kerta palelee varpaita. Pakkasella saattaa olla kunnon jääkimpaleet kärjissä. Muuten erittäin mukavat jalassa. Mielessä on käynyt, että investoisi uudet saappaat ilman metallikärkiä, mutta joka kerta ajattelee, että kyllähän nuilla ny vielä pari reissua menee.

11
Pistetäänpä väliin vähemmän vakava ja enemmän pohdiskeleva keskustelu.

Jos saisit esittää geeniteknologian seuraavaksi haasteeksi kalojen ominaisuuksien sekoittamista, niin mitkä kaksi kalaa haluaisit "risteyttää". Kerro myös, mitkä ominaisuudet haluaisit uuteen kalaasi jättää ja mitkä ehdottomasti poistaa. Olisiko kriteereinä koko, näkö, maku vaiko muu yksityiskohtaisempi piirre kalan käyttäytymisessä, joko siiman päässä tai vapaana uiskellessaan?

En halua tästä mitään enemmän, nopeammin, isompia- keskustelua, vaan kaipaan myös kunnon perusteluja ja rutkasti mielikuvitusta!

12
Itä-Suomi / Re:Kuopion niuva tai savilahti?
« on: January 25, 2004, 20:34:40  »
Hah, Kiso saa kyllä yleisöä, ainakin, jos nousee hitaasti vedestä uimarannan kohdalla, joka on kesäisin täynnä polvenkorkuista uimaopettelijaa. Ja taru Sammakkolampi Ness- hirviöstä on valmis.

Viime kesänä näin ainakin kerran jonkun esimurrosikäisen kalastajan heittelevän viehettä lampeen. Tyhjää pyyti.

Niuvan uimarannalta Savilahteenpäin tulee keväisin ongella ainakin hyvin särkiä. (Siili oli krantulla tuulella, eikä sille kelvannu, vaikka yritettiin syöttää.)

13
Onginta / Re:Vastaisku
« on: October 18, 2003, 18:11:44  »
Suurempia ahvenia veneestä onkiessa on vanha kunnon puukepakko ongenvapana ollut paras. Isompi ahven vie letkua vapaa pitkän aikaa, ennenkuin sen saa nostettua ylös. Kalat tarttuivat viime kerralla ihan hyvin kiinni (olivat syönnillään :) ), mutta väsytysvaiheessa äitemuori kiskoi pari-kolme kalaa puukepillä ylös siinä missä minä yhden lasikuituvavalla.

No, onhan siinä tunnetta väsyttää ahventa ongella pitkän aikaa..

Syysonginta jäänyt valitettavasti nolliin tänä vuonna.

14
Länsi-Suomi / Re:Venetjoen tekojärvi
« on: July 14, 2003, 00:48:26  »
Eli majailet Härkänevalla tai Läntällä..  ;)

Tänä kesänä ei ole vielä tullut käytyä kyseisellä vesistöllä. Velipojjaan vene on siellä, mutta itse veli on aina jossain muualla, kun itse olen paikalla. Kalastuspaine onkin suuntautunut Ullavanjärvelle.

15
Kaikkea kalastuksesta / Re:Juhannuskalat?
« on: June 24, 2003, 08:14:29  »
Mato-ongella tuli yhteensä toista sataa kappaletta kaloja (ahven, särki, kiiski, salakka). Jossain vaiheessa meni mielenkiinto laskea kappaleita. Uistellessa haukia ja kesän ensimmäinen kuha.

16
Ulkomaat / Eksoottisin kalasi?
« on: June 05, 2003, 08:39:22  »
Minkäslaisia mureenoita, rauskuja ja haikaloja on ulkomailla kalastellessa onkeen tarttunut? Retostelkaapa nyt saavutuksillanne ja kertokaa eksoottisin ulkomailla saamanne kala.

Itse ole melkein saanut silakan Ruotsissa. (Siksipä haluankin vähän mielenkiintoisempia kaloja mukaan keskusteluun.)

17
Onginta / Re:Kalojen iskut
« on: June 03, 2003, 10:13:56  »
Kiisken isku on yllättävä. Omien kokemusteni mukaan kiiski kiskaisee kohon suoraan ja terävästi ja syvälle. Ja mikä iloinen pettymys onkaan, kun vonkaleen sijasta koukussa killuu limainen ja piikkinen rääpäle.

Yleensä ennen kuin kiiski iskee, koho on koskemattomanoloinen pitkään. Ajatukset ehtivät jo harhailla..

18
Länsi-Suomi / Venetjoen tekojärvi
« on: May 22, 2003, 13:35:27  »
Onko kukaan tutustunut Venetjoen tekojärveen (Venetjärvi paikallisessa kielessä)?

Paikka on sinänsä mielenkiintoinen (?) kalastettava, järven pohja on täynnä kantoja, joissa uistimet ja pilkin on kiinni vähän väliä. Mato-onkikaan ei ole turvassa kannoilta.

Järvessä asustaa kuulemma muihin lähivesiin nähden suuriakin haukia. Mainittavia saaliita en itse ole saanut, heitellen ja onkien pari haukea ja nippu ahvenia. Viestejä kalakuolemista talven ajalta on kuulunut.

19
Sekalaista juttua / Re:MELKEIN sukua julkkikselle...
« on: May 15, 2003, 12:13:17  »
Sprintteri Johanna Manninen on minun entisen naapurini rippikoulukaveri.


20
Sekalaista juttua / Re:Paras elokuva?
« on: May 08, 2003, 08:06:45  »
Yhden sanan / rivin sisältämän viestin informaatioarvo on lähes nolla. Perustelkaa siis vähän, mikä lempileffassanne on niin hyvää, että sitä kannattaa mainostaa threadissa: ohjaus, tehosteet, näyttelijät, huumori, juoni, nostalgisuus...


21
Propilkki 1 / Re: Vakoileminen
« on: September 04, 2002, 10:24:25  »
Quote
Ja tuskin enää laitan kiisket syömään tasariin jos se on ongelma....  

Se olisi kyllä toivottavaa ja mielestäni on ProPilkin luonteenominaisuus, etteivät kiisket iske olemattomia hampaitaan tasariin. (Vaan se suuri ja mahtava hauki!!!  ;D)

Vakoilu kyllä kannattaa, jos näin asiassa pysytään..  :)

22
Propilkki 1 / Re: Procyon logo
« on: November 04, 2002, 20:55:43  »
Hups.. soorii, olisinhan kohteliaasti voinut sen hinnankin pistää samalla..

Eli 49 senttiä, vanhoissa rahoissa vähän vajaa 3 markkaa.

Ei siis ihan eedefelttien hintanen..  ;D

23
Propilkki 1 / Re: Procyon logo
« on: November 03, 2002, 18:46:46  »
No, itseasiassa kyllä. Tuossa sen aamupäivästä Mikon pyynnöstä väsäsin. Joten kiitos kommenteista..  :)

24
Propilkki 1 / Re: Procyon logo
« on: November 03, 2002, 10:48:25  »
Oorrait:Eli viestiä logo propilkki tai ikoni propilkki numeroon 173281 sen mukaan haluaako kännyänsä koristamaan logon vai soittoikonin.

** WellaMon - Service with a sincere smile  ;D **

25
Propilkki 1 / Re: Pelaavatko vanhempanne ProPilkkiä?
« on: February 10, 2003, 08:22:44  »
Äiskä vääntää Revontulipilkkiä Mersunkuvat silmissään.  :) Kuulemma ProPilkin Cup on liian pitkä pelattavaksi..

26
Rakentelu / Re: vesiohenteiset maalit
« on: July 31, 2002, 21:54:55  »
Quote
Koita seuraavaa: pölli vaimoltas tai joltain naiseläjältä puuteri rasiasta se ympyrän muotoinen superlonista valmistettu "töpötin" älä jää kiinni!

Tuota... Se töpötin on nimeltään puuterivippa ja parisuhteen kannalta on ehkä parempi kysyä ennen kuin pöllii...

Ja tiedoksi niille rakentelijoille, joilla ei sopivaa naissuhdetta: Niitä puuterivippoja (eli töpöttimiä) saa ostettua myös irrallisena... Jos vaan ilkeää sellaisen kaupasta ulos kantaa.. (Joo, kissallehan tämä tulee..)

 ;D  ;D  ;D   ;)

27
Etelä-Suomi / Re: myllykoski......
« on: January 09, 2003, 15:51:37  »
Quote
mihin vuoden aikaan mylliksen jäät suunnilleen sulaa?

Oliskohan tuossa kevätpuolella... ::)

28
Muut kalastuslajit / Re: Silmustaminen
« on: August 26, 2002, 17:17:40  »
Yksinkertaista: Tehdään siimastaa silmukka, ujutetaan silmukka rantavedessä lilluvan (elävän) kalan läpi ja nostetaan kala ylös.  Hirrrrtetään kala.. Vaatii varovaisuutta ja tarkkuutta.

Nosto kannattaa tehdä napakasti, mutta kohtuullisella voimalla. Liika voima tekee luonnollisesti yhdestä kalasta kaksi.  :P

Heinästäminen tarkoittaa suunnilleen samaa asiaa.. Siiman sijasta käytetään heinää.. Toimiiko? Riippuu heinästä..

29
Muut kalastuslajit / Silmustaminen
« on: August 25, 2002, 21:34:42  »
Onko kukaan käynyt silmustamassa? Kokemuksia? Saaliita? Mietteitä?

Itse en ole KOSKAAN käynyt, mutta ilmeisesti hauskaa toimintaa kesäpäivänä.. Vaan onko kalastustapana jäänyt unholaan?

30
Heittokalastus / Re: Mikä on kalareissussa parasta?
« on: July 31, 2002, 21:44:37  »
Samoilla linjoilla Fishin kanssa... Se kaverille kuittailu. Ja kuittaillahan voi, vaikkei itse olisi sen enempää saanutkaan. Sehän saa enemmän kalaa, jolla on paremmat kuittailut!!!  ;)

Nokipannukahvi kyllä kruunaa kaikki reissut. Nykyään itse lähden kalastamaan rentoutuakseni ja irrottautumaan hetkeksi kiireestä. Kalansaalis on se iiiso plussa.  :)

Pages: [1] 2


center>