Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Perdoon

Pages: [1] 2
1
Etelä-Suomi / Vs: Vantaankoski
« on: April 29, 2014, 22:09:45  »
Hei KK, suna mä olisin jo singahtanut VKK:lle. Sieltä on noussut ihan mallikasta taimenta ja muutakin. Muistaakseni siellä olisi myös saanut kalastaa 10€:lla huhtikuun loppuun asti.. :)

2
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: April 27, 2014, 11:00:34  »
Sen verran ja sen kokoista taimenta noussut VKK:lta että lieneekö se kielivän jotain vesistön tilasta? Huolimatta siitä että _askaa siellä edelleen on mutta Virhon avulla tietoisuus ja aktiivisuus kasvaa.

3
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: April 27, 2014, 10:57:34  »
Kuulin myös puskaradion kautta tuosta 6+ hauesta. Kaveri sai koskesta useampia näyttäviä taimenia, isoimpana 75cm ja 4,5kg. Eli kyllä siellä kala liikkuu. Itse olen käynyt nyt suvannolla kevään aikana 3 kertaa ilman tuloksia, kokemukset muutenkaan eivät kovin innostavia. Paine on kova, ollaan vieri vieressä ja pientä allasta kalastetaan. Harmittaa että koskea en ole vielä kokeillut mutta saattaa olla että mieluummin painelen suorilta ylemmäs jokea vaikkakin saalisvarmuus saattaa olla heikompi.

4
Heittokalastus / Vs: Kaloihin koskeminen
« on: April 27, 2014, 10:41:27  »
Itsellä kans äärimmäistä varovaisuutta kalojen kanssa mikä johtunee toistojen puutteesta sekä puhtaasta kunnioituksesta kalaa kohtaan mutta parhaiten kunnioittaa kalaa kun opettelee kohtelemaan sitä varmasti ja rauhallisesti (toki vikkelästi). Erinomaisia neuvoja jo tullut yllä ja itsellä heräsi vielä muutama ajatus. Tosiaan varo kalojen rimpuilua varsinkin silloin kun viehe vielä kiinni. Et halua saada koukkuja itseesi ja mahdollisesti vielä syvälle... Toisekseen tuo kidusote (LL) on hyvä ja kala tottelee sitä tapauksesta riippuen kiitettävästi mutta ole xtravarovainen käyttäessäsi sitä varsinkin pienempien puikkareiden kanssa. Kiduskannet ja myös kidukset terävät joten pieneltä kalalta suurempi mahdollisuus saada viiltohaavoja mielestäni kuin isommalla. Mutta reeniä vaan, siitä se alkaa taittumaan!

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 15, 2014, 10:26:31  »
Joo, mun mielestä toi poikkeuslupa on aika selkeä enkä näe siinä itsellä urputtamisen sijaa. Ilmeisesti jossain siitä on noussut myrskyä mutta jos peli on selkeä ja kaikki rasvaevälliset vapautuu niin hyvä. Mutta kuten Jup€ laittoin niin jokuhan senkin kiertää varmuudella, eikä hyväkään valvonta niitä pelasta. Ite käyn Siurolla muutaman kerran kesässä ja mietin onko tässä boikotin paikka mutta taitaa olla tarpeetonta.

6
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: March 13, 2014, 19:12:18  »
Osaako Anr tai Köster sanoa onko laiturin alueella jotain spessua vai pakkautuuko porukka siihen vain hyvän heitettävyyden takia? Voisin äkkiseltään kuvitella että siellä on muutama hyvä spotti muuallakin. Ilmeisesti kalastus rajoittuu siihen pitkään/isoon kävelysiltaan?

7
Etelä-Suomi / Vs: Porkkala, missä hyvät kalapaikat
« on: March 13, 2014, 19:06:42  »
Kyselin samaa toisellakin palstalla ja siellä tuli sekalaisia viestejä. Joku sanoi että jäässä, toinen sanoi että auki ja kolmas että avoinna kärjestä luotsiasemalle. Ota tuostakin nyt selvää sitten. Yritin viikko sitten katsella Lähteelän lintutornista ja olisi näyttänyt että auki on mutta 100% varmuutta ei ole. Ja näinä päivinä tapahtuu muutoksia ihan päivätasolla.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 12, 2014, 20:40:37  »
Mitä olette mieltä noista poikkeusluvista? En tiedä muiden poikkeuslupien kohdalla, mutta esimerkiksi ilmeisesti ainakin Siurolla tuo perustellaan pakollisilla juoksutuksilla jotka käytännössä tekevät luonnonkudun tyhjäksi (juoksutus vie sorat ja kudun). Näin ollen poikkeuslupa tarkoittaisi että kalalupausta ylläpidetään istutuksilla jolloin alamitta olisi alempi ja 60cm alamitta tarkoittaa villitaimenta.

Onko tietoa muista poikkeusluvista?

9
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: March 12, 2014, 20:23:46  »
Joo ko. ryhmässä jo olen, täytyypä tiedustella.

Edit: Jos vaan avaisi silmänsä. Ryhmässä Jukka onkin asiaan jo vastannut.

10
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: March 12, 2014, 20:20:48  »
Jahas jahas, ihan viimeistään nämä tiedot tarkoittavat että tuskinpa se väkimäärä ainakaan laskusuunnassa on. No mutta sopu sijaa antaa, siellä nähdään. :)

11
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: March 12, 2014, 09:27:47  »
Onko kenelläkään tietoa millä perusteilla ja mille kaloille (istari/villi) poikkeuslupaa Siurolla ollaan hakemassa? Heidän nettisivuilta en tietoa löytänyt.

12
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: March 12, 2014, 09:23:21  »
Siikapaikkoja on kyllä jo muutamia avoinna, juuri kävin Karhusaaren kupeessa tarkistamassa tilanteen ja siellä ainakin pääsee jo matoa viskaamaan mereen. Wobblerissa pyörähdin toissa päivänä ja joku siinä kävi hakemassa matoja joten kyllä siikamiehet on jo aktivoituneet.

Nyt luvattu uusia pakkasia niin suvanto taitaa jäätyä umpeen uudestaan, mutta heti kun huhti-toukokuussa on avoinna niin pieniä pistoja täytyy VKK:lle tehdä. En tiedä kuinka tulee saamaan mitään, mutta ei paljoa tarvittaisi niin kalaonni on jo huomattavasti parempi kuin Vantaajoen ylemmillä koskilla. Odottavan aika on pitkä. :)

13
Etelä-Suomi / Vs: Vanhankaupunginkoski
« on: March 11, 2014, 17:27:38  »
Kovasti päätin viime syksynä etten VKK:lle mene kalaan sen jatkuvan paineen takia, mutta kalastushimo näin talven kourissa saa pyörtämään päätöksen. Ajelen tuosta aina silloin tällöin ohi ja seurailen jääpeitteen katoamista ja odottelen koska pääsee uutta hyrrää testailemaan. Kireitä odotellessa!

14
Etelä-Suomi / Vs: Porkkala, missä hyvät kalapaikat
« on: March 11, 2014, 17:24:12  »
Hojo,

Onko kukaan käynyt hiljattain Porkkalassa. Mahtaakohan niemenkärki olla jo avovettä?

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« on: March 11, 2014, 11:57:26  »
Eilen katselin kuvia joita eräs kalamies postasi naamakirjan Hauenkalastajat -ryhmään omasta kanootistaan. Oli semmoinen päällä istuttava, oli kaiut, kartat, vapatelineet yms. Hauskannäköinen peli, kuulemma siirtymillä menee parhaimmillaan 10km päivässä ja myteriäkin kestänee jonkin verran.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Taimenen alamitta 2015
« on: March 11, 2014, 11:55:00  »
Mielestäni alamitat ja niiden nosto on perusteltua jos kerta luonnontila on mitä väitetään tällä hetkellä. Ja miksei olisi, ainakaan merkkejä mistään muusta en ole huomannut. Yksi huolestuttava ja ikävä piirre mikä kalastusta vaivaa on asenteellisuus. Luulen että asenteet muuttuvat suopeammaksi ja ymmärtäväisemmiksi kalastusta ja elvyttämistä kohtaan vain luontaisella sukupolvien vaihdoksella, mikä on todella hidasta. Myös kalastajamäärät tippuvat luonnollisen poistuman kautta, mutta se taitaa olla suojelun kannalta vain hyvä asia. Jos olet tehnyt jotain asiaa 40-50 vuotta niin vaikeahan siitä on antaa periksi ja myöntää aikojen muuttuvan.

Myös valvonnan puutteellisuudesta tai kokonaisesta puuttumisesta olen huolissani. Mitä iloa alamitoista on jos niitä ei valvota. Tilaisuus/mahdollisuus muokkaa ihmisluontoa.

17
Heittokalastus / Vs: Goexpo 2014
« on: February 26, 2014, 15:23:26  »
Kyselin tässä taannoin hieman samoja asioita mutta ei vastauksen vastausta. Kannattanee siis odottaa itse eventtiä ja mennä paikalle kuikuilemaan. Sen verran joku antoi jossain suusanallisesti vinkkiä että kannattaa olla tarkkana ns. "messutarjousten" kanssa... Ja myös että jonkun mielestä huonosti, jonkun mielestä hyvin tarjouksia. Otapa näistäkin nyt selvää, paitsi paikan päällä.

18
Etelä-Suomi / Vs: Vantaankoski
« on: February 10, 2014, 19:55:14  »
Samat kiinnostaa mitä Kela tuossa kyseli. Lisäksi onko jotain lämpötilaa jossa kalat aktivoituvat, ja onko joelle järkeä mennä kevättulvien aikoihin?

19
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: January 05, 2014, 21:51:15  »
Kohde hyvä ja teko hieno! #respect

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« on: January 05, 2014, 21:47:58  »
Minkälaisen matkan menit noin testis aikana? Saitko tuntuman renkaaseen koko aikana, eli rentouduitko ollenkaan vai menikö koko aika kroppaa jännittäessä?

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalabongaus 2014
« on: January 05, 2014, 21:43:15  »
1) Kuha
2) Hauki
3) Pasuri
4) Ahven

22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« on: January 02, 2014, 22:19:29  »
Laitahan hauki000 kommentteja kun pääset testailemaan, mielenkiinnosta hauska kuulla. Törmäsin muuten youtubessa nimimerkkiin "finnsfishing", sieltä löytyy muutamia videoita kelluntarengaskalastuksesta. Kannattaa tsekata jos ei tuttu ennestään..

Kävin viime viikolla Helsingin keskustassa entisen Tyrskytaimenen tiloissa, jonka oli ruoto.fi ostanut. Siellä oli ihan hyvänoloisia renkaita ja kahluukamoja tarjolla. Myyjä esitteli omat välineensä ja oli osaavan oloinen spekseistä, täytyy vertailla lisää ja pyytää tarjous setistä keväämmällä.

23
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: December 27, 2013, 21:50:26  »
Tänään tuli valoisa aika tutustuttua Siuronkoskeen ja tyhjän heittämiseksi meni. Ei näpyn näpyä tullut, joku random perhostelija kehui saaneensa kosketuksen mutta ei pysynyt kiinni. Tämän lisäksi havaitsin jonkun jantterin saaneen alueen ulkopuolelta ilmeisesti hauen.

Paikallinen toveri kommentoi kosken tilannetta äärimmäisen vuolaaksi, sateet tehneet tehtävänsä. En tiedä oliko virtaus ripauksen kova, mutta kaikesta huolimatta (jopa sateesta) hauskaa oli!

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« on: December 27, 2013, 00:04:52  »
Meinaatko hankkia räpylät vielä vai saako niitä edes saappaiden päälle?

Kaveri juuri postasi omatekemän videon nettiin, jossa olivat köörillä kalassa kelluntarenkailla ja saivat kunnon haukimammaa. Hittolainen näyttää kyllä sen verran hauskalta touhulta että ei ainakaan laske kuumetta. Kyllä renkaan hankinta näyttää vääjäämättömästi edessä olevan ensi kaudelle.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kelluntarenkaat ja ponttooniveneet
« on: December 26, 2013, 11:57:14  »
Tänään laitoin tilaukseen tuollaisen Keeper-kelluntarengas-setin. http://varuste.net/Keeper+Kelluntarengas
Saa nähdä onko tuo kuinka hyvä.

Oletko jo tilannut kahluuhousutkin, löysitkö sopivia?

26
Etelä-Suomi / Vs: Vantaanjoki / Nukarinkoski
« on: December 24, 2013, 15:10:06  »
Pääasiallisesti mediassa huomioidaan esim. Itämeren kohdalta naapureiden päästöt, ja ehkä tämä uutisointi on johtanut siihen että jotenkin kotipesää pitää puhtoisena. Mutta näin ei selvästikään ole, ja kieltämättä aika järkyttävää lukea näitä Karin tilastoja (eivät siis koske suoranaisesti Itämerta, välillisesti ehkä). Nykyaikana ei tällaisia enää kuvittelisi tapahtuvan, mutta kuinka väärässä sitä voikaan olla. Mielenkiintoinen seikka oli myös lukea kesällä/syksyllä Helsingin Sanomista juttu kalojen sisältämistä myrkkymääristä (ihmiselle epäsuotuisat ainesosat) sekä järvillä että merellä. Järjestäen merikalat olivat tuntuvasti puhtaampia kuin järvikalat, mikä taas herättää miettimään järvien puhtautta.

27
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 24, 2013, 14:47:22  »
Millä tavalla näitä reissuja rahoitetaan, onko kyseessä vanhempien kukkarot vai tukeeko seurat/järjestöt nuorison reissuja jotenkin?

28
Länsi-Suomi / Vs: Siuronkoski
« on: December 24, 2013, 14:14:00  »
Kiitos Kipster kommenteista, täytyy käydä perjantaina katsastamassa ottipaikat.

29
Vieheet / Vs: Popperit
« on: December 22, 2013, 17:21:52  »
Lueskellut jengin tykitystä poppereista, ja niimpä parit tuli hankittua myös. Ostin jo aiemmin syksyllä 3kpl Rapalan isompia poppereita, taitavat olla 14cm eli aika jötköjä. Näitä en ole päässyt vielä testaamaan.

Tänään ostin Prismasta pienemmän Skitter Popin (7cm/7g) värinä puna-oranssi mustilla raidoilla. Täytyy vielä metsästää jostain pienempiä 5cm UL-vehkeilyä varten. Jos keli jatkuu tällaisenaan ja kausi sitä myöden, saattaa päästä vuoden vaihteessa vielä koittamaan.

Btw, onko kenelläkään kokemuksia Motonetin omista poppereista eli Watayasta?

http://www.motonet.fi/fi/tuote/6005901/Wataya-Popper-50mm--6g-useita-vareja

30
Etelä-Suomi / Vs: Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 21, 2013, 23:59:15  »
Moikka Börje,

Olet ilmeisen vahvasti mukana kalastuksen seuratoiminnassa, ja sulla on varmaan hyvää näkemystä nuorisokalastuksen tilanteesta. Minkä verran sun kokemusten mukaan nykyään nuorisoa liikkuu kalastuksen parissa? Olen muutamissa kalastusliikkeissä viime aikoina käydessä kysellyt asiaa ja kommentit ovat pääsääntöisesti että liian vähän. Tosin se vähä mitä olen esim. Vantaajoella käynyt niin siellä on pääsääntöisesti tullut nuoria vastaan, ja jopa muutama daamikin. Toki nämä harrastajat saattavat olla vain marginaali ja pieni otanta.

Lähinnä olen siis miettinyt että onko kalastus ukkoutunut ja katoava harrastus, vai vieläkö sillä löytyy tulevaisuutta..

Pages: [1] 2


center>