Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Eci

Pages: [1] 2 3 ... 32
1
Itä-Suomi / Re: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 13, 2021, 19:20:09  »
Tosi tiukassa ollu ahvenet viime aikoina. Pari viikkoa sitten tehtiin nollareissu Puruvedelle, viikko sitten MP:t Pöllänniemestä...tänään Hepolahden puolella ja näytti jo siltä ettei tänäänkään tule mitään mutta iltapäivästä alkoi vanhoilla reijillä pyöriä hyviä kaloja joista muutaman sain iskemään tasuriin...pari suurinta puolkilosia
2
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 09, 2021, 19:22:11  »
Heposelältä on monet onnistunu mut ite tehny sinne kolme täysin kalatonta reissua tänä talvena ja kerran vaan sain 5 ahventa jotka oli perus filekokoo.
Pyhäselältä kannattaa ettiä railoja/tummia laikkuja:
Tiistaina 45 ahventa, 11 kg.


Tänään perus ruokakalat 14kpl, 3,5kg


3
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 31, 2020, 19:49:20  »
Huh huh...vaikee päivä tänäänkin. Pöllänniemestä menin jäälle ysin aikoihin...ekat pari tuntia kyttäsin viime kevään kuhapaikkaa ilman saalista. Sit reijitin yhtä "varmaa" penkan reunaa josta 6kpl ahvenia...kaks suurinta ehkä 300g kaloja..yhden isomman pudotin avantoon...sekä pilkkivavan jonka hauki riuhtaisi kädestä syvyyksiin kun en keskittyny kunnolla :)

4
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2020, 15:59:29  »
Ihan tyylipuhdas MP Hepolahdeltakin. En nähny kaiussa ku pientä sinttiä vaikka kalastin niin ison alueen kun näin lyhyenä päivänä pystyy ja samoilta paikoilta tuli hyvin kalaa tasan vuosi sitten.

5
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2020, 13:27:06  »
Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu?

6
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 29, 2020, 09:41:14  »
Hepolahdella ja lahden suulla selälle päin 14-15cm jäätä

7
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 27, 2020, 16:57:22  »
No ei ainakaan Pyhikselle oo kiirettä..kävin Nivan satamassa katsomassa mikä tilanne niin Kulkevaisen saaren luona selkä lainehti sulana :) verkkoukot rannassa kiroaa lämpimiä kelejä.

8
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 27, 2020, 13:59:29  »
Ei oo näkyny kaiussakaan muuta ku pientä sinttiä...isommat ahvenet täysin kadoksissa. Tänään Pienellä Onkamolla mp:t. Sinttiparvia vaan ja pari haukea kaiussa. Kyllä kai isommilleki järville jo pääsee ainaki lahtivesille..pitää viikolla käydä tutkimassa minne pääsis.

9
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 26, 2020, 21:27:29  »
Missähän vika kun kala ei syö...maanantaina vesisateessa Onkamolla yks nykäisy, tänään yks hauki ja pari tasurin mittasta ahventa. Yrityksen puutteesta ei voi syyttää..oon ollu joka reissulla yli viis tuntia jäällä eli koko valoisan ajan.

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 19, 2020, 14:55:49  »
Onkamolta muutama pilkin mittanen ahven...verkkomiehet ajeli kelkalla 8cm jäällä  :-o

11
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 12, 2020, 19:28:17  »
Onkamolla jäätä selällä 6-7cm..matalissa lahdissa 12cm. Kalat passiivisia eikä edes kaiussa näkyny oikein mitään...mulle 670g tasuriahven ja kaverille 4,5kg hauki.

12
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 11, 2020, 13:46:03  »
Pelastuslaitos varottelee että kaikenmaailman idiootit ei heti syöksyisi johonki Pyhäselän tai Kuoringan jäälle ekojen  pakkasten jälkeen...viikonloppuna avaan itse kauden, ehkä vielä tännekin raportoin jos jotain saalista tulee.

13
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 14, 2020, 19:53:00  »
Eipä oo huvittanu käysä enää joella kuhaa jigaamassa kun on niin vähän heittopaikkoja ja niin paljon porukkaa.

14
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 16, 2020, 17:30:44  »
Kuulostaa oudolta nuo Pyhäselän jäätilaneet. Heposelällä on kyllä reilut 30cm ja Oriveden isommilla selilläkin 25+. Kelkat ajeli eilen Kuhakivenselällä ja Pöllänniemessä verkkoukot ajelee semmosella latukoneen näkösellä vehkeellä jossa on telaketjut ja koppi. Mut kyllä pitää pakkasia tulla jos meinataan vielä kautta jatkaa. Viikko sitten oli apua lumettomista laikuista mutta nyt niistä ei juuri apua ollu kun lumet oli melkein kokonaan hävinny viikon aikaan.

Lauantaiaamuna menin kuitenkin samoille mestoille kokeilemaan Orivedelle kalkkusille päin...koko päivän sai etsiä ja kairata, kerran vaan sattu alle parvi josta sai nostella tommosta perus ruokakalaa pienemmillä tasureilla. Isoa 12cm Jekkua kun uitteli välivedessä niin silloin tällöin nousi pohjasta parempia viivoja ja jokunen nelisatanen iski kiinni.


Tänään aamulla väsytti niin kovasti etten taas jaksanu kun just ja just raahautua pöllänniemeen. Siitä jokunen sata metriä selälle viime sunnuntain kuhareiälle (joka oli railon vieressä sulana). Ensin kun pudotin kevennetyn tasurin väliveteen niin pohjasta syöksyi kilonen hauki välittömästi ja iski kiinni. Kun irrotin haukea huomasin kaiussa toisen hyvän viivan...hauki irti ja pilkki veteen ja pohjasta nous tasurille iso ahven mutta ei ottanu kiinni...tasuri ylös ja vaihto 5cm kaweri tasuriin...kala painui pohjaan päin mutta kun sain pilkin kalan lähelle se lähti uudestaan nousuun ja pamautti kiinni. Heposelän tän talven paras ahven 710g nous jäälle. Tuosta parin tunnin aikana alla pyöri kalaa mutta oli huonolla otilla. Tasureita vaihtelemalla sain muutaman hyvän filekalan iskemään ja 3 haukee samasta reiästä melkein putkeen. Jätin homman kesken jo puolilta päivin kun alkoi tuulemaan ja satamaan.  Jostain syystä tällä hetkellä isommat kalat on Heposelällä 8m vedellä vaikka aiemmin olen pilkkiny 4-6m vesiä. Niissä syvyyksissä ei tunnu olevan ainakaan selän puolella kalaa.
 

15
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 09, 2020, 20:40:27  »
Tällä hetkellä luulis olevan kalan löytäminen helppoa kun on railoja ja tummia laikkuja vähän joka järvellä mutta ei niitä sieltä ihan helpolla kuitenkaan oteta.

Lauantaina kävelin yli 8km Oriveden kalkkusen selällä ja vasta joskus iltapäivästä löyty yheltä railolta semmonen isompi laikku josta vajaa viis kiloo hyvää filekalaa. Suurin 580g.


Tänään Heposelällä. Aamulla heti kaheksan jälkeen löyty pari laikkua ja karkuutin jonkun helvetinmoisen mörön avannon alla. Oli varmaan yli puol metrii jäätä railon vieressä niin en nähny kalaa kunnolla...joko kuha tai helevetin iso ahven. Siinä sit meni vähän motivaatio mut jaksoin kuus tuntii kalastaa ilman mainittavaa saalista. Pieni hauki ja muutama ahvenen sintti koko päivänä. Olin jo autolle kävelemässä kun päätin vielä kairata pari laikkua...eka osu liian syvään (12m) mut toisessa oli "vaan" 8m vettä alla ja heti näky kaiussakin elämää. Tunnin aikana nostelin toistakymmentä hyvää filekalaa ja 48cm/940g kuhan. Ahvenet ei mitään jytkyjä mut semmosta tasasta 350g kalaa useempia. Kuhia olis varmaan ollu alla enemmänkin mutta ne ei perkele syö millään...pitäs varmaan olla pysty ja värikoukku tms. pyytö. Ja tästä lähtien pitää keskittyä Heposkalla syvempiin vesiin. Monta kertaa 7-9m vedet yllättäny positiviisesti vaikka ennen aina on tullu jossain 3-6 metrissä nysvättyä....kuore on tuolla syvässä niin kai se isompi ahvenkin siellä sit on sitä syömässä...tosin tänä talvena on melkein kaikilla ahvenilla ollu tyhjät mahat tai korkeintaan jotain sulanutta mössöä mahassa...en oo kertaakaan päässy kunnon syönnille vaan aika pieniä tasureita saa uitella. Joka reissulla tulee yksittäisiä ahvenia 10cm kevennetyillä mutta jos tommosta perus ruokakalaa haluaa niin kyllä se on joku eepen 7+ ja Kaweri kevennetyn 5cm malli mitä kannattaa tarjota.


16
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 03, 2020, 07:52:03  »
Nihkeitä reissuja ollu..ei löydy jytkyahvenet millään. Viikko sitten oriveden kalkkusenselältä viis sinttiä ja sunnuntaina mökkijärveltä mp:t. Nyt sentään tuli ruokakalat molempina  päivinä mutta jäi silti suurin ahven alle puolen kilon.

Lauantaina Samppaanselällä 9km kävelyä ja iltapöivästä railolta kalat.


Sunnuntaina Pöllänniemessä kiertelin ja sain muutamia sinttejä sieltä täältä..iltapäivästä yhen jälkeen löyty laikku 4m vedeltä ja siitä kalat yhestä reiästä. Pikkurasurilla joutu ihan pohjasta härnäämään.17
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 29, 2020, 14:47:16  »
Niin mihin lie kelkkamies eilen ajanut pyhäselällä. Jossain pyhäsaaren lähellä, kun ei oikeestaan jäätä ole ollut yhtään. Pelkkää pehmyttä lunta mikä estää tehokkaasti jään paksuuntumisen, vaikka joku pakkaspäivä olisikin.

Joku virtapaikka ollut. Eihän siellä silloin vielä lunta ollut yhtään, nythän sitä on pari päivää satanut. Railoja on ollut koko talven monilla järvillä mutta kyllä siellä silti jo kuukauden on verkkoukot ajelleet kelkoilla. Jokainen omalla vastuulla jäille..omasta mielestäni on hyvät jäät

18
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 26, 2020, 22:18:27  »
Jäätä on vaikka autolla ajaisi ja tälläkin hetkellä yli kymmenen astetta pakkasta. Orivedellä isoilla selillä 20cm..pienemmillä järvillä jo yli 30cm. Kalantulo heikentyny alkukaudesta...muutamia ahvenia per reissu. Oon kyllä kuullu juttuja esim. Kuoringan hirmusaaliista mutta ei viiti mennä sinne porukan sekaan istumaan vaan mieluummin kiertelen uusia paikkoja etsimässä ja hankin  kokemusta.

19
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 10, 2020, 18:45:18  »
Eiköhän tuota pääse jo melkein joka paikkaan...Kuoringallakin retkiluistelijoita näkyny.

Ite oon käyny Onkamolla ja Heposelällä muutamia reissuja...ruokakalat on tasurilla yleensä tullu.

Onkamolta suurin ahven 680gHeposelältä loppiaisen aikaan suurin ahven 590g...isompaakin oli tarjolla mutta ei noussu ylös asti. Kalojen mahat aivan tyhjiä eli eivät oo syönnillä..jokainen kala pitää erikseen houkutella ottamaan ja max 7cm tasurit kelvannu. Heposelältä löytää kalat pohjakartan avulla..ei siihen laikkuja tarvii..ja aika pitkälti ne on siellä missä aiempinakin talvina

Kauden kärki 780g itsenäisyyspäivänä eräältä tosi pieneltä lammelta


Haukee tulee ihan riesaksi asti useempia per reissu...viimeks tais tulla neljä

20
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 13, 2019, 17:47:06  »
Aika kuollu foorumi...ite kerinny kolmesti käymään pilkillä tänä "talvena". Kauden kärki 780g ahven lammelta. Huomenna yritetään taas etsiä jostain kantavaa jäätä.

21
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 20, 2019, 08:05:47  »
Kautta aloteltu ja tuulaakin kohdalla ihan hyvää alkavaa syöntiä havaittavissa 2 reissua 6 kuhaa ja 1 krokotiili kiinni.

Varmaan ois syöntiä jos jossain mahtus heittämään...viime viikolla kävin katsomassa Tuulaakilla ja käännyin pois kun oli laituri aivan täynnä laivoja. Jossain välissä ois ehkä mahtunu pilkkimään mutta ei heittämään. Pitää kesäkuun alussa kun loma alkaa niin koittaa ruokakuhat käydä hakemassa mutta ei oo enää samanlaista poltetta jigihommiin kun muutama vuosi sitten. Ostin perhokalastuvälineet ja meinasin kokeilla vieläkö vanhoilla päivillä oppis jonkun uuden homman :D

22
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 10, 2019, 20:01:22  »
Ei oo mitään kehusaaliita kyllä tullut siihen nähden miten helvetin paljon on tullut käveltyä ja kairattua

Oriveden kalkkusenselälle jokunen reissu ja pelkästään perus ruokakalaa...ei mitään isompia.Heposelälle tein Pöllänniemestä yli 8h reissun torstaina ja saaliina oli puolikiloinen hauki. Ei ollu selkävesillä ahvenet.

Perjantaina enempi Hepolahen puolella ja siitä löyty yks reikä mitä kyttäämällä 9 ahventa 3,4kg suurimpien ollessa 580g ja 520g.


Tänään samoille reijille menossa aamulla niin kävi sen verran onnettomasti että selkä hajos. Märkää lunta oli satanut muutaman sentin kerroksen ja paikoitellen oli tosi liukkaita alueita missä sit vedin lipat ja venäytin selän niin että en jaksanu juuri liikkua ja kairata vaan kyttäsin paria reikää muutaman tunnin ja sit hitaasti hiipimällä pääsin takasin rantaan. Tän päivän saldo 3 haukee ja yks 620g ahven.

23
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 05, 2019, 21:48:31  »
Eilen Kuoringalle kerralla kaksi reissua eli ensimmäinen ja viimeinen tälle talvelle. Ehkä kymmenkunta tirriä viiteen tuntiin ja nekin 20m:stä niin olkoon ensi vuoteen...

Ylikalastettu lammikko. En mee ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen.

24
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 05, 2019, 18:54:50  »
Ei oo pitkään aikaan tullu oikein mitään kalaa...muutamia 200g ahvenia Pyhäselältä lauantaina ennen lumisateita...tänään kairasin Ilomantsissa jotain suolampee mutta en löytäny semmosta kohtaa missä ei ois kaira osunu mutapohjaan :D

Pari viikkoo sitten Orivedeltä hyvää ruokakalaa parina päivänä mutta ei yhtään puolen kilon ylitystä. Omalla kohdalla tosi kusinen talvi isomman ahvenen suhteen vaikka tuota ruokakalaa on tullu kyllästymiseen asti.

25
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 02, 2019, 09:48:24  »
Sen verran hyvä keli liikkua että joku painelee potkurilla menemään tuossa napaluodon kupeella. Ite liikun jalan...muuten pirun hyvä mut liukkaita kohtia siellä täällä

26
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 16, 2019, 18:27:19  »
Hepolahelle ei kannata mennä mistään. Tänään ei yhtään otettavaa ahventa. 4 haukee ja muutama pilkin mittanen ahvenen sintti. Muualta päin taas on tullu jotain 1-1,5kg ahvenia mutta ne on sen sortin kalamiehiä että ne osaa ettiä isompaa kalaa ja ne ei täällä netissä huutele paikkoja :D

27
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 09, 2019, 18:07:47  »
Tänään löyty Hepolahelta muutama hyvä laikku mut kala ei syöny...3 fileahventa (300-400g) ja vähä silppua + 4kpl haukia jotka alkaa vituttamaan kun särkyy jatkuvasti kalliita tasapainoja. Kilokaloja on tänäänkin nosteltu useasta paikasta mutta ite en tuonne suuremmille selille jaksa lähtee kipeellä selällä juoksentelemaan :D Hyvä että aina edes sormiin haju jää.

28
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 02, 2019, 11:48:03  »
Vittu että on kuollu meininki. Hepolahella tuijottanu aamusta asti tyhjää kaikua. Onko nyt viimesenä kolmena viikonloppuna tullu yhteensä 5 ahventa....taitaa joutaa pilkkivehkeet varastoon jos vaikka ens talvena kokeilis uudestaan. :-(

edit. iltapäivällä yhestä reiästä 5 fileahventa ja kaks haukee vähän lämmitti mieltä kylmänä päivänä...suurin ahven ehkä nelisatanen

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 01, 2019, 22:28:36  »
Mikä lie pyhäselän jäätilanne? Napaluoto-pyhäsaari akselilla?

Kyllähän se kävellä kestää. Viikko sitten vuoniemessä oli 15cm teräsjäätä...sit vettä ja sen päällä kohvajää joka jossain paikoissa kesti kävellä ja jossain sitten upotti melkein polvea myöten. Vaikee sanoo mikä tilanne tuolla isoilla selillä on. En ainakaan moottorikelkalla lähtis...voi upota kelkka sohjoon aika pahasti.

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 29, 2019, 11:05:40  »
Ei taida tällä lumi määrällä päästä kuin mökkien pihoille haulikon tähtäimeen :(

Hyvin mahdollista. Lauantaiaamuna ajelin jänisselkä-hämeenselkä suunnalla ja kaikki venerannat ym auraamatta tänä talvena

Pages: [1] 2 3 ... 32


center>