Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nuuskis

Pages: [1] 2
1
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: October 10, 2011, 23:31:41  »
Monella poltto-ohjelmalla poltettaessa audiolevyä, ohjelma itse muuntaa mp3:n oikeaan muotoon. "Oikea" muotohan on yleensä wmv.
Itse olen näitä levyjä joskus poltellut Nerolla, ja jos en nyt aivan väärin muista, niin Windowssin mediaplayer muuntaa myös mp3:t automaattisesti kun polttaa audio cd:n.

Nyt pisti niin pahasti elitistin silmään, että on pakko oikaista. "Oikea" muoto ei suinkaan ole .wmv (tuo on lyhennen windows media video, joka on luonnollisestikkin videomuoto). "Oikea" muoto tässä tapauksessa .cda = CD audio (tämäkin vain tieto siitä mistä kohtaa levyä raita alkaa). Ja lähes minkä tahansa poltto-ohjelman pitäisi onnistua muuttamaan mp3-tiedostot tuoksi, jos poltat levyn AUDIO CD:nä tjsp.

2
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: October 10, 2011, 23:28:22  »
Monella poltto-ohjelmalla poltettaessa audiolevyä, ohjelma itse muuntaa mp3:n oikeaan muotoon. "Oikea" muotohan on yleensä wmv.
Itse olen näitä levyjä joskus poltellut Nerolla, ja jos en nyt aivan väärin muista, niin Windowssin mediaplayer muuntaa myös mp3:t automaattisesti kun polttaa audio cd:n.

Nyt pisti niin pahasti elitistin silmään, että on pakko oikaista. "Oikea" muoto ei suinkaan ole .wmv (tuo on lyhennen windows media video, joka on luonnollisestikkin videomuoto). Oikea muoto tässä tapauksessa .cda = CD audio. Ja lähes minkä tahansa poltto-ohjelman pitäisi onnistua muuttamaan mp3-tiedostot tuoksi, jos poltat levyn AUDIO CD:nä tjsp.

3
Sekalaista juttua / Vs: Airsoft
« on: October 06, 2011, 14:18:50  »
Vielä hankinnassa on taisteluliivit jotka ovat edelleen Cross Draw -taisteluliivit, woodland sekä oma rynkky. On muuten yllättävän vaikeaa valita sitä itseä miellyttävää rynkkyä, kun valinnanvaraa on liikaa.

Lipastaskujen yleisyyden ja hyvän saatavuuden nimissä taitaa olla käytännöllisintä ostaa joku M4/M16-sarjan torrakko. Tai mikä tahansa muu, joka käyttää stanag-lippaita. Mutta esimerkiksi UMP ja P90 varten joutuu hankkimaan aivan erilaiset lipastaskut. Myös G3 ja SIG-sarjan aseiden lippaat ovat leveämpiä ja paksumpia, kuin Colttien.

Meinasitko Kipster pistoolia hankkia? Kokemuksesta voin kertoa, että etenkin pulttilukkoisen tarkkarin kanssa sellainen on elinehto. Kuin myös turvallisuuden nimissä näiden viritettyjen tykkien kanssa. Dragun kanssa ei kyllä hirveästi pääse nuo liivit oikeuksiinsa, koska lippaita ei tarvitse vaihtaa usein edes puolen tunnin välein, eikä sitä tavaraa niin kauheasti tarvitse.

4
Sekalaista juttua / Vs: Airsoft
« on: October 06, 2011, 02:40:24  »
Moi minä oon aloittelemassa tätä harrastusta joten kysyn teiltä kannattaako tälläisiä aseaita aloittelijan ostaa?

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_120703.html Olen ajatellut perus pyssyksi.

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_BB54.html Tätä olen ajatelut pistooliksi.

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_KJ_M700_.html Tätä tarkkuus kivääriksi

http://www.proairsoft.com/acatalog/info_GXGBK.html Tätä olen maskiksi.

Ovatko nämä hyviä aloittelijalle?

Noihin jousutoimisiin lutkuihin en suosittele koskemaan pitkällä kepilläkään (pois lukien tarkkarit tietenkin). Tuosta VSR-11 aseesta sen verran, että kaikissa VSR-10 ja VSR-11-sarjan aseissa esiintyy syöttövikoja lippaissa. Ensimmäiseksi aseeksi ei ehkä kannata ostaa tarkkaria, koska sillä pelaaminen on vaikeata ja saattaa kiinostus lajiin mennä. Tämäkin asia korjaantuu välittömästi kivääriä virittämällä, mutta siihen uppoaa taas useampi raha. Esimerkiksi Muovisotilaasta saa hyviä aloituspaketteja. Näistä esimerkkinä hieman reilun 200€ paketti, jossa mukana kiinalainen (nykyään hyviä) Cyma merkkinen AK-47 ja tarpeelliset suojavarusteet.

Laitetaan nyt mainosta tännekkin: Jos asut Lopen tai Riihimäen lähettyvillä ja airsoft kiinnostaa (olit harrastaja tai et), niin ota yhteyttä [email protected]

Varusteiden lainaus järjestyy tiettyyn rajaan asti.

5
Suomen jokaisen sääennustuspalvelun ennusteet. Niin piti tänään auringon möllöttää kirkkaalta taivaalta, mutta tietenkin omalla paikkakunnallani suunnilleen Suomen ainoa sadealue.

6
Sekalaista juttua / Vs: Airsoft
« on: April 13, 2011, 21:59:27  »
Voisipa tämänkin uppia, kun nyt kevään/kesän suuremmat pelit alkavat käydä ajakohtaisiksi. Jokohan sitä on suurin osa porukasta jo aikuistunut sen verran, että kohtelee airsoftia vakavana pelinä eikä niinkään pikkulasten leikkinä.

Onkos foorumilla jäseniä joille airsoft on mahdollisesti uusi tuttavuus? Entäpä vanhoja konkareita? Itseäni rupesi taas aikuisiällä ja intin käyneenä kiinnostaa metsässä rynyäminen ja tetsaaminen. Aiemmin peliaseena toimi Maruin VSR-10, mutta nykyään tappiinsa viritetty Maruzen APS-2 (kyllä, tuohon on mennyt arviolta 800 rahaa), johon saa kuitenkin vaihdettua jousen melkeinpä pelikentällä, joten tarvittaessa vaihtaa löysempään. TUon lisäksi KWC Sig SP2022 Co2 toiminen kakkosaseena.

Varusteisiin uponnut rahaa myös useampi saturainen (välineurheilua tämä airsoft), joten toivottavasti mielenkiinto harrastuksen parissa säilyy  :-D

Tiedustelisin vielä, että onko täällä lähinnä viikonloppupelaajia vai onko joku peräti osallistumassa kevään/kesän aikana suurempiin peleihin ja skenaarioihin?


7
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: March 19, 2011, 00:43:48  »
Miksi vietämme naistenpäivää? Eikö se pitäisi olla ihan joka ikinen päivä?  Turhaa kaupallista vouhotusta.

Samaan rahaan voisi lisätä vielä Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Briteissä juhlittava vuotuinen Mustien historian kuukausi.
Niin ja tulihan sitä taas hävittyä Pelikin.

9
Sekalaista juttua / Vs: Pelikonsolit
« on: March 05, 2011, 03:42:22  »
Metal Gear Solid 4 tullut hakattua viime aikoina. Varsin mahtava pelisarja, joka on siis lähes yksinoikeudella pleikkareille. Myöskin Demon's Souls pyörinyt jonkinverran viimeaikoina. Jos haastetta haluaa niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan Demon's Soulsia, joskin laitteiden ehjänä pysymisestä en takuuseen mene tuota peliä pelatessa.

10
Live taltiointia vuodelta 1996 legendaarisen surf-kitaristin hitistä Misirlou. Kerrassaan mahtava mies tuo Dick Tale. Kipalehan lähinnä tunnetaan Pulp Fictionin tunnarina.

11
Sekalaista juttua / Vs: Kännykkäsi?
« on: February 03, 2011, 09:55:12  »
Nokian N900 palvellut jo muutaman kuukauden. Erittäin tyytyväinen olen ollut vaikka akkukesto ei parhainta luokkaa uusimmissa mobiilitietokoneissa olekkaan. Puhelimen avoimuus ja suorituskyky (moniajon teho) vaikuttivat suuresti ostospäätökseen.

Harmillista kyllä, että puhelin on ainoa laatuaan, tarkoittaen ettei luurissa käytettävä käyttöjärjestelmä esiinny muissa kuuin kyseisessä mallissa. Tämä tietenkin tarkoittaa että ohjelmistotarjonta ei ole parhainta luokkaa, mutta puhelimen avoimuuden ansiosta saa asennettua vaikka Androidin, joka on taas enemmän valtavirran suosima käyttöjärjestelmä ja näin ollen ohjelmistotarjonta kasvaa huimasti.

Puhelimessa 32 GB:n sisäinen muisti, joka laajennettavissa 48 gigaan asti muistikortilla. Tämä yhdistettynä puhelimesta löytyvään FM-lähettimeen takaa, ettei pitkälläkään automatkalla lopu musiikki kesken.

Isona plussana mainittakoon vielä terminaali-sovelluksen sisällyttäminen puhelimeen. Äärimmäisen tehokas vehje, jos vain taitaa edes vähän Linuxin saloja. Onnistuu tuolla niin naapurin langattoman verkon salasanan kräkkääminen, kuin Playstation 3:n jailbreakkaaminen.

Enpä puhelimesta muuta huonoa keksi kuin akkukesto. Tietenkään tämä ei ole jokamiehen puhelin, mutta en voi muuta kuin suositella.

12
Sekalaista juttua / Vs: frets on fire
« on: December 16, 2009, 22:11:50  »
En osaa, en oo hyvä näissä jutuissa... Toimi joku aika sitten mut ei vaan toimi enää... Oon testannu poistaa ja ladata uuellee, ei vaan...

Työpöydälläsi on siis kansio nimeltä "Frets on fire" menet sinne ja painat hiiren oikealle tiedostoa "Frets on fire.exe.log" ja valitset avaa sovelluksessa ja valitset listasta muistion (joko nimellä muistio tai notepad). Jos "avaa sovelluksessa"-nappia ei ole, niin tuplaklikkaamalal hiirenv asenta pitäisi tiedoston aueta. Kopio viimeiset 15 riviä tiedostosta maalaamalla ne hiirellä ja painamalla ctrl+c tai klikkaamalla hiiren oikeata ja valitsemalla Kopioi. Kun kirjoitat kalassa.net:iin viestiä nini paina ctrl+v liittääksesi tekstin tai hiiren oikeaa ja Liitä.

13
Sekalaista juttua / Vs: frets on fire
« on: December 15, 2009, 20:45:16  »
Avaappa kyseinen tiedosto (polku tuossa näkyykin, avaa vaikka muistiolla) ja kopioi tänne viimeiset 15 riviä, niin voi auttaa enemmän.

14
Sekalaista juttua / Vs: Pelikonsolit
« on: December 08, 2009, 20:52:08  »
Xbox 360!

Koska boxille löytyy niin paljon hyviä pelejä esim. Halot yms. mitä ei pleikalle löydy ja boxia on niin helppo käyttää. Ohjaimetkin istuvat käteen miellyttävämmin. Grafiikoissa nyt ei niin huomattavia eroja ole.

Xbox 360 ei vain ole blu-ray asemaa ja Halotkin löytyvät tietokoneversioina (kuten melkein kaikki muutkin pelit joita ei PS3 ole).

15
Sekalaista juttua / Vs: Pelikonsolit
« on: December 08, 2009, 16:36:33  »
Tänään sain kokeilla kaverini PS3:sta.Minulle ohjain oli kuin luotu.Taidan kääntyä PS3:sen puoleen.


-Armonlaakso  :-)


E: Ja katson aika usein leffoja,ja tuo PS3 on siinäkin parempi :)

PS3 pääsee elementtiinsä vasta teräväpiirtotelevisiota käyttäessä. Jos sellainen talosta löytyy niin ehdottomasti PS3.

16
Sekalaista juttua / Vs: Pelikonsolit
« on: December 08, 2009, 10:24:13  »
Kiinnostas tietää millä tavalla tuo 60gb PS3 on parempi. Siinähän on vähemmän muistia.  :? 

Vain tuolla mallilla voi pelata ps2 pelejä.

17
Sekalaista juttua / Vs: Niksi-Pirkka a'la Kalassa.net
« on: July 14, 2009, 16:55:55  »
AMPIAISPESÄN HÄVITYS

Älkää ehdottako: polta kasa (ja talven lämmityspuut), kerää pesän rippeet käsin (en tosiaan mene 2m lähemmäksi), heitä sinne vettä (kokeiltu), heitä kuumaa vettä (kokeiltu)

Sytyppä pallogrilli parin metrin päähän (tuuli ampiaisiin päin) ja polta jotain märkää sammalta tai muuta erittäin paljon savuavaa tavaraa. Tai sitten se vanha kunnon myrkkyruisku.

18
Sekalaista juttua / Vs: Lempimarjanne ?
« on: July 01, 2009, 15:15:32  »
Jos nyt ruvetaan pilkkua viilaamaan, niin mansikka EI ole marja vaikka sitä usein marjaksi sanotaankin. Silti mansikka kuuluu mustikan kanssa lempi"marjoihin".

19
Sekalaista juttua / Vs: Extreme kokemus suomesta ulkomaalaiselle?
« on: April 14, 2009, 16:43:42  »
Sauna kuumaksi, avanto auki. Mämmiä lautaselle, tuli takkaan ja makkarat paistumaan. Vajasta viime vuodelta jääneitä saunavihtoja, pari huurteista auki. Munasillaan terassille. Jos tässä ei ole tarpeeksi, niin siitä vaan istumaan muurahaispesään, mikäli tähän aikaan vuodesta jostain löytyisi aktiivisia.

20
Fishing in finland (ENGLISH) / Vs: Fishing in Oulu area
« on: March 29, 2009, 01:21:57  »
This might miss the matter, but...

There are some nice rapids in the national park of Oulanka, you definitely want to see them. I have never been fishing in Oulanka, but it would be nice to go there. If yoa are interested fishing in "fisherman's paradise"-like places you would want to go to a place called Hossa which is a nice place indeed, at least in my opinion. There are also a plenty of other cool fishing places in Lapland that you would want to visit.

I'm not the right person to answer your questions, since I live about 600 kilometers to the south from Oulu.

21
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: March 06, 2009, 23:06:11  »
On kyllä lauluissa hyvät sanat, ja esitys aivan parhautta. Ei tiukkapipoille :D

http://www.youtube.com/watch?v=pPdFrW076R0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IKZJM737Zl0&feature=related


22
Sekalaista juttua / Vs: Uskotko aaveisiin
« on: February 17, 2009, 00:18:05  »
Tuosta Mikon viimeisestä jutusta tuli vain mieleen, että olisiko tuo levyjen pläräys ollut räyhänhengen tapa ilmaista, että asunnossa on liian kuuma ;)

Huom. Status Quo - Can't Stand the Heat

23
Näistä suomalaisista bulkkilagereissta parhaimpana pidän Karhua, tai Hartwallin Auraa. Kuitenkin ulkomailta, varsinkin Belgiasta tulee paljon hyviä oluita. Esimerkiksi aito trappisolut Chimay Blue on aivan mahtavaa, tämä on siis belgialaista luostariolutta. Kannattaa oikeasti, jos oluesta tykkää, laajentaa valikoimaansa useampiin oluttyyppeihin, kuin suomalaiseen lageriin.

Kaikki oluttyypit eivät varmasti maistu alkuun, etenkään happamat ja voimakkaasti humaloidut.

24
Sekalaista juttua / Vs: Youtube
« on: December 31, 2008, 12:10:45  »
Tässä taas yksi lahjakas muusikko http://www.youtube.com/watch?v=Jvn8wsIrHag Kannattaa katsoa muitakin tuon miehen videoita, aivan mahtavia.

25
Sekalaista juttua / Vs: Tässäpä teille pähkinä
« on: June 19, 2008, 11:43:11  »
Tässä nyt pohdittavaa juhannukseksi.

Tiina asuu Buenos Airesissa. Olivia asuu La Pazissa. Missä asuu Kari?

Ja tällehän on oikeasti looginen ratkaisu, kaksikin. Ei muuta kuin hyvät juhannukset kaikille kalassa.net käyttäjille!!

26
Sekalaista juttua / Vs: Tässäpä teille pähkinä
« on: April 08, 2008, 21:27:03  »
Tämäkin on täällä joskus ollut!

Linja-autossa on 7 lasta. Jokaisella lapsella on 7 reppua. Jokaisessa repussa on 7 kissaa. Jokaisella kissanpennulla on 7 pentua.
Kuinka monta jalkaa linja-autossa on?

Huom. Linja-autossa on kuskikin!

Olettaen, että reput ovat mukana ja kissanpennuilla tarkoitetaan yhdessä repussa olevaa kissa, niin linja-autossahan on siloin 7^4 +2 jalkaa, eli 7 potenssiin 4 +2 = 2405 jalkaa

Tässä siis vastaus ilman minkäänlaista kompaa.

Sitten vielä jatkokysymys:

Kuinka moneen järjestykseen voidaan yhden lapset kissat laittaa? Eli jos kaikki kissat nimettäisiin, esim. Kissa1, Kissa 2...jne. niin kuinka monessa eri järjestyksessä (=jonossa) yhden lapsen kissat voivat tulla ulos linja-autosta? Vinkkinä sen verran, että kyseessä on erittäin suuri luku.

EDIT. Tähänpä sattui pieni inhimillinen kömmhädys, eli tuo aiemmin laskemani luku tarkoittaa bussissa olevaa "henkilö"määrää, tietenkin siitä täytyy poistaa tuo kaksi ja lisätä yksi, koska kuskikin on bussissa.

Vähentää tuosta 2403:sta 8 (joka on ihmisten lkm) ja kertoo tuloksen neljällä  (kissojen jalkojen lmk), kissojen jalkojen määräksi saadaan siis 9580, tuohon lisää 8*2 = 16 joten bussissa on tarkalleen 9596 jalkaa.

27
Sekalaista juttua / Vs: Tässäpä teille pähkinä
« on: April 08, 2008, 16:07:03  »
Bussi on menossa vasemmalle, kun siinä ei näy ovea. Amerikassahan on oikean puolen liikenne, joten ovi näkyisi jos bussi menisi oikealle.

Tässähän se vastaus tulikin. Kuvan on varmaankin tarkoitus huijata teoreettisesti ajattelevampia homogeenisuudellaan ja yhdenmuotoisuudellaan.

Lisää vain visaisia pulmia.

28
Sekalaista juttua / Tässäpä teille pähkinä
« on: April 07, 2008, 16:55:08  »
Eli netistä bongattu testiaiheinen ongelmanratkaisutehtävä. Joku tähän on saattanut törmätäkkin.

Kyse on siis testistä Oletko tyhmempi kuin esikoululainen?.Tässä vielä suomennettuna tuon kuvan teksti ja tehtävänanto: Mihin suuntaan alapuolella oleva linja-auto kulkee, vasemmalle vai oikealle?  Ja olettamushan on, että linja-auto ylipäänsä kulkee johonkin suuntaan, tässä tapauksessa eteen.

Koittakaa myöskin perustella vastauksenne, tutukimuksen mukaan 90% amerikkalaisista esikoululaisista antoi saman vastauksen ja perustelut.

29
Sekalaista juttua / Vs: onko kenelläkään kuulapistoolia?
« on: January 28, 2008, 20:20:39  »
Airsoftist-aseistahan tässä on kysymys. Kyllä se Paintball on aivan eri laji. Airsoft voi olla vakavampaakin peliä, ukin pelkkää huvittelua; skenaarioita, jota pohjautuvat historiallisiin tapahtumiin, esimerkiksi Vietamin sota-skenaario. airsoftissa käytetään myös aidon näköisiä replikoita aseista, lukuunottamatta ehkä niitä <20€ leluja.

itse olen omistanu Tokyo Maruin VSR-10 pulttilukkokiväärin, mutta myin sen tässä puoli vuotta sitten pois pölyttymästä.

30
Sekalaista juttua / Vs: Kivennäisvedet
« on: January 15, 2008, 19:55:10  »
Kyllähän noita tulee juotua melko usein. Paras mielestäny on se Hartwallin ihka aito Vichy, sen aromi on hyvä. Toisena tulevat sitten muut maustmattomat kivennäisvedet (Novellet, Bonaquat jne.) Itse en niistä maustetuista niin piittaa, ehkä sitruuna menettelee.

Pages: [1] 2


center>