Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Peedrox

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 22, 2017, 21:55:49  »
No, tulipa käytyä järvipilkillä pitkästä aikaa. Tosin Ala-Kivijärven puolella mutta kuitenkin.

Ei kyllä oikein mitään tapahtumaa, ei syvästä eikä matalasta. 2-10 metristä kävin kokeilemassa, tarjolla pystyä, morria ja tasuari, ei kerrottavaa lastenlapsille.

2
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 19, 2017, 23:11:52  »
Tiistaina pitäis tulla mestoille, ainakin toistaiseksi ennusteet lupaa ihan kelvollista keliä. Heittäkääs jotain pientä vinkkiä millä ja mistä kannattaa ahvenaa lähteä kokeilemaan. Kokemukset pilkkimisestä käytännössä vain mereltä...

Toisaalta, kunhan nyt vaan pääsee muutamaksi päiväksi luonnonrauhaan nautiskelemaan niin ei siinä kauheasti hä iä vaikkei kalaa tulisikaan ☺

3
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: December 26, 2016, 00:21:31  »
Lomaa olisi uuteen vuoteen asti ja koko syksyn unelmoinut että pääsisi Kivijärvelle pilkille. No ei näköjään pääse, riistakameran välityksellä etänä elättänyt toivoa. Ei täältä Lounais-Suomesta kannata sitä kurakeliä lähteä katsomaan  :x.

Jos edes hiihtolomalla pääsisi.

4
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: February 18, 2016, 23:40:51  »
Mitäs Kivijärven rauhaan kuuluu? Vieläkö siellä on jäitä, pääsiäisenä olisi tarkoitus piipahtaa. Jos on helvetisti mohjoa/vettä jäällä niin jää pilkkimiset vähiin.

5
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: September 03, 2015, 12:13:00  »
Viikonlopuksi taas Kivi-Järvelle. Ohjelmassa ainakin ravustamista, luultavasti täytyy myös koittaa jigitellä ahvenia karikoiden kupeista. Väreistä ei ole kyllä hajuakaa, mutta kokeilemallahan se selviää. Onko vesi jo kovasti jäähtynyt?

6
Pyydyskalastus / Vs: Ravustus 2015
« on: August 14, 2015, 17:43:56  »
Etelä-Karjalassa alkaa rapu hiljalleen liikkumaan, kuoret jo kovia suurimmalla osalla. Ei tule samaan malliin mitä viime vuonna, mutta kiihtymään päin.

7
Pyydyskalastus / Ravustus 2015
« on: July 20, 2015, 06:42:43  »
Noniin, kauden avaus edessä. Viime vuoden vastaava ketju räjähti käsiin, joten heittäkääpä tähän ketjuun saalistietoja ja havaintoja kuluvalta vuodelta.

8
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: July 14, 2015, 23:54:29  »
Komioita kaloja jcusterilla!

Ite ollut nyt viikon verran mökillä (Ala-Kivijärvellä) ja kalassakin tullut käytyä, mutta kovasti tuntuu olevan kadoksissa. Kaislikoista ja matalista lahdista löytyy sitä peruspuikkaria jota saa läpi kesän. Olen koittanut uistella vähän vauraampaa haukea syvänteiden reunoilta alueella 2-6 metriä mutta hiljaista on. Luultavasti suurin vika on miehessä, uistelukokemus järviolosuhteissa on aika ohut. Vai onko se vaan heinäkuu, eihän tämä perinteisestikään ole mikään paras osa kalastuskautta...

Koitin tänään oikeastaan ekaa kertaa ahvenen uistelua ja se oli positiivinen yllätys. Karikon reunasta n. 3-4 metristä tuli pikkuvaapuilla reilun kiloisen hauenpulikan lisäksi muutava mukava ahven. Suurin luokkaa 200 g ja keskikoko ei kauaksi jäänyt. Puoleen tuntiin kymmenkunta tapahtumaa. Olisi tietty kannattanut jäädä kiertämään samaa mestaa, mutta kokeilin samalla muutaman muunkin mielenkiintoisen paikan. Toinenkin karikko löytyi josta tuli muutama mukavan kokoinen ahven. Huomenna suunnataan takaisin maalikylään, mutta elokuussa täytyy muutama ilta uhrata ahvenen uisteluun, ihan mukavaa hommaa. Alkukesästä oli verkoissa 800 g yksilö, joten kyllä täältäkin sitä vauraampaa löytyy.

9
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 22, 2015, 23:40:21  »
Joo, Ala-Kivijärvi on tosiaan tummavetisempi kuin Ylä-Kivijärvi. Pohjoisosissa ero on aika pieni, se on aika luonnollista koska lasku järvien välillä tapahtuu Huopaistenvirran kautta. Ala-Kivijärvessä radikaali muutos tapahtuu lähempänä Sorosta, puhumattakaan Raatjärvestä joka on jo ihan cokiksen värinen.

Nyt kun tossa oli ansiokkaasti listattu noita ottipelejä, niin täytyy omalta osaltani antaa ääni Calico Catin puna-musta-valko lipalle ja siniselle Krokodilille. Nillä on vuosien varrella kalaa tullut oikein hyvin.

Mulle on tässä vuosien varrella vaan muodostunut sellainen olo, että viehe ei ole se "big thing", vaan aika ja paikka. Joskus osuu sellaiseen syöntiin että on ihan sama mitä sinne heittää, jatkuvasti on kala kiinni.

10
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: June 20, 2015, 23:41:31  »
Menee aavistuksen ohi kun itse touhuan Ala-Kivijärvellä, mutta laitetaan nyt kun kerran edelleen samaa vesitöä ovat...

Parhaiten on toiminut täysin musta Siek:n vaappu jonka perä onn. 1/5 kirkkaan punainen. Mittaa taitaa olla 8 cm, eli yllättävänkin pieni. Olen nakellut ja vetänyt ko. vaappua satunnaisesti pitkin kevättä/kesää ja siihen on tullut eniten osumia. Perus punapää-Nilsu toimii, tosin omat osumat ovat olleet pientä.

Isomus hakusessa, tälle keväälle n. 20 x puikkareita, 2x2 kg ja 1x4 kg. Ja tietty ne karanneet helvetin isot möröt ;)


11
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: May 15, 2015, 22:13:40  »
Millasilla syvyyksillä sä katiskoita uittelet? Niistä ei ole juurikaan kokemusta, mutta ihan uteliaisuuttani kyselen.

12
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 27, 2015, 22:47:41  »
Noniin, kävinpä heittämässä venhon vesille ja hetki tuli kalasteltua. Vielä ei ole hauki häipynyt kudulle, n. 3 kg mätisäkki kävi näytillä ja pari pientä. Tuskin kuitenkaan kauaa menee jotta häipyvät nylkyttelemään.

Huopaistenvirrassa melkoinen haipakka, moottoriveneellä menee varmaan ok, mutta soutupelillä en yrittäisi :)

Nämä havainnot siis ala-kivijärven puolelta, ilmoitelkaa toki jos ei tähän ketjuun passaa, ala-kivijärven ketju vaan on niin kuollut :)

13
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 25, 2015, 22:01:44  »
Kiitos tiedosta, sattumakaloja varmaan tulee ympäri järveä mutta hyvä tietää ettei välttämättä kannata lähteä kuhia uistelemaan länsilaidalla. Jäistä varmaan on jo päästy eroon, ensi viikolla kalaan ja katselemaan missä mennään hauen kudun kanssa!

14
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 14, 2015, 15:27:51  »
Sais nyt sulaa, ei hullu jaksa odottaa...

Mites muuten nykyään, löytyykö kuhaa myös länsireunalta? Muistelisin että joku on ainakin lomakylän seutuvilta joskus kuhan saanut uistelemalla.

Entä Huopaistenvirta näin kevätaikaan, millaiset virtaamat siellä on ja kannattaako peräprutkulla edes yrittää läpi?

15
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: April 07, 2015, 20:31:59  »
Prkl, mun tekstit häviävät näköjään bittiavaruuteen...

Kiitos Korpille tilannetiedoista. Ala-Kivijärvellä oli pääsiäisenä n. 20 cm jäätä, mutta aikamoista höttöä oli. Rannassa oli n. metrin levyinen sula kaistale. Nyt on luvattu aika lämpöisiä päiviä, joten toivottavasti 2 viikon päästä pääsee jo laiturinasennuspuuhiin!

16
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: March 17, 2015, 15:21:06  »
Jatketaas kyselyä...

Kukas- ja Tyynilahden laituripaikoissa on ilmeisesti veneenlaskurapit? Onko siellä tilaa jättää auto ja traileri siksi aikaa kun kalastelee Ylä-Kivijärvellä? Saa niitä jäähavaintojakin laittaa :)

17
Etelä-Suomi / Vs: Ylä-Kivijärvi, Luumäki
« on: March 01, 2015, 07:29:49  »
Mikäs on jäätilanne Kivijärvellä? Mökki on kylläkin Ala-Kivijärvellä, mutta jäätilanne lienee melko lailla samanlainen. Mietin vaan koska olisi realistista laskea vene vesille, matkaa sinne kuitenkin 350 km niin ei viitsisi ihan turhaan lähteä... :)

18
Etelä-Suomi / Vs: ala-kivijärvi
« on: June 24, 2014, 12:02:57  »
Vanha ketju mutta jatketaan tähän...

Mikäs on Ala-Kivijärven nykytilanne? Näitä nurkkia on tullut koluttua pikkupojasta asti (n. 35 vuotta), mutta viimeisin 10 vuotta on ollut lähinnä satunnaista uistimenviskelyä ja onkimista mökkilaiturilta. Samaan malliin tuntuu tulevan pientä haukea kuin ennenkin, nyt viikon aikana on ihan laiturilta viskoen tullut 5 kpl kilon molemmin puolin olevaa pikkuhaukea. Särkeä tuntuu edelleen olevan reippaasti ja ahvenkanta vaikuttaa muuttuneen edelleen pienikokoisemmaksi.

Mikä on kalakantojen tila yleisesti? Aikoinaan ainakin Hevossaaren länsipuolen kuopasta tuli muikkua kun siellä vaarin kanssa verkkoja uitettiin. Ilmeisesti nykyäänkin ainakin jotain, jonkun verran siellä näkee verkkoja. Itäpuolen syvänteestä tulee vissiin nykyään paremmin (ainakin kuulopuheen mukaan). Löytyykö järvestä nykyään esim. kuhaa, hajusta, järvilohta...?

Raputilanne on elpymään päin, ainakin omilla vähäisillä kokeiluilla on tullut jonkun verran saksiniekkoja. Sen verran myös näkyy mertoja että tuskin niitä kukaan ihan huvikseen laskee... Joskus 50-luvulla rapuja on saanut haravoimalla meidän saunarannasta, myöhemmin rutto vei kannan vuosikymmeniksi.

Miten pilkkiminen? Sitä ei ole tullut täällä koskaan kokeiltua. Maksaako vaivaa alkaa etsiä ottipaikkoja vai kannattaako suosiolla suunnata muualle?

Olisi mukavaa jos joku Ala-Kivijärven tunteva viitsisi raottaa sanaista arkkuaan.

Pages: [1]


center>