Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - harrastelija86

Pages: [1] 2 3
1
Kiitoksia vastauksesta. Aloitan kokeilemaan näillä ohjeilla. :)

2
Kone jostain syystä halua palata koko ajan pelistä windowsiin. Kesken pelin vain koneen näyttö mustuu ja vaihtelee väriä ja sit se onkin jo windowsissa. Peli on kumminkin keskeytynyt ja sitä pystyy jatkamaan, mut inhottava palata jatkuvaan takaisin peliin. Mikähän koneessa mahtaisi olla vikana? Uusin päivitys on kyllä koneella.

3
Pilkintä / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 2013-2014
« on: October 23, 2013, 09:58:54  »
Viime kausi meni aika hiljais elolla pilkinnän suhteen, kun keksittyi muuhun. Tulevana kautena sit keskitytään pilkkimiseen kunnolla minkä töiltä ehtii. :)

Tavoitteet:
   - Oppia uittamaan pilkkiä mitkä omista. (muutaman sata pilkkiä myynyt pois et voi keskittyä parhaisiin omiin pilkkeihin. Huomasin vain et ei ole mitään järkeä omistaa kymmeniä erilaisia pilkkiä.)
   - käydä harjottelemassa kisoihin ja menestyä niissä.
   - Kirrejä käydä kiusaamassa pilkillä.
   - Omia enkkoja rikkomassa.

4
Kirpputori / Laitettu uutta kalustoa myyntiin! :)
« on: August 14, 2013, 15:02:48  »
Uutta tavaraa laitettu esille! :) -----> http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/946894

5
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: kaimaani-pilkki
« on: October 22, 2012, 23:43:53  »
Jos haluut kaimaania edullisesti nii minulta voi kysellä. Ois muutamia ylimääräisiä.  :-D

6
Pilkintä / Vs: Tapsi vs.Värikoukku keskitalvella.
« on: February 15, 2012, 14:47:03  »
Kyllä tapsi yleensä hakkaa värikoukun keskitalvella 100 0. On kylläkin muutamat maajoukkuekarsinnat kisoissa voitettu värikoulullakin, joten ei se ihan pois jätettäväkään ole, mutta kyllähän sillä on osattava pilkkiäkkin, jotta sillä kalaa saa. Kun pilkki tyyli on aivan erilainen kun tapsipilkinnässä. Ja jos kisoista puhutaan niin värikoukku pilkkijän on päästävä yksin kalalle, koska jos viereen tulee tapsipilkin heiluttaja niin kyllä ne kalat siirtyvät hänelle, jos ei pahasti hillu siinä avannolla. Ja kyllä tämä pätee tietysti ohan vapaa-ajan kalastuksessakin eikä vain kisoissa.

7
Pyydyskalastus / Vs: Weke Saaliit??
« on: February 05, 2012, 18:46:59  »
Miten Wekel kalastetaan lahnaa? kuulemma hyvin on saatu lahnaa sil. Tarvisin vinkkejä lahnan katiska kalastukseen!

Kyllä wekellä saa hyvinkin lahnaa kun laittaa oikeaa kilpaonginnassa käytettävää mäskipalloja katiskaan. Mäskin vain pitää olla oikean väristä kalojen koon sekä pohjan värin mukaan. Ja tietysti oikea hajuste siihen ja muuten lahnoja tulee ympäri kesän. Talvella en ole kokeillut, mutta tuskin toimii, koska vesi on kylmää eikä siinä niin kalat liiku ja mäskin hajuste ei toimi sillä tavalla. Tietysti on myös kylmän veden mäski, joka saattaisi toimia.

8
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 24, 2011, 17:02:12  »
Eilen tuli pilkkikausi avattua pohjois-karjalassa Kontiolahdella pienellä siposlammella. (http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?e=651701&n=6967910&scale=8000&tool=siirra&width=600&height=600&lang=fi)

Kalaa tuli kohtalaisesti n. vajaa kilo tuntiin. 7-8cm jäätä. ja nyt sitten vettä tulee niin p*********i! eipä mahda viikonlopuna päästä enää.

9
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2010-2011
« on: November 20, 2010, 19:10:05  »
Tänään ensimmäinen reissu Kontiolahden heinälammella.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?e=647516&n=6968748&scale=16000&tool=siirra&width=600&height=600&lang=fi

Suon reunasta yritin mennä jäälle, mutta siihen polkastessa humahti läpi helposti. Seuraava kokeilu laiturin nokasta onnistuneesti. Jäätä 6-8cm kala kohtalaisella syönnillä 10.00-14.15 välisen ajan pilkin ja 4,2kg ahventa, särkeä ja 600g hauen pulikka saaliina.

10
Pilkintä / Vs: Kokemuksia Vim-pilkieistä??
« on: November 20, 2010, 19:03:02  »
Tänään pikku lammella vim pirkenin vim pilkki 34mm koekäytössä tapsilla. Matalasta n.0,5m vettä antoi ahvenia tasaiseen tahtiin n.1kg verran. Ihan ok pilkki siis, mutta varmaan syvemmässä parempi.

11
Pyydyskalastus / Vs: kuinka saisi katiskaan paremmin kalaa?
« on: August 15, 2010, 08:34:36  »
Ei ku kauppan ja weke ostamaan syöttipussin kanssa ja jos on pakottava tarve saada särkikalaa (kuten minulla rapumertoihin syötiksi) niin onkitukusta/mh-toimelta tai haukka-pilkiltä mäskipussi ostamaan (hinta 4,50-6,50€ 1kg pussi)ja siitä kostuttamalla pyöritellä pallo sinne katiskan syöttipusiin niin johan särkeä löytyy ja petokalat tulevat perässä.

Tässä muutama hyvä särkimäski:
 
Kylmä vesi:

http://www.onkitukku.fi/special-fond-noir-p-1040.html

Lämmin vesi:

http://www.onkitukku.fi/super-gros-gardons-p-1037.html
http://www.mh-toimi.fi/tuotteet/4-maeskit/16-marcel-van-den-eynde/329-voorn-musta
http://www.mh-toimi.fi/tuotteet/4-maeskit/17-sensas-maeskit/193-3000-gros-gardons-sarja  Sama löytyy haukka-pilkiltä.
http://www.mh-toimi.fi/tuotteet/4-maeskit/17-sensas-maeskit/192-3000-gardons-sarja Sama löytyy haukka-pilkiltä.

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalanbongaus 2010
« on: August 04, 2010, 14:19:26  »
1. Ahven
2. Kiiski
3. Särki
4. Lahna
5. Hauki
6. Pasuri
7. Säyne
8. Siika
9. Salakka
10. Sorva
11. Made
12. Kuha
13. Mutu
14. Sulkava

Tavoitettavissa vielä Ainakin/ehkäpä:
15. Kirjolohi
16. Järvilohi
17. Taimen
18. Karppi
19. Ruutana

15.Korpiainen

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalanbongaus 2010
« on: July 23, 2010, 15:27:44  »
1. Ahven
2. Kiiski
3. Särki
4. Lahna
5. Hauki
6. Pasuri
7. Säyne
8. Siika
9. Salakka
10. Sorva
11. Made
12. Kuha
13. Mutu
14. Sulkava

Tavoitettavissa vielä Ainakin/ehkäpä:
15. Kirjolohi
16. Järvilohi
17. Taimen
18. Karppi
19. Ruutana

14
Pyydyskalastus / Vs: Ravustus
« on: June 19, 2010, 13:17:46  »
 -Kuvissa olevat merrat ovat kumpikin rapu-rosvoja ja hyviä mertoja ovatkin, kuten myös Ruotsalainen August http://www.raputieto.net/ravut_raputalous_pyynti_pyydykset_merrat.htm kuvissa alinna. Tässä myös kaikki minun mielestä parhaat merrat.

- Merran värillä ei ole mitään merkitystä.

- Jos Motonet on lähellä kannattaa käydä katsomassa sieltä mertoja ja tietenkin lähi kalastustarvikeliikkeet yleensä myyvät. Prismat ja citymarketit myyvät myöskin. Ja Rosvot http://www.rapurosvo.fi/ tulee vain rahti maksamaan aika paljon.

- Syötteinä särkikalat parhaita joista särki, lahna ja salakka ovat suosikkia minulla. Tänävuonna yritän kokeilla kalanrehua (kuulemma hyvä) saa nähdä. Salaatti kuulostaa huonolta syötiltä sen hajuttomuuden perusteella. Rapuhan syö lehtivihreää, joten saattaa muutamia rapuja saadakkin, mutta sumpussa syötävänä varmaankin ihan hyvä. Jos syöttipula iskee ja ei ole muuta kuin haukea tai ahventa (ei hyviä syöttiä) kannattaa näitä vähän leikellä niin sit toimii hätätapauksessa. Nimittäin ainakin minulla tahtoo olla syöttien saanti aina vähän hakusessa, kun mertojakin on vähän päälle 100kpl. Ja syötti pitää vaihttaa kerran päivässä, jotta olisi mahdollisimman tuoretta. Pakasteeseen kannattaa laittaa sopivan kokoisiin pusseihin jo valmiiksi syöttiä. Näitä kannattaa alkaa haalia paria viikkoa ennen rapustusta niin eivät ole semmoisia mytiytyneitä ''kumimaisia'' oltuaan liian pitkään pakkasessa. Ja jos käyttää tuoretta kalaa, joka on paras niin ei missään nimessä toisesta järvestä rapuruton takia. Jos kalat toisesta järvestä niin ainakin viikon pakastus, jotta rapurutta pöpöt kuolee.

- Mertojen väliä olen pitänyt 10m, koska kuulemma merta pyytää 5m säteellä olinpaikastaan parhaiten.

- Ravuthan säilyvät sumpussa monta kuukautta, jos on vain ruokaa. Hyväksi todettuja nakerrettavia ovat perunanvarret (jos menevät vanhaksi niin todella inhottava pestä pois), nokkoset (muista käsineet) ja lepän lehdet. Kalaa ei pidä laittaa sumpuun, koska ravut tappavat toisensa, samoin jos sattuu olemaan pehmeä kuorinen rapu kannattaa laittaa eri sumppuun (muut syövät takuu varmasti tämän ravun). Sumppu kannattaa laittaa varjoon jos säilyttää matalassa, jota en suosittele veden lämpiämisen takia saattavat kuolla kupsahtaa sittenkin, joten ei kun muutamien metrien syvyyteen, jossa on viileää vettä. Kannattaa varoa rapurosvoja, jos on mökkiranta niin siihen näkösellä sumppu vähentää vähän riskiä ja jos vielä sumppuun laittaa pelkän narun pintaan (ei kohoa) yltämään niin tällä välttyy paljolta, jos on taipumusta, että joku käy hakemassa ravut. Muta tai hiekka pohja sillä ei ole väliä mihin sumpun laittaa. Sumpussa ei tarvitse olla kalastusmerkkiä.

- Rapurutto lyhyesti: http://www.raputieto.net/ravut_suomiravut_rapurutto.htm

- Ravun mittaaminen: Otsapiikin kärjestä suoraksi ojennetun pyrstön uloimpaan kärkeen millimetrin tarkkuudella.

- Rapujen myyminen: Rapuja ostavat paikalliset välittäjät, joista parhaiten tieto saa toiselta ravustajalta, joka myy ravut. Ja sitten ravintolat, joista saa paremman hinnan, jos vai pääsee myymään suoraan. Yleensä  heillä on jo joku tietty ravustaja, joka toimittaa ravut. Ja sitten yksityiset henkilöt kirjoittelevat lehtien osto palstalla kanssa kaipaavansa rapuja elokuiseen kesäyön pipaloihin.

Vinkkiä:
- Jos ostat rapu-rosvoja niin niissä voi syötin laittaa joko koukkuun tai semmoiseen laatikkoon (näitä voi tilata valmistajalta, jos häviävät: http://www.rapurosvo.fi/). Jos tiedät että lammessa/järvessä on paljonkin rapua niin laittaisin syötin laatikkoon se kestää siellä vähän kauemmin kuin koukussa.
- Jos myyt ravut niin kannattaa vuolla itselleen mittatikku, joka helpottaa ravun mittaamista. Ravuthan yleensä myydään 10cm ja tästä ylöspäin. 12cm rapu on jo jätti, josta yleensä saa vähän enemmän ainakin jokiravuissa. Riippuu tietysti välittäjästä.
- Mertojen naruksi ei kannata ostaa liian ohutta. On nimittäin solmu sotkuja tiedossa sitäkin enemmän. Narun paksuus n. 4-5mm ei tämäkään paksua tietysti ole, mutta 2mm naruun on.
- Rapuastiat missä säilytät ravut mertojen kokemisen ajan kannattaa reijittää pohjasta, jotta ravut eivät tukehdu hapettomaan veteen ja myös sitä vettä ei pidä olla sankossa myöskään niin kuin onkikaloilla. Rapu kyllä elää kuivallakin jonkin aikaa, jos sattuu oikein kuiva päivä niin sitten roiskii vähän vettä rapujen päälle.
- Syöttien hankkimiseen parhaita välineitä on ihan tavan onkiminen, täkyverkko solmuväli 14mm antaa sopivan kokoista kalaa ja perinteinen katista joskin, vuodenaika on paha limoittumisen ja kalan liikkuvuuden kannalta, mutta jos tietää särkisän paikan tähän vuoden aikaan niin eikun vaaleaa leipää katiskaan ja veteen niin eiköhan syöttiä löydy omaksi tarpeiksi. Weke katiska tähän hyvä, mutta kallis ja myös weken katiskan keksiän houkutus syöttirae antaa hyvin särkeä.

Pikkuisen taisi tulla ''suurreellisesti'' kirjotettua kun on tottunut 100 mertaan, mutta yritä suhteuttaa mittakaavaa omaan terpeeseesi  :-).

Ja eikun rapuisaa kautta.15
Pyydyskalastus / Vs: Montako katiskaa?
« on: May 08, 2010, 08:29:02  »
Tällä hetkellä 6kpl katiskoita, joista 1kpl isoin aito weke ja 2kpl keskikokoisia wekejä ja sitten tästä keskikokoisesta tehtyjä jäljitelmiä 4kpl ja kohta lähen ostamaan 2kpl aitoja wekejä lisää.

16
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Haarukkavavat?
« on: December 08, 2009, 15:15:09  »
Pyörittäen ja normaalisti.

17
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Haarukkavavat?
« on: December 07, 2009, 18:22:11  »
Itselläni 27,5cm haarukkaväli vavoissa ja toimii hyvin omalla kohdalla. Onnistuu nopeakin haarukointi ilman että kädet olisi vaikea pitää reiden päällä.

18
1. morri (n.2000kpl)
2. pystypilkki (n.300kpl)
3. tasuri (20kpl)

19
Pilkintä / Vs: Kalojen karkuutusprosentti?
« on: January 26, 2009, 20:19:00  »
Joo o. Siinä saataa ollakkin perää tuossa tasaisesti nostossa. Pitää mennä vain nostelemaan kymmeniä kiloja kaloja niin eiköhan se ala pikku hiljaa sujua. :roll:

20
Pilkintä / Kalojen karkuutusprosentti?
« on: January 26, 2009, 17:11:14  »
Paljonko kilpaveikot karkuuttavat pilkkikisassa yleensä kalaa. Tämä on tietysti riippuvainen paljonko kisassa yleensä tulee kalaa tai millä syönnillä kala on. Minulla mielestäni karkaa aivan liikaa kaloja (kymmeniä kisassaan yleensä, joka on pärjäämisen ratkaissut monta kertaa.) ja kun jonkun sintin pudottaa tahtoo olla syönti loppu tai varovaista avannosta. Harvoin syönti jatkuu samana tai saa syömään edes jonkin ajan kuluttua ja yleensä on jo ulkona kisasta tällä syönnin uudelleen käynnistymistä odotellessa.

Tämän vinkin pilkillä pilkittäessä tiedän, että kun tärppi tulee niin tehdään pieni pudotus vavalla ennen kalan ylösottoa. Tällä tavalla koukku menne syvemmälle suuhun, mutta onnistun silti pudottamaan kaloja.  :|
Onko tapsi, ketju tai värikoukulla keskenään eroja kalan pysyvyydessä koukussa? Ainakin näin järjellä ajateltuna ainakin värikoukussa pysyy paremmin kuin tapsissa, kun on enemmän koukkujakin. Mutta miten on ketjun laita? Parempi pysyvyys kuin tapsissa vai samaa luokkaa?

Onkos koukun paksuudessa mitään eroja pysyvyydessä? Tässäkin tapauksessa omalla maalaisjärjellä ajateltuna paksumpi lankaisessa koukussa kala pysyy paremmin, mutta on huono huonolla syönnillä kalojen pelätessä paksua koukkua. Onkos koukkujen ''hakasessa'' paljoa eroja pysyvyydessä? Kuinkas tärkeää oikean koukku koon valitseminen sen hetkiselle kalalle on?

Kuinka muilla kisailijoilla on pudotuksia? Vai kuulunko minä ihan normaaliin pudottaja kastiin vai onko muilla vähemmän? Tietysti niitä pudotuksiahan tulee jonkin verran väkisin, kuten avannon reunaan, mutta tämän ymmärtää ettei kaikkia voi saada ylös.

21
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Hyvä pilkkisiima?
« on: January 07, 2009, 19:46:23  »
Stroft ehdottomasti.  :mrgreen:

22
Pilkintä / Vs: Ns. Perskärpäset eli viereen kairaajat!
« on: January 04, 2009, 14:42:37  »
Mulle sattu Höytiäisellä semmonen tapaus, että löysin syövän ahvenen yhden luodon päältä. Jokusen tunnin ongin ja 10kg kalaakin alkoi olla, kunnes selän yli tuli moottorikelkka ja pysähty viereen kattomaan mitä olin saanut. Kalat nähtyään kaivoivat kelkan perässä olleesta ahkiosta pilkkivehkeet ja alkovat pilkkimään n.10m päästä. Kaverit oli juurikin tätä ''olan yli kurkkijoita'' eivätkä paljoa pukahelleet. Olivat jopa vähän areissäänkin. Sää oli kylmä (15c*) ja suhteellisen kova tuuli. No minäpä päätin jättää vavan pilkkimään ''otto-ongeksi'' reppuun ja lähdin lämpimikseni käymään pienellä lenkillä saaren ympäri lämmitelläkseen vähäsen. No tultuani takaisin oli reppu sekä vapa siirretty reijän viereen ja ukko tojotti onkimassa tällä reijällä ja mutisi jotakin. Tää oli mulle viimenen pisara! Tokasin joitakin ärräpäitä ukolle ja lähdin kävelemään kotiin. Olihan mulle tietysti tarpeeksi kalaakin jo sille päivälle, mutta pakko oli sanoa muutama sananen ukolle.

23
Pilkintä / Vs: Jäällä nähtyjä erikoisuuksia...
« on: December 09, 2008, 15:56:01  »
Eläimiä:
- Ahma on tullut nähtyä jäällä.
- 2kpl susia pois matkalla pilkiltä. nehän on muuten aika isoja otuksia, kun läheltä näkee.  :-o
- kaloja on mullakin tullut jäälle kairan mukana isoin n.20g Ahven. Yleensä ovat olleet särkiä.

Erilaisia Ihmisiä:
-  känniläistä on ollut joka lähtöön niin ryömiviä kuin makailijoitakin ja sammuneitakin on muutama mahtunut.
- Venäläinen nainen joka yritti iskeä pilkkikavereitani ja samalla pilas heidän kisan ja minä vetelin kalat selän takaa ja voitin kisan.  8-) Tästä kisasta olen kuullut kavareilta useaan otteeseen jälkeen päin että olen ''palkannut'' venäläisen sinne kekkuloimaan, jotta heidän kisa menis pieleen. Näinhän ei ollut.  :roll:

Nää tuli ensimmäisenä mieleen.

24
Nehän kuulostaa sitten varsin hyvältä. Eihän nuo ole hirmu kalliita jos tilaisi jonkun kokeeksi.

25
Mikä lie tuo karismaxin käyttämä koukku?

Onko Kainulaisen ketujista kokemusta? Ne ovat kyllä kullattuja ja taitaa olla vielä mustadin. Kainulaisen koukut löytyvät osoitteesta www.triana.fi -->pilkintä --> Ketjukoukut

Ovatko nuo kullatut teidän mielestä surkeita koukkuja?

26
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Hyvä koukku ketjukoukun tekoon?
« on: November 30, 2008, 19:00:05  »
Minkalaista koukkua suosittelette? Itse kuullut että kultaiset koukut ovat surkeita (itsellä ei kokemusta). Joku Kamasanin koukku olisi kuulemma erittäin hyvä, mutta sitä ei ole kuulemma tarjolla joka paikassa. Mallia en tiedä, mutta jos joku tietää valaiskoon minua. Tarkotus oli ostaa koukut mutta kun taitaa kaikki kaupalliset versio tehty kultaiseen koukkuun niin ajattelin tehdä itse(kun on kuullut juttuja/lukenut noita huonoista kultaisista koukuista).

Vai löytyykö tietoa hyvistä ketjukoukun myyjistä, jotka tekee hyvään koukkuun näitä?

27
Heittokalastus / Vs: Kuinka monta haukea samana päivänä?
« on: October 01, 2007, 10:46:12  »
Paras taitaa olla 103kpl, mutta kaikki oli pulikoita, paitsi tais olla 1 kpl yli kilon. Eniten tuli minnow spoonilla ja professorilla. Minnowin väri oli vanha vihreä/kulta, jota ei enää valmisteta  :cry: ja se oli vielä kolmihaara koukulla. Ja professorin väri oli ahventa jäljittelevä väri. Kalassa olttiin kylläkin varmaan 6h.

28
Pyydyskalastus / Vs: Weke Saaliit??
« on: September 17, 2007, 19:29:17  »
Wekejä on ollut 3kpl. Yksi isoin versio ja 2kpl keski kokoisia. Kala on ollut särki voittosta, koska houkutusta ollut syöttinä. Weket on olleet 137 päivää järvessä.

29
Onginta / Vs: Onko onginta pääasiallinen kalastusmuotosi?
« on: September 13, 2007, 16:38:00  »
Pilkintä on ollut pääasiallinen kalastusmuoto minulla ja varmaan tulee olemaan aina, mutta onginta on alkanut kiinnostamaan enemmän kun on saanut vähän panostaa siihenkin lajiin ja on loppujen lopuksi aika paljon vaativampi laji kun pilkintä. Isoja kaloja ei hirveästi ole tullut ongella paitsi 1,5kg lahna, joka nosti hurjasti onginnan mielekkyyttä ja ens kesänä olis tarkoitus opetella mäskin käyttö niin eiköhan tuota isompaakin kalaa ala enemmän tulla, joten varmasti onginnan suosio itselläni nousee roimasti.

30
Pyydyskalastus / Vs: Weke Saaliit??
« on: September 10, 2007, 16:32:53  »
Tällä hetkellä tullut tänä vuonna 724,6kg kalaa wekeillä ja hoitopyynti jatkuu.

Pages: [1] 2 3


center>