Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ville/Wille

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 27, 2013, 15:23:17  »
Jep, kiitoksia.
Kyllä se pilkkikaveri vaan on hyvä olla jo näillä keleillä mukana "turvavarusteena", juu

2
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: December 27, 2013, 11:26:39  »
Hei.

Onko tietoa, miten viinijärven tummalla puolella on selkävesillä jäätä? Jäässä vai jo auennut?
JA
Eci: miten oli jäätä vielä viime reissulasi jäljellä.

Sunnuntaita harkitsin pilkkipäiväksi, meneeköhän lie venepilkiksi :roll:

3
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 07, 2008, 18:13:41  »
 Kiitti paljon Eci!

 Toi mesta on ollut jotensakin tiedossa, ei vaan ole koskaan tullut lähdettyä kokeilee. Varsinkin toi lähtökohta pikitieltä rantaan on hyvä tietää. Varmaan on sitten pääsiäisenä sunnuntai- yms. pilkkijää niin ettei sekaan mahdu. Noo, kattelaan.

4
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 06, 2008, 19:40:15  »
 Eci: Missäspäin siiat on viime viikkoina höytiäisellä liikuskellut? Onki jääkeli eli lumitilanne jäällä millainen Höytiäisellä?

Saapa nähdä jaksaako ahvenreissun tehä pääsiäisenä höytiäiselle vai meneekö pelkäks siianpilkinnäksi sielä. Oohan putte varovainen niitten kalojen kanssa, ettei selkä niksaha kannellessa ;)
 Tasurillako tuli vai tapsilla ahvenet?

Täälä etelässä kävin tutuksi tulleella pikkujärvellä ongittelemassa viime viikonloppuna, 10 isointa karvan alle 3 kg, paras 625g 35,5cm. Toivottavasti se mikä pääsi avannon laitaan irti oli hauki eikä ahven, olis nimittäin enkat paukkunu. Pelottavan ahvenmainen käytös vaan oli sillä...

5
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 28, 2008, 21:28:58  »
 Pistetään nyt tännekin kotiseutu-exkursion tuloksia. Eli 22.2. Varpiksella kauhiassa pyryssä: 2 aapoa 200-250 g ja siika n. 250 g.
 23.2. Kontiolahden päästä jäälle Puten kanssa, Mulle 2 ahventa n. 100g ja Putelle 1 ahven ja 2 muikkua. Kattokaas ei se Puttekaan aina onnistu (pahanilmanlintu mukana ;) ) Paikallinen ukko se siinä vieressä kahella vavalla veteli reilusti pari kiloa  isoja ahvenia sillä aikaa kun myö ei vaan osattu.

Semmosta

6
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 16, 2008, 20:05:14  »
 Onnee taas hyvästä kalasta.
 Oletko miltä suunnalta kuullu siikoja saatavan tollasia saaliita? Varpiksen edustaa olisi tarkoitus käydä ensi viiko lopulla kokeilemassa, jospa sieltä osuisi kohdille mullekin.

7
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 03, 2008, 12:07:53  »
 Kuinkas Jup€n varpiksella kävi ja miten pilkitykset muuten, ootko kisoissa käynyt koko ajan vai ootko ehtinyt kotivesiä/pielisjoella kierellä pilkin kanssa ihan rento mielellä ?

Ecillä kelpo siika kyllä.

8
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 28, 2008, 18:39:35  »
 Aiai eci, elä kerro enempää, kohta alkaa harmittamaan :| , se  on kyllä onnekas elämänvalinta kun pitää isojen aapojen ja siikojen välillä valita. Kerran oon onnistunut samaan tilanteeseen varpiksella  päätymään. Siiat voitti...

 Mites Jupen pilkitykset, Kisoissako koko ajan vai ootko ehtinyt kotivesiä p.-holan ympäristössä kierellä pilkin kanssa ihan rentomielellä?

9
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 27, 2008, 22:00:44  »
Ihan hyvinhän tuota. Itelläkin heikoissa toiveissa, jos ensviikonlopuks pääsis eikä ois hieman vahvistuneet jäät sulaneet.
 Ja käykäähän matikkapilkillä, kilpailevan foorumin puolella onginta ja pilkintä-osiossa on melko konnasta juttua...
 Enskuun puolenvälin jälkeen jos pääsisi vaikka kokeilee koto-karjalaankin taas pilkittelyä.
Kellään muuten havaintoja tai kuulojuttuja höytiäisen siikavesiltä??

10
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 23, 2008, 20:39:18  »
 Juu, ihanpa hyviä kaloja on siis tullut. Tasarilla kuitenkin ilmeisesti sait ainakin osan kaloista?
Käyhän matikkaakin koittamassa, nyt niillä ainakin pitäs olla mädit mahassa, jos mamma sattuu kohdille.
Täälä alkaa kyllä toivo pikkuhiljaa jo hiipua noiden kelien kanssa, nytkin pitäs tulla to sen verta paljon lunta niiden harvojen ohuiden jäiden päälle, ettei ne varmasti vahvo ellei ole 10 miinusta. :-(

11
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 21, 2008, 18:39:49  »
 Putte se kyllä osuu aina välillä kalakohtiin :) , Onneks ei ollu välineet viritetty iskuunsa, ei ois mies jaksanu saalista kotiin kantaa. Ja onnee vuodenaloitus kalasta.
Oliko minkä kokosia nuo pienemmät ja paljonko tuli suunnilleen yhteensä? Saiko Sillin 9 purua aikaiseksi?
Täällä ei oikein jäille uskalla mennä tulevana viikonloppuna pilkille vaikka vähän pakastuukin kun lunta sato +kelien heikentämälle jäälle. Porvoossa oli jotkut hurjat jo merenahdilla käyneet sekä suistosta kuhia pilkkineet, en mie vaan ois uskaltanut :roll: Loppu vaan sekin lysti lyhyeen kun myrskynny + vesisadetta antanut.
 Teroittele Putte ainakin siitä harasta koukut teräviksi niin voit käydä sit kuun vaihteessa mörkömatikat Koivuniemestä onkimassa.

Semmosta

12
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 03, 2008, 21:43:12  »
 Salmo tr. : juu, sama mies oon. Pakko kato on kotiseudulle tulla käymään, kun ei täällä mänttilässä oikein hirveesti jäitäkään ole. Tätä kyytiä pitää merimatikoita veneestä haralla ronkkia  :-D
No joo, tod.näk. pääsee vkonloppuna lähilätäkölle yrittämään, viime su oli rannat kuitenkin sulaneet ohuiksi ja keskemmäläkin näkyi ikäviä tummia laikkuja. Onneks nyt vähän paremmin pakkasta.

Äläs Putte sano, oisin mie pannullisen ottanu tasarilla, neulakoukut kato uppoo paremmin mahasta/kylestä/leuan alta aapoon ;) Oliko painollisesti minkä verran ja miten isoja?

Tasurilla ollu just sopiva reissu, reilu 1/3 reissun massasta kahessa kalassa eli ei tarvii paljon siivoilla.

Semmosta

13
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 02, 2008, 21:33:23  »
Tere

Onkamolla jäätä tapsana tommonen 15-20 cm, notta melko kovasti ois saanu pomppia jos läpi ois halunnu. Puten kera onkamolla koettamassa, Putelle paistokalat mulle vähän vähemmän ;) Eksoottinen keli oli kyllä, tuuli liikutti miestä jäätä piikin kun kädet levitti.

 Varpiskin ilmeisesti ollut jo jäässä ja nyt vahvoo nopeaan. Pistäkäähän repsaa jos siiat/aapot liikuskelee ja käy onkeen.

 Semmosta

14
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: November 27, 2007, 20:45:00  »
 Tere. otetaas uppista. Pistäkäähän muutkin rapsaa kun käytte nii pysytään kalansyönnistä kartalla.

 Viime la tuli käytyä pielisjoen lahtia pilkittämässä. Saalis ei kovin suuri, mut on sitä huonompiakin ekajäitten reissuja heitetty. Kuurnan alapuolella juoksutuskanavassa aamupvä tuotti itelle 6 aapoa ja ukille n. 20. Koko pääosin 50-100g. 1-1,5 kg hauen karkuutus 0 ässästä. Puolenpvän tienoilla Kuuselan lahelle josta tasasen hitaasti töpsähteli kalaa. Itelle n. 15 kpl ja ukille vajaa 20. Koko ok, 100-150g paistikkaista mukavasti joukossa. Kiva oli huomata, että vielä osasi kalaa ottaa matalasta heinien seasta vaikka viime reissusta ko. paikalle onkin melkein 5 v.  :-)

Saapa nähä milloin pääsee seuraavan kerran käymään, saattaa mennä joulun tienoille. Täällä etelässä jäitä vähän nirkosesti...

Semmosta

15
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 16, 2007, 20:05:17  »
 Vika reissu Roukalahdelle la aamuna, pilkki vedessä 05.10 . Tuloksena 2,4 kg ahventa joista suurin osa ihan kelpoa, isoin 250 g. Ja kaupan päälle 575 hauki, tosin isompikin oli täkysyötissä.
 Loppukauden reissuista mainittavampia kaloja 1.4. 7 siikaa somerluodon lähistöltä höytiäisellä, isoin 425 joten paistosiian makuun päästiin vaikka jossain vaiheessa näytti huonolta. Pääsiäissunnuntaina Koitereen ala-metsälammella täkysyöttiin 6,15 kg hauki, oli aiemmin sedän pilkkiä käynyt tukistamassa. Varsinainen pilkkihauki jäi puuttumaan tältä vuodelta, vaikka avannon alla kävikin pyörimässä.
 Kaipa sitä kesää kohti nyt, perhohaukia joelta varmaan seuraavaksi kun on veneen saanu käännettyä ja pilkkivehkeet kesäteloille kunnostettua.

 Semmosta.

16
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 31, 2007, 16:59:00  »
  jaahas, ne kalat sitten oli varparannalla eilen. Itse lähdin ennen auringonnousua kontiolahden lähistöltä liikkeelle ja kilometrejä päivän aikana kävelin 11. Ennen klo 12 ei nykyäkään, sitten suht läheltä lähtörantaa kovasti ongitun paikan bongasin ja siitä muutama ahven sekä 450 g siika+ 300-400g siian karkuutus.
Siikojen kanssa muutenkin ollut kovin takkuista. Viime la ylämyllyn eräällä lammella kiloluokan siialle avannon alla siimojen katkotus ja sunnuntaina Teerisaaren lähettyvillä 500-1000g siika avannon alla irti. Lievää harmitusta  :cry:  oli silloin ilmasa, onneks sai eilen tuon lohdutuskalan ja huomenna aamupäivästä-iltapäivästä lisää yrittämään.
 Tänään kelpo reissu Pielisjoelle pitkäniemen alle, 8,3 kg, vaikka jo hyvissä ajoin jarruttelemaan aloin enkä iltäpvä syöntiä jäänyt kattomaan, isoimmat n. 250 g, suurin osa 150-50 g väliin. Oli kyllä ihan viimeisiä päiviä kun noille paikolle pääsi ja pari kertaa kulkiessa kävi mielessä, että ollaanko tässä nyt ihan viisaita... :roll:

 Semmosta

17
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 22, 2007, 12:36:18  »
Kar.part.
Quote
Lähdettekö yleensä liikenteeseen sillalta vai viekö joku tie lähemmäs ottipaikkoja?
Mitä aluetta kannattaisi "pommittaa", jos jonkinlaista saalista haluaisi pannulleen saada? Häviääkö jäät tuosta sillan luota erikoisen aikaisin vai onko siinä turvallista (eli onko kovia virtauksia) liikuksia.

Petäjäniemen tienoilta on liikkeeseen lähdetty, mitään erikoisia autonjättöpaikkojahan tuolla ei kai ole. silta varmaan ihan kelpo paikka lähteä ja kansalaisen karttapaikasta kannattaa katella mökkitien risteykset, venerannat yms. mihin auton voi jättää ilman että se mökkiläisiä haittaa. ottipaikosta en uskalla mitään sanoa , on melko piirteetön tuo järvi ja isot ovat selillä muikun perässä, etsittävää siis riittää. Toki voihan ne tunkeutua ruovikkolahtiin kevään myötä, tiedä häntä. Pikkuistahan tuolta sitten tuntuu saavan "joka paikasta". Sillankohdasta Putte varoitteli sen verran, että kyllä ne siinä kelkkoja keväällä uittelevat. Varovaisesti rantojen vieriä siis...

Kellic.
Quote
Tervehdys! Voiko joku tarkentaa noita varparannan siikapaikkoja. Kannattaako siikaa hakea siitä Kintaisen salmesta, vai esimerkiksi selän puolelta karikoilta? Entäs kintaisesta pohjoiseen olevia kareja?
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?text=mesta&scale=16000&y=6971058&x=4489160&lang=FI
Tuossa ainakin yksi kohta mistä viime talvena saivat siikoja, samoin tuosta Kivikkokarista suoraan länteen 500-700m on yksi paikka. Tuosta kareilta onkimisesta en tarkemmin tiedä, omat kalat on tullut ongittua 5-7m vedestä välivedestä/jään alta. Sieltä missä löytyy pikkukuoretta ahventen suusta/mahasta pitäs myös joskus löytyy tuota siikaa. Muita tunnetuja paikkoja siianongintaan on kirnukallion tienoot, pitkäluoto... onhan noita. Noista ei tosin omakoht. kokemusta. Itseltä siiat kateissa tänätalvena ja tuoreista höytiäisen siikasaaliista kuulisin mielellään. Ihan tarkkoja paikkoja ei toki tarvitse kertoa...

SEmmosta

18
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 18, 2007, 19:14:58  »
 Tuskimpa sitä nyt puoliammattilainen, Puten perässä oppipoikana. Petäjäniemen ja Pyhäsaaren välisellä alueella piipahdettiin ja liikuttiin nopsaan, joten jotain muuta porukkaa olleet. Tiedä sitten olisiko nuo onkamon ruohikkolahdet ja ruohikon sisustat jopa ottipaikkoja sitten hieman myöhemmin keväällä, Kalastustaidon miekkosista yksi oli ainakin vahvasti tätä mieltä, kaipa kokemusperäisestikin.

19
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 18, 2007, 13:10:48  »
 Eilen onkamolla nopealla visiitillä, aamusta kulkukeli mitä parhain. pieni kala tuntui olevan syönnillä. Kun isompaa ei löytynyt, lähdettiin pyhäselälle suhmuraan kokeilee onnea. Sieltä reilun 1,5h:n vierailulla n. 2 kg kalaa, keskipaino 100 g. sinisellä ja papukaija ässällä sain suurimman osan kaloista. Väkeä tuntui jäällä olevan riittävästi, mut kyllä sekaan mahtu.

 Onkos kenellä tuoreita havaintoja pyhäselältä Joensuun edustalta tai Lautasuolta ahvenaisten liikkeistä? myös Höytiäisen siikasaalit kiinnostaisivat, onko mistäpäin alkanut tulemaan sitä sorttia. Ilmeisesti Teerisaaren jäätien luonta "jotain", mutta mites muualta??

Semmosta

20
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 15, 2007, 22:49:14  »
 Tänään varparannalla 9-15. aamusta yöpakkasen jälkeen jo hyvä kulkea, iltapäivästä pudotti. Jää laikuilla. itelle 38 kpl 50-200g aapoa, yht.n. 3,5 kg  kaverille samanmoisia 15 kpl. kaveri tapsilla pyysi(aloittelija) minä tasureilla, sinisävyiset päivän väri. Kalaa varmasti oli alla, ei vaan tahtonut saada innostettua syömään, muutama "putki" kuitenkin.  Syönti parani aamusta aamupäivään ja keskipäivästä iltapäivään. Siioista ei havaintoakaan

 Semmosta

21
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 09, 2007, 11:58:33  »
 Tiistaina Puten kanssa Suur-Onkamon kaloja jallittamassa, meni vaan toisin päin kun suunniteltiin eli kalat jallitti ja juoksutti meitä suurimman osan päivää. Pientä tuntui tasaisella tahdillia vähän antavan joka paikasta, vasta iltapäivällä löyty sitten paikka josta saatiin muutama kalaksikin kutsuttava ahven. Mulle koko päivästä pussiin alle 2kg tasarilla, Putelle yli 2,5 kg tapsilla ja tasarilla. Isoimmat 200-250 g, suurimmaksi osaksi silppua.  Samalla paikalla aiemmin onkinut miekkonen poistui mukanaan puolipussillista 100-300 g ahventa, meille jäi vaan rääppiäiset sitten.
 Kaiken kaikkiaan varsin mielenkiintoinen paikka, jonne pitää kyllä keväämmällä palata.

Semmosta.


22
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 17, 2007, 21:37:15  »
 Ei kerkee kommentoida, kun kerrankin ehtii kalalla käydä eikä vaan koneen ääressä istua. :-)
 "Ville heilutteli..." heh, taas eilen näki et on ne kalamiehet ja erimiehet erikseen. Itelle 5 aapoa  :-P 
Muuutta hyvälle maistuivat, kun äsken paistelin talven ensisaaliin. Ja talven tavoitteena on loppua kohti kiihdyttää ja kausi huippureissuun lopettaa. Tästä on siis hyvä parantaa  :wink:

Semmosta

23
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 15, 2007, 21:14:09  »
 Salmo tr. : noviisihan sitä itsekkin ollaan, koivuniemessä on tullut käytyä mitä olen käynyt. Tänään 8 jamppaa ja 1 matikan näin saatavan (pieni), eipä siis kala liikkunut. Viime viikonloppuna ja alkuviikosta olivat hyvinkin saaneet. Muita tunnettuja paikkoja ovat Nivan pudotuspaikka ja Niittylahden opiston ranta, itse en tosin noissa ole käynyt. Ja toki Pyhäsaaret, jos kelkka on käytössä. Koivuniemen eduställä olevien saarten välit + ruovikot varmasti potentiaalisia paikkoja, eipähän vaan ole tullut talsittua sinne.

Putte: kenties sitten varpiksella törmäillään.

Semmosta

24
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 15, 2007, 15:22:33  »
 Mites Putella tämä pvä ja missä?

 Itse pääsee vihdoinkin rauhassa kalastelemaan. Tänäiltana pyhäseläle matikkaa muutamaks tunniks koettaa ja huomenna isku varparantaan siikojen ja ahventen perässä. ja voishan sitä pe iltana käydä matikoita koettaa ja lauantaiaamun madesyönti myös luonnollisesti... :-D

Semmosta

25
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 10, 2007, 20:03:50  »
 Juup,
kuulostaa ihan pikkukalan perässä olleen, eri juttuhan se sitten aina on saako kalan sille päälle että rupeaa tasaria puremaan. Ja niinhän se pitää tehdä, et jos ei yksi taktiikka pure niin sitä on sitten vaihdettava.
 Toiset on vaan sit niin yksitotista porukkaa (allekirjoittanutkin), ettei tajua pitää muita kuin tasurionkia jäällä mukana ja laittavatkin sitten mp:t päivän päätteeksi... :-D

 Semmosta

26
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 10, 2007, 19:38:54  »
Putte:  "Huomenna vois auringon noustua lähteä heiluttamaan tasapainoja varparantaan..."
                                          &
 "suurin osa ajasta taisi mennä kirotessa kylmää keliä, ehtiessä sulia toukkia..."

 Et sitten malttanut tasareissa pysyä, ois vähemmä paleltanut  :wink:

Tais päivä tämä päivä näyttää sen, että sitkeys (joskus) palkitaan ihan hyvinkin. Oliko ahvenaiset syvän päällä pikkukuoretta popsimassa vai miten syvästä löytyivät?

Onneks tää hemmetin kärvistely loppuu ens pe ja pääsee alottaa pilkkikauden  :roll:

Semmosta

27
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: February 10, 2007, 15:18:17  »
 Jännityksellä odotamma varppis-raporttia...

 Ensviikonloppuna kyllä pitää lähteä ruoppaamaan matikankutupaikkojen reunoja kunnon ahvensaaliin toivossa. Ja voihan sitä syöttipilkillä samalla matikkaakin koettaa.
Harmi vaan kun tuosta varparannan suunnalta ei tiedossa ole matikankutupaikkaa, siitä matalasta saisi niitä siikojankin sitten kudun jälkeen vedellä(=niillekin mäti maistuu.)
 (tai onhan niitä hyvännäkösiä kutukarikoita siinä varparannan leirikeskuksen edustalla, pikemminkin runsauden pulaa niistä)

Semmosta

28
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 30, 2007, 14:48:26  »
 Eci: tuliko kalat leirikeskuksen lähivesiltä vai kuljitteko kauemmas? Tuo 4 siikaa ahvenpilkinnän lomassa vois kyllä antaa viitteitä siitä, että jos ko. lajiin tosissaan keskittyisi, niin tulokset varmaan olisi palkitsevia. Näkyikö muuten paljon porukkaa jäällä, eli oliko viime talven kaltaiset "siikakarnevaalit" aluillaan.

 Semmosta.

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 29, 2007, 00:12:39  »
 Jepjep, mitäpä sitä väriä/pilkkiä vaihtamaan jos ottaa.
Tuo maan pinnalle pudotus ja välillä taivaseen nosto on kyllä tän harrastuksen paras mauste. viis tyhjää reissua ja sit sen jälkeen onnistuminen niin kylläpä tuntuu hyvältä.

Pyhäselällekös kulkevaisen tienoille kuhaa meinasit?


Semmosta

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: January 26, 2007, 14:59:41  »
 Moro.
 Yllättävän hyvä saalis kuitenkin kun ottaa huomioon säätilan varsin rankan muutoksen. Ja komeita ahvenia. Alkaa tuo tänään satanut lumi vähän jo pimentää jään alla.
 Huomasitko muuten ottivärin vaihtumista tasarissa, eli tuliko samalla värillä kuin aiemmin tällai vähän pimeempänä päivänä. Vai eikö sitten ole edellisilläkään kerroilla ollut värillä vaikutusta ottiin.

Ps. testasitko välivettä/jään alusta ?

 Semmosta.

Pages: [1] 2


center>