Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JepaHile

Pages: [1]
1
Länsi-Suomi / Vs: Strömman kanava, Kemiö
« on: August 02, 2015, 20:58:22  »
Siis aina, jos on iha perus matojigillä mennyt heittelemään, niin aina on tullut joku ahven tai kuha siitä kanavan suulta. Tänä kesänä on kyllä tilanne muuttunut täysin. Kalat on ihan kadoksissa. Olen monta kertaa mennyt heittelemään, eikä ole edes näykkinyt. Poikkeus oli kesä-heinäkuun vaihteessa, kun ahvenet olivat todennäköisesti tulleet kutemaan sinne kanavan alueelle. Ainahan sieltä muutaman hauen saisi ylös, mutta ahvenet ovat täysin kadonneet.
   Teoriani tähän kalattomuuten on, että vanhan kanavan siltaremontti on karkottanut kaikki kalat o_O , koska siltaa varten pystytetyt rautapalkit resonoivat ja aiheuttavat värähtelyä vedessä. Värähtelyn aiheuttavat siis rakentamisesta syntyneet värähdykset. Ja kuten kaikki tiedämme, ääni kulkee vedessä paljon nopeammin kuin ilmassa. Onhan Strömman kanavan alueella kova kalastuspaine, mutta siellähän on aina kalastettu paljon. Mutta niin... toivottavasti kalat löytävät takaisin.

Pages: [1]


center>