Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Nismox

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Sähköperämoottori ongelmat
« on: June 08, 2014, 22:36:57  »
Hiiliä saa mallin kanssa jokaisesta varaosaliikkeestä. Saattaa hiukan joutua näyttämään hiomapaperia jos liian kookkaat, mutta eipä tuokaan toiminne liene mahdottomuus jos sormet muualla kuin keskellä otsaa. Myös Honkkarilla on varaosavastuu ja hiiliä löytynee hyllystä. Tuota posea kuitenkin myyty jo vuosikaudet ja kaikissa lienee aikalailla sama hiilisilta. Yksinkertaisia laitteita kaikenkaikkiaan. =)

-Nismox-


2
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Sähköperämoottori ongelmat
« on: June 06, 2014, 09:29:51  »
Aika harvinaista lie posessa nuo kahva ongelmat. Näissä yleensä menee moottorin hiilet jumiin/palaa irti kiinnikkeistään. Yleisesti ottaen ei liene merkillä väliä, koska samalla kaavalla nuo on tehty. Enemmän mulla on ollu minnejä korjattavana kuin tuota posea ja muita ns "halpa" merkkejä.

Tuolla saattaa varastossa lojuta perä vikanen pikku pose josta saa osia tarvittaessa.

-Nismox-

3
Kirpputori / Vs: Myyn Yksihaara koukkuja
« on: May 08, 2014, 19:03:17  »
Kerroppa koukkujen kokoluokat.

-Nismox-

4
Länsi-Suomi / Vs: Porin seudun kalastuspaikat & reissuraportit
« on: April 26, 2014, 19:47:42  »
Ootteko muut kuullu koskaan et tohon Länsi-Porin Lidlin vierellä oleviin lampiin ois istutettu kirjolohta tai taimenta? Tietääkö ketään mitä kalaa lammessa on?http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&srs=EPSG%3A3067&y=6826725&x=220519&lang=fi

Joopas joo- Nuo lammet jäätyy talvisin lähes pohjaa myöden eli ei todellakaan ole lohta sen paremmin kuin muutakaan jalompaa kalaa.
Kalakanta on lammissa, Särki, Ruutana ja jokunen Suutari joukossa.
Tuokin kalakanta perustuu aikanaan kannettuun "paskakala" kantaan.

-Nismox-

5
Heittokalastus / Vs: Monofiilisiiman sotkeutuminen
« on: July 20, 2013, 22:48:59  »
Monofil siimoissa on myös ns: siimamuisti. Eli siima jää "sykkyrälle" kun vapauttaa puolasta.

Tuohon auttaa usein jo se että, kiskasee muutaman heiton hieman raskaammalla lusikalla, poistaa löysät kelalta ja puolaa hiukan tiukempaan.

Lippoja käytettäessä kannattaa satsata kunnollisiin kuulalaakeri leikareihin, vähentää huomattavasti siiman kiertymistä ja siten näitä "tuulenpesiä".

-Nismox-

6
Muut kesäkalastusvälineet / Vs: viehelaukku
« on: May 02, 2013, 08:05:28  »
Tere.

Voin suositella lämpimästi noita Albackoren reppuja. Ei ihan sieltä halvimmasta päästä mutta, on todella kestäviä, monikäyttöisiä ja todella paljon kamaa imeviä.
Itsellä ollun nyt 5 kautta käytössä tuo 5.s malli eikä mitään kulumisen/särkymisen merkkejä näkyvissä.

Saa Suomessa ainakin tuosta Porin kalastuksesta.

http://www.topratedadventures.com/Mfg/Albackore.htm

-Nismox-

7
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 2 versio 1.0 JULKAISTU!
« on: April 14, 2013, 18:15:31  »
Osa vanhoista [VIP] Tiimin pelaajista kiittää ja kumartaa taas kerran.

-Nismox-

8
Länsi-Suomi / Vs: Porin seudun kalastuspaikat & reissuraportit
« on: August 29, 2012, 08:52:10  »
Tere!

Laitellaanpa tänne hiukan infoa, koska näyttää tarvetta olevan.

Keskityn tässä nyt lähinnä onki paikkoihin ja juurikin paikkoihin missä pääsee kohtuudella rannalta onkimaan.

Reposaari Ahlaisten näköalatie ja Kirjurinluoto on näköjään käsitelty muissa topiceissa, eli unohdetaan ne.

lähdetään liikkeelle Porista ja siellä Kaarluodon venevalkamasta. Osoite Kaarluodontie ja ihan päähän asti jossa puomi edessä eli joutuu kävelemään muutaman metrin paikoille. Kalaa tulee hyvin. Valkaman etureunassa pääasiassa pientä silppua ja mitä kauemmas menee sitä kookkaamaksi kalat kasvaa. Laituria tuolla on hyvinkin 50 metriä mistä onkia, kahden puolen valkamaa. Ei lainkaan harvinaista, saada parintunnin onginalla ylös useampaa kiloa kalaa. Lajisto on se perinteinen ahvenesta haukeen. Lapsillekkin oiva paikka onkia. Kyypakkaus kannattanee pitää varuilla mukana, lieroja jonkin verran liikkeellä. Täällä myös uistimet ja jigit toimii. Matkaa keskustasta n 12km.

Enäjärven kunnanrannan venevalkama. Osoite on Tiilenkantajantie ja siellä ihan päässä. Useita pitkiä laitureita joista jokaisesta pääsee onkimaan. Melko matalaa kauttaaltaan ja kalasto sen mukaista.
Turpa ja Suutari tässä paikassa tavoittelemisen arvoisia ja nämä usein "kivan" kokoisia onkikaloja. Päälle kiloiset Lahnatkaan eivät kovin harvinisia ole.
Kesäkautena melko hälyisä paikka, mutta joukkoon mahtuu aina ja innokkaita pikku onkijoita käy kyselemässä saaliita tuon tuosta =)
Myös lapsille hyvä ja melko turvallinen paikka onkia. Uistin ja jigi touhusta ei itsellä kokemusta. Matkaa keskustasta n 15km.

Kuivalahti (Eurajoki) ja siellä vanha kalasatama. Osoite Pujontie ja myös tämä ihan päässä. Hyvät opasteet löytyy. Onkipaikkana todella hyvä. Paikkoja löytyy kivilaiturista venelaituriin ja siittä aallonmurtajalle.
Vesi on syvää kivilaiturin edessä ja muutaman metrin päässä nousee penkka jossa kalat viihtyvät. Lajisto on se mitä meressä liikkuu eli kivisimpusta taimeneen ja lähes kaikkea siltä väliltä.
Isot Lahnat, puolikiloset Ahvenet, ylensyöneet Särjet ja Säyneet järjestävät ohjelmaa lähes joka reissu.
Paikka ei syvyytensä ja korkean kivilaiturinsa takia sovi ihan perheen pienimille, mutta muuten todella rauhallinen ja maisemallisesti hieno paikka.
Myös uistimella ja jigillä kohtuu saaliita, saaliskalojen ollessa lähinnä tuppihaukea ja isoa meriahventa. Taimenen tapaaminen täällä ei myöskään kovin harvinaista ole.  Veneenlaskupaikka on. Matkaa keskustasta n 30km.

Pooskeri ja siellä vanha kalasatama. Osoite Pooskerintie ja siitä viitoitus kalasatama (Merikarviaa). Hyvät tilat onkia. Pitkät laiturit ja kaislikkoa riittää. Kalasto sitä mitä meressä on, kolmipiikistä isohkoon ahveneen ja sorvaan. Lapsille myös oiva paikka, tehdyn hiekkarannan ansiosta jossa hyvä ja turvallinen paikka uida. Erikoisuutena täällä on penkit, joilla on oiva istuskella vapa kädessä. Myös täällä tila riittää ja onkijoita ei yleensä kiusaksi asti pääse olemaan. Toimii myös virveli paikkana. Veneelaskupaikka on. Matkaa keskustasta noin 45km.

Sitten mereltä järville.

Riuttasalmi Inhottujärvi. Osoite Riuttasalmentie (Pomarkku)

Matalahko paikka jossa kalansaaliit ovat lähinnä Sorva, Ahven ja kituunen Lahna. Tilaa onkia on hyvin. Myös lapsille oiva paikka laajan tasamaan ansiosta.
Täällä mahdollisuus siihen ennätys Sorvaan ja huhupuheet kertoo että, Toutaintakin saadaan tosin omaa kokemusta ei ole, lienee Toutain enemmän uistin kala.
Periaatteessa pitäisi myös olla mahdollisuus karkulais Kirjolohien saantiin. Järveen laskee Kynäsjoki jossa melkolailla mittavia kirjo istutuksia tehdään.
Matkaa keskustasta n 50km ja veneenlaskupaikka on.

Inhotunjärven kunnan ranta. Osoite Oravasaarentie josta opastus "luontolava".
Hyvä ja maisemallisesti kaunis paikka onkia ja retkeillä. Kuuluu Reitti Satakunta verkkoon. löytyy nuotiopaikka, laavu, wc jopa polttopuut useimmiten valmiiksi tehtynä.
Täällä jos jossain se Sorva ennätys rikkoontuu, tuollaiset 450gramman mötkäleet on lähes jokapäiväisiä ja paljon isompaa pyörii joukossa. Oikeaan aikaan paikalle osunut nyppii helposti useamman kilon kalaa muutamassa tunnissa. Myös kookas Ahven ja pienet (alle 3kg) hauet kuuluvat kantaan.
Uistimellakin oiva paikka, joskin pitää varoa uimarannalta heitettäessä hiekan alla pilkistävää eristematon reunaa joka mielellään "syö" uistimet ja kahluu reissu on välttämätön =)
Kookkaan Sorvan nappaamiseen lienee paras paikka luontolavan edessä. Paikka on todella vaativa kalastaa mutta ei mahdoton. Tässä kohtaa tilaa toimia on todella vähän mutta, parikin ukkoa saittoineen sopii kunhan paikat on kiistelty =)
Täällä viettää helposti koko päivän, yksin taikka perheen kanssa. Rauhallinen paikka upeine maisemineen ja luonto lavoineen.
Viehekalastukseen tarvitaan erillinen lupa joka maksaa 6€ vuosi ja saa ainakin Pomarkun kukkakaupasta ja Lassilan lähikaupasta.
Matkaa keskustasta n48km ja veneenlaskupaikka on.

Tervalammet Kairila. Osoite Harjantie jolta viitoitus.
Tervalammet on nimensä mukaan lampia, suo sellaisia. Mutta kalat onkin sitten aivan muuta kuin nimi antaa olettaa. Melkoiset kyrmyniskat syövät lähes mitä saavat. Kalastuspaine näillä lammilla on todella olematon, eli Hauki ja Ahven saavat kasvaa rauhassa.
Pienillä lipoilla ja lusikoilla aivan uskomaton paikka, joskin maasto asettaa pieniä haasteita touhuun.
Paikka on melko vaikeakulkuinen johtuen pienen suon ylityksestä pitkospuita pitkin, mutta vaiva maksaa kyllä itsensä.
Lammilta löytyy nuotiopaikat ja laavu. Kuuluu myös Reitti Satakuntaan. Rauha on lähes 100% taattu jollei sitten joku Nismox pentuineen eksy paikalle =)
Matkaa keskustasta noin 60km.

Jos lisätietoa kaipaa sitä saa vaikka yksityisviestillä ja saatanpa lähteä jopa opastus reissullekkin, yleensä tilaa autossa kuitenkin on.

Tätä päivitellään kunhan tarpeeksi tietoa uusista paikoista kertyy.

-Nismox-
P.S. kirotus härjöjä löyty vamrasti.
9
Mainostus Sallittu! / Vs: Porin Kalastus & Erä
« on: August 29, 2012, 06:55:47  »
Uudet tiedot ja osoitteet, kotisivuilla.

http://www.porinkalastus.com/

http://youtu.be/wwCpd5cCEQM

-Nismox-

10
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: April 02, 2012, 08:13:36  »
Katotaas mikä tänne napsahtaa =)

-Nismox-

11
www.porinkalastus.com

Joulu ja avajaisrumba käynnissä.

Ilmalämpöpumppu arvontaa.

-Nismox-

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 30, 2011, 14:56:25  »
Vetäskö Nismox lammikoilt ton ruutanan? :wink:
Jo Vain

-N-

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 29, 2011, 23:02:16  »
Pakkohan on tännekkin välillä uppailla=)

Lahna 1880g. Toistaiseksi kesän isoin.Kesän suurin ruutana 840g.Sorvat 370g ja 407g.

-Nismox-

14
Vetouistelu / Vs: Uisteluvenettä miettimässä
« on: July 19, 2011, 10:11:54  »
Aikalailla tuo 410cm alkaa olemaan merelle alamitta. Koneeksi vähintään 15hv prutku, pienemmällä alkaa olemaan ns,  pissassa jos tuulet temppuilee niinkuin merellä on tapana. Pulpettiveneet on suhteessa halpoja, veneen saa 400-1000 €, hinta riippuu viitsiikö itse esim tehdä pieniä meikki maalauksia ja tarviiko veneen olla "pakasta vedetty". Kone alkaa hinnasta noin 250€, tässäkin paljon ikä ratkaisee ei niinkään tekninen kunto, halvalla voi saada hyvän vanhemman koneen joka on ulkoapäin rievun näköinen. Eli tuolla 2000€llä saa veneen ja koneen, jopa vapakaaret ja mut tilkkeet=)

-Nismox-

15
Onginta / Vs: Madon korvaava syotti ongessa.
« on: July 02, 2011, 16:17:34  »
Porin honkongissa ainakin viimeksi matoja oli.
Selvä homma. Nekin tulleet sinne sitten. Kuten prismassa, ei honkkarissakaan viime kerralla ollut matoja myynnissä. Onkos ne niitä hollantilaisia taas?
Porissa ainakin isommassa prismassa oli matoja myynnissä. Myös kalastusliike Närväsellä matoja myynnissä. On hollantilaisia.
Jep, vahvistan. Matoja oli prismassa ja juurikin noita. Ei niissä mitään vikaa ole, melkeinpä päinvastoin. Hyvin kalaa niillä tuli viime vuonna, kun kokeilin. Matopurkin hinta vaan on kohtuu arvokas.
Myös Porin kalastus ja erä myy matoja. Sitkeitä ovat, viikon sietää olla takakopassa näilläkin keleillä=)

-Nismox-

16
Vielä muutaman päivän tarjolla.

http://www.porinkalastus.com/Page7.html

-Nismox-

17
www.porinkalastus.com

Tuolta löytyy kohta kesäkampanja ja sen takaa koodi jolla liikkeestä saa ko alennuksen.

-Nismox-

18
Kirpputori / Vs: Luotettavat kauppakumppanit, ruusut & risut
« on: May 30, 2011, 07:30:54  »
possu191, kanssa vaappukaupat tehty. Tavara melkolailla laadukasta, itseasiassa melko kaunista kateltavaa. Jopa uinti mielenkiintoinen.

Tavara tuli hyvin pakattuna ja nopeasti. ISO 10+ tälle ukolle.

-Nismox-

19
Tekninen tuki ja bugiraportointi / Vs: Speed cheat detection
« on: April 12, 2011, 07:22:08  »
Kaikki p2p softat myös antaa tuon ilmoituksen. Eli jos on torre, dc++, netlimiter tai joku muu kaistaa rajoittava softa taustalla käynnissä.

-Nismox-

20
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.85 on julkaistu!
« on: March 30, 2011, 18:14:08  »
Jep juurikin näin. Kansion saa näkyviin klikkaamalla kansionäkymässä -> järjestä-> kansion ja haun asetukset-> näytä-> lisäasetukset näytä piilotetut tiedostot, kansiot  ja asemat <- tuohon täppi ja käytä.

-Nismox-

21
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.85 on julkaistu!
« on: March 30, 2011, 07:24:54  »
<Win7:ssa

Tietokone-> C:/asema->Programdata->Procyon->ProPilkki2->static->settings

-Nismox-

22
Mkäs käyttöjärjestelmä aatamilla on.

-Nismox-

23
Tervehdys kanssaeläjät. Onkos kellään kokemusta/tietoa tämmösestä. Pelataan kavereiden kanssa verkossa 30min pelejä (sama toistuu pelatessani yksin lyhyttä turneeta), eka 30 min menee ihan ok, mutta seuraavan pelin alkuminuuteilla alkaa omalla koneella armoton taakkuaminen (ukko kävelee kuin 7promillen humalassa, vapa liikkuu noin minuutin viiveellä yms pientä). Ilmiö vaikuttaisi lähinnä muistin loppumiselta/prossun tehottomuudelta mutta, näistä ei voi olla kyse. Koneessa nyt kuitenkin on 6gigaa muistia ja prossukin niitä intelin nopeimpia tuplaytimisiä. Testi vaiheessa en tälläistä huomannut.

-Nismox-

24
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: Propilkki 0.85 on julkaistu!
« on: February 24, 2011, 19:39:19  »
Thnx. Mitäpä muuta tähän voi sanoa....


-Nismox-

25
Hmm~mm...taas meitä vatsakkaita sorretaan. Nuohan on poikaasten kokoja kaikki=)

-Nismox-

26
Tällaista herjaviestiä pukkaa ja kaataa pelin aina kun alt tabbaa pelin ollessa auki. Mistähän johtuu ja miten saisi korjattua?
Koitappa ihan itte tuota hakua tuosta ylänurkasta. esim: "Main executable of PP2 " saattaa yllättää.

-Nismox-

27
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: June 11, 2010, 00:39:03  »
Niin juu unohtui mainita etten käytä minkään näköstä peruketta ja kalastan tosiaan pääasiassa haukea. Pieni lukkoleikari on tähän asti riittänyt. Enkä kyllä ole kalaakaan karkuuttanut siiman takia, omista mokista johtuen kyllä=)

Melko ovelaa, näin ne kokemukset ja tuntemukset menee ristiin ku Nykäsen sukset aikanaan.

-Nismox-

28
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: June 11, 2010, 00:09:01  »
On hyvä miettiä kalaan lähtiessä, että minkälaista siimaa käyttää. Jos kalastuspaikassa on kivikkoista, tai jotain muuta mihin siima hankaa, niin kannattaa vaihtaa suosiolla monofiiliin, tai sitten laittaa se tapsi sinne punotun siiman päähän.


Hmm~mm... Tästä kyllä aikalailla erimieltä. Kalastanut noin 5- vuotta pelkästään kuitusiimoilla ja kertaakaan en ole joutunut kivikkoon tms, hankautunutta siimaa manailemaan. Ei kulu sen herkemmin kuin monotkaan.
Kalastan pääasiassa kivikkoisilla kareilla niin järvissä kuin merelllä. Esim UL laitteissa 0.12 siimalla on älyttömästi herkempää ja tunnokkaampaa kalastella kuin vastaavan vetolujuuden omaavalla monolla, samaten pienen puolan aiheuttamat siima sykeröt monofil siimoiilla, saa unohtaa punotulla kalastettaessa.

Tiedä sitten liekö siiman merkillä ja hinnalla jotain osuutta asiaan.

-Nismox-

29
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: May 26, 2010, 07:43:30  »
Miksi niissä valkoisissa aurausmerkeissä, joita tien poskessa on niin perkuleesti, olevat heijastimet ovat erilaiset toisella puolella, kuin toisella? Toisella puolella on 2 pyöreää heijastinta ja toisella yksi suorakaiteen muotoinen. Muistaakseni menee niin, että tien vasemmalla puolella (menosuuntaan nähden) on ne kaksi pyöreää ja oikella puolella suorakaiteen muotoinen. Kukahan nerokas insinööri tämänkin on keksinyt.


Ne eivät itseasiassa ole aurausmerkejä vaan sumupaaluja. Heijastimien tehtävä on yksinkertaisesti näkyä sumussa ja erimalliset peilit kertovat kummalla puolella tietä ollaan.

-Nismox-

30
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: May 24, 2010, 10:38:31  »
Jep jep. Tässä taas seurannut tätä kaikenmaailman lakko touhuja. Alkaa pikkuhiljaa ihmetyttämään, että mikä on oikeastaan tarpeeksi. Mikä on hyvä palkka ja mikä huono, mitä seurauksia on näistä jatkuvista palkan korotuksista. Kukaan ei tunnu tajuavan, että mitä ylemmäs palkat kihoaa, sitä suuremmiksi kasvaa tuotantokustannukset ja sitä enemmän tuotteet/palvelut maksaa. Tänään saat euron lisää liksaa tunnilta ja huomenna kannat tuon korotuksen maitokauppaan ja edelleen olet yhtä perseauki kuin eilen.

Alkaa tulemaan ikävä aikoja jolloin kapan perunoita voi hakea omasta laarista ja vaihtaa sen naapurin isännän kanssa pikkutonkkaan maitoa tai pakettiin itsekirnuttua voita. Puhumattakaan muorin itse leipomasta leivästä johon jauhot oli hankittu vaihtamalla ne naapurin emännän kanssa masikoihin tai herneisiin, joita kasvoi omassa tontissa rivi tolkulla.

Palkallaan tuli toimeen, ei sitä rahaa ollut liikaa, mutta toimeen sillä tuli kohtalaisesti.

Puhutaan köyhyysrajasta ja sen statuksena pidetään noin 900 euroa kuukaudessa/ henkilö/ talous. Jos nämä tonnin tienaajat on köyhiä, mitäs ollaan me työttömät yksinhuoltajat jotka tienaa juuri ja juuri 600€ kuukaudessa yhteensä perheenä.

Jotain tarttis tehdä, tietäis vaan mitä.

Oma lukunsa on nsitten nämä niin sanotut kansaedustajat. Itsellä ainakin korvaan sana kansanedustaja kuullostaa henkilöltä joka on siellä arkadianmäellä edustamassa kansaansa. Jos siellä ollaan vakaumuksen takia, miksi hitossa siittä kuuluu tienata lähes tähtitieteellissiä summia. Samaten ihmetyttää se väkimäärä siellä, Sinne riittäisi oikein hyvin 10 ukkoa/akkaa, tämän kokosessa maasssa tarvita kaikenmaailman sihteerien sihteereitä ja niiden kirjureita. 10 ukkoa/akkaa jotka osaa asiansa ja homma toimimaan.

-Nismox-

Pages: [1] 2 3 ... 10


center>