Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jalmardo

Pages: [1] 2 3 4
7
Länsi-Suomi / Vs: Vaasan seutu/Raippaluoto/Vaskiluoto
« on: August 10, 2012, 10:46:10  »
Reissurapsoja Vaasan alueelta. Seuratkaa jos kiinnostaa! http://fishingguidevaasa.blogspot.fi/

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: August 10, 2012, 10:45:16  »

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Noloin mokasi kalastuksessa.
« on: October 17, 2011, 10:36:46  »
Rupesin nostamaan kirreä niskasta ja enköhän saanut jotenkin koukun uppoamaan syvälle peukaloon. Oli kiva tilanne, kun toinen käsi pitää kirreä niskasta ja toisessa on koukku. Aika ilkieltähän se tuntuu kun kirre ravistelee päätään ja vetää koukkua koko ajan syvemmälle...

Itselle kävi juuri samalla tavalla tänä kesänä, TK-reissuhan siitä sitten tuli...

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Noloin mokasi kalastuksessa.
« on: October 17, 2011, 10:35:27  »
Tässä rapsa menneeltä viikonlopulta:

Viikonloppuna tuli tehtyä kaksi nopeata kalareissua, yhteensä 8h kalastusta. Aika lailla tyypillistä syysmeininkiä, hauet syvällä ja seassa ihan mukavan kokoisia. Kokonaissaldo 40 yksilöä, suurimpina pari potraa neljän kilon kalaa. Yhdessä n. kilon kalassa aivan järkyttävän kokoiset puremajäljet, joiden perusteella voi arvioida kyseisessä syvänteessä asustelevan hirviön kooksi huoletta 8+, ehkä jopa 10+!

Sokerina pohjalla kävimme läpi hiuksia nostattavan episodin. Reekasimme yhden paikan läpi syvännevaappuja heittäen ja päätimme kokeilla saman paikan uudestaan, sillä kalaa tuntui olevan kyseisessä kohdassa paljon. Laskin vavan normaaliin tapaan veneen laidalle ja lähdin siirtämään venettä takaisin aloituskohtaan. Tulin jättäneeksi liikaa siimaa ulos, joten siirtyessä vaappu haukkasi vettä ja yhdessä silmänräpäyksessä 300€:n haspelisetti sinkoutui voltilla laidan yli ja upposi syvyyksiin! Siinä tuli perkelettä ja saatanaa, haukuin itseni amatööreistä amatööreimmäksi ja totesin ettei mikään enää voi pelastaa arvokasta settiä.

Keulamies kuitenkin vakuutteli että kyllä me sen sieltä ylös naaraamme. Noh, otin sitten toisen setin käyttöön, laitoin kiinni 40g päällä varustetun jigin ja kiinnitin siihen pari lisäkolmihaaraa. Viidennellä heitolla keulamies totesi: "Nyt osuit hyvään linjaan, johonki tohon se uppos" ja pari sekuntia myöhemmin siima kiristyi. Vedin kohdetta hitaasti kohti ja hetken kuluttua pinnalle nousi jigin lisäkoukkuun tarttunut syvännevaappu. Vaappu talteen ja siimasta vetäen hissukseen setti takaisin ylös!

Täytyy todeta että kyllä kävi kohtuullisen hyvä pulla, että onnistuin osumaan jigilläni juuri oikeaan kohtaan. Kyseisessä paikassa on tuolla kohtaa 5,5m vettä ja tapahtumahetkellä veden lämpötila oli hieman alle 7 astetta, joten sukeltaminen ei olisi tullut kysymykseenkään. Lottoriviä sisään!

11
Heittokalastus / Vs: suurin ahven jonka nähnyt livenä?
« on: June 15, 2011, 14:38:07  »
1650g itse saatuna 2006 syksyltä, kuva toisaalla tällä saitilla.  :-)

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 30, 2011, 13:57:43  »
Lisäksi en toivo näkeväni enää yhtään "sormet silmäkuopissa" pönöä, oli kala sitten elämä tai kuollut. Kauheaa katseltavaa ja uskon aika monen olevan minun kanssasi samaa mieltä.
Amen, brotha!

Jos ruotsissa on kaikki niin mahtavasti ja suomi on mielestäsi paska maa, niin miksi olet viellä täällä? Muuta nyt hyvä mies sinne ruotsiin, että ei tarvitse täällä junttilassa asua.
Arvelinkin että jotain tämänkaltaista ja -tasoista sieltä tulisi vastaukseksi. En ole muuttamassa Ruotsiin, mutta onneksi asun lähellä ja onneksi täällä takapajulassakin kalastuskulttuuri on hiljalleen muuttumassa nykyaikaisempaan suuntaan. Toivoa siis on!

Hautaan kirveeni tällä erää tämän asian tiimoilta. Tänään taas miellyttävä C&R-ilta tiedossa!  :wink:

P.S. Raakalaismaisessa hippikäsittelyssäni fataalisti vahingoittuneet hauet pääsevät hengestään ja päätyvät ruokapöytääni. Onneksi tuo prosentti on erittäin matala...  :evil:

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 30, 2011, 11:55:50  »
Eli muista esranta ensi kerralla videokuvata koko väsytys, sitten päästät kalan pois ja sanot kalan koon sekä "takaisin kasvamaan" Youtuben ehkä noloimpia ja ärsyttävimpiä videoita..

Käykö sisämaan junttia kateeksi?  :-P Kuinkahan kauan tuo "takaisin kasvamaan"-kundien meininki jatkuisi, jos olisivat murhanneet jokaisen mamman mitä he kuvaamillaan videoilla ylös nostivat? Voi voi, kyllä tämä Suomi vaan on ikävä kyllä näiden superpesisjanttereiden saastuttama junttila, eikä näköjään miksikään muutu. Kunpa asiat olisivatkin niin kuin länsinaapurissamme Ruotsissa, siellä osataan ajatella asioita järjellä.

Quote
Luultavasti kalaa ei vapautettu koska se syötiin
Aijaa? No parempi olisi että se tosiaan syötiin. Joka tapauksessa saman määrän syötävää olisi saanut muutamasta parikiloisesta ja tämä tapettu yksilö olisi päässyt takaisin kasvamaan ja jatkamaan sukuaan ja sen myötä tuottamaan ilmeisen hyvillä geeneillä varustettuja jälkeläisiään.

Mutta joo, turha tässä nyt on ruveta itkemään. Tapettu on tapettu ja junttila on junttila.

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 30, 2011, 09:38:42  »
Miksi et voinut päästää tuota takaisin. Varsinkin kun kerran ei ollut kutenutkaan? Ei tuossa vielä mitään kovin dramaattista, mutta tuon menon jatkuessa alkaa pikku hiljaa haukikannat sielä päin kärsimään.

Täysin samaa mieltä. Jos haluaa ottaa ruokakaloja, niin voi aivan hyvin sitten ottaa vaikka muutaman parikiloisen. Nämä isot mammat AINA TAKAISIN! esranta taitaa olla joko vanhan koulukunnan miehiä että pappia kaikille, tai sitten vastaavasti sitä kastia joka sekoaa saadessaan uuden ennätyksensä ja sitten adrenaliinipäissään hakkaa kalan hengiltä että pääsee varmistumaan kalan painosta ja ottamaan silmäpönöjä. Ikävää...

Edit: Vapauttamalla olisi päässyt myös tälle listalle: http://suomenhaukiseura.com/vapauta/haukien_ystava.html. Noh, toivottavasti ensi kerralla sitten.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: May 26, 2011, 13:00:58  »
Kyrönjoki 11.5.

Oltiin porukalla pohjaonkimassa, lahna kohdekalana. Itselle osui reissun isoin, 1700g. Kala sai vapautensa kuvaamisen jälkeen.


16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 26, 2011, 12:39:56  »
Tuli muuten tuosta muutama viesti ylempänä mainitusta 100-grammaisesta mieleen, että meillä on käytössä pikkuhaukiin tällainen asteikko: <100g=lyijäri, 100-500g=nokkahuilu, 500-1000g=fillarinpumppu(nykyään käytössä myös pelkkä käsite "pumppu"), 1000-1500g=tilulilu!  :mrgreen: >1500g kaloille ei mitään nimityksiä enää olekaan, lähinnä noille ruippanoille on ollut tapana vitsailla.  :-)

Omilla pelipaikoilla Vaasan saaristossa on ainakin ollut selkeästi havaittavissa että kaloilla tuntuu olevan jonkinasteinen siirtymävaihe käynnissä. Rajuin kudunjälkeinen syönti on laantumassa ja kalojen löytämiseksi saa tehdä enemmän töitä. Viikonloppuna saimme kahdeksan miehen voimin vain n. 60 haukea, mikä on loppupeleissä aika vähän kymmenen tunnin kokonaisaikaan ja noin isoon kalastajamäärään nähden.

Eilen taas tuli oltua yhden kaverin kanssa toisilla paikoilla n. 4,5h. Vaikeata oli, heittämällä tuli muutamia ja suurin osa vetämällä. Tapahtumia viitisentoista, kaloja nousi veneeseen vajaa kymmenen. Isoin oli lyhyt mutta patukkamainen 2,8-kiloinen. Eli astetta haastavampaa on tällä hetkellä! Täytyy katsoa mitä tuleva viikonloppu tuo tullessaan, tarkoitus olisi kalastaa koko perjantai-ilta, koko lauantai ja ehkä myös sunnuntaiaamu. Tavoitteena on tietty aina se metrinen/7 kilon puhkaisu!

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 19, 2011, 08:42:26  »
Jeps, toinen puu vaan lukkoon niin eiköhän se siitä. Päivitetään nyt tätä kun tämä on ollut aktiivisempi viime aikoina.  :-)

Eilen taas pikainen parin tunnin reissu Vaasan saaristoon, tällä kertaa sain raahattua mimmin mukaan kun kavereista ei ollut lähtijöiksi. Aloitimme kahdella vavalla vetäen ja nopeastihan sieltä tuli taas tapahtumaa. Annoin mimmin ottaa tuntumaa hauen väsyttämiseen, pari kalaa se sieltä nosti ennen kuin sille tuli kylmä ja piti päästä takaisin rantaan.  :-) Jatkoin sitten yksin pörräämistä ja nostin tuossa n. vajaa parissa tunnissa 15 yksilöä. Ei mitään isoja, mutta edelleen keskikoko ihan OK, siinä parin kilon hujakoilla. Isoin oli arviolta vajaa kolmonen, en punninnut tällä kertaa yhtäkään kalaa.

Meinas olla kädet täynnä töitä uistellessa, kun tuli pariin otteeseen tuplatärppi hotspotin yli vedettäessä. Lopulta päädyinkin vetämään vain yhdellä vavalla ja sekin riitti mainiosti, ei tarvinnut kovin kauaa vetää kun taas jo vapa tempoili! Vetämisen lomassa parit heitotkin tuli paiskattua ja tulihan silläkin lailla pari kalaa melko nopeasti. Ottipelinä tällä kertaa ahvenen värinen Turus-Ukko 20cm sekä vetäen että heittäen.

Yhteenvetona voi todeta että tässä on nyt viime perjantaista lukien kohta 100 haukea plakkarissa, mutta isommat yksilöt loistavat poissaolollaan. Määrää on, kokoa ei. Toivotaan että viikonloppuna sitten puhkaistaan tämän kauden ennätys(5,41kg)!

18
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 17, 2011, 08:32:49  »
Itse voin todeta että punavalkoinen on ollut aivan lyömätön väri omilla hotspoteilla. Nils Master Invincible 15cm, Rapala X-Rap jne. PV:nä ja avot!

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: May 16, 2011, 14:33:55  »
Kalastuspäiviä vuodelle 2011 on kertynyt tähän mennessä 42, joista 23 on suuntautunut avoveteen hauen perässä. Mukavien ensireissujen jälkeen iski kutu päälle ja tuli tehtyä aika monta lähes tyhjää reissua, kunnes viime päivinä on alkanut hurjat kudunjälkeiset karkelot. Haukien kokonaismäärä lähentelee nyt 200 yksilön rajapyykkiä, juuri kuluneena viikonloppuna nostimme 80 jeddaa.

Mitään valtavia mammoja ei ole vielä osunut kohdalle, suurin on tähän mennessä 5,4-kiloinen. Neljä kiloa on mennyt rikki kymmenisen kertaa ja yli kolmosia on naarattu reilu parikymmentä. Seuraavaksi tavoitteena on metrin ja seiskan puhkaisu! Ehkä jo tämän viikon aikana..?  :-)

20
Ekat heitot umpikelalla on heitetty 3-vuotiaana.

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 2011 avovesikauden avaukset
« on: April 19, 2011, 11:45:06  »
Joo kyllähän tuota on noussut ihan mukavasti. Video on tosiaan tuubissa, linkkiä löytyy toisaalla.

22
Länsi-Suomi / Vs: Siian onginta Vaasan lähistöllä?
« on: April 18, 2011, 10:15:12  »
Samoille mestoille lähtisin, jos tuota lajia alkaisin harjoittamaan.

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: April 15, 2011, 07:24:52  »
Lyhyt videokooste viime marraskuun haukireissusta Ahvenanmaalle. Klippiin mahtuu normipumppua, lahna ja pari astetta isompaakin haukea! Reissun isoin oli vähän vajaa kasin mörkö! http://www.youtube.com/watch?v=COrtUcr93Y4

24
Kaikkea kalastuksesta / Vs: 2011 avovesikauden avaukset
« on: April 14, 2011, 11:52:04  »
Avovesikausi avattu 29.3. Saaliina toistakymmentä haukea, suurin 3,5-kiloinen. Nyt jo muutama reissu takana, itsellä alkaa olla piakkoin 30 hauen rajapyykki rikki tälle kaudelle.

25
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: April 07, 2011, 08:55:13  »
Voi jumantsuka, joko siellä Vaasan korkeudellakin pääsee avovesille? Etelässä ovat käyneet (ja saaneet) jo maaliskuun puolella pienehköä kalaa. Täällä Oulussa taitaa merelle meno tapahtua vapun jälkeen, ellei sitten keli lämpene poikkeuksellisen nopsasti. Hinku vesille olisi jo hirvittävä, on ollut koko talven.  :x

Vaasassakin kyllä meri vielä 99% jäässä, mutta virtapaikat ja silta-alueet on aika hyvin auki. Oma kauden avaus on siis tapahtunu sillan kupeesta, aiheesta on raporttikin tuolla kalastusaiheisissa videoissa(ei oo mun postaama).  :-)

26
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Haukea vapavälineillä 2011
« on: April 06, 2011, 12:25:23  »
Avataas peli! Kolme lyhyttä avovesireissua on tullut nyt tehtyä ja tilastoja on tullut kartutettua n. 20 hauen verran. Kokoluokka on tähän mennessä ollut sitä perus tilulilua, mutta pari ihan mukavaa poikkeustakin on tullut. Isoimpana itsellä tällä hetkellä reipas 3,5-kiloinen, kaunis ja hyväkuntoinen kala. Tuntui isolta näin pitkän ja puuduttavan jääkauden jälkeen!

27
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: April 04, 2011, 08:25:41  »
Ahvenanmaan road movie part 2: http://www.youtube.com/watch?v=i2sN0Fbk6eU

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 2011.
« on: March 31, 2011, 09:41:55  »
1. Ainakin kasi rikki hauenkalastuksessa.
2. Olisi mukavaa saada muutaman vuoden tauon jälkeen yli kilon ahven. Enkka on jo niin kova(1650g) että sitä en usko parantavani.
3. Ensimmäinen kuha odottaa edelleen tulemistaan, se kun on niin harvinainen Vaasan seudulla.
4. Myös meritaimen on vieläkin saamatta.
5. Enemmän kalastuspäiviä viime kauteen verrattuna(ei tule olemaan ongelma!).
6. Paljon hienoja hetkiä mukavassa seurassa!

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastusaiheiset videot tänne!
« on: March 29, 2011, 11:56:27  »
Sanotaan näin, että tämä sivuaa aihetta, mutta lisää on tulossa! Road movie part 1: http://www.youtube.com/watch?v=kRY_YoylvLI

30
Länsi-Suomi / Vs: Syyshaukea Vaasan ja mustasaaren saaristossa
« on: October 31, 2010, 18:14:23  »
Nihkeetä oli meikäläisillä lauantaina. Aamusta liikkeelle vesisateeseen ja navakkaan etelätuuleen, todella koleaa. Ei sitten paljon huvittanu paiskoa, joten tuli keskityttyä vetämiseen ja muuten vaan ajelemiseen. Vetämällä yks normi tuubi, ei muuta saalista. Yllättäen keli sitten parani siinä vaiheessa kun oli sovittu kotiinpaluusta hallituksen kanssa... Eli laiha reissu, mutta eipä kyllä paljon tullut kalastettuakaan. Molemmat veneet vielä vedessä, ens viikonloppuna vielä uutta yriä ja sitten mahdollisesti veneet ylös.

Positiivista tuossa lauantaisessa reissussa oli se, että sai hyvän annoksen harjoittelua kahden viikon päästä tapahtuvaan Ahvenanmaan reissuun. Täytyy hommata kunnon lampaannahkakintaat ja kädenlämmittimet!

Pages: [1] 2 3 4


center>