Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Torro

Pages: [1] 2 3 ... 36
1
Etelä-Suomi / Vs: Hamarijärvi, Perniö
« on: October 31, 2012, 23:11:30  »
Hei, olen miettinyt kalareissua Hamari/Sahajärvelle, mutta ennen lähtöä olisi tarkoitus tehdä taustatyötä ja ottaa selvää kannattaako lähteä ollenkaan.  :-D Eli muutama kysymys olisi. Onko Hamarijärveltä tullut muutakin kalaa, kuten kuhaa? Ja onko siellä mahdollista vuokrata soutuvenettä Salon kaupungilta tms? Omaa venettä ei näes ole.. Onko viereisestä Sahajärvestä kokemusta?

Hamarinjärvelle on ainakin ollut veneitä vuokrattava, Matildanjärven luontotuvasta saa avaimet 10e/vrk. Muistaakseni luontotupa on tähän aikaan vuodestä jo suljettu kevääseen asti eli niitä vuokraveneitä ei varmaan helposti saa käyttöönsä.

2
Onginta / Vs: Säynen onginta.
« on: April 15, 2012, 17:24:38  »
Millainen onkilaite tapseineen kaikkineen kannattaisi rakentaa säynävälle virtaavaan veteen. Tarvitsenko erilaisen onkilaitteen kelaonkeen kuin tuollaiseen perinteiseen?

Jos näille huoltoasemien onkilaitteille pitäisi jotain käyttöä keksiä niin keväiseen säynen ongintaan ne käy ihan hyvin. Ei tarvita mitään hifistelyä vaan 6m onkivapa, paksu siima, iso koho ja koukko + kasiainen

3
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: April 07, 2012, 17:04:24  »
Meikäläisellekin saa lämästä jonkun tittelin tiskiin....

4
Uutiset ja pelin kehitys / Vs: 0.9 kehitysthread
« on: December 07, 2011, 01:22:26  »
Olisko mitään mieltä lisätä käyttäjien profiileihin verkkopelien tilastointia, tyylin voitot ja kilpailun suurimmat kalat? Näitä tilastoja saisi sitten muut tutkia käyttäjän nickiä klikkaamalla pelitauoilla.
Tuohon profiilin voisi myös vaikka lisätä jonkun avatar/omakuvan ja pari omaa terävää teesiä ja vaikka lempivesistön jne...?

5
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Apua perhon sitomisessa
« on: November 23, 2011, 20:11:41  »
nostelempa tätäkin aihetta.

onko teillä tapana liimata kuulapääperhoissa (larvat, liitsit, nymfit yms.) kuula kiinni, niin, ettei se pyöri. itseänikin ainakin häiritsee jos kuulapyörii, vaikkei se kalan tuloon mitään vaikutakkaan.

Ei välttämättä kannata alkaa läträämään liimoilla. Pyöritä lyijylankaa muutamia kierroksia koukun varrelle ja työnnä ne kuulan sisälle niin loppuun pyöriminen

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 22, 2011, 17:13:53  »
Torro, onko toi siika sattumoisin Turun Halistenkoskelta??

Sieltähän se, sillan valot näkyy...

7
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalabongaus "elämänpinnat"
« on: November 22, 2011, 01:58:00  »
1. ahven
2. kiiski
3. kuha
4. hauki
5. särki
6. lahna
7. pasuri
8. sorva
9. säyne
10. turpa
11. suutari
12. ruutana
13. törö
14. kolmipiikki
15. made
15. kirjolohi
16. taimen
17. harjus
18. puronieriä
19. härkäsimppu
20. mustatokko
21. mutu
22. kuore
23. kivinilkka
24. siika
25. silakka
26. salakka

Noista mustatokkoa en ole saanut pariin vuoteen ja made, norssi, mutu sekä törö puuttuvat tämän vuoden listasta.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalanbongaus 2011
« on: November 21, 2011, 14:12:03  »
Viime vuonna jäi kirvelemään tulos 19 lajia, joten tästä ei ole kuin suunta ylöspäin.

1. ahven                  (pilkki)
2. särki                    (pilkki)
3. kiiski                    (pilkki)
4. pasuri                  (pilkki)
5. lahna                   (pilkki)
6. kirjolohi                (pilkki)
7. kivinilkka              (pilkki)
8. härkäsimppu        (pilkki)
9. silakka                 (pilkki)
10. kolmipiikki          (lauturipilkki)
11. säyne                 (perho)
12. hauki                  (perho)
13. salakka              (perho)
14. taimen                (perho)
15. kuha                   (uistin)
16. harjus                (perho)
17. turpa                  (perho)
18. sorva                 (onki)
19. suutari               (onki)
20. puronieriä          (perho)


21. siika                    (perho)9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: November 18, 2011, 23:53:05  »

Vääntöä aamu-usvassa:Haukea perholla:Legendaarinen kahen kilon siika:


10
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: October 31, 2011, 23:57:36  »
Joki on samea samaa luokkaa kuin vantaan joki. Haluaisin tiedustella, että millä kirjolohta kannattaa kalastaa onko katkat ja larvat ottipelejä vai liitsit. Istutuksia on puska radion mukaan tehty keväällä mutta joittenkin taajuksien mukaan myös syksylläkin. Miten kannattaa perhoa uittaa. kalat ovat varmaankin suvannoissa jos yhtään tiedän mistään mitään.
Syystulvien jälkeen kylmässä sameassa vedessä en lähtisi larvoja uittamaan. Mä oon liitsimiehiä, saa niitä varmasti muullakin...

Koko saa olla vähän suurempi ja profiili tuuheampi kuin noissa lampiliitseissä. Ite oon käyttäny tosi yksinkertaisia perhoja wooly bugger -marabousta tuuhea pyrstö ja runko kiiltävästä cactus-chenillestä. Väri nyt on hyvinkin riippuvainen kalojen istutus ajasta. Sameassa vedessä musta on hyvä yleisväri kalalle kuin kalalle läpi kauden. Pinkki toimii yllättävän hyvin jopa vanhallekin kalalle kylmässä syysvedessä. Kalastus alavirrasta ja toodella hitaalla uitolla

Syksyllä hidasvirtaisessa vedessä/suvannossa booby on hyvä perho. Osta heittosiiman jatkeeksi vavan mittainen uppoperuke (ainakin Vision tekee, maksaa vähän toista kymppiä). Huomattavasti mukavampi heittää kuin lyijyhaulit. Uppoperukkeen kärkeen liität metrin pätkän monofiilisiimaa perukkeeksi ja booby päähän. Sama liitsi kuin aiemmin, mutta korvaat kuulan kelluvilla silmillä. Uppoperuke vie perhon pohjaan ja foam-silmät nostavat sen vähän pohjan yläpuolelle. Boobya voi uittaa käytännössä paikallaan antaen virran hoitaa työn. Helpointa on vain roikottaa perhoa alavirrassa. "Leijuva" perho on tappavan tehokas syksyllä, tullut mullekin yllätyksenä tänä vuonna.

11
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: October 28, 2011, 15:58:10  »
Mitäs ehdottaisitte kirjolohelle joka on ollut lammessa 1kk. Kirjolohia istutettiin 200kg 1-2 kilosia kaloja. Lampi on hiekkakuoppa. Se on erittäin syvä keskisyvyys on 5metriä ja syvimmät paikat 12metriä syviä. ongelmana on se, että kirret eivät ole missään vaiheessa availleet suita kunnon syöntiin. Itse käyn kyseisellä lammella lähes joka päivä ja kaloja on nostettu korkeintaan 5-10 kappaletta. Joten olisiko teillä jotain perho tai taktiikka vinkkejä itse olen kokeillut perusliitsejä, kuulapäitä ja montana nyphillä on ainoa juttu mitä kirjolohet edes näykkivät. Kalastan kelluvalla siimalla.

Koska en tunne lampesi hyönteisfaunaa neuvon vaan liitsien kanssa. Kirjolohi ottaa kyllä liitsiin ylivuotisenakin, ei tosin siihen enää siihen isoon oranssiin. Hiekkakuopasta puhuttaessa oletan että vesi on kirkasta?

Ensimmäiseksi lähtisin pienentämään niitä liitsejä (niinkuin tuo montanaan nyppiminenkin osoittaa). Itse en tee liitsiä #10 suurempaan koukkuun. Kirkkaassa vedessä saa olla hillityt värit, kokeile mustaa, oliivin vihreetä ja hyviä kylmän veden värejä valkoista ja vaaleen sinistä. Koska lampi on syvä ja haluat käyttää WF-siimaasi, suosittelen tekemään liitsit wolframi-kuulalla messinkikuulien sijaan. Näin perhot uppoavat tuplasti nopeammin ja lisää upotusnopeutta tulee kun käytät kahta perhoa.
Kirkkaassa vedessä liitsi saa tosiaan olla pieni ja hyvinkin solakka. Pitkä, ohut ja hyvin elävä pyrstö, painotuksena pelkkä kuula tai vain kuulan taakse lyijyä, ei runkohäkilää... siinä on kunnon juotikas joka ui velmusti ja kirjolohi tykkää


12
Etelä-Suomi / Vs: Matildanjärvi
« on: October 18, 2011, 21:53:03  »
no eihän se sitä tarkota että siellä olis puronieriää, vaikka siellä taimenta onkin :D

On siellä puronieriöitäkin...

13
Etelä-Suomi / Vs: Matildanjärvi
« on: October 18, 2011, 10:07:44  »
pitääkö paikkaansa että matildalla olis muka puronieriääkin????

Onhan siellä taimeniakin...

14
Länsi-Suomi / Vs: Suutaria Turun seudulta.
« on: October 06, 2011, 16:20:33  »
Eiköhän joitain satunnaisia,kylläkin isoja uiskentele noissa Maskun Rivieran montuilla.


jep :wink:

15
Länsi-Suomi / Vs: Merikarvianjoki
« on: September 18, 2011, 22:18:35  »
mitkä kosket mahtaisivat olla hyviä paikkoja näin syksyllä ja mikä siella mahtaa olla veden korheus tällä hetkellä.

Ei kannata viikkoon mennä, vesi menee puskissa tällä hetkellä.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: September 11, 2011, 21:12:12  »
50cm taimen pintaperhollaUploaded with ImageShack.us

17
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 19, 2011, 00:29:27  »
Pitkästä aikaa päivitystä

Lajibongauksen 19. kalalaji


Lajibongauksen 20. kalalaji


Sylin täydeltä kirjolohta


Hämärähommia

PS. Pyydän anteeksi pieniä kuvakkeita, pikkutunteina en enää jaksa selvittää miten saisin ne suuremmaksi

18
Edellis vuoden syksyllä lähettiin kaverin kanssa koittamaan ankeriasta pohjaongella. Itse ihan turistina liikenteessä, kaveri oli pari tankkia polttanut bensaa aiemminkin kyseistä kalaa etsiessään siinä kuitenkaan onnistumatta. En tiedä mistä hänelle se ankeriasvimma oli iskostunut. Paljon oli ilmeisesti kirjoja luettu kun illalla joskus ysin maissa sain tekstiviestin: "Nyt on ankeriaskeli! Lähetkö ongelle?" Vilkaisin ikkunasta ulos vaikka tiesin, että vettä sataa vaakasuoraan ja taivas on mustana. Noh, ei siinä sitten mitään, kyllähän vanhaa kalabongaria aina uudet lajit kiinnostaa...

Autossa kaveri pahoitteli lyhyttä varoitusaikaa ja harmitteli lähdön viivästymistä, ehtii tulla pimeää ennen kuin ollaan perillä. Yöksi oli kuulemman kaiken hyvän lisäksi lupailtu ukkosta ja ankeriian pitäisi ottaa raivokkaasti pyydykseen koirankeleillä. Matkalla kaverikin alkoi epäillä reissun järkevyyttä kun motarilla ei uskaltanut ajaa hirveästi 70km/h kovempaa kun pyyhkijöissä ei riittänyt vauhti säilyttämään näkyvyyttä. Kysyin matkalla, että onko tää kohde joku tuttu ankeriaspaikka vai mistä tällänen idea. Kyseiseen lutakkoon oli kuuleman mukaan joskus 90-luvun puolivälissä kipattu ämpärillinen lasiankeriaita ja sen jälkeen olioiden kohtalosta ei ole mitään tietoa. Odotukset nousivat siis kokoajan kohti korkeuksia, tummia pilviä. Perillä tosiaan pimeys jo laski uhkaavasti ja loppujenlopuksi ei varmaan päästy lähellekään hänen etukäteen kuolaamaansa salmen suuta. Päätettiin, että jäädään lähemmäs autoa että löydetään takaisinkin. Jäätiin johonkin kalliolle, josta sai paiskittua pyydykset veteen. Makkarat syötiin kylmänä kun ei älytty ottaa polttopuita mukaan ja tuskin siinä sateeessa olis mitään nuotiota saanut tehtyäkään mun taidoilla.

Tunti meni ja toinenkin ennen kuin alkoi tapahtumaan. 4 vapaa meillä oli pyytämässä katkaravuin, madoin ja pakastesilakoin syötitettynä. Lidlistä ostetut elektroniset hälärit päräyttivät kimeää ääntä ja syke kiihtyi entisestään kun toisestakin suunnasta alkoi kuulua ääntä tuplatärpin merkiksi. Kädet täristen vastaiskua tekemään, sadekaan ei enää tuntunut missään.... ja ei mitään kontaktia kummastakaan vavasta. Kirottiin ja mietittiin mitä tapahtui, syötitkin ihan koskemattoman näköisiä. Sama toistui useamman kerran ja meikäläisellä alkoi olla aika epäluuloinen olo. Kerran syöttiä vietiin oikein kunnolla, tai niin ainakin luultiin. Hälytin huusi jatkuvalla syötöllä siiman juostessa vapaalta puolalta. Juoksin hakemaan haavia sateen liukastamalta kalliolta kun kaveri lähti ääntä kohti. Samaan aikaan kun kauempaa kuului kaverin pettynyt karjaisu: "Voi nyt helvetti!" , saappaat liukuivat altani ja mäjähdin kalliolle. Kämmenet ja polvi auki palasin pelipaikalle haavin kanssa arvaten että kala ei enää ole päässä. Kaveri valaisi vedenpintaa otsalampulla ja antoi mun ite todeta tilanteen... vittu lepakot ne siellä sotkee siimoja. Samantien kelattiin vehkeet pois vedestä ja paikan vaihtoon.

Sade sentään taukosi, mutta päätettiin lähteä takaisin autolle päin missä näkyi menomatkalla pieni uimaranta. Itse kävin autolta hakemassa paperia haavojen paikkailuun kun kaveri heitti onget taas pyytämään uusin syötein. Siellä uimarannalla olisi ollut grillipaikkakin ja puita katoksessa, mutta myöhästähän se on pyllistää kun on jo housuissa. Kello oli jotain kahden maissa kun se ukkonenkin sitten alkoi. Hiljalleen selvisi myös, että vanhan kalastustakin kuluneet kalvot eivät enää juurikaan pidättele vettä.

Legendaarisella jatkoajalla se sitten otti syötin, juuri kun alettiin puhua kotiin lähdöstä. Hälytin ulvoi ihan eritavalla kuin lepakoiden kanssa. Hetken odotuksen jälkeen vastaiskuun vastataan muutamalla potkulla ennen kuin saatiin todeta että kala ankeriasmaiseen tapaan on päässyt johonkin juurakkoon. Kaveri rykii pakettia aikansa ja laskee vavan, molemmat ovat ihan hiljaa. Yhtäkkiä kaveri toteaa mahtipontisesti, että hän hakee ensimmäisen ankeriaansa vaikka uiden. Luulin että se oli vitsi, mutta äijä oli oikeasti lähdössä uimaan... kun vaatteet jo valmiiksi märkiä ja vettä satoi edelleen kaatamalla, paikkakin näytti suht matalalta. Sanoin että "älä nyt helvetti uimaan lähde yöllä kun tuolla on veneitäkin". Tosiaan jotain Metsähallituksen vuokraveneitä oli rivissä rannalla, kaikki lukossa. Yhdestä lähti kuitenkin keularenkaan mutteri helposti irti ni aateltiin, että vähän lainataan. Airoja ei tietenkään ollut joten koivun rimalla vaan vauhtia. Kaveri istui veneen perään ja tyrkkäsin ite vauhtia rannasta ja eikun vesille... ja helvetin äkkiä lykittiinkin jo takaisin rantaan kun pohjasta pulppuaa vettä veneeseen. Tappikin puuttuu tietenkin joten hätään piti polkaista siihen joku oksan pätkä estämään suoraa uppoamista. Uusi yritys ja ihan täpinöissä oltiin kun kaveri sanoi toiveita herättävästi, että vaimeita potkuja tuntuu vielä. Päästiin tarttumiskohdan yläpuolelle ja kaveri nyökytteli että vielä on päässä mutta ei vaan liiku vaikka kuinka revittiin eri suunnista. Lopulta se kysy kuinka syvää mahtaa olla ja antoi vavan käteeni. Ennen kuin sain kepillä koitettua oli se jo vedessä rintakehää myöden. Loppu kävikin hyvin nopeasti. Kaveri tunsi jonkun kannon pohjassa ja sai sitä käännettyä vähän jalalla kun tunsinkin jo siiman hellittäneen ja rajua rimpuilua toisessa päässä. Huumassa revin sen (ensimmäisen ankeriaan) kylmästi veneeseen ja sitten vähän porukalla huudettiin ja käteltiin veneen reunalta ja hinasin kaverin rantaan. Siinä sitä käärmettä ihmeteltiin ja päiviteltiin hetken. Korkeintaan puolen kilon mato, mutta voi sitä työvoiton tunnetta! Ei edes tiedetä mihin syöttiin se otti ja sen jälkeen ei olla ongella käyty, mutta tätä muistellessa tuli taas mieli ankeriasongelle. Ehkä ikimuistoisin kalareissuni, vettä tuli koko vitun kylmän yön lähes taukoamatta. Ja vene palautettiin takaisin paikalleen ja "lukkoon" ja kotiin nukkumaan.

19
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 15, 2011, 10:48:46  »
Olisiko jollain hieman kertoa, että mitä on mahdollisesti käynyt kun mentiin tänään päivää viettämään, kalastamaan ja mustikoita keräämään. Rantaan saapuessa ihmettelin, että mikä pari metriä rannasta pilkottaa.
Kävin katsomassa lähemmin ja maata oli yli kahden neliömetrin matkalta noussut yli 1,5 metriä ylöspäin. Siis siinä missä ennen oli yli 1,5m syvää eli heti rannasta. Nyt maa oli noussut pintaan asti.

Eli siis osaisiko joku kertoa mikä tuon on aihettanut ja miten niin on päässyt käymään.

Samaa ilmiötä olen ajoittain tavannut suolammella. En tiedä syytä, mutta epäilen, että tapauksessasi pohja ei ole noussut vaan vedessä kelluu jäävuoren kaltaisia turvekimpaleita. Näkemäni möykyt eivät siis ole kiinteästi pohjaan sidoksissa vaan kelluvat irtaimena, en tiedä mistä tulevat...

20
Onginta / Vs: Säynen onginta.
« on: May 04, 2011, 00:22:43  »
Onko säneä tullut jo tälle vuodelle? Säyne on muuten hyvä suolakalana, koittakaa ihmeessä.

Onhan sitä tullut ja mennytkin jo.....
21
Länsi-Suomi / Vs: Mynämäen kalastusmahdollisuudet
« on: May 01, 2011, 12:38:01  »
En usko, että meni säyneaika ohi. Luulen, ettei sitä ollutkaan... Minä en ainakaan niitä ole keväällä saanut.

Kyllä se alkaa olla ohi siinä vaiheessa kun särjet nousevat jokeen. Norssin kanssa nousu menee hieman päällekäin. Ainakin Hirvijoella säyneaika loppuu särjen nousuun.

22
Länsi-Suomi / Vs: Mynämäen kalastusmahdollisuudet
« on: April 26, 2011, 21:00:24  »
No voi helvetti säyneaika meni siis ohi jo niin että hujahti! En ehtinyt edes tajuamaan että se on kohillaan ja jäi reissut tekemättä.....

23
Perhot & Perhonsidonta / Vs: Kuvia omista perhoista
« on: March 22, 2011, 12:20:01  »
Sumukorennon nymfi
24
Länsi-Suomi / Vs: Säkylän Pyhäjärvi?
« on: March 19, 2011, 12:05:38  »
Tänä vuonna 2011 on kalaa aivan mahdottomasti.

Taitaa ollakin viimeinen vuosi, muikkukantojen heikennyttyä nuottaajat ovat alkaneet vetää ahventa.

25
Nuo lupahinnat näyttelevät kyllä suurta roolia saaliskalan kohtaloa puntaroidessa. Usein näkee palstoilla reissuraporteissa, että lupahintaa vastaan pitää kyllä yksi kala viedä kotiinkin.
Tuota totaalirauhoitusta olisi helpointa kokeilla sellaisilla jokialueilla, joilla on esimerkiksi kirjolohta riittävästi kotiin kannettavaksi. Merikarvianjoelle voisi ihan hyvin lätkäistä taimenen totaalirauhoituksen, kaikki taimenet (miksei lohetkin) tulisi vapauttaa. Kirjolohiahan siellä saa luvalla ottaa 3kpl eräksi. Kirjolohi on hyvää ja saalisvarmuus on moninkertainen. Jos siihen kahden kirjolohen föliin haluaa vielä taimenenkin tappaa niin ahne on.

Taimentahan on Suomessa aika runsaasti ja siksi varmaan ihmisillä on pienempi kynnys sellainen kolkata. Pitää kuitenkin muistaa, että tosiasiassa enää aniharva taimen on luonnossa syntynyt. Asiaa ei yhtään helpota peratut rännit ja padon raadot, joita ei muka ole lupa purkaa.

Jos meritaimenen tulevaisuus ketään kiinnostaa, niin huomenna on Turun ammattikorkeakoululla avoin taimen-seminaari. Varmaankin löydän itseni paikan päältä.....
http://www.virtavesi.com/?showNews=366


26
Meritaimenen luokitus tippuu uhanalaisuustaulukossa koko ajan alaspäin ja toimenpiteitä ei ole hirveästi tehty. Nyt meritaimen luokitellan jo äärimmäisen uhanalaiseksi. Siihen suoraan kohdistuvaa kalastusta on kertakaikkiaan pakko saada vähennettyä. Kyllä mulla ainakin henkilökohtaisesti sytyttää päässä sen verran että sukupuuttoon kuolemassa olevan kalan annan elää. Voi sitä muutakin kalaa syödä.  Mutta koittakaapas mennä siitä sanomaan Kymijoen lahtaajille.

Se on paskapuhetta, että kalan väheneminen on verkottajien syytä. Tottakai pitää ihmetellä millä perusteella esim. Merikarvianjoen suistoalueen verkotuskielto kumottiin vaikka tulokset näkyivät suoraan joen saalismäärissä, positiivisesti. Uskon kuitenkin, että vapaa-ajan kalastajat pamputtavat vähintään yhtä monta kalaa. Tekee pahaa katsoa tota Kymijoen ja Aurajoen touhua, siinä ei moni lohikala pääse takaisin. Perusteluina "ei tää yks kala mihinkään vaikuta".

Jotenkin kummasti pesiytynyt usko, että kyllä täällä kalaa riittää. Jos kalalla on "äärimmäisen uhanalainen -leima", pitäisi sen jo kertoa sen tappamisen olevan sairasta.
Jos joku ampuu ilveksen tai naalin tai kaataa vuorijalavan niin siitä vasta sota syttyykin. Mikä on se ero, joka tekee nisäkkäästä arvokkaamman suojelukohteen kuin kala?

27
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Vs: Kuvagalleria
« on: March 11, 2011, 18:56:45  »
Kävin latailemassa sinne nipun kuvia, miten ne saa jaettua kalapedian käyttöön?

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: March 11, 2011, 17:04:56  »
Madekoukusta löytyi 2.42kg kolli, ahvensyöttiin oli napannut.
Uploaded with ImageShack.us

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 2011.
« on: March 10, 2011, 00:46:08  »
Minä lupaan:

1. käydä kalassa enemmän kuin viimevuonna
2. käydä kalassa enemmän hyvässä seurassa
3. lopettaa lapselliset kalakilpailut kun seuraa on mukana ja keskittyä enemmän perinteiseen paskanjauhantaan
4. tutustua uusiin ihmisiin kalastuksen kautta
5. tuoda vesistöjen ääreltä enemmän roskia pois kuin olen sinne kantanut
6. laskea ennätyskalat vapauteen ja käyttää harkintaa eräksi otossa
7. olla monipuolisempi kalastaja eli etsiä uusia paikkoja, kokeilla uusia kalastusmuotoja sekä olla erikoistumatta mihinkään
8. viedä kavereita hupikalaan
9. myydä tarpeettomimpia välineitä pois


Saaliit tulee sitten bonuksena, tai näin ainakin on hyvä uskotella itselle.
Viime kaudella tuli perseiltyä muutamien mainitsemieni prinsiippien (2,3 ja 8) kohdalla, anteeksi kaikille mukanani olleille joita olen saattanut laiminlyödä

30
Perhokalastus / Vs: Kirjolohen perhokalastus
« on: February 23, 2011, 21:16:49  »
Pian toista vuotta aloittelevan perhokalastajan kysymys:

Uitatteko leechiä siimasta vetämällä vasta- tai sivuvirtaan vai annatteko mennä rauhassa virran mukana? Ite melkeen koko ensimmäisen vuoden uitin leechiä siimasta vetämällä pikku nypläyksiä koko matkan ajan, ja vasta loppuvuonna tajusin antaa leechin mennä virran mukana - saldoksi tulikin parisenkymmentä pikku meritaimenta, yksi kilonen meritaimen sekä pari isompaa oli muutaman minuutin siiman päässä kunnes katkasivat siimat. Kaikki siis leechillä kun annoin ihan vapaasti mennä virran mukana.
Varmaan tällänen samanlainen konsti sitten toimisi kirrellekkin ihan kohtuullisesti?

Jonkun sortin indikaattori kyllä olisi hyvä tohon vapaasti uittamiseen, ei meinannut aina erottaa onko kyseessä pohja vai kala...  :roll:

Riippuu vähän minkä tyylisessä vedessä kalastaa. Jos vähänkin on virtaa niin anna valua virran mukana. Itse kun tämän pari vuotta takaperin sisäistin niin saalismäärät kasvoivat räjähdysmäisesti. Indikaattoria ei välttämättä tarvita, tee heittosiiman kärkeen tärpinilmaisin kirkkaan oranssilla spray-maalilla tai kutistesukalla. Kutistesukka on enemmän hyödyksi kun saa loopin solmunkin samalla piiloon.
Suvannossa sitten antaa liitsin/liitsit upota hetken ja rauhallisella nykimisellä siima sisään. Kannattaa ihan loppuun asti malttaa uittaa, koska välillä kirjo seuraa ihan jalkojen juureen asti ennen kuin ottaa juuri kun olet nostamassa perhoa vedestä

Pages: [1] 2 3 ... 36


center>