Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - HalDi

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Heittokalastus / Vs: Etu- ja takajarrun erot?
« on: November 26, 2006, 22:48:58  »
Meillä on kaverin kanssa ikuinen kädenvääntö siitä kumpi on parempi, etu- vai takajarru. Se on oikeen hauskaa, kuinka mikään voi olla niin makuasia ja mielipidejuttu, kun jarrun malli. Yleensä kaiken lisäksi kummankin puolen edustajat ovat ehdottomasti omalla kannallaan.

Käytän itse takajarrukeloja, ja ihan perustellusti, omasta mielestäni ainakin. Arvostan sitä, että monofiilin kierteiden lauetessa puolan saa irti näppärästi tarvittaessa. Toiseksi mun käsi löytää paremmin takajarrun. Etujarrun nuppihan on siellä viuhuvan siiman keskellä, eli sitä ei saavuta ennen kuin kammen pyöriminen on lakannut! Eihän semmonen toimi alkuunsakaan nopeassa tilanteessa ja rauhallisempaan aikaankin aiheuttaa yleistä hämäystä siiman viuhuessa!

2
Perhokalastus / Vs: Kahluuvarusteet
« on: November 26, 2006, 22:18:11  »
Jos rahaa ei ole niin paljon, kuin haluais, mutta housut pitäis saada niin voin sanoa että Vissun Flywaterit on hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvät pöksyt. Itselläni semmoiset ja tilanne, että en haluaisi maksaa yli kahta sataa. Eräässä erälehden testissäkin, jossa hintaluokittain verrattu aina paria housuja Flywater pesi puhtaasti ne toiset, taisivat olla Vangenit.

Olen ollut todella tyytyväinen Flywatereihin, rakenne on kevyt, mutta erälehtikin kehui kulutuskestävyyttä. En kyllä tiedä kuinka raskaasti olivat housuja hinkanneet. Jos tämä pari vuotta, mitä omieni ostamisesta on kulunut, ei ole muuttanut asioita valtavasti, voit luottaa Flywaterien olevan tasapainoinen valinta halvasta hintaluokasta, mutta kuitenkin laatumerkiltä.

3
Kalassa.net - kommentteja ja parannusehdotuksia / Vs: + ja - pisteet
« on: September 23, 2006, 18:11:52  »
Äkkiä on semmonen tuntu, että olis kuitenkin joitain, jotka rupeais harrastamaan tätä ja aina sen tietyn ajan välein latailis jo(i)llekin pisteitä.
Quote
"Miksi olla hankala, kun voi pienellä vaivalla olla täysin mahdoton!"


Tuli mieleen villi idea kätkeä tuota ideaa vähän symboliikkaan. Jos vaikka miinuksia saaneen viestin ruutu threadissa olis eri värinen kuin plussia saaneen ja sävy vaihtelis portaattomasti. Homma ei sais semmoista absolyyttisen analyyttista leimaa ja kaikki eivät edes välttämättä tietäisi koko hienoudesta. Eli vain ne tietäisivät, jotka oikeasti ovat kiinnostuneita foorumin tapahtumista, kuten tästäkin threadista.

En tiedä sitten, onko tuommoinen hankala ohjelmoida tms, mutta keräisikö kannatusta? Mun mielestä tämmöinen ei olis ollenkaan epäreilua.

4
Onginta / Vs: 30-vuotta hukkaan heitettyä kalastus aikaa.
« on: September 16, 2006, 23:01:43  »
Itsekin sitä joskus mietti, että olisko hienoa, jos perheestä joku muukin harrastais kalastusta tai jotain muuta samaa. Minä olen se, jota eivät kaikki muut ymmärrä. Suunnistuksen kanssa on sama juttu, Muista on lähinnä metsäretkeilijöiksi ja kisamatkoille ei koskaan lähdetä meidän autoilla. ja kuinka hienoa oliskaan, jos joillain tutuilla olis jopa vene...

Tunnen niitä, joilla isät ja kaikki kalastaa poikiensa kanssa ja satsaa siihen. Kun vielä kaikki on tosissaan kiinnostuneita, niin harrastus kehittyy aivan eri tahtiin kuin yksin. Hyvä että on siunaantunut näitä suhteita.

5
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: September 16, 2006, 16:48:42  »
Noniin, meillä on uusi harrastus! Tuo alareunan mitta-asteikko (enkös ymmärtäny oikein?) sais olla vähän kirkkaammalla värillä.

6
Sekalaista juttua / Vs: Näpistykset
« on: June 16, 2006, 21:42:31  »
Mun filosofia on tähän aiheeseen semmonen, että varkauden salaamisesta on aina ja jokatapauksessa enemmän vaivaa, kuin mitä varkauden kohteena olleen tuotteen ostamisesta olisi koitunut. Varsinkin näin hyvinvointivaltiossa. Hankalasti selitetty tuollaisenaan, ehkä vois demonstroida.

Jos varastaa mynthonaskin (tahattomasti eli ei), sitä ei ole vaikeaa salata. Eipä sellainen paljoa maksakaan.

Jos varastaa Bosen kotiteatterikaiutinjärjestelmän, on se huomattavasti vaikeampi salata. "Hei kaveri, mistäs sä oot Bosen viispisteykkösen saanu?" ja "Mitäs maksoi?" No kallishan semmoinen on.

Tuo salailu on ittelleni ainakin itselleni täysin turhauttavaa ja stressaavaa. Toiset toki osaa valehdella, mutta eikö oliskin helpompaa, jos ei tarttis?

Tuo Bose pitäis vielä osata sitten itte asentaa omaan olkkariinsa, toisin sanoen täyttä hyötyä on hankala tai mahdoton saada. Kyllähän teatterissa kuvattu ja sitten jakoon laitettu uutuusleffakin on melko lattea, kun ihmiset ramppaavat aitioon sijoitetun korttipakan kokoisen pikkupokkarikameran editse vessaan - ja takaisin. Ei aivan yhtä hyvä, kuin ostettu DVD.

7
Perhokalastus / Vs: Perhokalastajan tyhmyys
« on: May 29, 2006, 21:57:57  »
Luottakaa te wannabe-duudsoninaskit vaan itteänne vanhempiin ihmisiin, se on ihan totta, että ne tietää monet jutut kokemuksesta paremmin ku te. Itekkin oon saanu sen moneen otteeseen huomata ja edelleenkin huomaan häviäväni esimerkiksi isälleni tiedoissani, että mitä pitäisi tehdä ja mitä ei, vaikka tunnenkin jo ylittäneeni tuon iän milloin piti vaan päteä kaikille kaikessa. No, nuoruus on arvokasta aikaa; voi valita, haluaako oppia omista vai toisten virheistä.

En nähnyt tuota kohuttua videota, mutta voi arvata sen sisällön, enkä heti keksi, miten tekijät ovat päätyneet häsläämään semmosia. Pystyvätkö nää sankarit kertoa vähän motivaatioistaan ja syystä, miksi kaikkea kyse(enala)ista täytyy tehdä. Perhokalastushan on herrasmieslaji!

Täälähän oli jollakin semmonen allekirjotus, että "Miksi olla hankala, kun voi pienellä vaivalla olla täysin mahdoton". Aivan huippu!

Ja minä en oo saarnaava aikunen/paapa/neljäkymppinen/viisikymppinen, vaan saarnaava kohta-täysi-ikäinen.

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: LIDL: kalastus tavarat!!!
« on: April 12, 2006, 11:27:11  »
Niinhän se on, että halpakin saattaa olla hyvää, saahan Lirlistä hyviä tietokoneitaki aina silloon tällöön. (meillä on pari vuotta sitten ostettu kone Lirlistä ja se on aivan huippu laite) Kolikon kääntöpuoli on kyllä esim. ne mitä siellä kutsuttiin "rinkoiksi" ja "repuiksi".

Ei pidä vetää noin jyrkkiä argumentteja halppiksista, mä kyllä mieluummin ostan vaan suoraan tavaraa, joka on varmasti hyvää, kuten meppsin lippoja. Noita halppiksia jää vaan nurkkiin lojumaan ja huomattavasti rahaa menee niihin, jos ei ne sattumalta toimikaan.

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Luovuutta aiheiden keksimiseen! LUE!
« on: April 12, 2006, 11:13:56  »
Ja oikeikirjoituksenhan pitäisi itte asiassa olla itsestäänselvyys, eihän siitä sopis ehkä puhuakaan tähän sävyyn, ainakaan kovin paljoa. Kyllä ne jotka ei kirjoita hyvin saa aika äkkiää otsaansa tyhmän leiman.

Tärkeintä on, että tekee itsensä ymmärretyksi, se on totta. Loppu onki sitten ihan tyylikkyyden tavoittelua ja sen tuloksena tekstiä on mukavampi, nopeampi ja mielekkäämpi lukea, eihän sillä muuten mitään väliä.

Ihmiset, olkaa tyylikkäitä niin saatatte saada muut suhtautumaan teihin itseenne paremmin!

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: mikä ois hyvä fileraus veitsi
« on: March 19, 2006, 21:09:45  »
Se nimi mitä hain on juuri tuo Swilling. Vaikuttaa aika proolta ainakin.

Hauskaahan on Marttiinin osalta se, että mä ainakaan en tiä montaa paikkaa, missä tuosta Marttiinin puukosta joutuisi maksamaan yli 30 €! No ainakin se pääsi tasoistensa puukkojen joukkoon!

11
Kaikkea kalastuksesta / mikä ois hyvä fileraus veitsi
« on: February 07, 2006, 13:55:53  »
Mä vannon J. Marttiinin nimeen. Puhuttiinkohan tuossa yllä monestakin testistä, sillä ainakin sen 2004-testin voitti joku oudompi merkki, ei Swibo, eikä etenkään Victorinox. Toisena oli Marttiini Condor Martef 6", jollaisen minäkin omistan. Loisto puukko!

12
Kyllä tuo lupa-asia on kuin liikennevaloissa seisominen iltayhdeksältä, kun liikennettä ei juuri ole, mutta punainen valo vain jaksaa palaa. Minä olen myös yksi niistä, jotka aniharvoin pääsevät nykyajan pro-hengen mittapuun mukaan kunnollisille kalapaikoille. Pari järveä, joilla lähinnä kalastusta toimestani tapahtuu, ovat sellaisia, joissa käsitettä istutus tuskin tunnetaan. Kaiken lisäksi tänä vuonna ei tullut edes kunnollisia ahvenia, joiden kalastusta ei vielä erikseen millään tapaa rankaista.

Vuoden päästä tulen siihen vaiheeseen, että lupa olisi tarve maksaa, silloin saattaa alkaa kalareissuilla aivot kiehua. Kai se lupa sitten vaan pitää maksaa, eipä meilläpäin olla mopojenkaan viritelmiä viilaitu. Laki on laki ja riski riski.

Budapestissä viikon ajan ollessamme näimme kerran metrolipun tarkastajan, mutta neljän vuoden kalastuksen jälkeen en ole yhtäkään tarkastajaa nähnyt noilla jänkäkohteilla, joilla se oikea, täysin rahahuoleton kalastus tapahtuu.

Pitänee vain ripustaa aivot naulaan tulevaisuuden kalareissuilla, ettei tule liikaa murehdittua maallisia.

Vähentynyt kalastuspaine tuskin haitannee, mutta kyllä istutuksia ja muita "hoitokeinoja" kustantavan tahon tulee saada korvaus.  Myös meidän maksajien kuuluisi saada vastinetta rahoille, mutta milläs se yhteiskunta (ja taimenet) elää ja hengittää, jos ei viattomien ahven- ja haukimiesten(kin) tunnollisesti maksamilla sakoilla. Eipä se mitään, ei ole tämäkään ainut asia, mistä perus kansalaiset maksavat alan harrastajien puolesta oman siivunsa.

13
Sekalaista juttua / Hyvä haju?
« on: December 04, 2005, 16:42:02  »
Kaikki ei oo varmaan haistanukkaan noita orgaanisia happoja, eli hiiliyhdisteisiä happoja, karboksyylihappoja. Siitä ei haju paljoa inhottavammaksi mene! Sitten opettaja sano, että esterit tuoksuu hedelmille sun muille mutta oon kyllä itte eri mieltä.

14
Muut talvikalastusvälineet / lämpösaappaat??
« on: November 27, 2005, 21:32:40  »
Mitenkäs tämä Erälehden testivoittaja Muck Boot Tay Sport, tai jotain sinne päin? Kenkä näyttää ainakin varsin näppärältä käyttää ja kyseisessä testissähän se voitti lämpimyydessä(, kuten halpuudessakin!?).

15
Pilkintä / C & R pilkinnässä
« on: November 27, 2005, 21:25:39  »
Olen sillä kannalla, että C&R ei oo missään suhteessa kannattavaa pilkkikalastuksessa. Niin kuin mainittiinkin, silmät jäätyvät ja kylkiviivakin varmasti kärsii.

Kaiken lisäksi varsinkin ahvenpilkinnässä saaliit on yleensä niin pientä silppua, että niiden poistumisesta on vain hyötyä järvelle.

Oli hauska seurata, kun joku puhui, kuinka kaloja jätetään kitumaan jäälle. Nostamisen jälkeen jään alla ne vasta kärsivätkin! Tuolla aiheesta lisää.

http://www.kalassa.net/forum/viewtopic.php?t=9275

Muista lajeista tiä sitten. Vauriot varmaan hyvin samaa luokkaa.

16
Vieheet / kuusamon sieppari kokemuksia..
« on: November 25, 2005, 22:24:34  »
Taitaa olla kieltämätön tosiasia, että kyseinen Kuusamon Sieppari on vedetty markkinoilta. Harmin paikka, erään kaverini kautta siitä on välittynyt mulle lähinnä positiivinen kuva. Oon mettästäny sellaista jo pari kesää, mutta mistään ei löydy. Väri kaverillani oli se perus sininen hunajakennokuviolla (BLU-C sen väripaletin mukaan) ja sellaisen itsekin haluaisin käsiini.

Esimerkkinä mainittakoon vielä. Oltuamme erään päivän Sääksjärvellä, Kullaalla lienee, kaveri oli vetänyt tuolla kuvalla 13 haukea. Monet jopa mukaanottokelpoisia. Siinä on ihan hyvä saalis soutuveneestä ja pelkästään heitellen.

17
Kaikkea kalastuksesta / Kalastusharrastuksen lopettaminen?
« on: November 23, 2005, 22:05:54  »
Jonain keväänä ennen, kun kalastus oli alkanu mielessä kävi, että miksi mäkin kalastan? Kalaakaan ei tahtonut tulla ja se oli sitä aikaa, kun tähänkin lajiin piti vielä vähän sijoittaa. Sitten ajatteli, että kuinkahan paljon rikastuis jos myis kaiken. Ymmärrätte, mitä tarkoitetaan kaikella näin kalastusfoorumilla. Nyttemmin kuitenkin oon saanu laajennettua maailmankatsomusta sen verran, että en enää lainkaan ihmettele miksi harrastan kalastusta.

18
Kaikkea kalastuksesta / Hauella mätiä jo vatsassa!
« on: November 18, 2005, 09:32:53  »
Aivan, nyt mennytkin vuosi oli kyllä ihan tarpeeksi saaliiton! Tapahtuuko ahvenilla samaa ilmiötä? Nehän toki kutevat normaalisti pitkin kesää mutta aloittavat jo keväällä.

19
Kaikkea kalastuksesta / Sundomin sillalla tapahtunutta (lukekaa kaikki)
« on: November 17, 2005, 23:15:04  »
Noitten uhmaikäisten tekemiset on tosiaan ihmeellisiä varsinkin näin ikään kuin sen ajan eläneenä. Tuntuu, että niillä ei oo mitään järkeä mukana, täysin tarpeetonta energian tuhlausta. Hyvänä esimerkkinä pikkusiskot, varmasti myös -veljet. Kaikenlaista kalan paukkupommeilla kärvennystä oon minäkin nähny. Ihmeesti nuo 10-13 vanhat tuntee tuota anatomiaa. Ainakin peräaukko löytyy ja sen ominaisuudet tunnetaan ja tietoja sovelletaan kaikenlaisiin eläinkokeisiin.

Mistä tämä johtuu? Onko vika suomalaisten yleisessä luonteessa? Kenties hyvinvointivaltion elintasosairaus, samanlaista toimintaa lienee harrastettavan esim. USAssa, eli Ämerikassa. Ainakin kieltenopettajilta kuulee aina, kuinka jokaisessa maassa Suomea lukuunottamatta ollaan niin kohteliaitakin, jopa pojat ja vieläpä nuoret, nuo luonnonoikut! Venäjä ja Saksa ainakin ovat käytöstapojen luvattu maa. Näillä on varmasti jonkinlainen yhteys. Ajatella sopii, minkälainen paikka Suomi olis, jos eräästä päivästä lähtien käytösmalli olisikin samanlainen, kuin jossain Keski-Euroopan kulttuurimaassa.

20
Kaikkea kalastuksesta / Hauella mätiä jo vatsassa!
« on: November 17, 2005, 22:53:00  »
Tällaista threadia juuri ettinkin. Kuulin puhuttavan jossain, että hauet olisivat aloittaneet kudun jo toista kertaa tänä vuonna johtuen tuosta lokakuun lopun pakkasjaksosta ja sen jälkeisestä lämpenemisestä. Voiko sää huijata haukea näin reippaasti? Äkkiähän tuo kuulostaa aivan mahdolliselta, ei kalat kalenterista kato, milloonka on kevät!

21
Sekalaista juttua / Hyvä haju?
« on: November 17, 2005, 22:44:07  »
Taidanpa lisätä vielä, kun tuli tuosta junasta mieleen lentokone. Se purkki-ilma tuo aina sen saman tunteen, että nyt ollaan saatu jalat irti maasta. Sitten kärkytään keski-ilmakehän ihmeellisiä valoilmiöitä.

Taas on se aika vuodesta, kun saa vetää Fisherman's Friendiä niin kun mikäkin narkkari. FFn tuoksu juuri kun avaa pussin, siitä pitää aina päästä osalliseksi.

Inhottavana hajuna mainittakoon myös korvavaikku. Sen kaltaista ei toista oo.

Pari vuotta sitten olin taksvärkissä Cittarissa ja siellä takahuoneessa napsuteltiin kaverin kanssa hintalappuja ja hälyyttimiä semmosiin Creblét-merkkisiin untuvatakkeihin. Takeista lähti semmonen mädätetyn, kuivatun, parafiinikäsitellyn, mädätetyn ja vielä kerran kuivatun, eli melko kelvottoman viljan tuoksu. Upposi tajuntaan hitaasti, mutta voimallisesti.

22
Sekalaista juttua / Nimimerkkisi alkuperä ja käyttö?
« on: November 17, 2005, 19:51:28  »
Tämä nimimerkki perustuu merkin palvontaan ja isänmaallisuuteen.

Ensinnäkin Haldi on Haltitunturin nimi saameksi tuo numerosarja 1328, mikä siellä täällä itselläni esiintyy, on kyseisen tunturin korkeus metreinä meren pinnasta. Ja Haltihan on tunnetusti Suomen korkein tunturi, mikäpä sitä nimeä kantaessa.

Toisekseen Halti on retkeilyalan tuotemerkki. Sen nimen alta saa esim. kalvovaatteita kohtuullisella hinnalla. Toki Drymax ei lyö mitään Goreja, mutta vesi kyllä pysyy ulkona ja lämpö sisällä. Ennen kaikkea Halti on suomalainen tuotemerkki, en näe mitään pahaa suomalaisen suosimisessa. Merkkifriikiksi älkää kuitenkaan leimatko, makuualustani on Exped ja tankkausjärjestelmäni Source Hydration.

Ennenhän olin HansuTheFisher, mutta se kyllä vähän ontui. HalDi on käytössä muillakin foorumeilla mitä harrastan. Arkikäytössä tuo vääntyy perus Haltiksi, koska soinnilliset konsonantit ei oikein istu skandinaaviseen ääntämistapaan.

23
Kaikkea kalastuksesta / Mistä katsot sääennusteen?
« on: October 28, 2005, 22:37:44  »
Jos multa kysytään, niin ainut oikeasti luotettava säätietojen tarjoaja on Ilmatieteen Laitos, eli se FMI. Satelliittikuvat löytyy ja niitä on näppärä käyttää. Niitä tulee paljon seurattua varsinkin erityisissä tilanteissa. Hyvä olla on myös havaintodiagrammi viimeseltä 24 tunnilta. Näkee yön alimman lämpötilan.

Semmonen "täsmäsää" tosin FMIltä puuttuu. Hauska lisä, kaikkein parhaiten se aivan lähituntien sää tiedetään. Työtähän se vaatii, mutta sitä vartenhan on työntekijät! Vuorokauden keskilämpötila myös puuttuu. Sitä ei oo niin helppo itte laskea, taikka arvioida siitä diagrammista. Keskilämpötilaa ei juuri muualtakaan löydä. Vai löytääkö? Animoitu ennustekartta ilmanpainekäyrineen ja pilvialueineen olis myös kova sana.

24
Sekalaista juttua / Hauskin näkemäsi takalasitarra?
« on: October 09, 2005, 00:20:30  »
Aika loistava oli erään kai autourheiluseuran/-tiimin tunnus takalasissa. "HajaReising"

Pitänee koittaa saada jotenkin mopon perään lukemaan "Yli vaan!" Tulee tuota maantieajoa aika paljon näinä kesinä ja aina kun oikeen iso rekka jyrää ohitte, päässään on kannustavinaan sitä, että "yli vaan", antaa tulla! Siinä sitten koittaa jykevästi pysyä tiellä ravan lentäessä ja siirtolohkareen kokoisten renkaitten viuhuessa ohitte.

25
Perhokalastus / kalastushattu
« on: October 08, 2005, 23:29:21  »
Kunnon huopaisesta hatusta itsekin olen jo jonkun aikaa haaveillut. Jonkun sortin lierihattu olis komea vaelluksillakin.

Keskisellä oli jonkunlaisia ainakin pari kuukautta sitten. Jostain syystä eivät vaan oikeen sytyttäneet. Syynä lienivät ne ihmeelliset koristesoljet ja punotut nahkaremmit, mitä sinne lierin taitekohtaan oli ängetty. Parempi ehkä olis ilman, korkeintaan jonkinlainen koristetekstiilinauha kunnolla kiinniommeltuna.

Nytpä on täällä Seinäjoella Käsityömessut, pitänee käydä jossain välissä huomenna siellä vaikka ihan hatun toivossa.

26
Heittokalastus / Toimiva lippa ahvenille?
« on: October 02, 2005, 19:48:10  »
Meppseissä ei tosiaan ole mitään muuta vikaa, kun ne koukut. Saisivat laittaa niin hyvin kuviin edes vähän paremmat koukut! Itelläni koukut ovat kyllä pysyneet katkeamatta, mutta ilmiömäistä tylsymistä ja vääntyilyä sen sijaan ilmenee aina.

Pienemmissä Meppseissä pitäis hommata vielä renkaita, että sais uuden koukun kiinni. Sen takia oon yleensä hommannu uuden lipan vaikkakin syy ostaa uus on ennemmin se, että edellinen lensi vastarannan puskaan tai vastaavaan.

27
Sekalaista juttua / uskotko jumalaan?
« on: September 25, 2005, 21:42:34  »
Quote from: Wenku
Taivashommat voi unohtaa hyvissä ajoin ja keskittyä olennaiseen, eli elämiseen. Liian monet stressaavat itseään kuoleman jälkeistä elämää murehtien ja palvellen sokeasti kirkkoa.


Tässä kohtaa ilmenee evankelis-luterilaisen uskon se jokin. Kun me uskomme näin, tiedämme pääsevämme taivaaseen, koska Jumala on maksanut syntimme ainoan poikansa kautta ristin puulla! Vapikset ajattelevat vähän toisin ja se saa heidän joukkoonsa jäämään vain tosi uskovat. Asia on hieman vaikeahko, mitenkä nyt selitän tämän, ei kannata ottaa siitä täyttä vaaria.

Uskontojen taustallahan on antaa ohjeita hyvään elämään. Vapikset antavat yhden neuvon, "ottaa Jeesus sydämeen" tms. Kun mullekin kerrottiin tuo ekan kerran, kuulosti se samalta kuin haastava fysiikan tehtävä "Titaanijousen massa on 0.556 kg. Laske sen jousivakio". Ev-Lut kannustaa ihmisiä tulkitsemaan Raamattua itse ja tutustumaan ja rakentamaan siitä itselle hyvän toimintamallin. Moraali on erikseen ja sitten on uskonto, joka antaa neuvoja, miten olisi hyvä toimia. Aina ei ole hyvä kieltäytyä ohjeista.

Vapiksilta puuttuu tavallaan se jakamisen lahja. Jos vapikset kokoontuvat, heillä on vain yksi malli, mitä noudattaa. He voivat jutella kuinka onkaan hienoa näin kuin on, siinä missä ev-lutit vaihtavat kuulumiset ja oppivat toisiltaan.

Ja vielä minäkin muistutan, että Jumala ei ole fyysinen. Jumala on ihmisten päissä ja ajatuksissa, siellä siitä on hyötyäkin. Jumala on ihan hyvä olla olemassa, kun vaan järkikin on. Jos satutte muistamaan jotain, miten Lutherin protestanttinen kirkon vallankumous erosi silloisesta katolisesta kirkosta. Luther nousi rohkeasti katolista kirkkoa vastaan ja kehotti ihmisiä käyttämään järkeä! Mikäli minä tiän.

Lähtekää rauhassa ja palvelkaa tiedettäkin ilolla.

28
Tuon uudistuksen myötä taisi kadota se kenttä pääsivulta, jota käyttäen pääsee kirjautumaan suoraa pääsivulta. Se oli niin näppärä, onko mahdollista saada se takaisin? Joku haju mulla on, että se ei kuulemma toimis tässä uudessa päivityksessä, mutta jos se ny kuitenkin onnistuis, niin en pistäis pahitteeks saada sen takaisin käyttöön. Kiitoksia siitä jo.

Ja -evari-n kaltainen tapaus sattu mullakin Relaa.comin puolella, kun koitin ehkäistä roskapostia korvaamalla sähköpostiosoitteessa @-merkin kirjaimilla ÄT, jotka sitten pitää paikata @llä. No, sähköpostiosoitteen muutoshan lähetettiin osoitteeseen, jossa oli ÄT, eli en saanu tunnusta enää auki. Luojan kiitos eräs tuttu otti yhteyttä sähköpostilla ja kysyi, miksi mua ei ollu näkyny moneen aikaan, selitin tilanteen. Tämä kaveri sitten laittoi tietoa ylläpidolle ja jonkin ajan kuluttua he avasivat tunnukseni. Olisko samankaltainen tilanne?

29
Heittokalastus / eihän sitä suoralla kelauksella kalaa saa
« on: August 01, 2005, 21:06:32  »
Nämähän on taas näitä juttuja, että ei kukaan tiedä mikä on parempi ja mikä huonompi. Kyllä minäkin tasaisesti kelaten oon suurimman osan ahvenistani saanut, hauki ei piittaa käsialasta lainkaan, mutta ahven saattaa innostua paremmin, kun lippa vähän kiihdyttää välillä. Katkottainen liike saa syöttihärpäkkeen näyttämään elävämmältä, mutta ero ei ole suuri tähän suoraan kelaukseen verraten. Ahven seuraa saalistaan krantusti ja sitten, kun joku säikäyttää, se hyökkää.

30
Kaikkea kalastuksesta / Tuntevatko kalat kipua?
« on: July 20, 2005, 23:05:42  »
Aina vähän väliä ihmetyttää tuo filosofia näillä ihmisillä, jotka luulee kalojen tuntevan kipua. Eikö silloon kalastus oo tälle kohderyhmälle vähän ku pistelisi toista ihmistä jonkun sortin terävällä keihäällä? Hyvät ihmiset, unohtakaa moiset höpinät kalojen kivuntunnosta ja ottakaa täysi nautinto irti kalastuksesta! Kyllä kalat ne on sen verran yksinkertaisia järjestelmiä että.

Tai sitten lopettakaa kalastus, innostaisko ajatus? Älkää sitten tehkö niinkun se yks, joka teki oikein threadin siitä, että lopetti! Jotkut muistanevatkin tuon tapauksen.

Tämä kaveri lähtee huomenaamulla Hossaan vaeltamaan riparin isoseksi. Viikko siellä menee ja sadetta kovasti on tulossa. Vähän siinä välissä pitäis virvelillä viskellä kans. Morjens.

Pages: [1] 2 3 ... 9


center>