Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fileeroitu kuha

Pages: [1] 2
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 10-11
« on: October 31, 2010, 13:05:55  »
Pilkkikaudelle asetan tavoitteeksi pilkkureissujen määrällisen lisääntymisen. Viime talvena taisin käydä jäällä peräti kahdesti. Toivottavasti tulevana talvena säät ja jäät olisivat suotuisammat.

Ainakin yksi ahven, vaikka sitten vain pikkiriikkinen sintti, olisi mukava saada jäälle asti, mutta jos ei ole tullakseen niin särkikin kelpaa.

Kieltämättä suurudenhulluutta ja yltiöpäistä optimaalisuutta havaittavissa.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: October 31, 2010, 13:00:14  »
Pitääpä lisätä tänne vielä yksi tavoite, jonka olin unohtanut listata ja joka sekin jäi toteutumatta. Tarkoitus oli näet pitää kalastuspäiväkirjaa, jotta voisi sitten sitä kautta tarkastella seuraavana kesänä milloin kala on edellisvuonna ollut otillansa. Vasta nyt muistin tämän tilaston ja lukaisin läpi; näemmä Huhtikuun lopulta Kesäkuun puoliväliin asti olen jaksanut merkitä reissuja, joita näemmä alkukesästä olikin enemmän kun muistin. Ja näemmä haukiakin on tullut ylös asti melko runsaasti. Ah auvoa!

Mietin vain miten voi ihmisellä olla muisti kuin pärekori; lisäksi että olin unohtanut tuon kalastuspäiväkirjan, oli unholaan vaipunut myös se, että alkukesästä tuli tehtyjä monia ihan onnistuneitakin reissuja.

Saisi jo kesä alkaa pikkuhiljaa tulemaan sieltä, eihän tässä malttaisi millään odottaa.  :-D

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: October 30, 2010, 18:18:26  »
Vielä tuosta pilkkimisestä sen verran että jotain tulee kyllä tehtyä omassa tapauksessa varmasti poikkeuksellisen huonosti, pari talvea takaperin erään selän keskellä olevan kumpareen reunalta kaveri (joka oli aivan ensimmäisiä kertojaan pilkillä) veti tuon tuostakin kalaa, kun itselläni mp- reissu vaikka pilkit ja syötit oli samat ja tuli varmaan useampia kymmeniä reikiä kairattua pitkin poikin kumpareen ympärystää, jossa siis ainakin kesäisin kalaa majailee.

Kyllähän siellä jäällä olo menettelee jos varaa tarpeeksi asiaankuuluvaa lämmikettä pilkkireppuun, mutta selvin päin siellä ei kyllä millään jaksa istua kalantulon ollessa minimaalista.  :-D

Mutta tottahan lie, että harjoitus tässäkin tapauksessa se ainokainen apu.

Avovesi kautta olisi ollut kiva jatkaa vielä jäiden tuloon saakka, mutta vene eri mieltä. Saa nähdä saisiko jostain hankittua ensi kesäksi hieman veikeämmän puksuttimen, jolla kelpaisi porhaltaa kohti antoisampia apajia.

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: October 29, 2010, 21:41:02  »
Listataanpa omia tavoitteita, kun avovesikausikin jo kolkuttelee ovella:

- Opetella uusia kalastusmuotoja/ tyylejä. Esim. pitkäsiima, venepilkintä...

- Harjoitella perhokalastusta ja jigaamista. Tähän sopii myös ensimmäinen kuha jigaamalla.

- Ainakin yksi taimen olisi mukavaa saada uistelemalla. Myös koskilta aikomuksena jallittaa jalosukuisia.

- Parantaa kuhaennätystä. Muutenkin toiveissa entistä runsaampia kuhasaaliita.

- Vähintään yksi harjus pitäisi saada lapin reissulta taltutettua.

- Ainakin yksi kilon rajan ylittävä ahven olisi tarkoitus saada tänäkin kesänä.

- Pyydystää "Veikolle" runsaasti haukia korvaukseksi ilmaisesta venepaikasta.

Nyt kun tarkastelen kesän korvilla itselleni asettamiani tavoitteita, voi todeta tämän vuotisen kalastuskauden menneen komeati päin mäntyä. Uusia kalastusmuotoja en saanut aikaiseksi harjoitella ja perhostelun harjoitteluunkin käytin aikaa korkeintaan muutamia tunteja, kalaakaan en perholla saanut vaikka Tainonvirralla kävi lähellä.

Jigausta en sitäkään saanut opeteltua, joten jigikuha jäi saamatta kuten kyseinen kalalaji muutenkin. Ei siis kuhan kuhaa koko kesänä!

Ei tullut myöskään uistelemalla taimenta. Kesän ainut jalokala piskuinen kirjolohi (joka sentään oli historiallinen ensimmäiseni) Kuomionjoelta.

Kilon raja jäi ahvenessakin ylittämättä; kesän suurin luultavasti alle 500g.

Myös Lapin reissu meni kalastuksen osalta vituralleen. Ei tullut kaipaamaani harjusta; viikon reissun saldo suoranainen pohjanoteeraus kahdella pulikkahauella ja yhdellä ahvenella. Ja joka päivä tuli sentään tunteja kalasteltua ja ties kuinka monta eri koskea kahlattua läpi. Kesä taisi tosiaan olla vielä liian nuori.

Kalastuskertojakaan ei tullut laariin mittavasti. Aina oli muuta tekemistä tai yksinkertaisesti aivan liian kuuma. Anteeksiantamatonta laiskuutta.

Tainionvirta, Simojoki ja Kuomionjoki sentään tuli tsekattua ns. uusina paikkoina ja Kyykoskelle tuli yksi reissu tehtyä ilman saalista. Uistelemassa ei sielläkään jaksanut liikaa viettää aikaa, kun moottorikin päätti hajota jo alkukesästä. Kymenvirran Ruotsalainen sentään tuli muutaman viikon lomailun lomassa melkoisen tutuksi, joskaan kalasaaliit eivät sieltäkään olleet huomattavia.

Yhteenveto: Surkein kalastuskesä vuosiin, mutta ei auta. Pilkkimisestäkään ei oikein jaksa innostua, lähinnä osaamisen puutteen takia. Eipä nappaa kökkiä tuntikausia pakkasessa kun jo etukäteen tietää, että kalansaanti suoranainen mahdottomuus. Ensi kesää siis odotellen, nokka kohti uusia pettymyksiä.

5
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 12, 2010, 23:21:42  »
Kyllä kyllä. Pitänee suosiolla mennä sinne iso- Valkeiselle, eipä sitä jaksa ruveta kikkailemaan kaiken maailman Litmasten ja Petosten kanssa. Saahan Iso- Valkeisilla vissiinkin uistella..(?) Onko vaparajoituksia?

6
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: August 11, 2010, 22:16:53  »
Olisiko kenelläkään suositella Kuopiosta hyvää kalapaikkaa kaupunkia tuntemattomalle? Velipojan luokse aikomus tulla vierailulle ensi viikolla ja yhden päivän ajattelin kuluttaa kalastuksen merkeissä.

Koskikohteita ei taida Kuopiossa olla, mutta mieluummin jokin sellainen lätäkkö, jossa myös jalokalaan olisi mahdollisuus. Venettä kun en aio mukana raahata niin rannalta heitettävyys melko ehdotonta..

Tuo Iso- Valkeinen kiinnostaa. Sieltä ymmärtääkseni voi myös vuokrata veneitä, mutta mikäs paikan tilanne tänäpäivänä? Onko istutuksista pidetty huolta ja onko kuinka saalisvarma paikka kyseessä? Matkaa sinne tosin tulisi majapaikoilta liki kaksikymmentä kilometriä, mutta kaitpa sinne seutua tuntematonkin löytäisi kun näkyy oelvan ison tien varressa.

Majapaikan lähellä sitten pienempiä lampia. Google mapsista katsottuna ainakin Valkeinen, Litmanen(!!!) ja Petosenlampi. Liekö kalaa näissä vai minkä luonteisia mestoja?

7
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: June 05, 2010, 15:54:01  »
Itse paiskoin siinä kelpo tovin vaappua, lippaa ja lusikkaa, kaveri perhoa. Juu, ei siellä ylempänäkään näkynyt mitään elämää, mitä nyt pikkukalat polski. Ehkä seuraavalla reissulla saan itsekin taimenen narutettua "saunakoskesta".

8
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: June 05, 2010, 13:32:06  »
Juu, tullessamme oli joku vanhempi pariskunta juuri tekemässä lähtöä, mutta muuten oli hiljaista. Mistä päin taimen? Itse kolusin eniten sitä saunarakennusta vasta päätä olevaa koskea, vaan eipä tuntunut kala olevan otillaan.

9
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: June 04, 2010, 23:55:46  »
Tänään kaverin kanssa Kyykoskella tyhjää (taas kerran) pyytämässä. Joitakin tunteja koitettiin siinä eväkkäitä jallitella, kaveri perholla ja itse ul- vehkeillä. Mutta ei siis tälläkään kertaa tirrin tirriä. Saalispäiväkirjahan tosin kertoi loppukuusta saadun mukavasti, varmasti olleet istutukset, noita merkattuja näkyi olevan suurin osa (kaikki?) viime päivinä ylös nousseista.

Reissulta siis kotiin viemisiksi ainoastaan kokemusta ja pään täydeltä paukamia, kiitos hyttysten joita oli helkutisti. Pitänee poiketa taas muutaman viikon päästä katsastamassa tilanne...

10
Lappi / Vs: Lapin hyvät kalastus/erämökki paikat
« on: May 25, 2010, 15:24:21  »
Kyllä kyllä. Muutenkin reissusta tulossa sikäli melkoista hakuammuntaa, ettei noista ottipaikoista ole todellakaan mitään hajua. Mökin edustalla suvantoa, mutta pitänee sitten auton kanssa etsiytyä erinäisille koskille ja voisi kai sitä tuolla alaosallakin piipahtaa lohen toivossa. Tuota infokarttaa olen yrittänyt tutkiskella, mutta eipä siitä ole tullut juuri sen viisaammaksi, koskia riittää ja prameasti infokartta kehuu kilvan about jokaisen kalastusmahdollisuuksia.

Onkos taimenista kokemusta, kuinka niitä mahtaa löytyä Ranuan korkeuksilta? Lohet kuitenkin ilmeisesti poikkeuksetta saatu alempaa.
11
Sekalaista juttua / Vs: Kebab vs. Pizza!
« on: May 25, 2010, 04:05:49  »
Kebabia jostain syystä äänestin. Molemmat kyllä maistuu ja etenkin krapulapäissään tulee pizzaa tai kebabia lähes poikkeuksetta ahnehdittua. Eli varmasti useammin kuin olisi terveellistä. Vielä kuitenkin toistaiseksi hengissä.

Paikkoja joista suositaan on muutamia. Meillä päin ei tosin ainuttakaan, joten useinmiten tilataan kotiovelle. Erästä tulee suosittua jo senkin takia, että kotiinkuljetus toimii vaikka aamuviideltä. No, enpä muutenkaan ole huomannut paikallisten yrittäjien sapuskoissa kovin suuria eroja. Tosin uutisiinkin taannoin päässeessä rähinäpuljussa ei ole tullut aterioitua.

Kebab menee yleensä ranskalaisilla ja itse sitten siihen lisäilen salaattia ja vihanneksia. Toki joskus myös pitakebab, rulla ja kermaperunakebab päätyvät parempiin suihin.

Mitä sitten pizzaan tulee, olen täytteiden suhteen melko kaikkiruokainen. Oliivit ja aurajuusto eivät tosin lukeudu suosikeihin, ehkä useinmiten otan pizzan johon tulee paprikaa, ananasta, sipulia/ punasipulia ja jotakin lihaa.

Itsekin olen pari kertaa yrittänyt kebabia valmsitaa, mutta vielä ei ole tullut eteen täydellistä onnistumista. Pitääkin yrittää taas joku päivä.

12
Lappi / Vs: Lapin hyvät kalastus/erämökki paikat
« on: May 25, 2010, 03:53:58  »
Mökki varattuna Ranualta, Simojoen rannalta ja matkan alkuun pari viikkoa aikaa. Mukavaa päästä ensimmäistä kertaa myös hieman pohjoisemmille vesille, vaikka arveluttaakin jotta näinköhän sieltä tulee ollenkaan saalista. Harjusta varmaankin aion pääasiassa yrittää, eikä kyseisestä kalalajista ole ollenkaan kokemusta. Pikkuruisia vaappuja, lippoja ja lusikoita on hommattuna ja jonkin verran perhoja, joita tosin saatan heitellä ihan virvelillä, kun ei nuo perhohommat vielä oikein ota sujuakseen.

Tavoitteena nyt ainakin saada se ihka ensimmäinen harjukseni jallitettua. Kaikki muu onkin sitten jo plussaa. Viikko aikaa kalastella, joten jos nollille tuossa ajassa jää, sietänee jo alkaa miettiä vakavasti kalastusharrastuksen vaihtamista johonkin sopivampaan ja helpompaan. Vieläköhän tätä nykyä olisi tarvetta esimerkiksi palovartijoille...

13
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: May 19, 2010, 20:39:11  »
No, toisaalta minä nyt en saisi kalaa edes lohilammikolta. Sen verran kehnosti tuppaa nuo koskireissut menemään aina. Tosin olen minäkin Kyykoskelta kerran taimenen saanut, muistaakseni Salmo Hornetilla. Ja vissiin silloinkin oli ollut hiljattain istutuksia.

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: May 19, 2010, 20:20:55  »
Ikimuistoiset koskikalastusreissuni saivat tänään jatkoa ja edelleen menestys karttaa tätä kalamiestä kuin ruttoa. Alunperin oli tarkoitus suunnata Kyykoskelle, mutta lopulta päädyttiinkin sitten Ristiinaan, Kuomiojoelle. Eipä ollut tullut aiemmin käytyä ja paikan saalisvarmuuttakin oli kovasti siellä sun täällä kehuttu.

No, eipä siellä kauaa tarvinnut heitellä, kun kirjolohi jo rimpuili siiman päässä suussaan 11g räsänen (pro pilkistä tuttu väri) ja tulikin aivan rantaan asti, jolloin tietysti huomasin unohtaneeni haavini noin sadan metrin päähän aiemmalle heittelyspotille. Koitin sitten miten parhaaksi taisin räpeltää sitä kalaa ylös ja sainkin sen jo hetkeksi kuivalle maalle. Eikä edes mikään aivan pienimmästä päästä oleva yksilö. Silloin tämä pirulainen päätti kuitenkin irtaantua räsäsestä ja sai kammettua itsensä takaisin rantaveteen. Ehdin vielä saada käsillä otteen kalasta, mutta liukas nilviäinen ei otteessa pysynyt vaan pyyhälsi sen sijaan tiehensä jättäen meikäläisen sadattelemaan menetettyä elämäni ensimmäistä kirjolohisaalista. Vaateetkin siinä hötäkässä kastuivat likomäräksi.

Kaiken lisäksi ottipeliksi osoittautunut räsänen päätti kiinnittyä kunnolla johonkin pöpelikköön, eikä käynyt viehettä hakeminen ja kun mikään muu tarjoamistani vaapuista, lipoista tai perhoista ei tuntunut kaloille kelpaavan, sai luvan loppumiseen asti kalastella ilman ainuttakaan tärppiä.

Kirjo siis edelleen meikäläisellä saamatta ja muutenkin pistää sapettamaan ainainen epäonni ja sähellys noilla koskireissuilla. Mutta ehkä se siitä kokemuksen myötä... Tällä hetkellä menee kuitenkin vielä ihan Aku Ankka- hommiksi. Hengissä kuitenkin (ihme kyllä) selvittiin ja varmaan pitää tuo paikka käydä kokeilemassa uudestaan vielä lähitulevaisuudessa, kunhan nyt joskus taas jaksaa ajella sen about 80km, joka täältä tulee suunnilleen mestoille matkaa. Siihen saakka pitää tyytyä uistelemaan kuhia ja hauen vietäviä tuosta lähilätäköstä.

15
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: May 19, 2010, 00:23:54  »
olemme kaverin kanssa kolunneet "kyykkärillä" muutaman vuoden ja havainneet se suht saalisvarmaksi paikaksi.

Meillä toisenlaisia kokemuksia, tosin eipä niin hirveän usein tule käytyä. Mutta mitä tuolta jostain perhoilijoiden juttuja lueskelin, on kalaa näemmä tullut ihan mukavasti. Pitäisi kai opetella nuo perhotouhut.

Kerran kyllä sapetti; juuri kun luvat oli saatu ostettua ja oltiin kalastusta aloittelemassa, tulivat istuttelemaan kaloja ja kielsivät toki sitten kalastuksen sen päivän osalta. Kumma ettei lupaa myydessä istutusaikeista mainittu.

Paikkanahan kuitenkin kohtuu siisti, eikä tässä lähempänä oikein ole parempaakaan tarjolla (ellei sitten simpeleen suunnilla), joten eiköhän siellä tule tänäkin kesänä pariin otteeseen käytyä.

16
Etelä-Suomi / Vs: Kyykoski
« on: May 16, 2010, 20:29:41  »
Muutaman kerran Kyykoskella käyneenä en menisi ainakaan saalisvarmaksi kehumaan paikkaa. Yhden ilmeisen vastaistutetun taimenen olen saanut ylös asti ul- kamoilla. Yleensä kuitenkin nollareissuja eikä perhostelevaa kalakaveriakaan ole onnistanut. Saalispäiväkirjojen mukaan kalaa kuitenkin noussut mukavasti silloin tällöin. Kaikkiaan ihan mukava paikka ja tulee varmasti tänäkin kesänä pariin otteeseen tuolla tai jossain lähistöllä pyörähdettyä.

Niin ja kyllä sitä kai teltankin tuonne voi lykätä. Myös laavu löytyy jossa mahdollista yöpyä.

17
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Pienet perämoottorit
« on: May 09, 2010, 02:37:37  »
Kiitoksia vastauksesta, vaikka en ymmärtänytkään aivan kaikkea.  :?

Kieltämättä on tullut laiskoteltua koneen huollon kanssa. Viime vuoden uistelut uisteltuani on vehjas ollut talvisäilössä tellingissään autotallissa, eikä sille ole oikeastaan mitään tehty; vanhat bensat (ihan sitä mittaritavaraa) kaadoin pois ja uudet laitoin tilalle juuri ennen tätä reissua, jolla kone alkoi nikotella. Eli vesipumpun härpäkkeelle tai millekään muullekaan en ole tehnyt yhtikäs mitään.

Pari kesää sitten oli vastaavia ongelmia koneessa, tällöin koko koppa kuumeni tulikuumaksi, kun jäähdytykset eivät tuntuneet pelaavan silloinkaan ,mutta tällöin asia korjautui ihan vain sillä, että vaihdoin tankkiin uudet bensat tuoreella 2- tahtiöljyllä ja siitä pitäen kone pelasikin tähän asti koko lailla moitteetta. Nyt kone siis vain sammutti tuon tuostakin itse itsensä jäähdytyksen alkaessa pätkiä. (Se toimi siis kuitenkin välillä, joskin katkonaisesti.)

Samaista öljyä tälläkin kertaa kyseessä, tosin viime syksystä asti auton takakontissa seisonut purkki.  :-D Hieman randomilla tullut aina tuota öljyä huiskittua. Koneessa lukee että 1% , joka muutaman litran tankissa  melko pieni löräys. Voi olla, että pistin tällä kertaa hieman reilummalla kädellä, mutta eipä sitä ole ennekään tullut pipetillä mittailtua/ annosteltua.

Kiinni kone ei kuitenkaan ole minun ymmärrykseni mukaan leiponut. Pitää viedä huoltoon tai pyytää joku osaavampi kaveri apumieheksi.
Ja paikallaan olisi siis ainakin:

- Sytytystulpan tarkistus/ vaihto

- Vesipumpun rattaan tarkistus/ vaihto (Tämä mahdollisesti tuottaa kaltaiselleni poropeukalolle ongelmia, joten apumies tarpeen)

- Öljyt

- Muuta?

Yamahaa olen käytellyt lähinnä mökillä ja "kakkosveneessä", joten tämä toimiva, vanha Tohatsu kuitenkin se joka kesän ajan aktiivikäytössä. Pitää kyllä jatkossa yrittää pitää koneista parempaa huolta, molemmat toimiessaan mitä mainioimpia omiin käyttötarkoituksiini; uistelemiseen pienehköllä "soutu"veneellä.

18
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Pienet perämoottorit
« on: May 08, 2010, 10:55:40  »
Merkillisesti taas vaihteeksi talvisäilössä päättänyt uskollinen Yamaha Malta omaksua mitä lie uusia vikoja. Soutuhommiksi meni uistelureissu, kun ei kone tahtonut kunnolla jäähdyttää ja näin ollen sammuili jatkuvasti omia aikojansa. Kesällä toimi kutienkin aivan normaalisti. Hmm... Saakeli kun on aika käsi noiden koneiden kanssa. Mitäs niitä vikoja nyt voi olla? Kaveri uumoili, että vesipumpun siipipyörä olisi kenties syytä vaihdattaa. Liekö moinen kinkkinenkin projekti? Joku osaavampi jos osaisi kertoa.

Onneksi vanha Tohatsu sentään tuntui pelaavan moitteetta mitä pihapaljussa kokeilin. Pitänee sitten viedä tämä peli veneelle ja jättää Yamaha odottelemaan osaavaa huoltoa. Onpahan vain julmetun painava kohlo, eikä tahdo veneen perässä suorassakaan kestää, ei vaikka säädetty niin tiukalle mitä käsineen säädettyä saa. Se taas kohtuullisen ärsyttävää veneen alkaessa kiertää rinkiä saman tien kun laskee irti kahvasta. Noh...

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet avovesikaudelle 10.
« on: April 20, 2010, 19:25:34  »
Listataanpa omia tavoitteita, kun avovesikausikin jo kolkuttelee ovella:

- Opetella uusia kalastusmuotoja/ tyylejä. Esim. pitkäsiima, venepilkintä...

- Harjoitella perhokalastusta ja jigaamista. Tähän sopii myös ensimmäinen kuha jigaamalla.

- Ainakin yksi taimen olisi mukavaa saada uistelemalla. Myös koskilta aikomuksena jallittaa jalosukuisia.

- Parantaa kuhaennätystä. Muutenkin toiveissa entistä runsaampia kuhasaaliita.

- Vähintään yksi harjus pitäisi saada lapin reissulta taltutettua.

- Ainakin yksi kilon rajan ylittävä ahven olisi tarkoitus saada tänäkin kesänä.

- Pyydystää "Veikolle" runsaasti haukia korvaukseksi ilmaisesta venepaikasta.

20
Lappi / Vs: Lapin hyvät kalastus/erämökki paikat
« on: April 08, 2010, 00:58:57  »
Enpä viitsi aloittaa uutta aihetta kun tämä tuntuu sopivan tähänkin. Kesäkuussa olisi tarkoitus heittää jos ei nyt Lapin, niin ainakin pohjoisen reissu pääosin kalastusaikeissa. Eli vuokralle mukava mökki hyvien kala- apajien ääreltä. Vaihtoehtoja vain näyttäisi olevan melko reilusti, eikä itsellä pohjoisen vesistä omakohtaisia kokemuksia. Tällä hetkellä on muutama vaihtoehto ylitse muiden ja olisi mukavaa, jos jollakulla olisi omakohtaisia kokemuksia kerrotavanaan seuraavista:

Ranua: Simojoki

Kuusamo: Naatikkajoki, Kitkajärvi, Kesäjärvi

Posio: Posionjärvi

Muitakin about samoilla hoodeilla olevia kohteita saa suositella. Vielä jos sieltä on saatavilla vuokramökkejä kohtuullisen edullisesti niin aina vain parempi. Mutta jos ensin saisi noista edellämainituista vielä jotakin uutta irti. Googlattu on jo ja keskusteluja selattu läpi.

Heittelyä ja vetouistelua olisi tarkoitus molempia harrastaa, perhoilua ehkä hieman kokeilla. Ja toivottuna saaliina pääosin nämä jalommat kalalajit.

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: March 24, 2010, 18:37:17  »
Entäpä sitten hyviä/ luotettavia merkkejä kuitusiimojen parista? Toisin sanoen pitääkö sijoittaa se pari kymppiä vai saako myös halvemmalla hyvää? Esim. juuri Motonetistä lähtee Sufix ja TUF- merkkien punottuja puolta halvemmalla kuin vaikkapa Firelinen. Myös Dynemate nähtävästi edullista.

Pääasiassa heittelen kevyitä vaappuja, Salmo Hornetteja jne. Eli mahdollisimman ohutta siimaa kannattaa kelalle iskeä? Tuota Sufixia esimerkiksi näkyi olevan ainakin 0.12mm koossa, olisiko sopivaa? Seuraava paksuus kun taisi olla jo 0.17mm.


22
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: March 24, 2010, 14:55:50  »
Ok, kiitos vastauksesta. Pitänee kokeilla vaikka tuota mainitsemaasi merkkiä. Tuota Stroftia en tosiaan toiste kelaani iske, viime kesältä tuoreessa muistissa reissu, jolloin karkuutin kaksi jalokalaa (Viehehävikin vielä kestää hermojaan menettämättä) siiman katkeamisen takia ja juuri ostettu siima oli vaihdettu kelalle vain hetkeä ennen kalastamisen aloittamista. Mahdollisesti kyseessä kenties "susikappale", käsin sai näet nyittyä siiman poikki ilman suurempaa väkivaltaa.

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Keskustelua UL-kalastuksesta
« on: March 24, 2010, 12:05:57  »
Tervehdys!

Kevät lähenee ja piakkoin olisi jälleen aika availla koskikalastus kautta. Viime kesänä oli ongelmia siimojen kanssa. Paikallisen eräliikkeen varta vasten suosittelema Stroftin monofili- siima paukkui poikki ehtimiseen (myös Strenin siimoilla esiintyi katkeamisia) ja kalakaveri suosittelikin vaihtamaan punottuun.

Itselläni ei vain ole lainkaan kokemusta punotuista siimoista, joten paria vinkkiä kaipailisin. Minkä paksuista siimaa kannattaa ostaa ja onko merkeissä joitakin, joita kannattaa erityisesti välttää? Eilen Motonetistä katsellessani näkyi ainakin melko suuria hintaeroja merkkien välillä olevan.

Kelana on tällä hetkellä Shimanon 1000RB ja kalastelen pääasiassa pienimuotoisilla puroilla ja koskilla, jossa saaliskalat tuskin vahingossakaan kasvavat paria- kolmea kiloa suuremmiksi.


24
Mainostus Sallittu! / Äänestäkää!
« on: January 22, 2010, 15:46:27  »
Eli jos jollekin suomenkielinen raskaampi musiikki uppoaa, käykää ihmeessä antamassa täydet 5 tähteä Lähete- M1- orkesterille Nummirockin bändiskabassa. 8 yhtyettä pääsee äänestyksen kautta kyseisille kinkereille keikalle. Äänestää voi Facebook- tunnuksella tai rekisteröitymällä Nummirock- sivustolle. Lähete M1:n löydät helposti Death Metal- genreä klikkaamalla.
http://demoseta.nummirock.fi/wp/

25
Sekalaista juttua / Vs: Joulupukki madepilkillä
« on: December 16, 2009, 21:58:16  »
ONNI ONNETTOMUUDESSA

Korvatunturilla, Joulupukin pajassa riitti juhlan alla vilskettä.Tontut nikkaroivat viimeisten lahjojen parissa ja Joulumuori puolestaan puuhasteli kyökissä riisipuronsa kimpussa. Työhuoneessaan itse Pukki kävi läpi puutelistaa. Kaikki tuntui olevan kunnossa! Lahjapinoja lojui röykkiöittäin lähtöä odottamassa ja pilttuussaan porot jo tuhisivat perin innokkaina. Edes Petteri, joka yleensä oli itse rauhallisuus, ei ollut millään pysyä nahoissaan. Joulu oli porojenkin mielestä vuoden ylevintä aikaa.

Tupakeittiössä Joulumuori nosti höyryävän puurokattilan liedeltä ja lähetti tontut hakemaan Pukkia illalliselle. Pian jo istuskeltiinkin pitkän ruokapöydän äärellä kepeästi jutustellen ja täyteläisen riisipuuron ihanaisista aromeista nauttien. Leppoisan illallishetken katkaisi kuitenkin radio: "Sikainfluenssaa tavattu Pohjoisessa. Juuri saamiemme tietojen mukaan Korvatunturin liepeillä sijaitsevalta sikatilalta on löydetty joukko sairastuneita eläimiä. Terveysviranomaiset kehoittavat ihmisiä äärimmäiseen varovaisuuteen. Sian lihasta tulee ainakin toistaiseksi pysyä visusti erossa."

Pukki ja Muori loivat toisiinsa tyrmistyneitä katseita. - Ei siis silavaa tänä jouluna, murahti Pukki ja jatkoi puuronsa lusikoimista. Yhtäkkiä Pukki alkoi kuitenkin yskiä hallitsemattomasti. Säikähtäneet tontut ehtivät jo pelätä Pukin tukehtuneen kuoliaaksi, kun Joulumuori sai viimein Pukkia selkään takomalla irroitettua mantelin, joka oli ollut vähällä tukkia Pukki- paran henkitorven. Pukki puhisi huojentuneena. Vihainen hän kuitenkin oli. - Vast' edes myös puuro on tässä talossa pannassa, ärjäisi hän sitten tonttujen tuijottaessa ymmyrkäisinä. - Mutta Pukki? Tontut äimistelivät. - Niin ikään jää sika tänä jouluna syömättä. Jos kerran puurokin on vast' edes pannassa, mitä kummaa me oikeastaan lappamme pyhinä suihimme? Pukki hymähteli. - Me syömme tietysti sitä, mitä luontoäiti meille anteliaisuudessaan suo. Minäpä lähdenkin tästä hankkimaan meille murkinaa. Käskekääpä tallitonttuja valjastaa Petteri.

Pian Pukki jo pyyhälsikin Petterin vetämissä valjaissa kohti lähellä sijaitsevaa järveä. Mukanaan Pukilla oli jääkaira, järeä vapa ja ensisijaisesti matikoita varten väkerretty tallitonttujen tekemä hara. - Pah sanon minä puuroille ja perinneherkuille, huusi Pukki rämpiessään ottipaikoille. Hetken perästä Pukki pysähtyi ja kairasi avannon. Vaikka oli pimeää näki Pukki oivasti, sillä Petteri oli löntystellyt Pukin mukana jäälle ja kuten kaikki tietävät, valaisee Petteri nenällään synkimmätkin valon hyljänneet sopet ja sopukat. Pukki laski siimansa veteen ja alkoi pompotella haraansa pohjan tietämissä. Ja eipä aikaakaan, kun Pukin vavassa tuntui kaikkien aikojen tärppi! Pukki jännittyi ja alkoi väsyttää virkeänä tempoilevaa vesipetoa. Muutaman tunnin väsytyksen perästä Pukin voimat alkoivat kuitenkin herpaantua. Kala pysyi itse pintaisesti pohjan lähellä, eikä suostunut millään nousemaan avannon likelle. Silloin Joulupukki punoi mielessään sotasuunnitelman. Hän irroitti siiman toisen pään vavasta solmiakseen sen tiukalle solmulle Petterin voimakkaiden sarvien ympärille. Sitten Pukki komensi Petterin liikkeelle. Ja kas Kummaa! Kuin ohjus ampaisi kala avannosta jäälle, eikä mikä tahansa sintin- rimpula vaan aivan käsittämättömän valtaisa matikka. Tyytyväisyyttä hykerrellen Pukki kolkkasi kaskelotin kokoisen eväkkään ja kaivoi puntarin esille. Se näytti lähes kahtakymmentä kiloa! - Piut paut potkalle ja puuroille, nauroi Pukki. Tänä jouluna Pukin pajassa herkuteltaisiin maittavalla matikkasopalla. Joulu oli pelastettu.

26
Pilkintä / Vs: Kokemuksenne eri värisistä kärpäsentoukista?
« on: November 17, 2009, 03:16:52  »
Onkos noita värillisiä toukkia yleensä kuinka hyvin saatavilla? Täällä Lappeenrannassa en ole koskaan nähnytkään muita kuin punaisia ja niitäkin saa välillä hakeamalla hakea.

27
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 06, 2009, 15:13:38  »
Matikkain kolkkailu kuulostaa mielenkiintoiselta. Eipä ole tullut kokeiltua. Ensin pitäisi tietysti löytää kyseisiä veden eläviä. Täytyykin mennä joku päivä katsastelemaan jäätilannetta täällä suunnilla, kun pilkillekin olisi hinku. Saimaa vellonee vielä sulana, vaikka pari puolivakituista heittely- paikkaa voisi mahdollisesti olla jo jäässäkin, tiedä häntä.

Onkos noilla matikoilla muuten yleisemminkin tapana pyöriä aivan rantamatalissa tähän aikaan talvesta? Itse en ole koskaan edes nähnyt matikkaa ns. livenä, muualla kuin kaupan tiskillä ja lautasella. Onnea kuitenkin SLN:lle ensimmäisistä.

28
Kaikkea kalastuksesta / Vs: SE Nieriä ;)
« on: September 14, 2009, 17:01:48  »
Kyseinen vedenelävähän muuten näkyvillä jo etelä- saimaan kalakisan tuloksissa ja saimaan- nieriänä komeileepi siellä. Mutta olkoon minun puolestani vaikka viiksi- monni. Itselläni kokemus jalokaloista vähäistä, joten en ota enempää kantaa, mutta kuvittelisi kilpailun tuomaristossa edes jonkinlaista asiantuntemusta esiintyvän. Tai sitten ei...

29
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 25, 2009, 19:20:45  »
Kiitokset vain onnitteluista. Kyllähän moinen kala totta kai suunpielet hymyyn vetää. Ei auta kuin alkaa jahtaamaan maagista 2kg:n rajan ylittävää körilästä, vaikka tuskinpa sellaista tulee konsanaan saatua. Tälle kesälle asettamani tavoitteet alkavat keiltämättä olemaan hyvästi toteutuneina kuhan ja kilon rajan ylittäneen ahvenen myötä.

30
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Reissuraportit tänne!
« on: July 24, 2009, 11:23:53  »
Muutamia varsin vekkuleita ja kalastustäytteisiä päiviä viime aikoina elettynä, joten on raportin aika! Koko kesä ollaan mietitty, onko Sunisenselällä/lähialueilla (pien-saimaa, lpr) tänä vuonna ensinkään kalaa, siksi huonoa on syönti ollut koko kesän. Paremman tekemisen puutteessa kuitenkin useampi reissu kaverin kanssa heitetty, vailla mainittavaa saalista. Allekirjoittaneelle ei itseasiassa kalan kalaa tuolta alueelta ennen tätä viikkoa. Tosin kaikki paremmat vaappuni ovat säilössä omalla veneelläni toisaalla, joten "reservikalustolla" tullut uistinta vedeltyä, kun ei uusiinkaan vaappuihin oikein ole ollut varaa, enkä saa omavalmisteita uimaan kunnolla.

Yhtä kaikki, eräs ystävällinen kalastaja sitten vinkkaili tossa alkuviikosta, että kyllä Sunisenselältä edelleen mm. kuhaa löytyy, valaisipa hieman tarkemminkin asiaa ja niinpä vinkeistä innostuneina päätettiin sitten keskiviikkona lähteä jälleen selälle ja ottaa sitä kuhaa vaikka väkisin ylös. Sitähän tässä ollaan koko kesä ja edellinenkin yritetty huomattavan heikoin tuloksin.

Päästiin sitten liikkeelle ja selällä oltiin joskus reilusti ennen puolta päivää. Alettiin kierrellä matalikkoa, jonka sijainnista ei aiemmin ollut kummallakaan täyttä varmuutta. Eipä aikaakaan kun kalakaverin vapa nytkähti ja hetken kelailun jälkeen kopattiin käsipelillä kala turvallisesti veneeseen. Ja kuhahan se siinä oli! Kaverin kautta aikain ensimmäinen kuhasaalis! Kokokin oli aivan kelvollinen, kuulema painoa oli noin 1,5kg:n verran, pituutta reilut 50cm. Ja kuha iski Jessen uutusväriin: 8cm/42. Millään muulla vieheellä tuolta ei tunnu nousevan mitään, vaikka kuinka sahailisi eri vesikerroksia läpi. No, jatkettiin kiertelyä, mutta sen päivän aikana ei Ahti suonut enää enempää antejaan. Kuitenkin tyytyväisinä saatettiin palailla rannalle.

Päätinpä sitten vielä samana iltana marssia kauppaan ja haalia itselleni samaisen Jessen, osin senkin takia, että aikaisemmat kokemukseni kyseisestä väristä olivat todella loistavia, mitä nyt pari päivää ehdin tällä kapulalla kalastaa, ennen kuin päätyi hauen hampaisiin, mokoma. Kyytipojaksi Stormin ruskea ThunderCranck kuhia silmällä pitäen ja seuraavana aamuna ennen kukonlaulua (meikäläisen tapauksessa noin 8:n maissa aamusta) ylös, auto alle ja kalakaveri kyytiin. Ja taas mentiin samaiselle selälle.

Jesse vetoon ennen selkää sijaitsevan saaren kohdilla kaislikon reunamille ja noin kymmenen sekunnin kuluttua ensimmäinen tärppi, olikohan jopa ensimmäinen itselleni koko kesänä kyseiseltä alueelta. Hetken perästä yllättävän sitkeästi vastustellut hauenpulikka veneen kautta vapauteen. Siinä sitten juuri ennen selkää moottori päätti samuua bensan loputtua. Kelailin Jesseä ylös ja aivan veneen vierellä, saaren päädystä hyvinkin matalasta, nappasi taas! Tällä kertaa tuntuikin jo kunnon pyristelyä. Haukena kalaa väsyttelin, kunnes tuli ensimmäinen näköhavainto. Ahvenhan siellä! Aivan julmetun kokoinen tankki taisteli vapaudestaan vielä minuutin, ennen kuin kaveri sai sen haavottua. Hetki siinä piti ihmetellä. Eipä ollut vastaavaa pönöä ennen sattunut kohdalle.Toivottavasti kuvan liittäminen onnistui. Meikäläisen atk- taidoilla sekin olisi jo saavutus. Joka tapauksessa enkat paukkuivat melko mukavasti. Aluksi arvelin kyseessä olevan noin kilon verran ahvenaista, jolla ei vielä aivan olisi ennätyksiä rikottu. Tosin tämä nyt saatu fisu oli huomattavan pulskan oloisessa kunnossa ja muistikuvat edellisestä kilon ylityksestä koko lailla hämärät. Noh, kotona mittaus ja punnitus. Pituutta 46cm, painoa hulppeat 1,6kg! Tuskinpa tulee koskaan saatua isompaa ja aionkin ilmoittaa tämän paikalliseen kalastuskilpailuun, jossa moisella möröllä voinee jo aivan kärkisijoista taistella.

Kuitenkaan sen pidempää ei viitsitty ahvenaisesta intoilla. Nyt oltiin päästy selälle ja Jessejä vedellen saatiin siinä hyvinkin tunnin verran tätä matalikkoa edestakaisin seilata ennen seuraavaa tärppiä. Tällä kertaa pyristelyt tuntuivat hyvinkin olemattomilta, vaikka painavalta tuntuikin kelata. Kuin olisi kelannut painavaa säkkiä. Kala tuntui pysyttelevän syvällä, mutta tuli lopulta veneen vierelle, josta haavottiin kyytiin elämäni ensimmäinen itse ylös kelaamani kuha. 64cm pituutta, painoa jonkin verran yli pari kiloa. Usko Sunisenselkään ja ylipäänsä alueeseen alkoi palautua. Vielä muutamia haukia reissun aikana, kaikki samalla Jessellä, muilla vaapuilla sai vedellä tyhjää. Kaverille ei ainuttakaan tärppiä sinä päivänä.

Yritetäänpä laittaa vielä kuhasta kuva.Varsin mukava saalis kaksikolle, joka yleensä saa haavottua ylös pelkkiä haukia. Ehkä se tästä lähtee. Viikonloppuna lienee pakko lähteä jälleen vesille, tällä kertaa omalla veneellä toisaalta, missä myöskin pitäisi kuulopuheiden perusteella kuhaa lymytä. Loppuun vielä toinen kuva samaisesta ahvenesta. Pahoittelen, mikäli saamamiehen anteeksiantamaton ulkonäkö aiheuttaa jolle kulle traumoja. Aurinko häikäisi.Pages: [1] 2


center>