Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Aappametsuri

Pages: [1] 2
1
Lähetin 4.6 ennätykseni lehmilammen me-ahvenesta (1060 g) Nyt lista oli päivitetty, mutta nimeä ei näkyny ja tein kaikki ohjeitten mukaan. Missä vika? Vai onko ennätykseni tulossa myöhemmin listoille?

2
Järvikohtainen keskustelu / Vs: koivusaaren-matalikko
« on: February 14, 2009, 22:01:48  »
Hyvä paikka ahventen pyyntiin, joka on lisäksi isoa. Siiat on ollu vielä hakusessa. Yhessä kisassa tuli 6 kpl 300-500 g väliltä. Kuhia on tullu toistaiseksi vain 1

3
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pieni Särkinen
« on: February 14, 2009, 21:57:30  »
Särkiä tulee ainakin hyvin. Suurin oli 232 g. Tuli sieltä pieni hauki ja ahvenia. Isompien ahventen löytäminen vaati työtä eikä niitä aina kisassa löydy. Ihan hyvä paikka.

4
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Hullunkuriset tapahtumat PP2
« on: November 19, 2008, 11:23:05  »
Sekin tuli nähtyä yks päivä, kun tietokonepelaaja myöhästy punnituksesta. Kisattiin Haapolahdessa ja oli peilijää. Happo ei vissiin osannu varata siirtymäaikaa punnitukseen ja tulos hylättiin.

5
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Linlonlahti ja Niemisjärvet
« on: November 19, 2008, 11:15:26  »
Linlonlahessa on vissiin isoja kuhia ku Lautamäki sai 2468 g painosen kuhan!? Itellä kuha ennätys vain vähän päälle 800 g.

6
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Suosikki vesistö?
« on: October 23, 2008, 16:24:04  »
Itse äänestin Niemisjärveä, koska siellä on hyvät mahdollisuudet k-lohiin ja muihin jalokaloihin. Hyvänä kakkosena on tuo Lehmilampi. Siellä on paljon kalaa pientä ja suurta. Linlonlahtiki on hyvä, kunhan löytää suurten ahventen parven jota ei aina löydy. Onhan se muutenkin kalastoltaan monipuolinen joka välistä teettää työtä kalojen etsinnässä.

7
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Hullunkuriset tapahtumat PP2
« on: October 23, 2008, 14:11:29  »
Tässä ihmettelin, kun menin Ruuhijärvelle pilkille ja valitsin vuodenajaksi keskitalven niin yllätykseksi järvessä oli peilijää. Vissiin tuo peilijää on mahdollista etelä suomen vesistöissä keskitalvella, kun tuo ilmasto on muuttunu, mutta ei ainakaan vielä täällä lapissa.

8
Järvikohtainen keskustelu / Vs: lehmilammen ahvenet
« on: September 01, 2008, 21:42:56  »
Sain 1160 grammasen ahvenen reilu puoli tuntia sitten kultasiipi pilkillä ja vihreällä toukalla. Oli tosi julman näkönen kala.

9
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Hossalaislammet
« on: August 25, 2008, 14:53:32  »
Viimeinkin ylittyi kirren osalta se kolme kiloa. Oli perjantai iltapäivä ja kun kala nousi ylös niin oli selvää, että kaljapullo posahti auki.


[IMG]http://img183.imag

10
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Haapolahti
« on: May 08, 2008, 13:09:29  »
kertokaapa mistä saa isoja kaloja ite en oo saanu ku vaan yhen kiisken...
Itekki haluaisin tietää mistä löytyis niitä isompia kaloja, kun vain niitä alle 100 g roskakaloja? Kovin on yksittäisiksi jääny mulla nuo 100 g ylitykset. Niitä on vain kolme. Suurin ahven paino vähän reilu 300 g ja toinen vähän vajaa 200g. Sitten tuli yks lahna, joka paino muistaakseni hieman yli 700 g, joka tais samalla olla oma ennätys. Sen huomasin, että kisa voitetaan isommilla ahvenilla. Niitä en ole löytäny. Syvänteistäki tulee vain kiiskiä. Ala oikean joen suusta vähän syvemmälle tulee sitä pientä kalaa ihan hyvin kultasiipi/ vihreä toukka yhdistelmällä, mutta sitä kalaa pitää tulla, jos meinaa voittaa. Yhdessä 30 min kisassa syönti loppu mulla 20 min kohalla. Tuli vain pelkkiä kiiskiä. Olin kolmas 3 kilon saaliilla. Olkkonen voitti kisan lähes 7 kg saaliilla, joka koostu niistä isoista ahvenista.

12
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Kivijoki
« on: May 05, 2008, 13:02:31  »
Ylhäältä sain ennätys särkeni 190 g. Muuten tuli pientä ahventa ja kiiskiä. Mukaan mahtui myös IVP. Tutkimatonta aluetta on vielä paljon...

13
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Siika-Valkeinen
« on: May 05, 2008, 12:57:23  »
Ensikokeilun perusteella nautittava paikka siian pilkintään. 30 min kisassa olin toinen ja sain lähes 8,9 kg kalaa. Hävisin Olkkoselle puolella kilolla. Suurin siika paino mulla hieman yli 700 g tosin ei ollu vielä oma ennätys. Siikaa tuli hyvin niistä syvänteistä hopea hologrammilla ja vihreällä tai sinisellä toukalla.

14
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Huonoin/ärsyttävin vesistö
« on: May 05, 2008, 12:51:08  »
Ehdottomasti tuo Rautupuro. Tylsä paikka, kun parin kalan saaminen puolessa tunnissa on harvinaista. Toiseksi tuo Saarijärvi. Isojen ahventen löytäminen vaatii paljon työtä. Sitte ku sattuu löytymään on kisa jo lopussa / pilalla. Haukiaki tulee niin harvoin. Yhden olen vain saanu ja seki muistaakseni paino vain 700 g. Tietokonepelaajat saa sitte niitä jättihaukia. Turhauttavaa mennä punnitukseen, kun pussissa on jokunen ahven, särki tai tuuri kuha ja sitte Mannisenmäki on saanu viis kilosen hauen. Jos itelle sattuis tommonen hauki ottamaan niin 99,9 % todennäköisyydellä iso vie pilkin.

15
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjoisen vesistöjä
« on: April 29, 2008, 14:40:57  »
Olis tässä meikän kotipaikan läheisyydessä sitte noita metsälampia. Kalasto vaihtelee ahvenesta k-lohiin. Sitte Orajärvestä lähtee tuo Orajoki, jossa on monipuolinen kalalajisto. Ongelma on vain se, että syvyyskarttoja ei ole noista lammista ei joesta. Järven syvyyskartta kyllä löytyy.

16
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjoisen vesistöjä
« on: April 26, 2008, 12:56:28  »
Miten olis tämä meikäläisen kotijärvi eli Orajärvi mikä sijaitsee tässä Sodankylän lähettyvillä? Tavallisin pilkkisaalis on pieni ahven, jota on niin runsaasti, että yli 100 g on harvinaisuus. Päässy kääpiöitymään nuo ahvenet ku niitä on niin paljon. Parhaimmillaan saa 10 cm mittasta ahventa lappaa ihan solkenaan. Harvemmin tulee löydettyä sellainen ahven parvi jossa olis niitä paistikarkeita. myös särkiä tulee ja kiiskiä. Tulipa tässä eilen saatua pikku siikaki, joka oli harvinaisuus ku edellisen sain joskus 2002 v. Matikkaaki on järvessä, mutta koko on ollu viime vuosina pientä. Neljä vuotta sitten sain koukusta 3 kilosen matikan, että on siellä isompiakin. Haukikanta on myös hyvä, mutta siitä hyötyy verkkomiehet. Lähes 10 kilosia ovat parhaimmillaan saaneet, mutta yleensä koko on 1-3 kilon välissä. Muita kalastoon kuuluvia lajeja ovat taimen, muikku ja nyt istutettu kuha. Sai yks kyläläinen kerran verkosta ravun joskus pari vuotta sitten. Tämmönen olis ehdotus, mutta vain ehdotus, koska kyseessä on sellainen järvi jossa pilkkikisa voitettiin tänä vuonna vajaalla 300 g. Ite sain 98 g. Kisan pituus oli tunti. Tuli huomattua siinä, että vaikka sitä pikku ahventa tulis vaikka kuinka paljon niin yhteispainossa se ei näy. Voittaja sai pari isompaa särkeä ja se riitti voittoon.

17
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Vaikeustasot turnauksessa
« on: April 22, 2008, 20:43:56  »
Tuntuu varsin epätodelliselta tuo vaikein taso. Enemmän on menestyminen tuurista kiinni, kun pilkkimis taidosta. Keskivaikea taso on sellainen todentuntunen tuon kalan saannin osalta. Esim. tuo Lehmilampi. Keskivaikealla tasolla 30 min kisassa kupari pystyllä ja vihreällä toukalla melkein 8 kg kalaa. Sitten vaikealla tasolla vaivoin 3 kg kalaa. Voittaja sai melkein 7 kg. Vuodenaika oli sama molemmissa kisoissa samoin kun pilkki ja syötti. Tuossa kalan tulossa ei minun mielestäni saisi olla noin suurta vaihtelua heti, kun vaihtaa vaikeusastetta.
Oletko varma, että saisit aina keskivaikealla tasolla  melkein 8kg kalaa? Ei tässä pelissäkään syönti ole aina samanlainen! Vaikka olisit kuin hyvä pilkkimään, kalaa et voi pakottaa ottamaan tässäkään pelissä aina, vaikka taso olisikin esim helppo. Ei kala syö aina.
Eihän se kala aina syö. Alkaishan se maistumaan puulta, jos aina tulis 30 min se 8kg kalaa, mutta liian harvoin tuntuu sattuvan tietokonepelaajille tuo huono syönti varsinkin vaikealla tasolla. Silloin, kun mulla ei syö niin Happo vetelee pussin täyteen kalaa minun vieressä ja itellä pussi lepattaa tuulessa. Ei paljon naurata. Eikä siinä pilkin vaihto tunnu auttavan. Keskivaikea taso menee jo helposti läpi. Parhaimmillaan sain 53 pistettä, mutta kun vaikeaa tasoa pelaa niin mikään ei onnistu ja näin käy yleensä aina. Kerran meni hyvin, kun olin viides ja sain 33p ja hävisin kolmos sijasta 2 p, mutta mukana oli sitä kuuluisaa tuuria.

18
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Vaikeustasot turnauksessa
« on: April 22, 2008, 16:11:34  »
Tuntuu varsin epätodelliselta tuo vaikein taso. Enemmän on menestyminen tuurista kiinni, kun pilkkimis taidosta. Keskivaikea taso on sellainen todentuntunen tuon kalan saannin osalta. Esim. tuo Lehmilampi. Keskivaikealla tasolla 30 min kisassa kupari pystyllä ja vihreällä toukalla melkein 8 kg kalaa. Sitten vaikealla tasolla vaivoin 3 kg kalaa. Voittaja sai melkein 7 kg. Vuodenaika oli sama molemmissa kisoissa samoin kun pilkki ja syötti. Tuossa kalan tulossa ei minun mielestäni saisi olla noin suurta vaihtelua heti, kun vaihtaa vaikeusastetta.

19
Pisti tuossa vähän naurattamaan, kun olin siikakoskella harria pilkkimässä. Sitten tärppäs harri kiinni, joka oli alamittanen. Äijä totes: potkii se onni näköjään  köyhääki, kun vapautti kalan. Vähän ajan päästä otti taas harri kiinni. Se oli taas alamittanen. Tällä kertaa äijä totes: hyvän kokonen kala, kun vapautti kalan.

20
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Vs: Kalan nosto
« on: April 16, 2008, 22:28:10  »
Käytän hiirtä. Joskus käytin tuota välilyöntiä, mutta huomasin sen huonoksi vaihtoehoksi, koska kala ei aina jääny koukkuun, kun nykäs. Siinä meni aikaa hukkaan, kun tuli niitä hutivetoja.

21
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Taivallampi
« on: April 16, 2008, 22:16:39  »
Olis mielenkiintoista, jos kisatyypissä vois valita kirjo ja taimen kisan. Ei tarvittis olla yksin siellä vasemman puolimmaisessa alalammessa. Tulis sinnekki toimintaa, kun tietokonepelaajat ei koskaan jaksa lähteä sinne. Kirreä sieltä tulee, mutta ei hirmu isoa. Oma ennätys muistaakseni vajaa 1100 g. Taimenta en ole vielä tältä vesistöltä onnistunu saamaan. Onkos muilla taimen tärpänny?

22
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Pohjoisen vesistöjä
« on: April 14, 2008, 23:24:48  »
Tuolla Lokassa on mahdollista rikkoa ahvenissa 2 kilon raja. Pari kertaa on Lapinkansan kalakilpailussa suurin ahven saatu sieltä, tosin verkoilla. Siikakanta on myös hyvä ja niiden lajisto monipuolinen.  Matikkaa saadaan myös hyvin jokisuista, varsinki kutuaikaan ui madepatoon kuulemma isoja yksilöitä. Tuosta Lokan ja Porttipahtaan yhdistävästä kanavasta löytyy myös säynettä.

23
Järvikohtainen keskustelu / Pohjoisen vesistöjä
« on: April 13, 2008, 21:15:46  »
Mitä pohjoisten vesistöjä toivotte PP2:seen? Osa Kilpisjärveä olis kova sana. Se legendaarinen "vain kaksi kalaa" kilpailu. Myös osa Lokkaa ja Porttipahtaa olis mielenkiintoisia kohteita. Eikä pidä unohtaa Inarijärveä. Mitäs toiveita muilla on?

24
Innostuin pelistä 2000 vuoden syksyllä. Ostettiin uus tietokone ja lähin sitten yks päivä kattomaan netistä imuroitavia pelejä. Silmään pisti heti sen niminen peli, kun PROPILKKI. Päätin heti ladata pelin. Siinä lataus vaiheessa naureskelin yksikseni, kun ajattelin millaista pilkkiminen on tietokoneella. Ajattelin siinä samalla, että voi olla melko alkeellinen peli, mutta tuon väitteen sai heti heittää romukoppaan, kun rupesin pelaamaan. Pelattavuus oli heti kohallaan ja tuntu, kun itse istuisi siellä avannolla. Jäin peliin heti koukkuun. Pelasin sitä useamman vuoden. Sitten se oli suuri päivä, kun julkaistiin tuo PP2 demo. Olin aivan innoissaan. Pelaan PP2:sta lähes päivittäin. Kiitos todella hyvästä pelistä!!

25
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Ruuhijärven kalasaaliit
« on: April 08, 2008, 22:17:28  »
Tuli tuossa pilkittyä 30 min kisa keskivaikealla tasolla. Kisa tyyppi oli vain kirjo ja taimen. Menin heti siihen syvänteeseen ja kokeilin punaista lusikkaa jonka voitin viime kisasta ja räsästä. Mitään ei tullu ja vaihoin rautulätkään jossa punainen toukka. Sain kaks k-lohta ( molemmat reilusti yli kilon ) Sitten reiältä loppu elämä ja kairasin viereen uuen reijän. Kokeilin taas nuo 3 pilkkiä. Rautulätkään otti kaks ahventa ( molemmat yli 100 g ) Menin sitte yhelle vanhalle reijälle lähelle sitä mistä alotin kisan. Vaihoin punaiseen lusikkaan ja sitte alko tappamisen meininki. Sain siitä 5 k-lohta ja taimenen. Samalla parani k-lohi ennätykseni, josta on kuva " isoimmat kirjolohet " Punnituksissa odotti yllätys. Ainoastaan Veli-Matti Kananen oli saanu saalista 962 g ja loput oli jääny ilman kirjoa ja taimenta. Minun voittotulos oli 11963 g. Siihen lisättiin vielä ne ahvenet ja tulos oli tämä:
26
Keskustelua ennätyksistä / Vs: Isoimmat kirjolohet?
« on: April 08, 2008, 21:46:45  »
Tämmönen kirjolohi nousi Ruuhijärvestä.


 

27
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Jormuanlahti
« on: March 31, 2008, 15:46:08  »
Sain pari päivää sitten kuoreen joka paino 52 g. Se tuli sieltä ylhäältä jossa on ne 4 keppiä. Käytin kuparipystyä ja vihreää toukkaa.

28
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Saarijärvi
« on: March 30, 2008, 22:16:12  »
Hyvänkokosta ahventa tulee jos syönnille sattuu. Suurin tais olla 408 g jos oikein muistan. Tällä järvellä olen huomannu että kalapaikat vaihtelee. Usein kisasta tulee osaltani pannukakkua kun kalapaikkaa ei meinaa löytyä. Kuhia on tullu, mutta niitä ei tule kisassa kun korkeintaan se yks. Tuosta järven haukikannasta olen vähän toista mieltä. Infossa on maininta "hyvästä haukikannasta" Minusta asia ei näin ole. Kovalla yrityksellä olen saanu vain yhen 600 g hauen ja monesti olen keskittyny vain haukien narraamiseen. Kerran Pia Mannisenmäki sai 5,5 kg hauen. Itellä ei saumaa noin isoon haukeen ole, kun siimat katkeaa poikkeuksetta noitten haukien kans.

29
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Rautupuro...
« on: March 30, 2008, 21:56:19  »
Nyt parani rautuennätys oikein mukavasti. Sain sieltä yläsuvannosta läheltä rantaa 1160 g raudun mikrotasarilla. Muuten tuo vesistö on edelleen mulle vaikea. Ei tule kalaa vaikka millä pilkillä tai toukalla yrittää. Olen kokeillu harjotuksissa eri vuodenaikoja ja päiväaikoja eikä se ole asiaa auttanu. Ihmettelin kun happo vetää mun vierestä kalaa 30 min kisassa kalaa yli 5 kg kun itellä saalis jäi kiloon. Mitäköhän pitäs tehdä, kun kaikki voitava on tehty?

30
Järvikohtainen keskustelu / Vs: Lehmilampi
« on: March 30, 2008, 21:41:20  »
Mukava kalapaikka tuo lehmilampi. Monesti olen voittanu tuon kisan vaikeamman tason turnauksessa. Sain tässä ennätys seipini joka paino 85 g. Se tuli siitä punnituspaikan lähettyviltä ja kuparipystyllä sinisellä toukalla.

Pages: [1] 2


center>