Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Mind_Flayer

Pages: [1]
1
Sekalaista juttua / Sienestys
« on: May 06, 2013, 19:49:52  »
Kuten kuin otsikkokin kertoo, niin kuinka moni harrastaa sienestystä tämän palstan lukijoista? Itse hurahdin tähän lajiin vasta parisen vuotta sitten kun metsästysreissun yhteydessä törmäsin sieniin, joita kasvoi vallan mahdottomasti pienellä alalla. Koska laji oli itselleni silloin tuntematon, niin mielenkiintoakaan ei hirveästi riittänyt mutta kotona sienikirjaa tutkiessani huomasin, että kyseiset sienet edustivat ehkä yhtä suomen maukkaimmista sienilajeista, suppilovahveroita. Jahtikiireiden ja myöhäisen syksyn takia sienet jäivät siltä syksyltä keräämättä, mutta sen verran kipinää jäi, jotta seuraavana keväänä perehdyin tähän harrastukseen hieman syvemmin korvasienien muodossa, joita alun parin tyhjän reissun jälkeen alkoikin löytyä ihan mukavasti. Lajia jatkettiin seuraavan kerran syksyllä, jolloin kuvioon astuivat suppilovahverot ja satunnaisesti eteen ilmestyneet kanttarellitkin. Koko talven sienisato tuli kerättyä muutamalla reissulla ja muutama tuttu ja sukulainenkin sai oman osansa saaliistani. Tattejakin olisi ollut tarjolla, mutta huonolaatuisena jäivät metsään.

Toinen varsinainen sienikevät on koittamassa omalla kohdallani ja kovasti odotellaan korvasienien nousua. Miten lie muualla suomessa havaintoja juomutryffeleistä?

2
Onginta / Matosyötin käyttö kirjolohen ootto-onginnassa
« on: May 09, 2008, 13:59:12  »
Millainen viritys mahtaa olla, jos haluaa käyttää kirjolohen ootto-onginnassa matoa kesäaikaan? Mitä koukkukokoa suositte, siiman paksuus, kohon käyttö, painot jne? Erityisesti onko mato jossain määrin parempi kuin syöttitahnat? Loppuun vielä käytättekö muita syöttejä kuin tahnoja tai matoja + kokemukset niistä?

Pages: [1]


center>