Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Hyp0x

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Mutapohjaisen pikkulammen niksit
« on: October 23, 2008, 17:51:38  »
Tullut tässä jo joku 10 vuotta harrastettua heittokalastusta tuossa aivan kotini vieressä olevassa pienessä Karpinlammessa. Lampi on mutapohjainen ja se on kooltaan noin 150m x 50m. Syvimmässä kohdassa vettä on noin 4 metriä. Lammessa tuntuisi olevan kohtalaisesti kalaa, mutta sitä ei kovin helposti saa sieltä ylös ainakaan virvelin avulla. Tänä kesänä olen saanut 10 haukea, vaikka epäilisin olleeni kalassa kuvailemassani kohteessa reilusti yli 100 tuntia tämän kesän aikana. Kuitenkin täytyy ottaa huomioon, että olen ollut lammella niinkin monta vuotta, enkä ikinä ole saanut virvelillä mitään muita kaloja kuin haukia. Kuitenkin mato-ongella ja katiskalla nousee hyvin muitakin kaloja. Lammen kalastoon kuuluu siis kokonaisuudessaan ainakin ahven, särki, hauki, säyne ja lahna.  Haluaisin kuitenkin saada noita edellämainittuja kaloja myöskin virvelillä. Olisiko jonkinlaista neuvoa, että minkälaisella uistimilla ja välineillä kannattaisi lähteä tuollaisia kaloja etsimään?

Ainakin kaikenlaiset lipat ja jigit tuntuvat olevan haukien mieleen tuolla. Haukien kokokin on yleensä melko pientä. Saimme muutaman kaverin kanssa kaksi viikkoa sitten viisi haukea kolmessa päivässä. Kolme lähes kaksikiloista ja sitten kaksi lammen "normaalihaukea", jotka olivat noin puolikiloisia. Naapuri on ilmeisesti onnistunut tuosta kuitenkin kiskaisemaan 9 kg hauen krokodil-uistimellaan. Itsellä suurimmat ovat jääneet suunnilleen tuohon kahteen kiloon.

Siimana mulla on tällä hetkellä R.Thompsonin punottua 0,25mm Hyperstrong-siimaa. Kestävyyttä siimalla on pakkauksen mukaan jopa 18kg. En tiedä onko tällä tiedolla mitään merkitystä, mutta sanokaa vaan jos olette sitä mieltä, että kannattaisi hankkia ohuempaa siimaa tai kokonaan sellaista monofiilisiimaa. Sen takia tuli ostettua tuota punottua siimaa, kun lammessa on hirvittävästi lumpeita, niin ei tulisi niin paljon uistinmenetyksiä. Lammen pohjasta löytyy myöskin karahkoita ja kaikenlaisia muita aarteita.

Lyhyesti sanottuna haluaisin neuvoja, kuinka saada kuvailemastani paikasta ahvenia, lahnoja ja säyneitä virvelillä. Paikkahan sijaitsee Koillis-Savossa, Kaavilla, eli melko lähellä Kuopiota. Toivoisin kommentteja ja neuvoja asiaan ja jos ei muuta tule mieleen, niin voi käydä valittamassa vaikka kirjoitusvirheistäni. Jään odottelemaan mahdollisia vastauksia innolla. Jos tarvitsette jotain lisätietoja vesistön suhteen, niin esittäkää niitä tähän topikkiin, niin minä voin vastailla kunhan kerkeän.  :-)

Pages: [1]


center>