Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Jonttu

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Omat vieheviritelmät
« on: May 28, 2008, 17:51:33  »
Tälläistä aihetta en ainakaan nopeasti löytänyt joten ajattelin laittaa pystyyn. Eli täällä olisi tarkoitus keskustella tekemistänne viritelmistä omiin vieheisiinne.
Itse olen pari onnistunutta viritelmää tehnyt. 12cm Invinciblestä lähti aikanaan nokkalevy irti ja siihen sitten väsäilin sellaisesta läpinäkyvästä pakin väliseinästä uuden nokkalevyn, joka on paljon pystympi ja isompi kuin alkuperäinen. Tuloksena hervottomasti heiluva ja pinnassa uiva vaappu, jolla on mukava soutu-uistella pitkin matalia rantoja.

Tässä kun tänään kaivelin taas pakkiani niin silmiin osui tollanen uppoava Abun Terminator vaappu, jonka olin laittanut sivuun siitä syystä että ensinnäkin sen uintiliike ei ikinä oikein ikinä miellyttänyt omaa silmääni ja toisekseen sillä on raivostuttava taipumus sotkeutua siimaan lähes aina, koska se on kokoisekseen painava ja uppoaa kuin kivi pärstä edellä heti kun kelaaminen loppuu. Ensimmäisenä ajattelin kokeilla samaa kikkaa kuin Nilsuun eli uutta uintilevyä, mutta sitten päähän putkahti ajatus jerkkimuunnoksesta, eli uintilevy vaan kylmästi pihdeillä irti ja se on siinä. Niinpä tein ja lähdin koeuitolle. Käsialauitolla vaappu todellakin ui todella mukavan oloisesti puikkelehtien, mutta sotkuominaisuus oli tallella, eli takaisin suunnittelupöydälle. Seuraavana otin irti etummaisen koukun ja laitoin taakse vähän isomman. Tästä olikin apua ja eipä kauaa tarvinnut kalastella kun vuoden eka hauki oli saatu, ja oli sitäkin kivempi hauki siksi että oli oikeastaan eka kala jonka sain ns.käsialavieheellä. Mutta ongelma ei ratkennut, sillä takkuaminen oli silti kiusallisen yleistä. Vaappua täytyi pitää kokoajan liikkeessä tai muuten oli 50/50 mahikset että se tulee takaisin takakoukku siimaan takertuneena. No seuraavana korvasin taaemman koukun yhdellä isommalla yksihaarakoukulla. Sekään ei vielä ongelmaa täysin poistanut mutta riittävän hyvin kuitenkin, eli viritys oli valmis.

Nyt vaan odottelen innolla että pääsee mökkihaukia kiusaamaan kesällä, voin kuvitella että matalassa köllötteleviä limatuubeja kiinnostaa tollainen hillittömästi sätkivä muikunväreissä kiiltävä Terminaattori :-)

2
Rakentelu / Koukkujen koko?
« on: October 30, 2003, 18:09:32  »
Nyt kun on valmisteilla satsi vaappuja,herää kysymys koukkujen koosta.Eli nyt tarvitaan koukkujen koko suosituksia 10cm,8,5cm,8cm sekä 6cm vaapuille.Kiitokset vastauksista jo etukäteen!!!

3
Etelä-Suomi / Nurmijärven Kyläjoki
« on: October 06, 2003, 18:59:49  »
Nyt ollaan kunnostamassa Nurmijärven Kyläjokea oikein kunnolla,muunmuuassa isoja kivenlohkareita on joki täynnä ja jokea muutenkin on kunnostettu,ja jos oikein olen ymmärtänyt vuonna 2004 olisi tarkoitus istuttaa Kyläjokeen n.4250 taimenta,4000 pientä poikasta,150 2-vuotiasta ja 100(?) 1-vuotiasta.

Kunnostustyöt ovat siis ainakin Mutkakosken alueella jo hyvässä vauhdissa.
Jos nuo taimenet sinne tosiaan istutetaan,niin minullahan on muutaman vuoden päästä kunnon taimenjoki n.20m päässä kotiovestani :)

Ennen tuo joki on ollut aika surkea,haukia,töröjä,harjuksia ja kirjolohia on tullut muutamia,töröjä tosin "hieman" enemmän kuin muutama.

Minulla ei ole tietoa tuleeko kyseiselle joelle istutusten jälkeen lupapakkoa,ainakaan vielä ei sinne ole lupia tarvinnut.

Ylläolevat tiedot eivät ole mitenkään varmoja,istutustiedot olen kuullut joen kunnostajilta ja itse kun asun joen vieressä olen käynyt katsastamassa kunnostustöiden edistymistä,ja erittäin hyvältä näyttää!!!

Pyöriikö Kalassa.net:ssä muita kalastajia jotka ovat kalastelleet tuossa "paskajoessa"?

Pages: [1]


center>