Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Vesku

Pages: [1]
1
Pahus kun jouduin taas avaamaan uuden viestin, mutta luin kaikki nämä aiemmat otsikot eikä vastausta löytynyt, eli:

Parilla vavalla siis uistelen, joista toinen on aika lähellä UL-kamaa ja toinen taas kunnon haukipeli. Yleensä olen pitänyt "suht" samankokoisia vaappuja kummassakin, esim. toiseen vaikka 4cm countdown ja toisessa ollut esim. 10cm Jesse.

Rupesin tuossa miettimään, että onko sillä mitään väliä mitä siellä laahaa samanaikaisesti, eli voiko vaikka toiseen sitoa Seniorin ja toisessa uittaa  15cm Super Shad Rapia. Sopiiko isolle vaapulle sama nopeus kuin pikkuvaapulle vai mennäänkö metsään toisen kanssa ?

Mikä olisi kokemuksenne mukaan hyvä pikku ja iso vaappu- yhdistelmä ?

Tarkoitus olisi siis poimia ahventa ja haukea samalla reissulla. Nöyrän kiitollisena otetaan taas kerran vinkit vastaan.

2
Kaikkea kalastuksesta / Kalastus ja vaimot/ tyttöystävät
« on: July 15, 2004, 13:33:17  »
Niin veljet:

Mitenkäs se naisväki on suhtautunut harrastukseenne, siitä aiheutuviin välttämättömiin kuluihin sekä siihen käytettyyn aikaan ?

Ovatko nämä tuttuja lausahduksia:
- ..ja taasko sä olet menossa ?
- Ei sieltä kuitenkaan mitään tule.
- ..meillä on sit sauna valmiina puolen tunnin päästä..
- 10e tuollaisesta pienestä puupalasesta, oletko hullu ?!
- siellähän sataa.
- ei  muka ollut rahaa lastenvaatteisiin, mutta uistimiin kyllä näyttää aina riittävän !
- meinasit sitten yksin grillata yöllä, vai ?
- jne, jne, jne.

Niin että minkäslainen tilanne muilla kala- ja saamamiehillä on ? Ovatko vaimot ja tyttöystävät innolla mukana kalassa vai ovatko vastahankaan.

Oma kultani tulee mielihyvin kanssani veneeseen, kun ollaan kahdestaan möökillä ja onkin ollut luottosoutajani uistellessani. Sitten kun ollaan koko perhe mökillä(2 lasta meidän lisäksemme), niin on silloin tällöin kuultu joitain valittuja kommentteja hiipiessäni venerantaa kohti...

Samaten jos olen illalla menossa jonnekin pääkaupunkiseudun rannoille  heittelemään, niin välillä on kannustusta puuttunut, heh.

Noh, itse olen kyllä melkoinen fanaatikko ja kalastaisin joka päivä jos se suinkin olisi mahdollista ja ymmärrän, että rouvalla silloin tällöin pinna meinaa katketa.

Minkälainen tilanne on muilla veljillä ja miksei sisarilla. Mahtaako joukosta löytyä hurjia kalanaisia ?

3
Niin rupesin tässä semmoista miettimään, kun yleensä 2 vavalla soutu-uistelua harrastan yksinäni, että mitäs tehdä jos siellä sattuu vaikkapa kumpaankin vapaan kala yhtäaikaa.

Miten yleensä toimitte, eli keskityttekö näppituntumalla suurempaan rauhanhäiritsijään ja otatte ensin sen veneeseen, jonka jälkeen toista rintamaa rauhoittamaan, vaiko miten ? Tapahtuuko paljon karkuutuksia näissä härdelleissä ja entä tilanne, jossa kala tulee ainoastaan toiseen vapaan. Itse olen aina keskittynyt siihen kalavapaan ja antanut toisen uistimen mennä sillä aikaa tyhjänä omia menojaan. Jotkut myös ottavat äkkiä sen tyhjän pois ja vasta sen jälkeen kalan kimppuun.

Itse en ole joutunut kuin yhden rintaman sotaan johtuen lähinnä hauen yrityksestä, mutta nyt kun olisi tarkoitus tosissaan ruveta pikkuvaappuja hinaamaan tavoitteena siika ja ahven, niin voisin kuvitella tällaisenkin tilanteen uhriksi joutuvani.

Mitenkäs te "ammattimiehet" olette tilanteet hoitaneet ? Kaikki muutkin vinkit uistelusta otetaan kiitollisuudella vastaan(toki olen lukenut hienot artikkelit siian uistelusta sekä mökkiuistelusta myös). Käytössä on myös pieni perämoottori, mutta sitä olen käyttänyt lähinnä paikkojen vaihtelussa, kun ei ole vapaa-vaihdetta ja kamat on tosi kaukana lohivermeistä.

4
Kaikkea kalastuksesta / "Köydenvetoa" mörköhauen kanssa
« on: July 13, 2004, 10:52:01  »
Kävi tuossa hiljan hupaisa juttu, kun olin erään sillan vieressä kalassa ja viskoin Minnowta kaislikkoon haukien toivossa. Noh, haukihan se sieltä tulikin, mutta säälittävän pieni 20cm tumppi. Päätin jättää sen uiskentelemaan siihen rantaveteen koukku huulessaan josko vaikka joku isompi siitä kiinnostuisi..

Niinhän siinä sitten kävi, että meinasin saada sydänkohtauksen, kun n. metrin päässä jaloistani syöksyi suorastaan "Kursk- luokan" kokoinen krokotiili pikkuhaukeni kimppuun. Pituutta tällä hyökkäävällä pedolla oli n.metrin verran, eli paino on ollut siinä 7-10kg:n välissä riippuen mahansa koosta. Kala kävi kiinni täkyparkani kylkeen kuin tappajahai konsanaan ja ravisteli saalistaan todella hurjan näköisesti sivulta sivulle.

Tässä kohtaa päätin laittaa jarrun todella löysälle ja antaa mörön mennä kaislikkoon nielemään saaliinsa. Odotin ilmeisesti liian vähän aikaa, sillä kun aloin pumppaamaan saalista itseäni kohti huomasin parin metrin päässä, että se mörkö ei ollutkaan vielä niellyt pikkuhaukeani vaan taisteli kaikin voimin vetoani vastaan hampaat edelleen vain pikkukalan kyljessä kiinni.

Tämän huomatessani aloin hamuamaan pitkävartista haavia käteeni ja kun olin juuri saamaisillani tämän mörön haaviin, niin se ilmeisesti haistoi viime hetkessä palaneen käryä, avasi suunsa( :shock: mitkä hampaat!!)päästi irti saalistaan ja mennä polskahti karkuun. :evil:

Tässä vaiheessa päästin täysin tuhotun täkyni irti koukusta ja heitin raadon veteen. Hetken päästä, kun heittelin toiselle puolelle kuulin pienen mulahduksen vierestäni ja täkyni oli kadonnut.

Oli todellista Avaraa Luontoa aivan silmieni edessä ja harvoin olen kalassa pelästynyt noin pahasti, kuin tällä kerralla. On se luupää vaan melkoinen peto..  

ai niin, paikkanahan oli siis Jämsän Patalahti 3 viikkoa sitten ja kyseessä se pieni silta, jonka yli ajetaan Himos-centeriin.

Muilla vastaavia köydenvetokisoja ?

5
Kaikkea kalastuksesta / Abun Hi-Lo vaaput
« on: September 05, 2003, 09:58:44  »
Sain taannoin synttärilahjaksi muutaman kappaleen kyseisiä vieheitä. Tuumin saadessani, että mitähän hapatusta tämäkin lienee säädettävine nokkalevyineen.. Eilen tuli sitten testattua niitä ja vaikka olikin kahden miehen nollareissu, niin olipas aika veikeä uinti noilla uistimilla ja jäi kiinnostamaan. Liikkuivat aika vilkkaasti ja siimaa kiristäessä tekivät ovelia syksyjä sivuille.

Jotenkin jäi sellainen tunne, että kyllä näillä vielä.. ;)

Onko näistä jollain ollut hyviä kokemuksia ja haaviin noussut saalistakin ?

6
Kaikkea kalastuksesta / Pahin kuulemanne "kuitti"
« on: July 28, 2003, 09:24:33  »
Siis tilanne, kun saavutte takaisin kalareissulta tyhjin käsin ja saamamies kuittaa satamassa.

Itselleni ja kaverille osui tällainen herkkupala viime viikonloppuna, kun kannettiin tavaroita veneestä pois ja kassi paistoi tyhjyyttään, niin sataman penkillä istuskeli savuketta poltteleva kalamies, joka kysyi että tulikos mitään.
Sanoimme että eipä tullut tällä kertaa, jolloin hän vilkaisi "ohimennen" omaan, kaloja täynnä olevaan ämpäriinsä ja totesi: "kyllä niitä siellä näytti olevan".

Aika lannistava repliikki. Onko muilla yhtä mukavia muistoja ?

7
Heittokalastus / Apua Jigikelan valintaan
« on: July 15, 2003, 09:35:42  »
Hankin taannoin Shakespearen jigivavan ja yritin siinä sitten jigailla vanhalla Abun umpparillani, mutta ei siitä oikein mitään syntynyt. Tuntuma oli aika lailla kateissa samoin kuin kalat.

Nytpäs siis kysynkin, että minkälainen haspeli tuohon olisi jigailuun sopiva ja ennenkaikkea sopivan hintainen, eli siinä jossakin 50 euron kieppeillä, kun ei kuitenkaan ihan elinkeinosta puhuta ?

Siimaksi lienee 0,18 tulilinja se paras vaihtoehto ?

Pages: [1]


center>