Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - pyrytintti

Pages: [1]
1
Kaikki varmaan muistaa talvivaaran katastfrofin jossa kaivoksen jätteitä laskettiin suoraan vesistöön.
Tämän johdosta vedet pilaantuivat laajalta alueelta joidenka seurauksena valtavat määrät kaloja kuolivat myrkkyihin. Ammattikalastajat ja virkistyskalastajat kärsivät kaivoksesta pahasti. Lisäksi rantamökkien arvo romahti reippaasti veden pilaantumisen takia.
Kaivosta vastaan on nostettu korvausvaatimuksia, mutta kaivoksen rahatilanteen takia vaatimuksia tuskin koskaan saadaan.

Tämä ei ole ainoa tapaus: Myös muissa kaivoksissa on tulllut laskettua saasteita veteen, mutta onneksi ei yhtä katastrofaalisin seurauksin.

Mutta pahempaa on myös mahdollisesti tiedossa: Ylläksen seudulle ollaan suunittelemassa Hannukaisen kaivoksen laajentamista jonka seurauksena siitä tulisi euroopan suurin avolouhos. Se ei riitä, että se tuhoaisi luontomatkailun alueelta (matkanvälittäjiä on jo peruuttanut tulemisensa tämän takia) vaan myös saastuttaisi maat ja laskisivat myrkkynsä SUORAAN MUONION/TORNIONJOKEEN JOKA ON MYÖS RUOTSIN JA SUOMEN LOISTAVA LOHIJOKI. Ja kyseisen kaivoksen ympäristöluvat/selvitykset ovat vielä puutteelisemmat kuin se kuuluisa luokan surkein esitelmä.
Tällä hetkellä asia näyttäisi kaatuvan, mutta mikään ei ole varmaa.

Lisäksi käytännössä kaikki kaivokset/ kaivoshankkeet ovat ulkomaalaisten käsialaa. Suomen valtio rakentaa tiet kaivokselle, kaivosyhtiö kaivaa rikkaudet ilman minkäänlaista verotusta ja lisäksi heitä ei velvoiteta maisemoimaan aluetta kaivostoiminnan jälkeen.

Haluammeko siis, että suomen rikkaudet annetaan ilmaiseksi ja saadan itse ympäristöongelmat?

Tuskin kukaan.

Joten kantakaamme kortemme kekoon paremman kaivoslain puolesta: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2604

Ps: Varmaan neljä vuotta kun viimeksi kirjauduin tänne  :-D

2
Kelat & Vavat & Siimat / Carbotex
« on: October 18, 2010, 17:22:37  »
Tuli ostettua tuollaista siimaa 0,4mm paksuutena, onko kokemusta millainen siima?
Ainakin Rialinnassa sanottiin että se on ollut suosittua.

3
Vieheet / Rapalan Shallow Mangum
« on: June 28, 2010, 11:00:01  »
Juu, elikkäs laitan tällaisen aiheen.
Eli olen ostanut joskus kyseisen uistimen värissä BBR, joten kysyisin teiltä että onko ylipäätänsä viehe toimiva/hyvä, ja mille ja kaloille.

4
Muut kesäkalastusvälineet / Haavi hakusessa.
« on: April 08, 2010, 20:55:43  »
Kesäkalastuskausi on alkamassa, joten tällainen aihe on varmaan(kin) hyvä laittaa tänne.
Eli mikä on hyvä haavi veneestä kalastukseen (soutuveneestä pääosin kalastan, mutta on se hyvä toimia myös moottoriveneessä  :wink:)
Olisi hyvä olla melko iso ja leveä haaviosa ja mielellään kevyt.
Onko rapalan haaveista mihinkään?
Tämän aiheen kunnian saa mukavan kokoinen järvilohi pielisellä joka karkasi (melko pienestä) haavista ja oli selästä kiinni ainoalla vaapulla mikä oli mukana  :cry:
-->Eihän sitä tiedä vaikka iso kala tarttuisi uudestaan...  :wink:

5
Vieheet / Hyviä värejä Jesse ja bomber uistimissa kuhalle
« on: April 08, 2010, 20:42:59  »
Niin, elikkäs mitkä on hyviä värejä (ja malleja) kuhalle noissa Jesseissä ja Bombereissa.
Onko 11cm Jessessä liian järeät koukut kuhalle.
Sori jos tämä aihe on,ei ole jaksanut etsiä, koska olen ollut viimeaikoina (todella) laiska.
Pahoitteluni.

6
Sekalaista juttua / Protuasiaa
« on: February 09, 2010, 21:18:54  »
Päätin tehdä tämän aiheen, koska:
1.Protun talous on vähän kuralla, ja haluan auttaa sitä
2.Huvin vuoksi

Mitä Protu on?

Protu on rippikoulun vastine, kirkkoon kuuluville/kuulumattomille/eri uskontoihin  kuuluville henkilöille, siellä keskustellaan (esim. ympäristöstä, yhteiskunnasta) ja pohditaan asioita eri näkökulmista.
Minkä ikäisille: 8-, ja 9-luokkalaisille
Yhdelle leirille otetaan vain 12-16 leiriläistä ja lähtökohtana on, että samalla leirillä ei ole ennestään toisiaan tuntevia leiriläisiä.

Otan pari kysymystä Protun nettisivuilta:

Ketkä leirejä vetävät?
Prometheus-leiriä vetää seitsenhenkinen leiritiimi, joka koostuu kahdesta aikuisesta (yli 20-vuotiaasta) ohjaajasta ja viidestä 15-18-vuotiaasta apuohjaajasta, jotka ovat itse edellisten kesien leiriläisiä. Kaikki leiritiimin jäsenet osallistuvat leirin vetoon palkatta.

Kaikki leirin ohjaajat ja apuohjaajat ovat saaneet tehtäviinsä vähintään kahden viikonlopun mittaisen koulutuksen leiriä edeltävänä keväänä sekä runsaasti kirjallista materiaalia ja opastusta yhdistyksen taholta. Koulutusten sisältöjä päivitetään aina vuosittain, ja myös koulutusten kouluttajat ovat saaneet koulutuksen tehtäväänsä. Yleensä leiritiimissä ainakin toisella ohjaajista ja kahdella apuohjaajista on myös entuudestaan kokemusta Prometheus-leirin vetämisestä.

Mikä on Prometheus-leirien arvopohja?
Protu on poliittisesti ja katsomuksellisesti sitoutumaton järjestö. jonka toimintatavat pohjautuvat humanistiseen elämänkatsomukseen.

Protua erehdytään usein luulemaan Vapaa-ajattelijain liiton nuorisotoiminnaksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Vapaa-Ajattelijain liitto ja jotkut sen paikallisyhdistykset ovat tosin Protun jäseniä. Leirimme ovat avoimia kaikille. Pyrimme siihen, että niin kristitty kuin ateisti viihtyisivät saman leiripaikan katon alla.

Omat kokemukseni:
Kävin leirini Vaaruvuoressa (lähellä jyväskylää) viime heinäkuun lopulla, olin aluksi ennakkoluuloinen, mutta huomasin, että siellä oli todella kivaa, sain uusia ystäviä jne. , yksi elämäni parhaista viikoista.   :lol:
Kannattaa olla ennakkoluuloton, mene protuleirille, tilaa leireillä viellä on!!

Kysykää minulta mitä vaan, yritän vastata parhaani mukaan  :-)

Menkää hyvät ihmiset leirille, se kannattaa!!!

7
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Jokin kuvankaappausohjelma.
« on: December 10, 2009, 18:33:45  »
Niin, juu voisiko joku kertoa kuvankaappausohjelman joka toimii vistalla (ja voisi myös kertoa miten sitä käytetään), koska mulla ei toimi screencaputre professional.

Pages: [1]


center>