Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - tyhjän_pyytäjä

Pages: [1]
1
Pilkintä / Jään paksuuden kehittyminen
« on: November 28, 2012, 15:05:15  »
Kävin keskustelua jään paksuuden kehityksestä. Itse muistaakseni jostain netistä joskus katsonut, että n. 2 cm päivässä kun on - 10 astetta pakkasta. Netistä koetin haeskella jään paksuuden kehityksellä ja vaikka millä, ei äkkinäisellä osunut silmään.

Onko kellään antaa mielipidettä ja/tai faktatietoa tähän? Tietääkö/löytääkö joku linkittää sopivan sivun?

Lähinnä yritän laskeskella uskaltaudunko teoriassa pilkille ensiviikolla :D Koekairaushan se sit kertoo enemmän..

2
Heittokalastus / Jigausvälineistö hakusessa
« on: May 04, 2012, 09:21:16  »
Eli kertokaahan kokeneet jigaajat, mikä olisi sopiva setti jigauksen aloittamiseen. Viime kesänä tutustuin hommaan, mutta mun virvelin vapa on niin taipuisa, ettei se oikein käy siihen. Kävin eräässä Joensuulaisessa liikkeessä kattomassa jigisettejä ja 100  €.n molemmin puolin oli vaihtoehtoja.

Haussa siis jigaukseen sopiva vapa, kela ja siima mahdollisimman edullisesti, tarkoituksena kalastaa kuhaa ja ahventa.

Mistä saisin sopivan setin mahdollisimman edullisesti?
Vai tuleeko halvemmaksi ostaa jostain kela ja vapa erikseen?

Ite ajattelin jos muutamalla kympillä saisin, vai onko se tuo 100 € investoitava, että homma lähtee 'kunnolla' lutviutumaan?

3
Eli mua kiinnostaa perehtyä kehimisvapoihin.

Kalleimmat mitä löysin tais olla karismaxin, mutta onko ne sitten parhaita käyttää?
Nämä oli halvimmat:
https://www.karkkainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=10551&productId=303151&langId=-11&parent_category_rn=18247&top_category=18235&selectedTopCategory=18051&selectedSecondLevel=18178&selectedThirdLevel=18235&categoryId=18247&searchMethod=

Mutta onko tuo kärkkäisen halpa vapa sitten ihan susi? Kokemuksia tuosta? Sanokaahan mikä on mielestänne hinta/laatusuhteeltaan paras kehimisvapa?

Ja sanompa vielä, että en ole koskaan moisella pilkkinyt  :-D

4
Sekalaista juttua / Mitäs musaa kalamiehet/naiset kuuntelee?
« on: December 12, 2011, 13:22:55  »
Mua kiinnostaa monipuolisena musiikinkuuntelijana tietää mitä porukka kuuntelee? 

Elikkä pistän tällaisen äänestyksen pystyyn. 2 vaihtoehtoa voi valita. Ja kertokaahan samalla mitä ja miksi kuuntelette ja suosikkibiisi. Kuukauden on äänestys voimassa.

Mä äänestän Pop ja Iskelmä, vaikka melkein mitä vain tulee kuunneltua. Suosikkikappaleet vaihtelee tiuhaan, tällä hetkellä Paula Koivuniemen Tummat silmät, ruskea tukka ja Michael Jacksonin Why you wanna trip on me jakavat 1. sijan.


Edit: Sain huomautuksen, että metalli puuttuu, nyt on..

5
Heittokalastus / Siimasta
« on: July 01, 2010, 16:23:13  »
Mietin että mitä siimaa laittaisin virveliin. Haukea, ahventa ja kuhaa olis tarkoitus kalastella. Ennen olen heittovavoissakin käyttänyt monofiilisiimaa, mutta nyt on ruvennut taas kiinnostamaan nuo kuitusiimat, esim. Fireline, koska paksuus/kestävyys suhde on niissä niin hyvä... Luin tätä aihetta: http://www.kalassa.net/keskustelut/heittokalastus/kuitusiimat-ja-niiden-kestavyys/30/ ,tuolla kerrotaan, miten kuitusiima on vain napsahtanut poikki kun uistinta on viskellyt, ja valitetaan siitä kun siima rispaantuu.

Kertokaahan joku kokeneempi heittokalastaja, mikä olisi laadukas kuitusiima, että se kestää, ei rispaannu, jne? Jigejä ja pieniä lusikoita olis tarkotus viskellä. Minkä paksunen siima tähän olisi sopivinta?

Vai pysyttelenkö vaan sitten monofiilissa :?

6
Itä-Suomi / Kairan teroittajaa Joensuussa?
« on: February 28, 2010, 18:35:23  »
Niin... Mulla on kairan terät päässyt tylsymään, osa ei edes pure enää jäähän.


TIETÄÄKÖ KUKAAN ETTÄ MISSÄ PYSTYIS KÄYDÄ TEROTUTTAMASSA? Onko Joensuussa esim. joku kalastusliike missä vois terotuttaa noita?

Ite en uskalla ruveta terottamaan, menee terät vielä ihan käyttökelvottomaks   :lol:

7
Tarvitsen morrivapoihini mahd. ohutta siimaa, jolla kuitenkin saisi vähän päälle kilon assut ylös järvestä (vähän siltä tuntuu, että kilon kala napsahtaa ens talvena morriin kiinni ...). Kuitusiimoissa olis hyvä ohuus/kestävyys suhde, mutta ei varmaan sovellu oikein pilkintään? Kertokaas mitä siimaa ostaisin/mistä suosittelemaanne siimaa saa ostettua?

Kiitokset niille, ketkä vaivautuvat vastaamaan! :-)

8
Vetouistelu / Perukkeen käyttö taimenen vetouistelussa?
« on: September 01, 2009, 14:38:14  »
Olen ottanut tavoitteeksi saada ensimmäinen taimeneni Höytiäiseltä tämän syksyn aikana. Tietoja on kerätty paikoista mistä kannattaa vetouistella ja minkälaisilla vaapuilla/rakseilla, mutta tiedot siitä, kannattaako käyttää peruketta taimenta uistellessa ovat olleet hyvin erilaisia. Jotkut sanovat että kannattaa ehdottomasti ja jotkut sanovat että ei lukkoleikariakaan kannata pistää siiman ja uistimen väliin, koska se muka haittaisi vieheen uintia liikaa.

Ko. järvellä on aika reilusti pientä haukeakin... olen ostanut aika arvokkaita vaappuja (15-20 € kpl)  ja en haluaisi niitä menettää haukien vuoksi :-P.
Mutta jos perukkeen käyttö haittaa taimenen uistelua niin paljon kun puhutaan, niin ehkä pitää jättää se peruke sitten välistä pois... vaikka vähän hirvittää :lol:.

Aiheesta keskustelua käyntiin, toivottavasti mahdollisimman moni kokenut taimenen uistelija käy äänestämässä!! :-)

9
Vetouistelu / Uistimen koukkujen teroitus?
« on: June 26, 2009, 16:56:09  »
Olin viime viikolla uistelemassa ja yhteen jesse vaapuistani tarttui hauki. Tuo hauki olisi ollut uusi ennätys haukeni, joka muuten oli ihan reilun kokoinen :-o (nykyinen ennätys on tasan 3 kiloinen hauki). Kuitenkin vaappu irtosi aivan veneen vierellä hauen suusta ---> järveen jäi enkka hauki :oops:. Samalla vaapulla onnistuin karkuuttamaan myös ihan mukavan kokoisen kuhan, kun vaappu irtosi sen suusta veneen vierellä.....

Sitten kokeilin vaapun koukkuja sormellani ja ihan tylsäthän ne olivat... :x

Eli kertokaahan kannattaako niitä lähteä terottamaan ja millä? Vai onko vaan helpompi ostaa uusia koukkuja ja laittaa ne tilalle?

10
Itä-Suomi / Kuhaa Pyhäselältä
« on: June 26, 2009, 09:28:12  »
Onko täällä ketään Pyhäselällä kalastavia henkilöitä?  Muutaman kerran olen kokeillut kuhaa vedättää Kuhasalon ja Höytiäisen kanavan suun välillä(kuhaa olen uistelemassa siinä kello 21-24 välillä). Ei ole kovin tuotteliasta uistelu vielä ollut, olen saanut vain yhden kuhan koko järveltä (haukia ja ahvenia sitten on uistimia napsimassa ihan reilusti). Se kuha tuli tuolta Höytiäisen kanavan suulta. Eli kertokaa täällä omista kuha kokemuksista, esim. mistä päin järveä ootte kuhaa saanut ja millä.

Luulis että niitä kuhiakin rupeisi löytymään kunhan vedet vähän lämpenee...

11
Vetouistelu / Asiaa siimasta....
« on: June 25, 2009, 16:26:58  »
Kohta pitäisi saada uutta siimaa vetouistelukeloihin. Mulla on niissä tällä hetkellä Rapalan Finesseä (0.325mm 7,6 kg jos muistan oikein), mutta toi siima on aika kökköä, se on alkanut kulua ja katkeilee helposti.

Nyt olen etsiskellyt mahdollisimman ohutta, mutta kestävää siimaa ja olisin kallistumassa tohon Berkleyn FireLineen joka on 0,25mm ja kestää 17,5 kg. Kertokaahan onko toi siima sen verosta mitä paketin kylessä lukee? Soveltuuko toi kuitusiima miten hyvin vetouisteluun vai ostanko sittenkin jotain monofiilia? Jos ette suosittelisi kuitusiimaa vetouisteluun niin kertokaa mitä siimaa sitten hankkisin.

12
Itä-Suomi / Pyydysluvat Pyhäselälle ja Höytiäiselle??
« on: April 27, 2009, 14:57:10  »
Kiinnostaisi hommata pari katiskaa Pyhäselälle ja Höytiäiselle. Kertoisitteko täällä Pyhäselän ja Höytiäisen kalastajat mistä noita pyydys lupia voisin ostaa? :-)

Pages: [1]


center>