Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Erätuli

Pages: [1]
1
En löytänyt haulla vastaavaa aihetta joten...no asiaan.

Minulla on kolme uutta kuusamon lusikkaa ja perinteinen jake-lusikka joihin on muutaman meressä käytön jälkeen ilmestynyt rumia laikkuja, ihan kuin kuparin pinnankäsittely-aine olisi alkanut syövyttämään uistinta. Mitä tämä tarkoittaa? Muilla kokemusta tällaisesta? Mitä voin tehdä?
Muissa lusikoissani ei kuitenkaan ole mitään vikaa.

Kiitän etukäteen vastauksista

2
Veneet ja veneilytarvikkeet / Kumivene
« on: April 09, 2010, 14:53:35  »
Elikkäs pitäisi hankkia kumivene. Netistä olen selaillut, mutta ilman tulosta.
Hintaluokka siinä 100-300e

3
Pyydyskalastus / Paras Pietarin katiskoista
« on: March 30, 2010, 15:06:14  »
No tämä galluppi on ollut ennenkin ja toin sen nyt taas esille. Viimeksi Ääniä (neljästä äänestä) sai eniten Rampo-katiska, joten hankin sitten sellaisen. Muuta vikaa siinä ei ole, mutta solmuväli on vähän suurehko, joten pienimmät täkykalat siihen ei jää. Suuaukko on hieman epävarma, joten sitä pitäisi vähän säätää.
Pitäisi pian päästä kokeilemaan. :wink:
Mulla on ennen ollut Teho-katiska, mutta joku tahmatassu pölli sen. Hyvin sillä tuli kalaa.


Tässä on vähän tietoa kyseisistä katiskoista (kivikangas oy)

UFO-katiska   

27.50 €
Täysin uudentyyppinen jousirunkoinen katiska, joka menee kasaan haitarimaisesti. Katiska kalastaa tehokkaasti pystynieluilla kahdesta vastakkaisesta suunnasta. Helppokäyttöinen katiska pienelle ja suurelle kalalle. Katiskan tyhjennysaukko ja syöttipussi suljetaan vetoketjulla.
Väri punainen. Mitat: pohja 50 x 100 cm, korkeus 50 cm, solmuväli 12 mm.

RAMPO-katiska   


28.50 €
Edullinen jokamiehen peruskatiska. Rampo-katiska pyytää ahvenen lisäksi myös haukea ja lahnaa, koska katiskan nielun ja takaseinän väli on riittävän suuri isollekin kalalle. Katiskan runko on tukevaa muovipinnoitettua metallia ja verkko kestävää 20 mm pe-havasta. Katiskan saattaminen pyyntikuntoon käy patentoidun mekanismin ansiosta nopeasti ja yksinkertaisesti, vain muutamassa sekunnissa.
Väri musta. Mitat: pohja 70 x 80 cm, korkeus 50 cm, solmuväli 20 mm.

TEHO-katiska

   
32.50 €
Kaksoisnielukatiska, josta kalan on hankala löytää ulospääsyä. Ahvenet etsivät katiskaan jouduttuaan jatkuvasti ulospääsyä. Kun yksi osuu nieluun ja ui katiskasta ulos, seuraavat muut perässä. Tehossa tämä on eliminoitu kaksiosaisella nielulla. Teho-katiskassa ei ole lainkaan aitaverkkoa, mikä helpottaa ison katiskan käsittelyä raskaassa kalalastissa. Teho-katiskan mukana saat syöttipussin, johon voit laittaa syöttiainetta houkuttelemaan kaloja. Teho- katiska soveltuu myös rapujen pyyntiin.
Väri punainen. Mitat: pohja 70 x 100 cm, korkeus 48 cm, solmuväli 13 mm.

ISOTEHO-katiska   

49.50 €
Teho-katiskan isoveli
Väri punainen. Mitat: pohja 72 x 120 cm, korkeus 50 cm, solmuväli 13 mm.

LOKKA-katiska

   
38.00 €
Kaksoisnielukatiska, jonka ovat kehittäneet ammattikalastajat Lokalta ahvenen pyyntiin. Ensimmäinen nielu on avara ja valoisa, jotta kala uisi katiskaan. Seuraava nielu on hieman tiukempi, jotta kala ei löydä ulospääsyä katiskasta. Katiska on helppo tyhjentää vetoketjulla aukeavasta aukosta.
Mitat: pohja 70 x 100 cm, korkeus 50 cm, solmuväli 18 mm ja toisessa mallissa 13 mm.

AVANTO-katiska

   
49.50 €
Sateenvarjon tavoin aukeava katiska, joka on helppo ja kevyt kuljettaa mukana. Talvella se voidaan laskea kairan reiästä jään alle, jonka jälkeen se avataan katiskan mukana tulevan jatkovarren avulla. Nostettaessa katiskaa jään alta, se laitetaan nippuun samaisella jatkovarrella ja vedetään kairan reiästä ylös jään päälle.
Pohjan mitat ovat 90 x 100 cm ja katiskan korkeus 60 cm. Havaksen solmuväli 12 mm, väri vihreä.

SAXI-katiska
   

69.50 EUR
Jättikokoinen patentoitu uutuuskatiska, jossa on kaksi pystynielua vastakkain. Katiska taipuu litteäksi nivelletyn runkonsa ansiosta, joten se on helppo kuljettaa ja säilyttää. Vahvat kuminauhat vetävät katiskan pyyntiasentoon.
Rungon ympärillä on vihreä 13 mm pehavas. Katiska soveltuu tiukan solmuvälinsä ja suuren kokonsa ansiosta myös hoitokalastukseen.
Koko 130 x 80 cm. Korkeus 80 cm.


4
Sekalaista juttua / Kesämökki
« on: March 29, 2010, 16:34:08  »
Keskustelu onkin sitten varmaan niitten, joilla on kesämökki.

Eli toinen kymysys kuuluukin sitten: Mitä teette kesämökillä?             (Toivottavasti kaikki ainakin kalastaa)

5
Olen monta kertaa menettänyt uistimiani hauen suuhun. Mietityttää mitä sille käy. Kuoleeko se? Voiko se syödä? Haittaako se sitä millään lailla?...
Olet ko joskus saanut hauen jolla oli viehe suupielessä?

6
Kaikkea kalastuksesta / Miten säilyttää hauen pää?
« on: August 05, 2009, 11:08:29  »
Elikkä miten säilyttää hauen pää. Tapoja taitaa olla monia, kuten suolaaminen tai kuivattaminen, mutta kaipaan kunnollista ohjetta tai niksiä.

7
Muut kalastuslajit / Rantavela
« on: April 22, 2009, 20:38:03  »
Ei taida olla monelle tuttu tämmöinen rantavela eli rantapitkäsiima, joka on ongen ja pitkäsiiman välimuoto (esitelty Olli Aulion kirjoittamassa onkian kirjassa gummerus)
Erittäin tehokas onkimistapa.

Teksti kirjasta:
"Laite sopii erityisen hyvi rantaan, jossa matalaa on pitkälti mutta haluaisit onkia syvenmältä. Rantavelalla voit helposti onkia 30-40m päässä rannasta Ota sopivan pitkä uistinsiima. Kiinnitä sen päähän tarpeeksi iso kivi tai pieni ankkuri. Heitä ankkuripää tarpeeksi kauas rannasta tai vies se veneellä. Kiristä uistinsiima kireälle. Kiinnitä sitten uistinsiima rannan puolella pitkän seipään päähän tai laiturin päälle pystyyn lyötyyn keppiin. (Kalastus sujuu paremmin, jos uistinsiiman rannanpuoleinen pää on tarpeeksi korkealla.) Tälle pingotetulle uistin siimalle asetetaan lyijypaino, joka riippuu uistin siimassa kahde hyvinpyörivän pyörän varassa. (Pyörien varassa paino liukuu helposti pohjaan.) Painoon kiinnitetään tavallinen onkisiima, johon puolestaan kiinnitetään ongenkoukut sopivien välimatkojen päähän. Koukkuja on tavallisesti 4-6. Laske lyijypaino niin pitkälle kuin haluat ja pidä onkisiiman päästä kiinni. Tunnet kalan nykäyksen kädessäsi. Voit myös laittaa jousen, johon siima voidaan kiinnittää. Jousen heilahtelu kertoo, milloin kala nykii. Jousen päähän voi myös kiinnittää kulkusen, jolloin nykimisen kuulee." Jousen sijasta voi myös käyttää pilkkivapaa.

8
Länsi-Suomi / Hyviä kalapaikkoja Turunseudulta
« on: March 29, 2009, 17:07:05  »
Voit pistää tänne mitätahansa hyviä kalapaikkoja turunseudulta!

9
Vieheet / Kokemusta jigi/mepps-uistimesta tai mörrum spinneristä
« on: March 28, 2009, 18:38:05  »
Onko jollakulla kokemusta tällaisesta mepps-lipasta, johon on yhdistetty jigi.
Ne ovat kuulemma hyviä hauelle ja ahvenelle, mutta onkos ne sen parempia, kuin tavalliset lipat ja toimiikos ne kuhalle?

Ja sitten onko tämä Mörrum spinner hyvä uistin. Kokemusta? Monet sanoo että sillä saa haukia, mutta saako sillä muuta kalaa?

10
Pyydyskalastus / Kuinka paljon rapuja
« on: March 27, 2009, 20:05:55  »
Omasta jokirannasta ei ole tullut kuin 1

Mites muualla päin Suomea menee?

11
Kaikkea kalastuksesta / suurin saamasi ruutana
« on: March 26, 2009, 17:07:22  »
Kuinka iso on suurin saamasi ruutana?
kerro esim. paino, pituus, kuva, pyyntiväline, pyyntipaikka...

12
Kaikkea kalastuksesta / Kulta-ahven
« on: March 26, 2009, 15:18:30  »
Onkos kellään tietoa kulta-ahvenista?
Siis tällasista:


Pages: [1]


center>