Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Kutvonen

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Kuitusiiman yhdistäminen, onnistuuko?
« on: May 04, 2008, 20:11:56  »
Lauantaina kalareissulla tapahtui normaalit siimasopat DynePro Advanced 0.20 siimoilla. Puolatessa sai oikein maukkaan solmun aikaan ja jouduin katkasta siimaa ~20m. Kun aikasemminkin on joutunut siimoja katkomaan, niin nyt tuleekin jo heittäessä pohjasiimat mukana. Satuin ottamaan tämän 20-30m siimanpätkän talteen. Mahtaako onnistua kuitusiimojen yhdistäminen normaalilla verisolmulla? Miten tämä toimii ja onko edes minkäänlaista vetolujuutta yhdistäessä kaksi kuitusiimaa? Tietysti jos on parempia solmuratkasuja, ois niitäkin hauska kuulla :p
2
Heittokalastus / Iso kela, lyhyt vapa - haittaa?
« on: June 19, 2006, 19:47:04  »
Minulla on aika iso kela, mutta aika lyhyt vapa. Vapa Daiwa Apollo joku, ei kauhea jämerä vapa. Onko tuosta mitään haittaa että on kela kovin 'jytky' vapaan nähden? Pitäiskö lentää pienemmätki vieheet helpommin ku o lyhyempi vapa vai pitäiskö olla kelakin vähän pienempää luokkaa?

3
Heittokalastus / Kelan jarrun säätö
« on: May 30, 2006, 14:23:13  »
Lueskelin tossa jotain threadiä ja kaivo puhu avokelan jarrun säätämisestä. Miten tota pitäs säätää oikeeltaval jos kalastaa järvissä haukia ja ahvenia? Onko jotain miten tiukalla/löysällä jarrun ois syytä olla? Ja siimahan on 0.255 rapalan finesse, 4.7kg vetolujuudeltaa.

4
Pilkintä / Pilkintä matalassa järvessä
« on: April 01, 2006, 19:42:15  »
Seuraa blastausta! Tuli tässä alotettua pilkintä ja yks kalastuspaikka ois mökillä, Ylämaa -  Villala - Kynsikäs. Kyseessä on matala, syvin kohta 2.5m, tosi tummavetinen ja melko pieni järvi. Onko minkäänlaisia tsäänsejä saada kalaa tästä? Kesäsin on tullu saatua jonkiverran kilo- parikilosia haukia, ahvenia aika vähän. Yksi iso kyrmyniskakin on tullu, n. 1.6kg. Kerran olen tässä koittanut pilkkiä ja huonolla menestyksellä, ei tärpin tärppiä :D  Tuntu vaan että on pilkki samointein pohjassa kun sen avantoon tiputtaa :) Miten sitä pitäs koittaa pilkkiä ja millä vai pitäskö vaihtaa vaan järveä?

....

Viesti pitkästä aikaa taas tänne  :mrgreen:


Pages: [1]


center>