Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Börje

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Nuorten kuhaleiri Helsingissä 8.-10.7.2014
« on: June 26, 2014, 12:31:14  »
Uistelemme kuhaa ja vietämme lomaa Vuosaaren Urheilukalastajien upeassa saaritukikohdassa, Mölandetissa 8.-10.7.2014. Majoitus on tapahtuu leiriteltoissa ja ruokailut keittokatoksissa, joten retkihenkinen varustus on tarpeen. Järjestämme venekuljetukset VUK:n ja Sipoonrannasta saareen. Paikalle tuodaan kevyttä venekalustoa myös osallistujien omaan käyttöön. Leirin hinta on 30 € sekä nuorilta että mahdollisesti leirille osallistuvilta huoltajilta.

Leirillä apuohjaajina TV2:ssa pyörivää Kalalastusmestari  kisaa parhaillaan johtavan vihreän joukkueen Tomi ja Emil.

Järjestäjänä Etelä-Suomen vapaa-ajankalastajapiiri, Vuosaaren Urheilukalastajat ja Tuusulanjärven Urheilukalastajat

Lisätiedot ja ilmoittatuminen linkissä
https://sites.google.com/site/esvapaaajankalastajapiiri/retket/moelandet

2
Kaikkea kalastuksesta / Kalastusmestarit TV2:ssa
« on: June 07, 2014, 09:24:15  »
Tänään 7.6. klo 10 alkaa nuorten Kalastusmestarit ohjelmasarja TV2:ssa. Kisajaksoja tulee kaikkiaan kuusi ennen kuin voittajat ovat selvillä. Ohjelmat kuvattiin toukokuussa Kirkkonummella Rafsön leirikeskuksessa. Mukana oli kuusi kolmihenkistä joukkuetta eri puolilta Suomea. Oman seurani nuorista koottu joukkue on tietysti mukana.

Olisi ollut kiva päästä omien nuorten mukaan kuvauksiin, mutta työt valitettavasti haittaavat harrastamista. Kuvaukset kun järjestettiin keskellä työviikkoa.

Julkkiskalastajista menossa mukana Peltsi sekä räppärit Spekti ja Uniikki. Jälkimmäiset taitavat olla paremmin nuorisolle tuttuja.

http://areena.yle.fi/tv/2155228

Jaksot myös areenassa.

http://areena.yle.fi/tv/2213723/#/play

3
Etelä-Suomi / Vuosaari / Itä-Helsinki
« on: December 19, 2013, 23:08:38  »
Etsiskelen Itä-Helsingissä kalastelevia nuoria ja jo aikuistuneitakin kalahemmoja nuorison kalaseuratoiminnan käynnistämiseksi. Tukikohdaksi tulisi Vuosaaren Urheilukalastajien satama. http://www.vuosaarenurheilukalastajat.fi/

Nyt seurassa on toistasataa erittäin aktiivista pilkki-/onkikilpailijaa, jotka kisaavat lähinnä veteraanisarjoissa. Heiltä saa varmasti vinkkejä, mutta varsinainen toiminta rakennetaan kokonaan nuorten oman tekemisen varaan. Piirin kautta tulee kaikenlaista apua alkuun ja osa toiminnasta toteutetaan jatkossakin yhdessä muiden seurojen kanssa. Koska tyhjästä lähdetään liikkeelle, niin kevät menee markkinoidessa ja alkukesästä alkaa varsinainen toiminta.

Vuosaaressa on erinomaiset kerhotilat ympärivuotiseen toimintaan. Puu- ja metallityöverstaatkin löytyvät. Kerholta löytyy oma saaritukikohta 8 km merimatkan päässä, jossa sauna ja majoitustilaa retkille. Venekalustoakin on saatavissa.

Jos lukijoissa on ohjaajakykyä, niin kerhojen vetämisestä / apuna olosta voidaan maksaa pientä korvaustakin. Jo keväällä olisi Viikissä tarjolla 4-5 kerhoiltaa arkisin ja kerhon päättävä veneretki Viikin eräkerholaisten kanssa lauantaina 10.5.14. Luultavasti siianongintaa/silakanlitkausta.

Etsin siis Itä-Helsinkiläisiä kalastuksesta kiinnostuneita nuoria ja potentiaalisia vetäjiä. Käynnistämiseen liittyvät hallinnolliset operaatiot ja markkinoinnin voin hoitaa kokonaan. Seura pyörittää byrokratian, joten mukaan lähtijöille jää varsinainen toiminta.

Alustava suunnitelma vuodelle 2014, joka voi toki muuttuakin:

Valmistelutyö tammi-helmikuu:

1. Verkkosivujen kalastusosion uudistamisen. Nykyinen sivusto käännyttää nuoren takuuvarmasti pois.
2. Juttu VUK:n jäsenlehteen, joka jaetaan maaliskuussa
3. Esite tapahtumissa jaettavaksi

Markkinointitapahtumat maalis-toukokuu:
1. Valtakunnallisen pilkkipäivän esitejakelu 25.3
2. SVK:n standi lapsimessut 11.-13.4.
3. Puotilan meripäivän standi 24.5.
4. Kirjolohen onginta Vuosaaren kanavassa 25.5.
5. Koskipäivät Vanhankaupunginkoskella 30.8.

Tarjonta nuorille kesäkuu-joulukuu:
- Piirin kesäleiri Bentsårissa, Hanko 2.-6.6.
- Tjukin kesäleiri Viitasaarella 24.-26.6.
- VUK:n kuhaleiri Mölandetissa 8.-10.7.
- SVK:n leiri Rafsössä, Kirkkonummi 28.-30.7.
- VUK:n kirreviikonloppu Storträskillä 15.-17.8.
- SM-toimintakilpailu 30.8.-31.8.
- Piirin syysretki 26.-28.9.
- Tjukin syysretki Solkullassa, Pernaja 3.-5.10.
- SVK:n ja Metsästäjäliiton yhteiset kerhoillat viikottain syys-marraskuussa VUK:n tiloissa
- Lisäksi VUK:n omat kilpailut jos löydetään aktiivi, joka ehtii ohjata nuoria oman kisaamisen sijaan

Toivottavasti jotakuta kiinnostaa. Kysy joko palstalla tai privaatisti.

t. Börje

4
Kaikkea kalastuksesta / Nuoret ja kalakisat
« on: December 15, 2013, 23:05:01  »
Viikonloppuna oli SVK:n nuoriso-ohjaajien koulutusta Tampereella. Yhtenä aiheena käsiteltiin nuorten katoa kalastuskilpailuista. Toki kilpailijat ovat muutenkin vähentyneet, mutta nuorten kohdalla kato on dramaattista. Alustuksessa ideoitiin esimerkiksi valmennuksen lisäämistä nuorille kilpailuvietin omaaville junnuille. Itse en oikein usko, että nykyiset kilpakalastuksen lajit enää nuoria tavoittavat.

Vastuullisen kalastuksen ja kilojen maksimointiin tähtäävät kilpailujen säännöt ovat sovittamattomassa ristiriidassa. Vuosikymmeniä samoilla vakiintuneilla paikoilla kisanneet veteraanit ovat myös kiusallisen ylivoimaisia. Aikuissarjoissakin on jäljellä kilpailemiseen turhan fanaattisesti suhtautuvaa väkeä. Pienissäkin onkikisoissa hälisevät nuoret koetaan pikemminkin riesana kuin rikkautena.

Kun olen kuunnellut joitain keskusteluja kilpailusääntöjen ja -sarjojen kehittämisestä, niin en pidä kovin todennäköisenä että SM-sääntöihin saataisiin mitään elementtejä, joilla niihin lisättäisiin vastuullisuutta tai nuorten mielenkiintoa.

Jos nuorille halutaan luoda kalastukseen houkuttelevia yhteisiä kilpailusarjoja, niin en lähtisi enää yrittämään nuorten tuomista mukaan samoihin kilpailuihin veteraanien kanssa. Niin kauas ovat nuo maailmat toisistaan erkaantuneet. Nuorten olisi viimein itse mietittävä millaisia kisoja ja millaisilla säännöillä he haluavat niitä käytävän. Antaa veteraanien suosiolla jatkaa kuten haluavat, mutta ei yritetä enää vääntää nuoria samaan muottiin. Se tie on jo kokeiltu.

Vai mitä mieltä te muut olette?

5
Veneet ja veneilytarvikkeet / Kannettavat kalaveneet
« on: December 15, 2013, 22:50:22  »
Olen pohtinut millä elävöittäisin taas ensi toukokuussa järjestettävää TuusTuusulanjärvelle yleisötapahtumaa. Jotain sellaista, joka houkuttelisi seuran teltalle myös kalastuksesta aidosti kiinnostunutta porukkaa. Järjestäjinä tilaisuudessa ovat Tuusulanjärven urheilukalastajat, purjehtijat, melojat ja eränkävijät. Jokainen seura esittelee omaa toimintaansa, mutta homma alkaa toistamaan itseään. Ensi kevään tilaisuus on 29.5.14

Mietin yhtenä vaihtoehtona mahdollisuutta testata erilaisia kannettavia kalaveneitä. Siis sellaisia, jotka voi kuskata vesille henkilöautolla ja kantaa veteen yksin tai kalakaverin kanssa. Maksimipaino veneelle siis 50 kilon luokkaa. Moottorin sietävien paattien kanssa voisi testata erikokoisia pieniä sähkö- ja bensakoneita. Luuletteko, että vetäisi yleisöä? Millaisia veneitä haluaisit päästä kokeilemaan jos järkkäisin vaikka tusinan verran erilaisia vaihtoehtoja kokeiltavaksi? Saa vastata vaikka et oikeasti pääsisi paikalle. Kiinnostaa nimittäin tietää millaista kalustoa pitäisi haalia koeajettavaksi?

Pages: [1]


center>