Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Pietarin kalansaalis

Pages: [1]
1
Länsi-Suomi / Jyväsjärvi
« on: April 27, 2015, 08:12:24  »
Käykös ketään täältä Jyväsjärvellä kalalla? Kalastuspaine ollut jo vuosia melko pieni siellä, kuuleman mukaan löytyy isoa kuhaa, ahventa ja haukea. Joskus muksuna käytiin lahnoja onkimassa  motarin varren kaislikoiden kupeesta mutta siihen se onkin sit jäänyt.
Uskaltaako kalaa syödä sieltä, ottaen huomioon järven kuormitus historian. Varsinkin pienemmät kuhat luulis olevan syömäkelposia...

2
Muut kesäkalastusvälineet / Apukoukut jigeihin (Northland)
« on: May 08, 2013, 19:16:31  »
http://www.northlandtackle.com/Category/main.taf?cat=200

Saako näitä mistään suomesta, juuri tällä kyseisellä systeemillä eli ton voi liuttaa koukkuun helposti tosta kumiosasta, aika hemmetin käytännöllinen ja nopea?

3
En löytänyt tästä ainakaan pikaisesti katsottuna aikasempaa juttua. Elikäs itsellä minn kotan 32   ja akkuna motonetistä ostettu 100 Ah   marine akku. Veneenä kevyt lasikuituvene noin 70 kg, 4,6 metriä pitkä ja painoa veneessä ukko+romut(akku ja painolastisäkki keulassa ym...) noin 200 kg. Jos ajelee 1 ja 2 nopeudella kauan akku kestää?  Itse ajelin viimeksi noin 4-5 tuntia ja jos akun silmään luottaminen niin meni aika tyhjäksi, mutta niihin ei voi kuulema luottaa. Itse veikkaisin että 8-9 tuntia pitäis tolla päästä??  Kertokaas kokemuksia, kiitos!  :lol:

4
Kaikkea kalastuksesta / Kuhan liikkuminen keväällä?
« on: May 01, 2012, 19:27:41  »
Kertokaas kuha spesialistit/ ym   asiantuntiat että jos on kaksi pienehköä järveä joita yhdistää noin 500m-1 km mittainen joki( kummassakin järvessä vahva kuha kanta), että nouseeko/liikkuuko kuha tuossa joessa jo tähän aikaan vuodesta? Joki on noin 4-8 metriä leveä ja syvyys 1m-2,5 metriin ja virta on suht heikko paitsi nyt korkean veden aikana, koskiosuutta joessa ei varsinaisesti ole. Ainakin kudun tienoilla ja sen jälkeen kuhaa on saatu kyseisestä joesta mutta miten näin ennen kutua lähteekö kuha liikkeelle syvänteiden ympäriltä jo kohti matalampaa tulevaa kutua varten esim  saalistamaan jotta jaksaa  hoidella kutuhommat ;) ?

5
Kaikkea kalastuksesta / Hauki? Miksi kalastatte ketkä kalastaa?
« on: June 21, 2011, 00:52:56  »
Eli omalla kohdalla muksuna tuli haukea kalastettua koska oli niin saalisvarma kala ja yritti sitä isoa, mutta jo tenavana tiesin haukea muutamaan otteeseen maistettuani että hyvän ruokakalansaamisen takia haukea ei voi kalastaa= ( maistuu aikas schaisselle ilman 5 kg mausteita) ja aivan sama mistä vesistöstä(= makuasia).  Joten kysynkin lähinnä kokeneimmilta julleilta miks haukea?  Onko se sama kuin jos pääsis metsämies ampuu dinosaurusta?  Eli joku kiva juttu kun yrittää löytää sen monsterin, mutta jos vertaa haukea kuhaan, lohikaloihin ym..  niin ei tarvii miettiä mikä kala on hyvä ruokakala.
Ainakin meilläpäin haukea 500 gr-6 kg  saa riesaks asti kun kuhaa yrittää. Joten jos joku tulee sanoamaan että sai 3 kg hauen sanon aina että ok, entäs sit??  Mutta kireitä siimoja kaikille, (pullalohi-hauki <--- läppä) miehille myös.

6
Heittokalastus / Drop shot jiggaus
« on: June 05, 2011, 13:41:55  »
Drop shot jiggauksesta kysyisin sen verran että eikös siinä kannata käyttää siis fluorocarbonia vaikka koko kela täynnä saman tien? Jos kuidut ja tekee fluorocarbonista sen drop shot systeemin niin siihen jää ikävästi taas sit siimoja yhdistävä solmu, joka menee heitoissa vaparenkaiden läpi. Epäilyttää hieman että eikö se solmu ota aina hieman kiinni heitoissa? Vaihtoehtoisesti voi heittää pitkällä vapaalla siimalla mutta siitähän ei tule kettuakaan. Eli eikös fluorocarbonia kannata saman tien laittaa koko kela.
http://www.normark.fi/tuotesivu/sufix_monofiili-_ja_monikuitusiimat/sufix_fluorocarbon_spinning_-fluorocarbon_siima tota kun laittaa niin oikein tarkoitettu heittelyyn ei ole siis pelkkää peruke matskua.

7
Länsi-Suomi / Vuorilampi, Laajavuori Jyväskylä.
« on: May 21, 2011, 11:10:10  »
Elikäs joskus muksuna tuli tuolla käytyä ihan heittokohon kanssa ja madolla ja ahventa nousi. Nyttemmin viimeseen 20 vuoteen en siis ole kalalla käynyt siellä, joten kysymys kuuluu onko kukaan käynyt siellä kalalla? Onko vedenlaatu mikä ja onko kalat syötäviä? Lätäkköhän on ilmeisesti spukuloitu olevan meteorin kraateri ja ym... kun on pieni ja pyöreä myöskin todella syvä 16 metriä keskeltä.  http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?map.x=369&map.y=296&e=431950&n=6903972&scale=8000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi&tool=siirra&lang=fi

8
Heittokalastus / Jyväskylän lammet ja järvet?
« on: June 07, 2010, 16:14:00  »
Kiinnostaisi tietää onko ihmisillä täällä kokemusta jyväskylän noista hieman ei niin tunnetuista kalapaikoista esim. Ankeriasjärvi ja sen läheisyydestä löytyvät Saanijärvi ja Kivilampi. Joskus noin 15-18 vuotta sitten tuli noilla käytyä muutamaan otteeseen, Ankeriasjärvelle useampia reissuja taas mutta kalasaaliit jäivät aina köyhäksi. Yhdessä vaiheessa Ankeriasjärven pikkupuoli (junarata katkaisee järven) oli ainakin pelkästään jonkun vammaisyhdistyksen käytössä ja istuttivat sinne kirrejä. Isosta osassa on ainakin haukea, särkeä ja  ahventa voisiko löytyä kuhaakin??? Mutta kertokaahan jos olette reissuja Ankeriasjärvelle heittänyt niin mitä olette saaneet ja mistäpäin?
Myöskin kiinnostaisi tietää Kivilammesta ja Saanijärvestä? Kertokaa toki muistakin lähipaikoista juuri näistä metsälampi tyyppisistä paikoista.

Pages: [1]


center>