Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - PatilZ

Pages: [1]
1
Perhokalastus / kalapaikat ja ottiperhot - huuhaata?!
« on: September 29, 2003, 13:07:31  »
Aika paljon tällä foorumilla (+aluekohtaisilla) esitetään kysymyksiä kuten:
- millä kannattaa kalastaa joella x
- mikä on paras perho koskella y

Mitä mieltä näissä kysymyksissä on? Ne perustuvat ajatukseen, että kalat eri koskissa olisivat keskittyneet erilaisiin - juuri tällä koskella esiintyviin - ravintolähteisiin. Ratkaisevaa ei kuitenkaan ole joen sijainti tai nimi vaan sen olosuhteet, jotka voivat olla samanlaiset kuin joessa z. Joki - tai koski - ei toisaalta muodosta yhtenäistä kokonaisuutta, jolloin voisi väittää tietyn perhon toimivan samalla tavalla kaikissa ko. koskikohteen kohdissa. Näin vastaaminen em. tyyppisiin kysymyksiin on paitsi turhauduttavaa niin myös mahdotonta. Itse en oikein jaksa uskoa tuohon koskelle tyypilliseen ottiperhoon vaan katson ottiperhon syntyvän ennemmin ajankohtatekijöistä. En kuitenkaan tarkoita, että paikka ei merkitse mitään - se merkitsee paljonkin, mutta ei koko joen mittakaavassa ilmaistuna vaan paljon pienemmässä. Ottiperhoa kannattaa miettiä esim. mittakaavassa: "mikä perho sopii tarjottavaksi kosken kovimmissa kuohuissa - kivien välissä - kun vesi on sameata.

Vai mitä mieltä olette?

Ainakin itse lukisin [ja vastaisin] huomattavasti mielummin kysymyksiin, jossa rajataan kysymystä jollakin tavalla.
- veden väri, virtausnopeus, veden korkeus
- kosken kohta
- mitä kalaa pyydetään
- imitoitava kohde: kalajäljitelmät, vesiperhoset, päiväkorennot, koskikorennot, vai etsitäänkö ärsykeperhoa tilanteissa, jossa ei selvää syöntiä ole
- vuodenaika, vuorokaudenaika
- omat kalastukselliset mieltymykset

Ps. Mitä kannattaa tarjota Vantaankoskella juuri istutetulle kirjolohelle näin syksyisin?  ;)

Pages: [1]


center>