Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Glyxis

Pages: [1]
1
Pelivinkit, tekniikat ja taktiikat / Tuulen merkitys
« on: November 05, 2016, 22:49:07  »
En oikein tiedä käyttääkö/lukeeko näitä foorumeita enää yhtään kukaan, mutta ajattelin tästä kuitenkin aiheen pistää pystyyn ihan vain jos joku on näitä samoja asioita miettinyt. Kirjoitan tämän nyt oikeastaan retorisesti eli suoria vastauksia nyt en tässä välttämättä hae, vaan kirjoitus on ennemminkin pohtivaa. Mielipiteitä ja omakohtaisia kokemuksia/tuloksia olisi toki mukava kuulla.

Niin. Onko tuulella merkitystä Pro Pilkissä? Oikeassa kalastuksessa pidetään kaikkia pohjoistuulia (luode, pohjoinen, koillinen) heikompana. Vastaavasti eteläisiä paljon parempana. Toimiiko tämä "sääntö" sitten pilkkiessä ja onko tätä edes otettu huomioon kehityksessä? Niin no, jokainenhan sitä voi itse miettiä, mutta itse olen sitä mieltä, ettei se tuuli siellä huvikseen ole.

Itse olen jonkin sorttista kartoitusta lähtenyt tekemään. Tutkinut eri vesistöjä ja niiden rantoja ympäriinsä tuulen suunnasta riippuen. Tulokset ainakin itsellä osoittavat vahvasti että syönti on paljon parempaa siellä suunnalla MINNE tuuli puhaltaa.
Tarkoittaen sitä, että esim. saaren länsiosissa syönti on parempaa mikäli tuuli käy lännestä ja vastaavasti lammissa/järvissä taasen länsituuli veisi kaloja enemmän itärannalle. Kokonaisvaltaisesti pohjoistuulella (tai sieltä suunnalta) syönti on ollut heikompaa kun taas etelätuulella selvästi aktiivisempaa.
Toki tässä pitää muistaa, että tietyissä vesistöissä nyt vain on niitä "mättöpaikkoja", joissa on kalaa aina, olosuhteista melko paljolti riippumatta.

Haluaisin nostaa tähän erittäin vahvana esimerkkinä Linlonlahden. Eteläinen meren lahti. Täällä parhaimmat ja monipuolisimmat saaliit ovat tulleet kun tuuli on puhaltanut nimenomaan etelästä, lounaasta tai kaakosta. Myös Länsituuli osottautunut erinomaiseksi kyseisellä kartalla. Voisin olettaa että rannikolle tulee paljon enemmän kalaa kun sinne mereltä puhaltaa. Varsinkin vähän harvinaisemmat lajit kuten lahna, kuore, taimen ja kirjolohi yleistyvät.

Tätä teoriaa tukee aika hyvin se, että kun ennätyslistoja katselee, on siellä mm. yhdellä harvinaisimmista kaloista, silakalla lähes kaikki tuulet länsi-lounas-etelä-kaakko-suunnilta. Ei käytännössä ollenkaan yläpuolen tuulta.

YHTEENVETO:
Yleisesti ottaen, eteläisillä tuulilla kannattaisi omasta mielestä lähteä pilkille, silloin syönti olisi kokonaisvaltaisesti parempaa. Pilkkiä rannoilta (tai pohjan muodoista päätellen) mihin tuuli puhaltaa.
Kaikki tämähän on toki spekulointia (ja varmaankin myös tuuria, sillä pitäisihän myös ottaa huomioon varsinkin pilvisyys ja sateisuus, mutta myös päiväys ja mahdollisesti uittotyylikin) joten mikään ei ole varmaa. Näin vain itse asian näen tällä hetkellä testauksien jälkeen.

(Ps. Älkää Mikko ja Janne naurako itseänne ihan kipeäksi näiden minun teorioiden takia :-D Voi olla että näissä ei juurikaan ole perää ja on TÄYTTÄ huuhaata (= ette ole koodanneet mitenkään tuleen vaikutusta), mutta ken tietää...  :roll:)

2
Keskustelua ennätyksistä / Ruutanat
« on: January 08, 2014, 19:26:56  »
Päätin tehdä avauksen kyseisestä kalasta, koska tästä ei ole luotu aihetta. Eli yleistä keskustelua/kuvia ruutanan pilkinnästä. Saaliita, vinkkejä yms.

Päätin tämän tehdä siksi koska halusin jonnekin laittaa oman jutun mikä tossa tapahtui hetki sitten.

Eli: Olen normaalisti pilkkinyt ruutanani Metsälammelta, lähinnä siksi, että tiedän siellä muutaman hyvän ruutanapaikan :wink: Ei ne tosin mitään isoja ole ollut, mutta ihan kivasti tullut.
Noh, katsoin sitten, ettää Lahnalammeltakin saa ruutanaa ja ihmettelin sitä, koska en ole koskaan sitä sieltä saanut (en tsoin ole sitä sen kummemmin yrittänytkään.) Menin sitten sinne aika oikeaan laitaan pilkille ja kuparimorri syöttinä. (tarkkaa paikkaa tai vuodenaikaa en kerro :wink:) Hetken siinä sitä ruutanaa metsästäessäni tämmönen mölliskö iski kiinni  :lol:

Ei siinä muuten, mutta en ole todellakaan tottunut näin isoihin ruutanoihin. Luulin, että sieltä oli tulossa lahna/säyne, mutta lievästi hämmennyin tästä. :roll:


Ja tässä näkee hyvin kokoeron millaisia ne on metsälammella ollut  :-D


Erikoisinta tässä on se, että 711g Ruutana menisi 2. sijalle lahnalammen ennätyksissä. Harmi vain kun ei tullut verkkopelissä :-P Listoilla listattuja ruutanoita lahnalammelta vain vähän yli 30 joten hyvä munkki kyllä kävi kun tämän vetasin heti ekalla yrittämällä  :lol:


Edit: Nyt tarkemmin ajateltuna olisin voinut laittaa tämän tuohon "Laittakaa kuvia propilkistä ! Saaliista / muista." -aiheeseen, mutta monesta muustakin kalasta on tehty aiheet joten päätin tästäkin.

Pages: [1]


center>