Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Syöttikala

Pages: [1]
1
Sekalaista juttua / Suurpedot puhuttaa
« on: February 09, 2013, 11:02:42  »
Tuossa aikaisemmin oli topikki sudesta joka suljettiin ilmeisesti tiukasta otsikosta liian etäälle rönsyilleen keskustelun takia. Muutoinhan tuo oli ihan oikeassa paikassa (sekalaista juttua) ja suurpetokeskusteluksi hyvinkin siistiä. Sääli että topikki lyötiin lukkoon.

Päätin sitten avata petokeskustelutopikin laajempaan katselmukseen mahdollistavalla otsikolla. Pedoista pitää puhua, puolin ja toisin ja antaa ihmisten muovata omat näkemyksensä jonnekkin sinne välille. Ääripäät tässäkin asiassa ovat niin kaukana toisistaan että tälläisellä pallon muotoisella taivaankappaleella kun asutaan niin ne ovatkin melkein toisissaan kiinni. Odotan hyvää keskustelua otsikon AIHEESTA. Muistakaan, että keskustelu on laadukasta silloin kun asiat riitelee eikä ihmiset.

Tuossa susitopikissa itselle pisti silmään sellainen seikka, että muutama kirjoittaja sovelsi mielessään ihmisille tehtyjä lakeja eläimiin. Niin ei ole eikä koskaan tule olemaankaan, että eläimille annettaisiin ihmisoikeuksia. Ei edes silloinkaan kun se haalareihin ja töppösiin puettu oma pikku Fifi jää auton alle pihatiellä. Eläimet on eläimiä ja ihmiset ihmisiä. Ihminen on ultimaattinen peto joka on oikeutetusti ravintoketjun huipulla yksin. Kaikki siinä alapuolella (lue suurpedot) ovat omalla paikallaan ihan syystä. Ne toteuttavat omia viettejään ja toimintamallejaan yrittäen välttää konflikteja ihmisten kanssa. Pääsääntöisesti näin onkin. Pedot väistää ihmistä, koska aistivat vaaran. Kun keinotekoisesti aletaan varjelemaan petoja ja sallimaan niiden elämä ihmisten keskuudessa, poistuu tai ainakin heikkenee niiden varovaisuus ihmistä kohtaan. Kas kummaa yhtäkkiä ihmisillä onkin petojen kanssa konflikteja.

Ihminen umpikierona eläimenä petaa vain sitä petiä jossa itse aikoo maata. Ne ihmiset jotka eivä elä maalla, eivät myöskään tiedä millaista elämä siellä on ja sama päinvastoin. Tuossa on yksi syy miksi petopolitiikka on retuperällä. Ihmiset jotka eivät elä ongelman kanssa, yrittävät ratkaista ongelmaa. Olisiko oikein, että Nurmeslaiset ratkoisivat Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne ongelman taikka Kärsämäkeläiset ratkoisivat mistä mihin vedettäisiin Tampereen ratikkarata.

On aika sulkea Walt Disney leffat. Tosielämässä ketut eivät tanssi kanien kanssa aamukasteisilla niityillä. Keskustelu alkakoon...

Pages: [1]


center>