Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Tonza_888

Pages: [1]
1
Olen odottanut tätä hetkeä jo vuosia. Tätä hetkeä, jolloin pääsen tämän kaiken kertomaan ja saamaan tietylle luvulle päätöksen. Kerron pilkkikansalle nyt oman versioni asioista, joista en ole ennen puhunut kenellekään isossa mittakaavassa. Tämän kirjoituksen on tarkoitus olla kiitollinen asioista, joita otsikossa mainitut herrat sekä monet muut ovat tehneet,ja jotka pelastivat minun elämäni, lopullisesti. En tee kirjoituksella itsestäni parempaa kuin muut ihmiset, haluan vain olla esimerkki.

Kaikki alkoi suunnilleen vuonna 2011. Olin silloin 13-vuotias, kun aloitin yläasteen. Minulle eri kouluissa oleminen ei koskaan ole tuottanut ongelmia sopeutumisen suhteen. Olin positiivisen valmis ottamaan vastaan uudet asiat, uudet kaverit ja niin edelleen. Olin kaukana kotoa vieraassa ja voisiko sanoa, että syrjäisellä paikkakunnalla. Yläasteeni alkoi, kuten kaikilla muillakin, tavalliseen tapaan. Kuitenkin siitä päivästä elokuisen lämpimästä päivästä lähtien, kaikki muuttui. Viikkojen ja kuukausien kuluessa äärimmäisen hitaan tuntuisella tahdilla, kaikki muuttui. Jostain tuntemattomasta syystä minua ei hyväksytty joukkoon. Minusta tuli koulukiusattu. Syrjitty, murrettu, turhake. Olin hämilläni fyysisen ja henkisen väkivallan aalloista. Missään koulussa ala-asteella en ollut kokenut vastaavaa piinaa. Kaikki, mitä minulla oli, murrettiin. En ollut oma itseni moneen vuoteen. Vuonna 2014 olin yhdeksännellä ja siinä pisteessä, että tähänkö kaikki loppuu kokonaan. Onko tämä kaiken loppu? Jätän tämän tulkinnavaraiseksi.

Ennen kuin jatkamme vuodesta 2014, käväisemme vuodessa 2012. V. 2012 sain kipinän verkkopelaamiseen ja nimenomaan PP2-pelaamiseen. Olen aina ollut kiinnostunut lajista myös irl, joten kutsumus oli odotettua. Eräänä iltana pelatessani yleisillä linlonlahtea eräs pelaaja lähestyi minua yksityisviestillä. Tämä pelaaja kantoi nimeä Nökerö. Nökerö kutsui minut pelaamaan uuteen suomen liigan divaritiimiin, TNT:en. Olin innoissani ja motivoitunut tästä mahdollisuudesta. Kaiken yläasteen synkkyyden keskellä valonlähteen saanti elämään oli valtava asia minulle. Tiesin, että tämä voisi olla se kutsumukseni. Ensimmäinen kausi meni omalta osaltani hyvin, joten alkoi olla melkoisen selvää, että tämä on vasta alkua. Hyvin pitkän ajan tullessa huomasin, että vapaa-ajallani minulla ei muuta olekaan kuin pelaaminen. Sen merkitys muuttui hitaasti, mutta varmasti.

2014 vuoden alussa kuitenkin entinen tiimini KRONOS hajosi dramaattisesti, juuri pahimpaan aikaan. En ole tapauksesta tänäkään päivänä ylpeä, mutta en myöskään jossittele sitä. 2014 ei näyttänyt pelaamisen osalta sittenkään siltä, miten tämä 15-vuotias sen silloin kuvitteli suurimmissa unelmissaan. 2014 kuitenkin lopetti tämän kauhujen ja terrorin piinaaman yläasteen. Isompaa helpotusta en siihen mennessä ollut kokenut elämässäni. Olin valtavan helpottunut tietäessäni, että seuraava opiskelupaikka tulisi olemaan kaukana. Saisin mahdolliseen korjata identiteettini takaisin siihen, mitä se oli. Tiesin myös sen, että siitä ei tulisi helppoa. Se tulisi olemaan kaikkea muuta isompi haaste.
Lukioon päästyäni -14 syksyllä uusi alku tuntui mahtavalta. Kaikki näytti taas siltä niin kuin ennen tapasivatkin näyttää. Minulla oli kuitenkin vaikeuksia päästä enää siihen fiilikseen, mitä olin ollut. Se esti minua olemasta minä monissa asioissa ja täten päätin, että korjaan sen.


2015 kaudelle KRONOS oli tehnyt paluun. Olin hyvin skeptinen heidän suhteen. En ollut kovin innokkaalla päällä edes näkemään heitä kaiken draaman jälkeen. Tein rakkaan ystäväni kanssa päätöksen tuona joulukuuna, että annetaan sille vielä mahdollisuus. Samaan aikaan lukiossa asiat alkoita näyttää paremmalta. Kohtasin mahtavia persoonia, hyviä ihmisiä. Sain kavereita ja tuttuja. Pikkuhiljaa aloin saamaan takaisin itsevarmuuttani, vaikka tiesin että työ on pahasti kesken. Pystyin jo olemaan lähempänä sitä, mitä halusin. Edes vanhojen tanssit eivät enää jännittäneet -16 keväällä pahassa mielessä, pikemminkin päinvastoin. Tuona keväänä, tuli myös ensimmäinen suomen mestaruus kronoksen kanssa. Nämä tapahtumat tulisivat muuttamaan kaiken.
Ajan myötä, kaikkia niitä traumoja selvitellessä pala kerrallaan, oltiin lähempänä ratkaisua. Iän karttuessa, opin ajattelemaan asioita paremmin. Kuitenkin ikävät muistot olivat vielä kolmisen vuotta sitten enemmän pinnalla. Minun antini tai tulkintani foorumeilla ei aina ollut sitä sulavinta tai positiivisinta kirjoitusasua. Kehitin itselleni ja joukkueelleni periaatteita, joita suojelin joskus jopa liikaakin. Se oli minulle vain huonoksi, elää siinä olotilassa, joka vaikuttaisi niin vahvasti, yhä. Joukkueeni tuella koin tietynlaisen valaistuksen asian suhteen, mitä enemmän kokemusta karttui. Asiasta, joka on vuosia ollut elämässäni niitä isoimpia valopilkkuja, se tulisi olemaan asia, jolla pääsen eroon kiusaamisen aiheuttamista traumoista. Aloin ymmärtää, mikä minun tarinani on propilkkiin ja lajin tulevaisuuteen. Se oli kutsumus.

Asiat etenivät omaa tahtiaan ja tiesin jo 2019 alussa sen, että kaikki tämä valmitelu ja tekeminen niin pään sisällä kuin tämän lajin parissa, olin valmis lähtemään koko kaudeksi eurooppaan liigoihin. Se tulisi olemaan se matka, jolla katsotaan, kuinka paljon sitä kanttia oikeasti riittää. Tämän vuoden alussa, se kaikki sai päätöksensä omalla tavallaan. En kehuskele liikaa saavutuksillani koska en halua vaikuttaa ylimieliseltä. Kaikki jotka minut tuntevat, tietävät kyllä etten ole sellainen ikinä ollutkaan. Kaikenlaista on ehtinyt vuosikymmenen aikana tehdä, mutta  Euroopan mestaruuden voittaminen oli asia, joka sai muutti elämäni kokonaan. Kaikkien ongelmien kanssa painiessa lähes vuosikymmenen, olin luovuttamassa monta kertaa. Yhdelläkään kerralla en luovuttanut, vaan nousin takaisin ylös. Tästä on pitkälti kiittäminen KRONOSTA ja heitä, jotka ovat minun kanssai nykyisessä Procyonissa. He eivät koskaan antaneet minun luovuttaa. He antoivat minulle voimaa, jota hädin tuskin muualta sain. He antoivat minun elämälleni merkityksen. He ovat henkivartioitani. Procyon II ansaitsee totta kai samat kiitokset, mutta hieman eri muodossa. En ole heitä tuntenut kuitenkaan ihan yhdeksää vuotta, mutta kyllä tämä muutama kausi siltä tuntuu kuin olisin aina kyseisessä tiimissä ollutkin. En voi kuin vilpittömästi kiittää kaikesta, nyt ja ikuisesti. En tiedä miten sen sanoisin tarpeeksi hyvin.

Kaikki asiat, joita tähän nuoreen joskus asennettiin, ovat nyt poissa. Olen voittanut ikuisen sodan kiusaajiani vastaan pelaamisen avulla. Nykyisessä maailmassa kuulee usein, että pelaamisesta on haittaa nuorille. Mutta tässä on elävä esimerkki siitä, että se voi myös pelastaa elämän. Tätä on vaikea jatkaa koska jo itkettää, mutta yritän vielä.
Viime vuosina Suomi on myös tehnyt valtavaa parannusta euroopan liigoissa kaikin puolin. Nations cup, euroopan cup ja euroopan mestaruus ovat kaikki kullattu viimeisen kahden vuoden aikana. Ja jälleen tällä kaudella ja tällä viikolla nations cupissa on jälleen erilainen suomen joukkue finaalissa kolmantena vuonna peräkkäin. EUROOPPA ON KOKEMASSSA SINIVALKOISEN AALLON JOTA EI ENÄÄ VOI ESTÄÄ TULEMASTA LÄPI! HOU,HOU,HOU! Sitä on ihaltavaa katsoa myös välillä sivusta. Täytyyhän sitä joku peli itsekin hävitä :D.


Vielä loppuun, ISO KIITOS Janne ja Mikko, että olette tehneet työtä, joka on mullistanut maailmaa ja elämiä ehkä jopa enemmän kuin osaatte kuvitellakaan. Kiitos myös Nökerö ja KRONOS,Kiki Procyon II!! ynnä muut, joiden kanssa on tullut pelattua tärkeitä virstapylväitä!

Olen vapaa mies. Vihdoin, voin olla se ihminen, joka halusin aina ollakin.

PS: SUOMI II, OTTAKAA TORSTAINA, OTTAKAA!!

-TZ, teksti myös kaistalla.


https://keskustelu.pelikaista.fi/threads/kiitos-janne-ja-mikko-ja-monet-muut-propilkki-2-pelasti-elaemaeni.1492/

2
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Procyjen turneet
« on: March 10, 2020, 14:48:16  »
Procyonin mestaruusjuhlaturnee starttaa perjantaina 13.3 klo 20.00. Prosyt luonnollisesti etusijalla turneessa. Turnausmuoto on sinkkuturnee. Kattauksessa 6x30min mappia plus sitten hostin kunnon mukaan jatkot.Mapit:
Ullavanjärvi 3-1, kaikki lajit kpl, LP3
Palusjärvi 3-1 Kaikki lajit
Metsälampi 3-1, eniten lajeja
Siikakoski 2-3, (mateet +1/per)
Koivusaaren matalikko 1-1, vain ahven kpl
Siika-Valkeinen 2-4 vain made

Turneen top 10!

1. lareman 46
2. hauen leuka 36
3. aku ankka 30
4. Teemu 29
5. Tonza_888 24
6. Arn0ld 22
7. Sevy 18
7. jymy 18
9. Lupu10 18
10. Kala-Vale 17


GRT lare ja sattuneesta syystä laskinkin sm-liiga pisteillä suoraan laskurilla pisteet  :-D. Kiitoksia osallistujille!3
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Uudenvuoden special
« on: December 20, 2018, 00:46:29  »
Vuosi lähestyy loppuaan ja viralliset pelit alkavat olla taputeltu joten otetaan ennen paukuttelua ja vuoden vaihtumista rennohko turnee joulupyhien loputtua 28.12 klo 19.30 alkaen. Sinkkuturneessa pisteytys 14-12-10-9 jne plus suurin kala. Mappeihin lisätty mahdollisuus kuitenkin korottaa pistemäärää jonkin lajin/lajien avulla.

Teeman mukaisesti suositeltavaa on tulla Uusivuosi aiheisillä nimillä taikka hullutella haalarien värikoodin kanssa :D. Mapit seuraavat:

Jormuanlahti 313 vain ahven (seipi +1/per)
Haapolahti 233 suurin kala (made +1/per
Koivusaari 313 eniten lajeja (Kivinilkka ja Kolmipiikki +1/per)
Lokkiluoto 243 vain made
Mäntylahti 113 vain särkikalat (Miekkasärki +1/per
Niemisjärvet 113 vain kirjo ja taimen (kiiski +1 per)
Mustalampi 313 Normaali (Säyne ja hauki +1 per)
Lehmilampi 213 vain pasuri kpl (Seipi +1/per)

Turnauksessa myös jatkot-mahdollisuus. Eli JOS hosti ne jaksaa pitää, niin siellä normipisteytys poistuu ja tilalle tulee automaattinen +2p per mappi, jos kyseisessä mapissa pelaaja on saanut tuloksen aikaiseksi. Turnauksen hostii meidän p-askin hostimme herra Havi jr, jälleen kerran  :-D

Tervetuloa rentoutumaan ja keskustelemaan. Ip pelipäivänä 28.12 tähän ketjuun. Ei ennakkoilmoja turneeseen, nopeimmat mukaan!!

4
Terve vaan!

Pelottavasta nimestään huolimatta, kyseessä ei ole kauhupeli, vaan tämän viikon perjantai-illan turnaus. Turnee aloitetaan klo 20.00 ja se loppuu aikaisintaan klo 02.00. Voin jo kuvitella hämmästyksenne, mutta minä kerron kyllä  :-D. Turnaus on muotoa sinkkuturnee ja pisteytys on 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ja suurimmasta kalasta +1. Mapit ovat pääasiassa pitempia kuin normaalisti.

Turnaukseen osallistuminen ja voittaminen
Ajatuksena on selviytyä mahdollisimman pitkään eli 02.00 asti. Jos hosti tai adminit jaksavat, turnausta jatketaan vielä siitäkin. Jatkoilla olijoille on luvassa plussapisteitä +2/mappia kohden. Lisäksi, jokaisesta 0g tuloksesta räpsähtää -10 pistettä ja lisäksi kahdelle viimeiselle pelaajalle, keillä on enemmän kuin 0g kalaa, tulee -5 pistettä.
Turnaukseen osallistuminen edellyttää sitä, että pelaaja saapuu hostille klo 21.15 mennessä. Jos dx pitää madekisat normaalisti ja ne loppuvat (klo 21?), niin senkin jälkeen pääsee vielä turnauksen tilastolaskelmiin mukaan. Myöhemminkin saa tulla, mutta pelaajaa ei täten huomioida lopputuloksissa. Pelaajan täytyy osallistua jokaiseen mappiin huilaamatta, ellei tule sitten yhdeksän jälkeen, jolloin toinen mappi on alkamassa. Punnalla seisominen on kielletty. Chattia saa käyttää tunteiden ja ajatusten purkamiseen täysin vapaasti, sen verran pitkästä turneesta on kyse :-D

Turneen voittaminen määritellään useammalla tavalla, kuten pisteissä, miinuspisteissä, sekä hostilla oloajan perusteella. Hosti EI ole mukana ajassa mitatussa taistossa, koska hosti on joka tapauksessa pisimpään selvinnyt. Hosti on mukana muissa kategorioissa. Pelin aikana hostilla ja adminilla on chatlogit ja playlogit päällä, jotta asioitten tarkistaminen sieltä onnistuu. Lisäksi, turnauksen voi voittaa myös erikoiskategorian kautta, mistä vihjaan hieman lisää seuraavassa osiossa.
Hostilla oloaika aloitetaan laskemaan heti, kun pelaaja saapuu hostille ja lopetetaan heti pelaajan poistuessa pelin aikana hostilta. Jos tosiaan haluaa pärjätä/saada hieman etumatkaa aikataistossa, niin hostille kannattaa ilmaantua heti sen auetessa! (Netin katkeaminen ei haittaa, mutta ajanlaskenta lopetetaan yhteyskatkon ajaksi.) Chatlog näyttää ajat. Nettikatkon jälkeen peliin on päästävä takaisin 10min sisällä. Jos tämä toistuu monta kertaa että tullaan aina 10min päästä takaisin "katkon" tullessa niin huijaaminen kyllä tunnistetaan :D.

Mapit

Jokaiseen mappiin on lisätty jokin bonus/bonuksia, jotka ovat tavoittelemisen arvoisia ja niillä tulee olemaan vaikutusta turneen kulkuun. Plussapisteet toimii hieman eri tavoilla kussakin mapissa, joissakin plussa koskee jokaista saatua lajin yksilöä kohti ja joissain plussan saa vain yhdestä lajin edustajasta. Mappien välissä pidetään normaalisti tauot, väliä 5-10min jos tulee tarpeeseen venyttää. Tämä turnaus testaa teidän huumorintajuanne ja kestävyyttä. Suosittelen lämpimästi nukkumaan edellisen yön, sekä evästämään ja nesteyttämään itsenne turnauksen aikana  :-D- 30 nopeinta mukaan.

Lokkiluoto 314 Eniten lajeja (Silakka, Lohi, Salakka, Miekkasärki +30) {Kivinilkka, Isosimppu +2} [Turpa, Kolmipiikki +4]. 9 Lajia saaneelle +6 pistettä, maaginen 10 lajia +14 pistettä.)

Koivusaaren matalikko 324 Kaikki lajit (Särkikalojen paino tuplataan, siikojen puolitetaan). (Kivinilkka, Kolmipiikki, Simppu +4 sekä jokainen made +1 piste)

Meri 114 Kaikki lajit (Kiiskien paino triplataan, Lohi +30 ja Kivinilkka +10, Kolmipiikki, Isosimppu +40. (aika vähän listoilla kumpaakin.)

Kortejärvi 214 Kaikki lajit (Särkikalojen paino triplana ja 10kpl haukia tuloksessa=+15 pistettä ylimääräistä.

Korpipuro 114 Normaali (ahvenet - 1 piste, Särjet +4)

Haukilahti 333 Eniten lajeja (Mateet +2,Hauet +4)

------> Turnaus jatkuu tämän jälkeen jos jatkuu. Jatkoilla olevat saa kukin kaksi pistettä mappia kohden (Pois lukien hosti). Mahdollisilla jatkoilla ei enää jaeta normipisteytystä, ainoastaan +2p/mappi pelaajaa kohden automaattisesti. Miinuspisteet vikoista sijoista ovat kuitenkin yhä voimassa ( 0g= -10 pistettä, kaksi viimeistä yli 0g tulosta= -5)Turnauksen voittokategoriat: (Osioista julkaistaan top 10)
Pisimpään hostilla ollut ja pelannut (h/min): (Tasatilanteessa sekunnit ratkaisevat, vaikka chatlog ei niitä näytä, mutta siitä näkee kuitenkin järjestyksen.)
Pisteet:
Miinuspisteet:

Sekä erikoiskategoriat: (Osioista julkaistaan top 5)
Suurin kiiski:
Suurin ahven:
Suurin lohikala:
Suurin Särkikala:
Eniten bonuspisteitä:
Eniten lajeja löytänyt pelaaja (1)

Turnauksen hostina toimii Havi jr (C) ja IP tulee alle erilliseen viestiin ajoissa aikoineen.

Turnaushostilla ei aleta erikseen kirjoittelemaan romaaneja jos on jotain kysyttävää säännöistä yms. Toki lyhyisiin ja ytimekkäisiin heittoihin on helppo vastata, mutta kaiken oleellisen löydätte tältä sivulta (aika monesti olen katsonut läpi että kaikki oleellinen on täällä.) Väitän, että tälläista koettelemusta ei olla ennen kokeiltu pelin historiassa näin virallisesti  :-D. Tervetuloa reenamaan,rentoutumaan ja haastamaan, sekä ennen kaikkea, kykenetkö sinä selviytymään loppuun asti?   :-o

 


5
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Rauha maahan.
« on: July 10, 2018, 23:22:16  »
Ei aloiteta samaa enää uudestaan,mitä on tuolla toisella palstalla. Pyydänkin,että ei tehdä tästä sivusta keskustelusivua,vaam vastaatte mulle yv:nä tähän,jos tahdotte.

Tämä kyseinen "adminaihe" tuolla toisella sivulla..Niin sen koko idean takana,mitä itse sinne ekana kommentoin,oli antaa anonyymi esimerkki tilanteesta ja näin poispäin. Ajattelin ihmisten parasta siinä, että nimiä ei tarvitsisi alkaa seuhtomaan,vaan voitaisiin keskustella asiasta rauhallisesti ja kritiikin sävyllä.

Kenellekään en ole tahtonut tehdä pahaa tai hallaa. Mielestäni adminit ja hostit ynnä muut ovat niin sanotusti "peruspelaajia" paremmassa asemassa ja mielestäni heille saa antaa palautetta julkisestikin. Ei siitä tulisi ottaa heti itseensä,vaan vastata asiallisesti ja lukea huolellisesti läpi,mitä toinen on kirjoittanut. Kaikella kunnioituksella, ainut asia mitä  pyysin,oli rakentava keskustelu. Rehellisyys maan perii ja sitä kautta asioihin saahaan ratkaisuja ja vaihtoehtoja,jossa kaikki voittavat jotain.

En pyytänyt julkista päänaukomista tiimiäni,kaveriani tai itseäni kohtaan. Minusta se ei ole reilua. Ja toisekseen,miksi tiimikorttia aletaan vetämään aina esille kun ottaa johonkin kantaa? Sitä en ymmärrä ja on aika loukkaavaa ja perusteetonta Miksi ansaitsen sen,kun annan ylemmälle taholle palautetta? Eihän asiakaspalvelukaan toimi niin,että asiakas tulee sanomaan tarjoilialle,että "anteeksi, sain punaista viiniä valkoisen sijaan,saisinko tilalle oikean?" Ei siihen vastata, että v*tut saat, hae itse." Ei se niin toimi,siinäkin on kyse palautteesta ja kritiikistä vain.

Olen aina kunnioittanut ja tulen aina kunnioittamaan kanssa pelaajia,hosteja,modeja ja admineita. Ei se ole siitä kiinni,ei mikään itseni kohdalla nuista nipistä sisimmässäni jokaisena iltana viikossa. Olen rehellinen ja joskus asioista täytyy keskustella suorin sanoin,että ratkaisut saadaan. En ansaitse iskua vyön alle,enkä minnekään muuallekaan siitä, että lähetin ylemmäs palautetta. Memmukka ei myöskään ansaitse paskaa niskaan,hän ajatteli myös muiden parasta ja halusi saada yhtälailla oikeudenmukaisuutta aikaiseksi.

Olen pahoillani,jos olen jotain väärin tehnyt,vaikka minunhan tässä ei pitäisi varmaan pyydellä. LD-50 pahoitteli jo henkilökohtaisesti päiviä sitten ja hänelle siitä iso peukku. Arvostan.

Hyvää yötä kaikille!


6
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Idean tynkää.
« on: March 19, 2018, 11:45:44  »
Noniin, nyt on mm-kisat pelattu. Kiitoksia mahtaville tiimiläisille ja hyvälle ilmapiirille puheluissa ja peleissä, vaikka varalla olinkin tällä kertaa. Pronssi ei ole häpeä, vaikka paljoa ei olisi ylemmäs tarvittukaan :)Jonkun aikaa sitten mm-valinnoista nousi isompikin keskustelu eri ketjuun. Ketjuun on tullut niin paljon tavaraa, että koen nyt viisaammaksi heitttää oman ideani erilliseksi kokonaisuudeksi ja aloittaa koko aiheen puhtaalta pöydältä, tällä kertaa idean muodossa.

Ensinnäkin, vaikka Suomi ei olekaan MM-tasolla rankingin kärkimaita, me emme suinkaan ole huonoja pilkkijöitä. Suomella on paljon pelaajia, ketkä ovat kilpailukykyisiä millä tahansa sarjatasolla. Eurooppaliiga lienee tästä paras esimerkki, missä pelaavat maailman parhaimmat pelaajat. Suomalaisilla tiimeillä on mennyt sielllä todella hyvin ja uskon, että tulevaisuudessa suomalaisväriä nähdään siellä vielä entistäkin enemmän kärkisijoilla nii  sarjataulukossa kuin pistepörssissäkin.

Olen katsellut parhaitten menestyneitten joukkueitten kokoonpanoja viime vuosilta (esim. Ukraina, Latvia jne) Useimmilla näistä huippumaista joukkueen perusrunko on jokaisissa kisoissa keskimäärin sama. Edellisvuoden joukkueesta seuraavissa kisoissa on usein vähintään 2-3 samaa pelaajaa. Mielestäni olisi kerrassaan loistavaa, että MM-kisojen päätyttyä (sijoitusta katsomatta) joukkueen kapteeni saisi päättää, että ketkä 1-2 pelaajaa hänen itsensä lisäksi jatkavat seuraavissa kisoissa. Jos kapteeni ei halua jatkaa  hän nimeäisi sitten joukkueesta uuden kapteenin, joka puolestaan valkkaisi itsensä lisäksi yhden tai kaksi pelaajaa entisistä. Maximimäärä samoja pelaajia peräkkäisissä MM-kisoissa olisi täten 2-3 pelaajaa.

Jotta järjestelmä ei suosisi vuosia samoja pelaajia, tulisi tässä olemaan myös selkeä rajoitus. Sama pelaaja voisi olla peräkkäisissä MM-kisoissa korkeintaan kaksi kertaa.

Esimerkktilanne:

Pelaaja:       Peräkkäiset kisat
matti ©                 2
tommi                   2
erkki                     2
Joonas                   1
Pertti                     1
Seppo                    1


Kolme ensimmäistä pelaajaa eivät siis voisi jatkaa kolmansia kisoja peräkkäin eli kapteeni Matin tulisi nimetä uusi Kapteeni pelaajista Pertti ,Joonas, Seppo akselilta. Ja tästä kolmikosta tullut kapteeni päättäisi vähintään yhden pelaajan kaksikosta, jotka ovet olleet vasta yhdet kisat mukana. Halutessaan, kapteeni voisi ottaa mukaansa kaikki kaksi pelaajaa seuraaviin kisoihin tukemaan perusrunkoa.

Seuraavasta MM-joukkueesta olisi siis kasassa noin puolet jo vuotta ennen seuraavia kisoja. Olisi vuosi aikaa etsiä runkoon loput 2-3 pelaajaa tuomaan täydennystä porukkaan. Pelaajat voitaisiin valita etukäteen jo syksyllä ennen liigaa tai liigan aikana/sen loputtua. Ja päätöksen puuttuvien pelaajien rekrytoinnista tekisi luonnollisesti MM-joukkueen Kapteeni. Vaikka mielipiteen kysyminen joukkuetovereilta nyt ei pahitteeksi olisikaan.

 Ja perusteet, millä loput pelaajat otettaisiin mm kisoihin, olisi kapteenin vastuulla. Mielestäni muutama karsintaturnaus tai huutoäänestys ei ole validi peruste ottaa pelaajia mm-kisoihin, vaan tulisi katsoa pelaajien pitkäaikaisia tilastoja eri liigoissa ja turnauksissa sekä ottaa myös huomioon kyseisen pelaajan kokemustaso. Uskon, että MM-joukkueen kapteenit pystyisivät tähän kokonaisvaltaiseen arviointiin ihan itse. Karsintaturnaukset ovat pitkälti tuuripeliä kovassa seurassa, vaikka niitä pelattaisiin  useita. Pitkällä aikavälillä pelaajien tasot alkavat erottua paremmin (näin ainakin itse asian näen.)

Perusrunkoon tuleva lopullinen vahvistusjoukko saisi reilusti aikaa hioa sopivaa neljän pelaajan koostumusta mm-kisoihin. Koko joukkuetta ei joka vuosi tarvitsisi kerralla uusia ja joukkuekemiat ehtisivät kehittyä huippuunsa niin vuotta aiemmalla rungolla+ uusilla lisävahvistuksilla. Pystyttäisiin useaan otteeseen kokeilemaan erilaisia sapluunoita joukkueen sisällä, mikä mahdollistaisi materiaalin käyttämisen mahdollisimman organisoidusti ja leveästi, jotta jokaisen henkilökohtainen osaaminen ja luonne nousisi esiin reilusti ennen kisojen alkua. Itse uskon, että tästä systeemistä olisi älyttömästi apua niin ilmapiirin kuin tuloksen teon kannalta, jotta mitallisijoja alkaisi tulevaisuudessa tulemaan entistä enemmän ja keskitaso MM-kisoissa Suomella kääntyisi nousuun.

Olipa joukkuekemioitten hiomisaikaa vuosi tai puoli vuotta, siinä ajassa ehtii kyllä tekemään nykyistä enemmänkin, vaikka arki sekä muut sarjapelit painaavat päälle. No millä tavalla tämä mm-tiimi sitten valmistelisi itseään mm-kisoihin? No sopimalla sopivia ajankohtia omille harjoituksille sekä sprattiturneille aina silloin tällöin. Uskon, etttä näille harkoille sun muille löytyisi aikaa myös kesken kauden, kyse lienee vaan asian sovittelusta ja sopimisesta joukkueen sisällä. Ja kaiken tämän jälkeen, edessä on tietenkin joukkueen ilmoittaminen maaliskuussa kisoihin 4+2 muodostelmassa.


Tällaisia vaihtoehtoja heittäisin pöytään:

A) Ensi kaudella sm-mestarin kapteeni kasaa taas joukkueen ja siitä eteenpäin  vuonna 2020 olisi käytössä jo uusi systeemi-
B) Aloitetaan uusi systeemi jo nyt, että se olisi vuonna 2019 kisoissa käytössä (en ehdottanut tätä ensin, etten vaikuttaisi liikaa itseäni suosivalta, koska olin mukana mm tiimissä)
C) Jotain muuta/ei muutosta?

Pyydän hartaasti, että luette koko homman huolellisesti läpi ja vastaatte vasta sitten, että saadaan järkevää keskustelua aikaiseksi. Kiitos!

-Tonza

7
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Suomi 100v JUHLATURNEE
« on: December 05, 2017, 14:48:05  »
KRONOS järkkää Suomen 100v itsenäisyyden kunniaksi turnauksen näin ennen huomista vapaapäivää. Toivomuksena olisi että pelaajat pukisivat päälleen suomihaalarit  :-). Pelataan 10x 10min mapit ja aloitusmappina toimii Koivusaari 111 KL. Loput mapit voittajan valinnoilla. Turnaus on muotoa pariturnaus ja parien ilmot minulle yksityisviestillä kalassanetissä tai skypessä. Turnee alkaa klo 20.00 ja hosti auki noin 19.45. 5min tauot aina kahden mapin välein eli yht. 4 taukoa. Liigapistein mennään ja IP: 85.23.112.99

Parit:
1 Mönkkis ja Matikkakoira
2 ED ja Quu-Ukko
3 Vileria ja Oltermannilahna
4 Tössö ja Ipe
5 Memmukka ja Mäkimies
6 Rokka ja Koskela
7 Juku 6.1 ja Jönssi
8 Jussi ja Kalamies
9 Sanna =) ja kokitar
10 Mii911 ja Janne_83
11 Happikato ja Jankova
12 Jonppa ja Havi Sr
13 exte ja Morgenstond
14 Jymy ja Hauen Leuka
15 Kuke ja Esme

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi, sana kultainen!
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien!-

Tervetuloa kaikille!

8
Hyvää perjantaita kaikille!
Team KRONOS järjestää halloweenin kunniaksi halloween teemaisen sinkkuturneen. Halloween sattuu keskelle viikkoa,joten ollaan nyt hieman etuajassa.

Tullaan pelaamaan halloween aiheisilla nickeillä ja plussaa mahdollisimman mustista tms. haalareista :).  Teeman mukaisesti pelataan pääasiassa vain ilta ja yökisoja. Pelataan mapit 3x30 ja 3x15. Liigapistein mennään, mutta poiketaan hieman tavanomaisesta. Jokaiseen mappiin on laitettu karkki tai kepponen.

Mapit:
 Linlonlahti 243 vain made ( sijat 2,3 ja 8 +5 lisäpistettä)
Ullavanjärvi 233 Kaikki lajit (mateiden saajille lisäpisteitä mateiden kpl määrän mukaan eli +1 per made)
Mustalampi 112 vain ahven (sijat 6,7,8  miinus 6 pistettä)
Haapolahti 242 vain made (suurin kala +4)
Kivijoki 233 vain kiiski LP2( 4.sija +7 ja 8.sija -5
Pohjalampi 132 suurin kala ( sijat 4,7,9 +3)

Miinupisteet vähennetään kyseisen sijoituksen alkuperäisestä pistemäärästä. Plussapisteet toimii samalla tavalla. Esim (sija 8 kivijoella  (5-5=0)

Hosti aukeaa noin klo 19.45. ja turnee alkaa klo 20.00
IP:IP VAIHTUI
62.248.183.6

9
Verkkopelaaminen ja turnaukset / Turneeta iltaan.
« on: March 04, 2016, 16:28:04  »
Moroja!
Sinkkuturneeta Perjantai illan kunniaksi alkaen klo 20.00.Hosti aukeaa klo 19.45.
Pisteytys 14-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 ja suurin kala 2p
Ensmmäinen mappi muokattu  15min F5 ja sen jälkeen VOITTAJAN valinnoilla yht 3 mappia (3x30min)-Tonza-

10
Verkkopelaaminen ja turnaukset / YK:n turneet
« on: April 02, 2014, 17:13:01  »
Tänään sinkkuturneeta kello 19.30.Liigapisteillä mennään ja Hosti aukeaa jo 19.00. 30 nopeinta mukaan

IP: 88.113.254.144 AUKI on

Illan mapit:
Vuontele 313 kl lähtö 2
Meri 113 normaali
Niemiset 212 kl
pohjalampi 312 kl
Saarijärvi 243 vain made

-Tonza ;)

Pages: [1]


center>