Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Hemphöö

Pages: [1]
1
Pilkintä / Kaikuluotain Pilkillä?
« on: November 02, 2005, 09:55:46  »
Yritin etsiä vanhoja viestejä kyseisestä aiheesta mutta en ainakaan löytänyt mitään vastaavaa.

Elikkäs tuli semmonen hullu ajatus eilen että josko vois ottaa kaikuluotaimen mukaan pilkille. Toimiskohan se hyvin jos anturin tiputtais reijästä veteen, vai ottaako luotain jään päältä?

Aattelin että sillähän näkis hyvin pohjan muotoja ja löytäis paremmin kalaparvet jos se toimis kunnolla. :)

Itselläni ei ole kannettavaa kaikuluotainta että sille täytyy sitten rakentaa oma teline ja akulle joku styroksinen boxi luultavasti ettei pakkanen syö akun tehoja.

Kokemuksia.. :)

2
Etelä-Suomi / Kirjolohta / Kymenlaakso?
« on: November 01, 2005, 10:10:46  »
Alettiin kaverin kanssa miettimään että mistä vois pyytää kirjolohta parhaiten, jos rajataan Etelä-Suomen alueesta Kymenlaakso eli Iitti - Valkeala - Kotka - Loviisa - ehkä jopa Lappeenranta.

Mielessä olisi pilkkiminen ja kesällä sitten muut pyyntitavat. Ajattelin jos tällä foorumilla olisi joku täältäpäin ja tietäis jotain hyviä paikkoja. :)

edit: otsikkoa tarkennettu

3
Rakentelu / Veneen ulkopinnan korjausta
« on: July 03, 2005, 13:31:10  »
Ostin tässä lasikuitusoutuveneen toissapäivänä. Vene on muuten hyvä mutta ulkopinnassa on muutamia kolhuja ja naarmuja, että se alkuperäinen "venemaali" joka on pirun paksua on lohkeillu muutamasta kohtaa...

Ja nyt kysyisinkin teiltä että miten kannattaisi korjata nämä kolhut?

Mielessäni olen käynyt nämä vaihtoehdot läpi:

1. Lasikuitukittiä kolhuihin ja muualta hiomalla karhentaa maalipinnan ja sitten joku maali päälle, ei venemaali vaan joku "normi" maali.
2. Sama kun edellinen mutta ostais sitä ihan veneeseen tarkoitettua maalia.
3. Lasikuitumattoa ja hartsia kolhuihin ja maali.

Mutta kertokaa te lisää ohjeita, ja että mikä näistä kolmesta vaihtoehdoista olisi järkevin?

4
Rakentelu / Kaikuluotaimen asennusta
« on: June 17, 2005, 16:46:13  »
Ostin tuossa yks päivä kaikuluotaimen mutta ilmeni muutama ongelma:

- Ensinnäkin anturin asennus. Anturille pitäisi keksiä teline joka kävisi melkein joka veneeseen koska ei ole vakituista venettä. Yksi teline tehtiin mutta ei ollut oikein hyvä. Ehkäpä joku hankaimeen tuleva (?)

- Sittten näytön kiinnitys veneeseen. Kun on soutuveneitä sekä pulpettiveneitä jota käytän niin joku teline tai vastaava joka kävis kumpaakin ja ei tekis mitään kauheen rumia jälkiä pulpettiin.

- Ja sitten kysyisin arviota kuinka kauan kaikuluotainta pystyy käyttämään moottoripyörän/mopon akulla?

Vinkkejä ja omia ratkaisuja kaivataan kipeästi. Kiitos!

5
Vetouistelu / Hyrräkelan Siimat
« on: June 12, 2005, 17:50:49  »
Ostin tänään elämäni ensimmäisen hyrräkelan ja vavan uisteluun. Ja nyt olis pieni kysymys että mitä siimaa laitan tuohon kun kuhaa ja haukea ollaan uistelemassa.

Kun jotkut puhuu että alle pitäisi laittaa monofiili-siimaa ja sitten "heittosiimaksi" punottua. Mutta eikö pelkkä monofiilikin pelaa?

Ja sitten jotain hyviä Monofiili siima merkkejä ja vinkkejä kiitos!

6
Etelä-Suomi / Kymijoki, Kuusankoski
« on: April 03, 2005, 21:46:49  »
Eli onkos täällä ketään jotka käy tossa kymijoella uistelemassa/heittelemässä? Siis tässä Kuusankoski - Keltti - Koria linjastolla? Kun kaipailisin vähän tietoa että minkälaista kalaa tuossa mahtaa olla ja mistä niitä kannattais lähteä etsimään. Tarkennuksia saa kysymällä.

7
Vetouistelu / Vinkkejä Aloittelijalle
« on: April 03, 2005, 12:32:00  »
Eli tässä tänä kesänä sikäli mikäli veneen saan ostettua niin alottelisin uistelun. Ja siihen haluaisinkin vähän neuvoja että mitä pitää ostaa/tehdä ja ottaa mukaan, kuinka monta vapaa, hyrrä/haspeli, yleisiä paikkoja missä alotella uistelu?

Eli vähän tarkennusta. Soutuveneellä ajattelin alotella ja ainakin muutaman kerran ihan soudellen. Vapateline on jo tekeillä, mutta mitä muuta kannattaa hommata? Käykö haspeli vai pitäsikö ostaa hyrräkeloja? Paikka on vielä vähän hakusessa mutta se on joko joki tai järvi, mutta osaatteko sanoa että esim. missä kohtii kannattaisi joella uittaa? Rantoja myöten vaiko keskellä? Ja sama järvellä, silmämääräisesti missä kannnattaisi uitella?

Ja vielä muutenkin kun/jos tuo joki nyt tulee uistelupaikaksi niin kertokaas vähän vinkkejä että miten siellä kannattaa oikein "käyttäytyä" ja muutenkin. Kun en ole joella pahemmin veneellä liikkunut.

8
Pilkintä / Potkukelkalla pilkille?
« on: March 18, 2005, 08:40:20  »
Elikkäs olen lauantaina lähdössä pilkille potkukelkan kanssa. Käykö kukaan muu kelkan kanssa pilkillä? Onko mitään huonoja/hyviä puolia, ja toimiiko sukset jalaksien alla jos on oikein paljon lunta?

Kannattaisko ottaa pulkkaan pidempi naru ja solmia pulkka vyötärölle ja hinata perässä vai köyttää tavarat kiinni kelkkaan? Oletteko pitkiäkin matkoja potkutelleet kelkalla?

Kokemuksia kokemuksia. Kiitos! :)

9
Heittokalastus / Miten jerkillä kalastetaan?
« on: October 29, 2004, 22:50:55  »
Siis tiedän kyllä mitä jerkit ovat, mutta miten niillä oikein kalastetaan ja mikä niistä tekee niin hyviä otto pelejä? Ku olen kuullu että jerkeillä on hauska kalastaa ja sillä tulee hyvin.

Siis kalastustekniikka?
Ja tarviiko välineet olla erilaiset ku vaapuille?

Pages: [1]


center>