Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - harrastelija86

Pages: [1]
1
Kone jostain syystä halua palata koko ajan pelistä windowsiin. Kesken pelin vain koneen näyttö mustuu ja vaihtelee väriä ja sit se onkin jo windowsissa. Peli on kumminkin keskeytynyt ja sitä pystyy jatkamaan, mut inhottava palata jatkuvaan takaisin peliin. Mikähän koneessa mahtaisi olla vikana? Uusin päivitys on kyllä koneella.

2
Pilkintä / Kalojen karkuutusprosentti?
« on: January 26, 2009, 17:11:14  »
Paljonko kilpaveikot karkuuttavat pilkkikisassa yleensä kalaa. Tämä on tietysti riippuvainen paljonko kisassa yleensä tulee kalaa tai millä syönnillä kala on. Minulla mielestäni karkaa aivan liikaa kaloja (kymmeniä kisassaan yleensä, joka on pärjäämisen ratkaissut monta kertaa.) ja kun jonkun sintin pudottaa tahtoo olla syönti loppu tai varovaista avannosta. Harvoin syönti jatkuu samana tai saa syömään edes jonkin ajan kuluttua ja yleensä on jo ulkona kisasta tällä syönnin uudelleen käynnistymistä odotellessa.

Tämän vinkin pilkillä pilkittäessä tiedän, että kun tärppi tulee niin tehdään pieni pudotus vavalla ennen kalan ylösottoa. Tällä tavalla koukku menne syvemmälle suuhun, mutta onnistun silti pudottamaan kaloja.  :|
Onko tapsi, ketju tai värikoukulla keskenään eroja kalan pysyvyydessä koukussa? Ainakin näin järjellä ajateltuna ainakin värikoukussa pysyy paremmin kuin tapsissa, kun on enemmän koukkujakin. Mutta miten on ketjun laita? Parempi pysyvyys kuin tapsissa vai samaa luokkaa?

Onkos koukun paksuudessa mitään eroja pysyvyydessä? Tässäkin tapauksessa omalla maalaisjärjellä ajateltuna paksumpi lankaisessa koukussa kala pysyy paremmin, mutta on huono huonolla syönnillä kalojen pelätessä paksua koukkua. Onkos koukkujen ''hakasessa'' paljoa eroja pysyvyydessä? Kuinkas tärkeää oikean koukku koon valitseminen sen hetkiselle kalalle on?

Kuinka muilla kisailijoilla on pudotuksia? Vai kuulunko minä ihan normaaliin pudottaja kastiin vai onko muilla vähemmän? Tietysti niitä pudotuksiahan tulee jonkin verran väkisin, kuten avannon reunaan, mutta tämän ymmärtää ettei kaikkia voi saada ylös.

3
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Hyvä koukku ketjukoukun tekoon?
« on: November 30, 2008, 19:00:05  »
Minkalaista koukkua suosittelette? Itse kuullut että kultaiset koukut ovat surkeita (itsellä ei kokemusta). Joku Kamasanin koukku olisi kuulemma erittäin hyvä, mutta sitä ei ole kuulemma tarjolla joka paikassa. Mallia en tiedä, mutta jos joku tietää valaiskoon minua. Tarkotus oli ostaa koukut mutta kun taitaa kaikki kaupalliset versio tehty kultaiseen koukkuun niin ajattelin tehdä itse(kun on kuullut juttuja/lukenut noita huonoista kultaisista koukuista).

Vai löytyykö tietoa hyvistä ketjukoukun myyjistä, jotka tekee hyvään koukkuun näitä?

4
Onginta / onkivavat ja kohot?
« on: September 03, 2007, 10:59:23  »
Elikkäs. Mitkä listaisitte hiilikuitu onkivapa merkeistä parhaaksi? Varmaan käressä monella trabucco, julia rod ja triana. Entä maver. Onko hyvät vavat? Tekeekö milo tai sensas vapoja? ja jos tekee niin onko suomesta mahdollisuutta saada näitä vapoja?

Jos haluaa hyvän hiilikuituvavan niin kannataako ostaa mahdollisimman kevyt? Onko mitään muuta mitä kannataa ostaissa ottaa huomioon? Onko kärkitoiminen vai koko toiminen? tai muuta?

Mitenkä kohoista kokemuksia?
Itselläni on maverista ja colmikista (kestäviä ja hyviä kohoja) ja sitten trabuccon kohoista, jotka eivät kestä mitään mielestäni. Eilen kisoissa meni 3kpl kohoja. 2kpl meni lumpeisiin (sen ymmärrän), mutta yksi koho hajosi siihen kun nostin kalan ja se rimpuili (niin kuin kalat yleensä) kohosta lähti antennisilmukka irti (niin kuin noista lumpeeseen jääneistä). Voisin väittää että maverin ja colmicin kohot olis kestäny myös lumpeet. Taitaa pitää heittää vesilintu noilla trabucoilla. Vai liekkö jokin valmistusvika :cry:

5
Onginta / spagettikärki ongessa?
« on: May 26, 2007, 15:58:26  »
Kannattaako ostaa spagettikärjellä varustettu hiilikuituvapa kilpaongintaan?? Onko siitä mitään muuta hyötyä kuin isomman kalan väsyttelyyn? Entä haittaako se yhtään pienemmän kalan onkimista? muuta hyötyä/haittaa??

6
Pyydyskalastus / Rysä hoitopyyntiin?
« on: October 22, 2006, 13:00:28  »
Tarviaisin vinkkiä mistä ostaa hoitopyyntiin soveltuva rysä. Onko tietoa rysän tekijöistä tai kaupoista jotka myyvät rysiä? Kivikankaan tiedän mutta siellä ei ole oikein sopivaa rysää, kun rysän ei tarvitsisi olla kovinkaan iso eikä hirveän kallis.

edit: otsikkoa muokattu

7
Onginta / videoita onkimisesta?
« on: October 15, 2006, 19:06:24  »
Onko kukaan törmännyt kilpa- tai tavallisesta onginnasta tehtyihin videoihin/dvd:n ?? Olisi mukava katsella ja oppia uusia asioita videoilta.

8
Onginta / Onkivapojen jäykkyys?
« on: September 24, 2006, 18:05:19  »
Mitä merkitystä on onko onkivapa jäykkä tai herkkä?? Helpottaako se jotekin isojen tai pienten kalojen nostoa? vai nopeutaako se jollakin tapaa onkimista?

9
Kaikkea kalastuksesta / sähköperämoottorit?
« on: August 27, 2006, 12:42:45  »
Onko sähköperämoottoreista soutuveneessä mihinkään? jos on niin mikä merkki on hyvä valinta? Kokemuksia yleensä sähköperämoottoreista?

10
Pyydyskalastus / Paras rapumerta?
« on: August 21, 2006, 20:55:24  »
Mikä on mielestäsi paras rapumerta? Onko se rapurosvo, august, heinäkuu, kokoon taittuva jousimerta, rapumökki tai päremerta vai jokin muu? mikä?

11
Pyydyskalastus / Rapu saaliit??
« on: July 23, 2006, 13:17:58  »
Miten on rapu mennyt mertaan? Omalla kohdallani huonosti, ilmeisesti järvi alkaa olla niin rehevä että rapukanta vähänee joka vuosi.

12
Onginta / Säyneen mäskitys?
« on: June 30, 2006, 11:29:03  »
Onnistuuko säyneen houkuttelu mäskillä :?

13
Pyydyskalastus / Onkimäskit katiskassa?
« on: June 26, 2006, 15:15:54  »
Onko kokeiluja miten onkimäskit vaikuttavat katiska saaliiseen, jos sitä laittaa katiskan syöttipussiin? Esim. weke-katiskassa. :?

14
Pyydyskalastus / Weke Saaliit??
« on: May 20, 2006, 20:14:05  »
Minkalaisia saaliita on tullut tänä vuonna weke katiskalla? Itselläni ei ole kuin vaivaiset 12kg 3 wekellä. Saaliina pääasiassa särkeä ja ahventa ja pari haukea. Kannataako käyttää houkutusta syöttinä :?.

15
Muut talvikalastusvälineet / Tärpinilmaisin?
« on: April 03, 2006, 16:17:36  »
Oletteko huomanneet eri vapojen tärpinilmaisimissa vaikutusta kalan syöntiin, kun esim. jousen ja matalliliuskan ero on aika huomattava.

Pages: [1]


center>