Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - lape89

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Pari kysymystä.
« on: July 20, 2006, 12:48:23  »
Eilen kun perkkasin ahvenia huomasin joillakin kaloilla olevan mätiä mahassa. Onko normaalia että ahvenilla on mätiä mahassa tähän aikaan vuodesta? Ahvenet tulivat Pyhäjoesta. Tosin myös viime vuonna joillakin Pyhäjoen hauilla oli mätiä mahassa koko kesän, onko tämäkään normaalia?

Sitten toinen kysymys. Kaverin katiskoissa on lähes jokapäivä kuolleita särkiä, joilta on syöty silmät tai pää ja mahassa on haavoja/viiltoja. Ja nämä kalat ovat ainoastaan särkiä, ei koskaa ahvenia, lahnoja tai haukia. Mikä tekee tämmöistä jälkeä?

2
Kaikkea kalastuksesta / UL-vapojako?
« on: July 05, 2006, 18:48:02  »
Omistan 2kpl ohuita ja keveitä teleskooppivapoja. Toisen olen saanut isältäni ja toisen taas yheltä tutulta. Vavat ovat juuri samanlaiset ja useita vuosia vanhoja. Ne ovat heittokunnossa 190cm pitkiä ja vain 85g painavia, sekä mielestäni tosi löysiä eikä niissä ei ole mitään merkintöjä tekijästä. Vavoissa on aika pienet vaparenkaat ja ne ovat kokoontaitettuna noin 40cm pitkiä. Varmaan jo 500g hauki voi vetää vavan aika mutkalle ja kovin monen gramman vieheitä niillä tuskin voi heittää.

Voisikohan tällaisia vapoja käyttää kalastuksessa? Ovatko ne pitkiä UL-vapoja vai joitakin tikkuja joilla kalastamisesta ei tule mitään?

3
Heittokalastus / Kalaa Husky Jerkillä?
« on: June 30, 2006, 21:29:49  »
Tuli tuossa kuukausi sitten ostettua Rapalan Husky Jerk joka on noin 10cm pitkä ja on väriltään selästä punainen ja mahasta kultainen. Miksihän uistimella ei tule kalaa?, luulisi haukea kiinnostavan kyseinen vaappu. En ole vaapuilla paljoa kalastellut joten kysyisin että riittääkö kalastaessa pelkkä suora kelaus, vai tulisiko kalaa paremmin jos vaappua välillä pysäyttelisi ja nykisi?

4
Kaikkea kalastuksesta / Millaisia puukkoja?
« on: June 05, 2006, 18:12:33  »
Joka kalamiehellä on varmaan puukko. Mutta millaisia puukkoja teillä on kalassa mukana?
Itellä on Lapin kalapuukko ja sitten joku monitoimityökalu joka on todella kätevä koska siitä löytyy pihdit ja muuta tarpeellista.
Ja joskus nuo edelliset aseet korvaa pieni puukahvainen linkkuveitsi.

5
Kaikkea kalastuksesta / Ovatko uistimet mielestäsi liian kalliita?
« on: April 16, 2006, 13:46:35  »
Haluaisin tietää mielipiteenne uistinten hinnoista. Ovatko uistimet liian kalliita?

Omasta mielestäni lipat ovat ihan kohtuu hintaisia mutta lusikat ja vaaput liian kalliita. Varsinkin laatu vaappujen hinnat ovat liian korkeat minulle joten en niitä paljon ostakkaan. Kymppi kun on iso raha opiskelijalle.

Pages: [1]


center>