Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Kipster

Pages: [1]
4
Kalassa.net - Kalapedia / Kalapedialla ryhmä nyt myös facebookissa!
« on: September 16, 2011, 14:04:49  »
Itseasiassa ryhmä on ollut jo jonkin aikaa siellä, en vain ole huomannut laittaa ilmoitusta siitä tänne. Liittykäähän sankoin joukoin kalapedian facebook sivulle!

https://www.facebook.com/pages/Kalassanet-Kalapedia/131179500278986 <--- CLICK CLICK!

5
Mainostus Sallittu! / Kipilandia
« on: June 28, 2011, 23:27:39  »
Ajattelin tuossa tehdä jonkinlaiset kotisivut vaappuharrastukseeni liittyen. Sivut nyt pari päivää vanhat ja jotain pientä saatu aikaseks. Palautetta kaipaisin ja kehitysideoita.
Uittovideot ovat aika karmeita toistaiseksi johtuen järvellä vallinneista olosuhteista. Mutta enköhän jossain kohtaa saa parempaa matskua esiteltäväksi.

Käykäähän vilkasemassa Kipilandia

6
Kelat & Vavat & Siimat / Berkley Skeletor Pro
« on: June 26, 2011, 02:14:47  »
Kaveri olisi nyt hommaamassa tuota vapaa ja koitti etsiä arvosteluja netistä. Mitään ei löytynyt. Myöskään Berkleyn kotisivulta ei löytynyt koko vapaa. Eli nyt olisi hyvät arvostelut kalliita.

Vapa tulisi ihan yleiskalastukseen joko avokelaan Abu Garcia Sorön tai hyrräkelaan Abu Garcia Revo Toro Winch. Vavastahan on sekä hyrrä- että avokelamalli ja siis molemmista olisi hyvä kuulla, jos vaan kokemuksia on.
Onko tämä vapa hintansa arvoinen? Jos haluatte suoraan kirjoittaa hänelle niin [email protected] mutta tietenkin tähänkin saatte kokemuksianne jakaa.

8
Tarvitsen teidän apuanne nyt. Kaipaan materiaalia, josta tehdään artikkeli, joka käsittelee erilaisia vaaroja jäällä.  Vähäinenkin tieto auttaa paljon.
Paljon on tietoa kyllä pilkintätyyleistä ja muusta pilkintään liittyvästä mutta mielestäni tämäkin artikkeli olisi enemmän kuin hyvä saada Kalapedian puolelle. Kuvat ovat myös enemmän kuin tervetulleita ja mieluiten itse ottamia.

Olisi myös hyvä, jos kertoisitte millä tavalla kyseinen vaara on vaarallinen.

9
Rakentelu / Ledikysymyksiä
« on: July 18, 2010, 16:09:17  »
Pieni projekti olis nyt. Tein RC veneeseen kameratelineen ja tarkotuksena on ottaa vedenalaista videokuvaa. Nyt tarvitsisi saada hiukan valoa veden alle. Suunnitelmissa on saada veneen pohjaan kiinni 3 lediä, jotka valaisevat kameran kuvaamaa aluetta. Mutta:

Kestääkö pelkkä LED lamppu vettä?
Mistä virtalähde? Se saadaan kyllä kuivaan paikkaan veneen sisälle.
Mitenkä olisi paras tapa liittää nämä ledit virtalähteeseen?
Mistä tarvikkeet?

Toivottavasti joku, jolla olisi edes aavistuksia näistä asioista, niin kirjoittelisi omia mietteitään. Itse kun olen aikas tumpelo kun aletaan puhumaan sähköstä.

10
Sekalaista juttua / Tallennuslaite vedenalaiselle kameralle
« on: April 09, 2010, 18:17:31  »
Kuten jokunen saattaa tietää, hommasin tuon Aqua Spy 5000 vedenalaisen kameran. Nyt on ongelmaksi ilmennyt se, että miten saan tallennettua sen kuvaa. Kamerasta löytyy Video-Out liitäntä kyllä. Mutta laite, mihin toinen pää tulisi kiinni, on epäselvä. Tutkiskelin videokameroita ja niissä ei ole (ainakaan halvimmissa) Video-in liitäntää. Aikani pähkäiltyä tutkein laitteen käyttöohjeesta löytyvää "lisälaitteet" kohtaa, josta ilmeni DVR-laite.

Kysymys kuuluukin siis, että mistähän tuollaisen laitteen löytäisi edullisesti? Ja kun sen tarttis olla vielä sellainen, että sen jaksaisi raahata mukana kalaan. Löysin yhden laitteen mutta en ole varma soveltuuko se tähän.

http://www.xenonkauppa.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Xenon/Products/%22DVS%20motion%20video%20recorder%22

11
Kuten tiedetään, aina ei voi ehtiä jokapaikkaan yhtäaikaa, esim. kalapedian kokoukseen ja jalkapalloharkkoihin. Ilmoittakaa siitä tänne tästä lähtien, jos tiedätte olevanne poissa kokouksesta/infosta tai muuten vain pidemmän aikaa.

12
Kelat & Vavat & Siimat / Okuma Trio avokela
« on: March 04, 2010, 16:52:57  »
Tuossa Erä-lehteä lukiessa osui takakannen kela silmiin joka on ristitty Okuma Trioksi. Kyseessä on ilmeisesti uutuuskela. itse kun en noista Okuman avokeloista tarkemmin tiedä, niin nyt kyselisin mielipiteitä. Onko jo joku, joka on kyseisen kelan ostanut? samfishingillä sitä myydään 65€ kappalehintaan. Miten on muut Okuman avokelat toimineet? Hyvät/huonot puolet?

Kun olen tässä miettinyt uuden kelan hommaamista heittopuuhiin, niin tuo vaikuttaisi "mainospuheen" osalta hyvältä. Mutta laitan kelan speksit vielä, niin jos joku viisaampi osaa suomentaa ne mulle. En laita linkkiä, koska ainakaan äsken se ei toiminut, vaan ohjasi kirjautumissivulle. Näin helpotan asiaa kohdaltani.

LAINAUS SAMFISHINGILTÄ:Okuma Haspeli UUTUUS! Trio haspeli on hinta/laatu suhteeltaan ylivoimainen kela. Yleensä vastaavilla ominaisuuksilla oleva kela maksaa 150 € ylöspäin. Lisäksi tämän kelan muotoilu ja ergonometria on edistyksellisintä mitä markkinoilta löytyy!

EOS Elliptical Oscillation System -elliptiset rattaat
• Monilevyinen jarru öljytyillä huopalevyillä
• DFD Dual Force Drag -jarrujärjestelmä
• 9+1 ruostumattomasta teräksestä valmistettua laakeria
• Quick-set takaliikkeetön laakeri
• Tarkkuustyöstetty messinkinen pinion-ratas
• HDG-II korroosiota kestävät rattaat
• CRC korroosiota kestävä pinnoitus
• Alumiini - grafiitti hybridirunko
• Alumiini - grafiitti hybridiroottori
• Alumiini - grafiitti hybridipuola
• Taottu alumiinikampi
• Hydro Block -tiiviste puolassa estää veden pääsyn jarruun
• Paksu, alumiinista valmistettu, eloksoitu sanka
• RES-II tasapainoitettu roottori

Ostaessasi Okuma Trio kelan Samfishing Oy tarjoaa Daiwa samurai monofil siiman kaupanpäälle!

Okuma kelateknologiaa
Malli
   Laakerit
   Kelaus
   Siimatilavuus
   Paino
   Ovh

TRI20
   9+1
   5.0:1
   130m/0,20m
   250g
   69,00
TRI30
   9+1
   5.0:1
   100m/0,30m
   292g
   69,00
TRI40   9+1
   5.0:1
   100m/0,40m
   312g
   69,00
TRI55
   9+1
   4.5:1
   260m/0,35m
   435g
   69,00


Kiitos jo etukäteen,

13
Kaikkea kalastuksesta / Humminbird PiranhaMax 160x Portable
« on: February 11, 2010, 18:10:37  »
Olisin ostamassa tuota kaikua mutta nyt kun jo on 2 muuta tullu ostettua aiemmin, jotka eivät pitäneet lupauksiaan, täytyy tulla kyselemään hiukan muiden kokemuksia tästä kaiusta.

Pääasiassa mieleeni juolahti, että pystyisikö tämän jotenki virittämään niin, että vois pilkille ottaa mukaan? Tämähän siis on imukuppikiinnitteinen kaiku. Tarvitsisi ilmeisesti jonkinsortin varren siihen.

Jos teillä on käyttökokemuksia, niin kertokaahan ihmeessä. Niin hyvät kuin huonotkin puolet.

14
Pistetään tämä nyt tännekin, kun muutamilla foorumeilla on nii hyvä tarina saatu aikaseks.

Eli tämän aiheen tarkoitus on jatkaa edellisen kirjoittajan lausetta kolmella sanalla. Sama henkilö EI saa kirjoittaa kahta viestiä peräkkäin. Sanojen täytyy sopia yhteen.

Esim ensimmäinen olisi kirjoittanut vaikka "Olipa kerran lintu" ja toinen jatkaa "joka ei osannut".

Mielikuvitusta ja huumoria peliin, niin saadaan päiviä piristävä tarina aikaiseksi! Ja sitten hyvän maun rajoissa, muistakaa, että täällä on myös alta 18v ihmisiä :) Kun tarinaa alkaa kehkeytä enempi, tiivistän tarinan yhteen viestiin ja siitä jatketaan. Modet voi tällöin poistaa jo lisätyt pätkät. (poistaisin itse, jos olisi oikeudet) Näin tarina voi edetä pitkälle ilma turhia sivumääriä
Minä aloitan:

Olipa kerran ihminen...

15
Rakentelu / Vaapunuitto allas
« on: November 21, 2009, 14:55:01  »
Tein tässä parin ehtoon puhteena itselleni vaapuille uittoaltaan. Tulos oli tämä

Pituus 2m, leveys 40cm, korkeus lattiasta 85, josta altaan syvyyttä 45cm.

Vesi otettu omasta kaivosta, joten ruostetta on mukana myös. Mutta kirkastuu ajan saatossa kun ruoste valuu pohjaan

kasvihuone muovia kaksinkerroin ja niittattu kiinni.

Olettekos muut tehneet altaita?

16
Perhokalastus / Hyönteiset
« on: August 07, 2009, 17:08:22  »
Eilen illalla nukkumaan mennessä aloin mietiskelemään perhokalastusta ja mitä se oikeen on. No sehän on periaatteessa hyönteisten jäljittelyä ja sillä tavalla kalan narutusta.
Muistelin ettei täältä löytynyt yleisaihetta hyönteisistä, niiden elintavoista ja hyväksikäytöstä perhokalastuksessa, joten tekasinpa sitten aiheen.

Itse kuuluun siihen sakkiin toistaiseksi, joka vaan sitasee jonkinmoisen perhon siiman päähän ja alkaa virpomaan, vaikkakin hyönteisiä tutkimalla saisi varmasti paremmmin kalan ottamaan kiinni. Ja siinähän se nyt onkin, kun en tiedä hyönteisistä tuon taivaallista, enkä haluaisi googletella eri ötököitä että millon munii, kuoriutuu jne, vaan haluaisin muiden käyttäjien jakavan hyönteistietonsa tähän threadiin.

On paljon helpompi oppia ja muistaa, kun ne ovat kaikki samassa, eikä erillään siellä sun täällä.

Eli aukaiskaa tietoarkkunne koskien hyönteisiä, niiden elinkaarta ja miten, missä, milloin niitä jäljitteleviä perhoja kannattaa uittaa. Kuvat hyönteisistä ja niitä jäljittelevistä perhoista olisi hyvä myös, näin oppisi tunnistamaan eri lajit ja niitä imitoivat perhot.

Pages: [1]


center>