Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Yuz

Pages: [1] 2
1
Sekalaista juttua / Valmisruuat
« on: July 08, 2008, 14:29:03  »
Yritetäämpäs sisällyttää tähän muutakin keskustelua kuin vain se oma suosikki.
Syötkö einesruokia? Itselläni menee niitä jonkin verran, joko eväänä, pahimpaan nälkään, tai jos muuta ruokaa ei ole.
Parasta valmisruokaa on ehdottomasti Atrian metsästäjänpihvi sienikastikkeella. Pihvi ei maistu konerasvalta, joka on melko harvinaista einespihveistä. Toisena tulee varmaan ihan tavallinen maksalaatikko.

2
Kelat & Vavat & Siimat / Siimat - hyvät ja huonot.
« on: June 03, 2008, 17:35:37  »
Tähän aiheeseen olisi tarkoitus kerätä tietoa erilaisista siimoista, että tietäisi mitä kannattaa ostaa, ja mitä ei. Kun olet siiman ostanut ja sitä käyttänyt, kerro ihmeessä siitä tänne, että muut tietävät sitten ostoksistaan.

Tuli mieleen tehdä tämä aihe, kun eilen tuli laitettua varapuolaan monofiilisiimat lohikalan toivossa. Puolalle päätyi 0.20mm paksuista GAMMA-nimistä fluorioranssia siimaa, joka kehuttiin paketissa maasta taivaisiin, ja Erä-lehti teki viime vuonna samoin. Pöh. Ensinnäkin, kyseinen siima purkautuu kelalta todella helposti, kuluu heitellessä joistain kohtaa aivan hapsuille, ja katkeaa niistä kohtaa todella helposti. Isälläni, jolla oli käytössä sama siima, katkesi kaksi kertaa tavallisella heitolla heitossa siima. Yhden reissun aikana.

3
Länsi-Suomi / Järvien istutustaulukkoja Tampereen alueelta?
« on: April 30, 2008, 17:37:26  »
Löytyisikö jostain kirjolohen istutustaulukkoja Tampereen järviin? Eniten kiinnostaisi, paljonko kirjolohta istutettiin Kaukajärveen.

4
Sekalaista juttua / Nettisarjakuvat
« on: February 15, 2008, 17:30:02  »
Luetko nettisarjiksia, eli netissä julkaistavia sarjakuvia? Ja mitä luet, jos luet? Oma suosikkini on Cyanide & Happiness. Yksinkertaisesti piirrettyä sekalaista huumoria laidasta laitaan. Esimerkki, toinen ja kolmas.

E: Myös Hesarin Viivi & Wagner ja Fingerpori ovat päivittäisinä luettavina. (Aluksi en laskenut, kun ne julkaistaan lehdissäkin)

5
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Viima
« on: February 15, 2008, 15:53:27  »
Löytyykö täältä Viiman käyttäjiä? Sen verran mitä pystyjä käytän, omat kokemukset Viimasta ovat luottopystytasoa. Kirjolohikin meinasi viikko sitten nousta  :-D Viima on toiminut, ainakin mulla, joka järvellä ahvenelle, ja myös merellä, ihan sellaisenaan. Uinnista sen verran, että liikkuu voimakkaasti sivulle.

6
Pilkintä / Paljonko jäätä on tarpeeksi?
« on: November 16, 2007, 21:05:49  »
Viimevuotinen samanlainen aihe lienee poistettu (ei löytynyt haulla), aloitetaan uusi samanlainen. Eli kuinka paksulle jäälle uskaltaudut? Minusta 5cm on aivan tarpeeksi. Sehän luokitellaan jo turvalliseksikin  :-D

7
Sekalaista juttua / Eksoottisin syömäsi kala?
« on: October 16, 2007, 17:42:48  »
Saaduista kaloista on jo aihe, mutta mitä kalaa olet syönyt ja miltä maistui? Ite söin kesällä Virossa jotain välimeren kalaa nimeltä voikala, oli todella hyvää. Ja sunnuntaina Plevnassa tuli otettua miekkakalaa, joka oli myös hyvää, vaikka aika erilaista. Kala meinaan jätettiin mediumiksi.
Nyt on syötynä myös esim. napsijaa.

8
Kaikkea kalastuksesta / C&R liian pitkällä?
« on: October 12, 2007, 17:13:22  »
Onko C&R-vimma mennyt jo överiksi? Kerro jotain tapauksia, itse kerron heti seuraavan: Koukussa kalastukseen-ohjelmassa äijä vapautti ensimmäisen seinsä... 100 metrin syvyydestä ensin kiskottuna! Takaisin jatkamaan elämäänsä, joo..

9
Heittokalastus / (Salmon) jerkit
« on: September 16, 2007, 18:42:31  »
Onko muilla kokemuksia Salmon jerkeistä, tai jerkeistä yleensä? Ostin eilen GT-värisen Sliderin, joka oli myös ensimmäinen kunnon jerkkini minkä ostin. Heittelin sitä sitten kevytvavalla tänään, ja oli todella hienoa. Jo uittaminen on kiinnostavaa, ja kalastavuuskin on parasta a-ryhmää.. Takaisin otsikkoon - hyvä maku tuosta suuhun jäi, koska Kangasalan Kirkkojärvellä kävi toisella heitolla ainakin 3-kiloinen hauki kiinni (vesi epätavallisen kirkasta, jerkin näki koko ajan) ja karkasi. Seuraavilla heitoilla jerkki jäi pohjaan.  :-( Uskoisin kuitenkin, että erinomaista tavaraa ovat. Kokemuksia!

10
Vieheet / Zam-vaappu
« on: August 10, 2007, 15:27:45  »
Ostin tarjouksesta vitosella Zamin 11cm mallin siniharmaana. Löytyisikö kyseisestä vaapusta kokemuksia? Miten tuo mahtaisi toimia kuhalle?

11
Onginta / Oranssia särjissä?
« on: July 24, 2007, 16:32:04  »
Mistä johtuu, että joskus särjissä on, enimmäkseen pään seudulla oranssi iho? Kaukajärveltä olen saanut 2 n.100g särkeä, joilla on pään lähettyvillä oranssia. Vahvemmin oranssilla oli väri alahuulesta kiduksiin asti, mutta oli kuitenkin melko läpikuultava, kuten särjellä siitä kohtaa on. Onko tämäkin joku pigmenttihäiriö?

12
Onginta / Mikä kala?
« on: July 21, 2007, 19:06:13  »
Olin Raumalla tämän viikon töissä, ja sain ongella varsin omituista kalaa. Se oli kuin särki, mutta sillä oli keltaiset tai valkoiset silmät. Koko vaihteli perussärjen kokoisesta puolen kilon jööteihin, joita varsinkin venäläiset tykkäsivät, yllätys yllätys, onkia. Wikipedian kuvan perusteella muistuttaa vimpaa.

13
Heittokalastus / Mereltä isompaa kuhaa?
« on: July 20, 2007, 19:24:18  »
Miten ja mistä merellä voisi saada isompaa, edes n. kiloista kuhaa esim. jigillä? Tuntuu, että kaikki merikuhat ovat niitä mikroja, korkeintaan juuri ja juuri mitallisia. Viikon aikana Raumalla sain Olkiluodon kulmalta 2 kuhaa jigillä, joista kumpikin oli pieni, ja sama koskee pilkilläkin, kaikki pieniä.

14
Perhot & Perhonsidonta / Pintaperho & uppoperho / sidontaero?
« on: July 15, 2007, 15:25:29  »
Aloitin vasta äskettäin sitomaan perhoja, joista suurin osa putkiperhoja, mutta välissä on tullut tehtyä pari tavallistakin. Eli pyytäisin, mahdollisimman selkeästi jonkun kertomaan, miten saa pinturin pysymään pinnalla, ja millä materiaaleilla saa uppoperhon uppoamaan tarkoitettua vauhtia. Materiaaleja mulla on saatavilla esim. bucktailia, kettua, sulkia sekä jotain satunnaisia muita eläimiä. Erilaisia lankoja on tarpeeksi saatavilla.

15
Vetouistelu / Kuhan uistelun sivusaaliit
« on: July 14, 2007, 14:00:10  »
Miten saatte haukia ja ahvenia, kenties muutakin kuhan yhteydessä? Mikä on yleensä keskimäärin aikaisin aika, jolloin saatte hauen, ja mikä myöhäisin? Itse olen jo suorastaan tottunut, että ensimmäinen kala on ahven klo 10-11 aikaan illalla Shad Rapiin, tai hauki johonkin muuhun. Ahventa ei juurikaan ole tuon myöhempään tullut, mutta hauki on usein myös viimeinen kala uistellessa, 3-4 aikaan.

16
Kaikkea kalastuksesta / Mitä kalalajeja kalastat?
« on: July 09, 2007, 12:25:03  »
Tein tällaisen vähän isomman äänestyksen, eli kysymyksenä on, mitä noista kalalajeista kalastat ainakin melko aktiivisesti? Kalastusmuodolla ei väliä, kunhan kala on kohdekala tai yksi niistä. En ihan jokaista Suomen kalaa laittanut, sillä tuskin kovin moni kalastaa teistejä ja tokkoja sun muita.
Itse kalastan pääosin ahventa, haukea ja kuhaa. Joskus tulee myös kokeiltua toutainta tai madetta. Keväällä, hauen kudun aikaan ongin särkikaloja, pääosin salakkaa, särkeä ja sorvaa. Ennen kalastin melko paljon kirjolohta, mutta enää ei syty kipinä sille ollenkaan. Sen verran lukuisia mp-reissuja sen kalan kanssa tulee.

17
Heittokalastus / Vaikeita järvikirrejä, neuvoja?
« on: July 04, 2007, 09:56:36  »
Tuppaa tuo Kaukajärvi olemaan melko oikukas, ja eilen olin kirrestämässä siellä. Karkuutin yhden mato-ongesta, ja yksi kävi siimaan koko heiton ajan. Uistimeen ne eivät vain ota. Kyseiset kirret syövät kotirannassani vesiperhosia TODELLA tiuhaan, se on kuin salakkaparvia katselisi. Kysymys kuuluu: mihin nämä kirjolohet voisivat ottaa? Perhostaa en osaa, eikä ole vehkeitäkään, ja se olisi takuuvarma tapa kalastaa.. Järvi on Tampereen kirkkain.
Omat ehdotukseni olisivat heitto-onki sekä heittokoho+baittipallo kellumaan pinnalle. Tai kenties perho siiman varteen?

18
Kaikkea kalastuksesta / Kalojen kohtelu
« on: June 19, 2007, 14:05:36  »
Teen tälläisen pienen kyselyn, johon vastaat sitten mielellään kaikkiin kysymyksiin rehellisesti.

1. Mitä otat huomioon irrottaessasi kalan, minkä kalojen tapauksessa kastelet kätesi??
2. Miten päästät kalan takaisin?
3. Missä tilanteessa et päästä kalaa takaisin vaan lopetat sen? (ruuaksi ottoa ei lasketa  :wink: )
4. Olisiko mielestäsi kohtelussasi parannettavaa?

Vastaan itse ensin.
1. Etten vahingoita kalaa, kastelen käteni taimenta käsitellessä.
2. Tipautan veteen. Jos rannalla, lasken joskus loppuun asti.
3. Jos kidukset vuotavat pahasti verta, jos koukku on ulottumattomissa.
4. Ehkä hieman. Ei mitenkään tietyllä tavalla, vaan yleisesti.

19
Lappi / Matkakoski, Tornio
« on: June 11, 2007, 09:25:42  »
Olettekos vähään aikaan käyneet lohestamassa kyseisellä joella? Kertokaa, jos on tullut. Isän kaveri sai eilen kolme lohta, 9-, 11-, ja 13kg. On kuulemma veden korkeus hyvällä mallilla, nousemaan päin.

20
Sekalaista juttua / Mökkinne?
« on: May 28, 2007, 13:17:08  »
Onko teillä mökkiä, missä se sijaitsee, miltä se näyttää, millaiset kalapaikat, kerro kaikki! Itse aloitan, että meillä on tuollainen:

Tämä on viimevuotinen kuva. Nykyään tuo kamala parveke on poistettu, ja tehty uusi ja hieno. Myös alhaalla on nykyään terassi, josta voi vaikkapa onkia. Myös uusi laituri on tehty tuohon.

Sijainti.

Petokalaa tulee, kun menee parikymmentä metriä eteenpäin laiturilta. Ahventa ja haukea. Laitureilta tulee ongella ahventa, salakkaa (paljon!), sorvaa, särkeä, lahnaa. Vähän kauempana on muutamia hyviä haukipaikkoja, myös kuhaa tulee.

21
Kaikkea kalastuksesta / Lukkotyypit & mielipiteitä niistä
« on: May 27, 2007, 21:54:50  »
Mihin lukkotyyppeihin olet tykästynyt, mihin et? Itse lämpenen normaalille vaappulukolle, tavalliselle vinopohjaiselle sekä harvinaisemmalle, avaamattomalle lukolle, johon viehe pujotetaan. Kyseistä löytää esim. Nordicin perukkeista. En oikein pidä yksiosaisista lukoista, joissa leikarin tila on yhdessä auki itse lukko-osaan. Pari kertaa on kivikkoon pudonnut sellainen ja sinne kadonnut.

22
Heittokalastus / Vastaveto
« on: May 23, 2007, 16:46:14  »
Teetkö yleensä vastavedon kalastaessa? Itse oikeastaan aika harvoin, paitsi vaikeille koukutettaville, kuten säynävälle ja toutaimelle. Mitä on videoista näkynyt, niin amerikkalaiset rykäisevät ihan saamarinmoisen vastavedon. Niitäkin on nähty, kun Bill Dance, TV:ssä oleva kalamies tekee vastavedon niin, että rikkoo kalastustuolinsa ja putoaa järveen..

23
Kaikkea kalastuksesta / Asuinpaikkasi suhde kalavesiin?
« on: May 19, 2007, 15:52:48  »
Millaisia kotisi lähellä olevat kalapaikat ovat? Itseäni harmittaa vähän, että satun asumaan juuri Kaukajärven vieressä. Sieltä ei haukea saa.

24
Kaikkea kalastuksesta / Reissuraportit tänne!
« on: May 13, 2007, 20:25:19  »
Tänne voi kertoa viimeisimmät reissut. Aloitanpa itse tämän päivän kalareissulla.

-Setäni haki kahdeksan aikaan aamulla kalaan.
-Aloitettiin päivä Raholalla, Näsijärvellä. Kirreä koitettiin, ei tullut mitään.
-Sieltä mentiin Pyynikille onkimaan. Setä sai yhden ahvenen.
-Seuraavaksi Tiihalaan pikkulammelle. Setä sai virvelillä hauen (~600g), itse enimmäkseen ongin. Sain pari pasuria, särkeä sekä puolen kilon lahnan. Pasurit ja särjet C&R, lahna ja hauki venäläisille särjenonkijoille, he arvostavat pienempiäkin kaloja  :-D
-Mentiin Saarikuntien sillalle heittelemään. Salakoita pilvin pimein. Lippaan kävi tökkäämässä. Vaihdettiin jigit. Sillan alta tuli joitain ahvenia, oli ihan mukava avata jigikausi. Itse kalastin mustakeltaisella shad-mallisella kalajigillä.
-Lopetettiin reissu Kaivannon lähellä olevalla laiturilla jigistellen. Muutama ahven seuraili, siinä kaikki.

 Ihan mukava reissu oli, kun kalaakin tuli. Hyvä tietää, että ahven syö jo, ensi viikolla mennään ainakin Kaukajärveä kokeilemaan jigeillä.

edit: otsikkoa muokattu

25
Kaikkea kalastuksesta / Arvioi kalalajiesi keskipainot!
« on: April 22, 2007, 14:00:10  »
Eli, kaikista kalalajeista mitä olet saanut voit pistää tänne arvion, mitä luokkaa niiden keskimääräinen paino on ollut. Arvio on tietysti siis vain pikainen heitto! Ja niitä kaloja jota ei ole saanut siis EI pistetä. Eli ei esim. "GT 0g". Jos jossain tietyssä järvessä on kalalla dramaattisesti eri keskipaino kuin yleisesti ottaen, niin sen saa pistää, kuten minulla ahven, hauki & särki. Näin lähtee:

Ahven: 30g, :D mereltä 250g
Hauki: 800g, Nokian virrasta 6,5kg  ;)
Kuha: 1,1kg
Kirjolohi: 1kg
Särki: 40g, mutta Kaukajärveltä varmaan 150g!
Lahna: 200g
Ruutana: 5g

Muita ei tähään muista.

26
Kaikkea kalastuksesta / Tussihienosäädöt vieheisiin
« on: April 09, 2007, 14:49:31  »
Millaisia tussinjälkiä olette tehneet vaappuihinne, ja oletteko huomanneet minkäänlaista eroa sen myötä? Itse olen muutamia täpliä ja raitoja tuherrellut vaappuihin ja yhteen lusikkaan. Kuviakin saa laittaa!

27
Kaikkea kalastuksesta / Mieleenjääneet saaliit lapsuudesta?
« on: March 21, 2007, 16:31:53  »
Mitäs tästä nyt kertoisi.. Kertokaa niitä kalastuksen alkuaikoina saatuja sattumia! Minä ja siskoni (2v nuorempi) oltiin joskus uistelemassa sellaisella vanhalla "vesikirppu"-kanootilla, jonka pituus oli noin 2 metriä. Minä soudin ja sisko piti haspelilla varustettua vapaa jonka perässä oli joku vaappu. Mentiin kaislikon läheltä, ja sisko huutaa, että "Täällä on jotain!!" ja antaa vavan mulle. Minäkin huudan, että "ISI! KALA!" ja kelaan kohti venettä. Isä luulee että meillä on kaislassa kiinni ja naureskelee, mutta minä nostan veneeseen kilon hauen! Tuotiin sitten isälle irrotettavaksi ja mentiin takaisin uistelemaan - kunnes viehe jäi verkkoon. Ja sinne siis jäikin. Vaapusta hämärä muistikuva, että se oli joko punahopea tai Rapalan väreistä Gudgeon. Oli kyllä hyvää se hauki - ensimmäinen itse soudetun vieheen saalis!

28
Vieheet / Popperit
« on: March 18, 2007, 19:05:18  »
Mitä mieltä olette poppereista ja mitä olette niillä saaneet? Mulla on tommonen Jaxonin särkivärinen popperi. Uitin tänään kokeeks ja ihastuin heti. Luotan siihen että tänä kesänä vielä isoja sillä tulee.. Koskas alkaisi popper maittaa kaloille?

29
Kaikkea kalastuksesta / Kesä- vs talvikalastus
« on: March 17, 2007, 15:28:08  »
Tehdääs oikein perus-perus-aihe. No, minä ainakin tykkään kyllä enemmän kalastaa kesällä, koska saa isompia, kalat ovat energisempiä ja muutenkin. Pääsee myös useammin. Kyllähän pilkintäkin on ihan jees, mutta ei sitä ympäri vuoden harrastaisi.

Kumpi voittaa, pilkkiminen vai heittokalastus, vetouistelu ym kesäkalastus?

30
Onginta / Särkien välttäminen ruutanaongella?
« on: March 04, 2007, 00:49:49  »
Tietäiskös joku, kuinka voi välttää särjen saamisen ongella, kun onkii ruutanaa? Lampi, josta sitä kalastaisin, on ihan pieni ja niin täynnä särkeä kun laki sallii. Ruutanatkin kai ihan sinttejä suurin osa, ~5cm. On sieltä joku kyllä isonkin saanut. Joskus käyn siellä ongella taikinasyötillä, ja särki hakkaa aivan tauotta. Eli: Miten saan ruutanaa ilman särkiä?

Pages: [1] 2


center>