Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - [Vision]

Pages: [1]
1
Ahvenisen Valkealampi sijaitsee noin 13 kilometriä Enon Uimaharjusta.

Lupamyynti mm.:
Kesport Kaukonen, Uimaharju (013) 771 241,
Enon Höyläämö, Ahveninen puh. (013) 763 953
Koukko & Koho ky, Joensuu
Tilille 510319-223614, kuittiin aloituspäivä ja kellonaikaLuvan hinta paikkakuntalaisille on 5 euroa ja ulkopaikkakuntalaisille 10 euroa / vuorokausi. Kalaa istutetaan vähintään kerran kuukaudessa.

Lampi on paikoin syvä ja kirkasvetinen. Kalastoon kuuluu ahven, hauki, taimen, kirjolohi, harjus sekä rautu. Lammen vesi on todella kirkasta, mikä johtuu muutamista lähteistä.

Oheisessa kartassa on oranssilla merkitty hyvät kalapaikat ja punaisella ne jotka on itse todettu hyviksi
Suurin osa kalapaikoista sijaitsee aivan rannan tuntumassa, koska kalat viihtyvät rannassa. Perhokalastajille suosittelen kahluuvälineitä tai venettä koska rannat ovat paikoin syviä, mutta hyviä kahluupaikkoja löytyy. Kalapaikat ovat melko samoja talvisin ja kesäisin.

Kevät

Alkukevät on hyvää pilkkiaikaa. Sillon kirjolohet ottavat hanakasti liitsiin ja Räsäseen, jotka maistuvat myös taimenelle ja raudulle. Harjusta saa perhoilla pilkkien ja morreilla. Kirjolohet rupeavat kevättä myöten passivoitumaan lähestyvän kudun takia, mutta lammen eteläpäästä puronsuulta voi saada tällöin vielä kirjolohta. Heti jäiden lähdettyä alkaakin sitten avovesikausi. Aamupäivällä kalat ovat aktiivisimmillaan.

Loppukevät –> kesä

Jäiden lähdettyä saattaa lammella törmätä hankikorrihätsinkiin, jolloin taitava perhokaalstaja osaa hyödyntää tilanteen. Yleismpiä korrien syöjiä ovat kirjolohet, taimenet sekä harjukset.
Mustat liitsit ja korrijäljitelmät toimivat näihin aikoihin.

Juhannuksen jälkeen kalat siirtyvät pääosin hyönteisravintoon, jolloin imitaatioperhot toimivat hyvin (esim. päivänkorento- ja muurahaisjäljitelmät). Kalat paikannetaan parhaiten tuikeista, mutta jos niitä ei näy kannattaa kokeilla tukkien ja vesikasvillisuuden lähettyviltä. Parhaat ottiajat ovat kesäisin illalla, milloin kelpaa myös streamerit ja keväällä iltapäivällä.

Syksy

Illat pimenevät ja aktiivisuus lisääntyy veden viilentymisen vuoksi. Nyt kaloille kelpaa streamerit ja liitsit, mutta hyönteisjäljitelmiä kannattaa viellä tarjota. Samat ottipaikat ovat melkein ympäri vuoden, joten kalastus jatkuu samaan malliin kuin kesällä – paitsi perhoja vähän vaihdetaan.

Yleensä marraskuun lopulla jäät yllättävät perhokalastajan.

Pilkintä

Syystalvi on ehkä vuoden parasta pilkkiaikaa! Tähän aikaan yleensä istutetaan tuhti satsi kalaa, koska pilkintä on yleisin kalastumuoto lammella. Oranssit liitsit toimivat mainiosti ja muut liitsit. Näihin aikoihin alkaa yleensä ruuhka, ja silloin kannattaa kokeilla sieltä mistä muut eivät ole viellä kokeilleet. Uittaminen saa olla pientä heilutusta ja välillä paikallaan roikotusta. Kalat iskevät rajusti ja aivan huomaamatta. Näköpilkintä on pulssia kohottava kokemus, varsinkin kun kalan otin näkee. Veden kirkkauden takia onnistu kalojen tarkkailu hyvin.

*Perhoja: Black gnat, black and peacok spider, zulu, red tag, Cat`s Whiskers, muurahaiset ja vesiperhosjäljitelmät.

*Pilkit: Mutu-leechit, räsäset, morrit ja erillaiset syötit, kuten katkarapu ja toukat.

(Aiheesta kirjoitin pidemmän kolumnin mikä ei jostain syystä tullut tälle foorumille... Joten päätin lyhentää tektiä... Tarkempaa tietoa haluavat voivat laittaa YV:tä.)

edit: korjattu kirjoitusvirheitä + lisätty välimerkkejä

2
Perhot & Perhonsidonta / Sidontalanka katkeilee
« on: January 11, 2007, 16:51:23  »
Sain joulu lahjaksi perhonsidonta setin ja aloittelin perhon sidonnaan.No mutta ensimmäisen perhon sidottuani lanka alkoi kokoajan katkeilemaan.Voisiko joku sanoa käytänkö liikaa voimaa vai..?

3
Itä-Suomi / Valkealampi!
« on: November 06, 2006, 14:20:14  »
Onko jo valkealampi jäätynyt??PItäis kirre pilkille mennä kohan jäät kestää.

4
Perhokalastus / Perhosiimojen hoito!!
« on: October 28, 2006, 22:56:20  »
Kun nyt on perhokalastus kausi lopussa omalta osaa niin kyselisin että pitääkö heittosiimaa pestä??(visionin merkkistä) Kuulin  jostain että siimat pitäisi pestä ainakin kerran vuodessa.Ja jos pitää niin käykä pesuun ihan tavallinen käsien pesu aine esim. seba med (ph 5,5). :?

Pages: [1]


center>