Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - kalle

Pages: [1]
1
Länsi-Suomi / Tampereen+lähiseudun jäätilanne raportit tänne.
« on: November 14, 2009, 12:57:10  »
 Tarkoituksena jakaa tietoa muille kyseisen alueen jäätilanteista. HUOM! jokainen käyttäkööt silti omaa maalaisjärkeä, tiedot vain "suuntaa antavia"!

 Isokyynärö, Lempäälä: Jäälle pääsee. varovaisuutta.
 Sääksjärvi, Lempäälä: Jäälle ei vielä asiaa. yritin monesta paikkaa, jäätynyt epätasaisesti, erittäin vaarallinen.
 Peltolammi, Tampere: Jäätä tasaisesti 5cm. Kävin pilkillä. Paljon kuitenkin "uhku-avannon" kaltaisia heikkoja kohtia, ei asiaa, jos sataa lunta, ja ne peittyvät. Ahveniakin tuli.

2
Kaikkea kalastuksesta / "10" - kerhoja, tai vastaavia???
« on: April 28, 2009, 22:32:23  »
 - Elikkäs, olisiko tietoa ns. kymppikerhoista / vast? Onko niitä vielä? Saisiko kenties jonkin vaapun tahi vast. merkikisi jäsenyydestä? Kiitos tiedoista...

3
Kaikkea kalastuksesta / Maarian kala
« on: November 24, 2008, 23:50:35  »
 Kyseessähän on siis kampela, mutta mistä se on saanut tämän toisen nimensä? Onko Tietoa?

4
Pilkintä / Ahven / avanto - "ilmiö" - onko tuttu?
« on: January 14, 2008, 17:41:49  »
No niin, onko kyseinen tapahtuma siis tuttu? Ennenkaikkea, oletteko keksineet siihen mitään yhdistävää tekijää, (mahd.syytä) saatika jotain keinoa, jolla saisi aktivoitua loputkin kalat iskemään, sillä oletan että niitä on reijän ympärillä muitakin. Oletteko huomanneet tälläistä varsinkin pienillä järvillä? Vaikka metrin välein kairaisi reikiä, niin silti tahti pysyy samana. Yleensä ahven nappaa pian, ja taas hiljenee.. Luonnollisesttikkin olen kokeillut eri värisillä -ja kokoisilla pilkeillä, ja lopuksi morreilla, tuloksetta, tahti pysyy samana: Ahven / avanto. Kertokaahan kokemuksianne!

5
Länsi-Suomi / Uutisia Uudestakaupungista?
« on: September 10, 2007, 22:33:16  »
 Viikonloppuna (14.9) On tarkoitus lähteä Ukiin kokeileen ahdin anteja. Jos jollain tietoa kyseisen alueen kalantulosta, pistäköön hän tietoa tuleen, tai vaietkoon iäksi... :-D

6
Kaikkea kalastuksesta / Tuplatärppejä???
« on: July 01, 2007, 21:09:39  »
 Olin tässä taannoin Narvajärvellä heittelemässä, kun ul-virveliini iski "normaali" hauki.

 Hetken aikaa kelailtuani jymähti uudestaan - miltein vapa kirposi kädestäni, ja jarru alkoi nöyrästi laulaa samalla, kun punottu siima suorastaan syöksyi ulos puolalta...

Tätä riemua, ja pelästystä, kesti vain muutaman hetken, kun kala irtosi "Minnarista", ja samalla myös se isompi hauki!

Onko teillä samanlaisia kokemuksia? Tai oletteko olleet mukana/kuulleet? Kaverilla oli Kaukajärvellä, ja hän sai vielä ylös asti pureksitun noin kiloisen hauen! Laittakaa kokemuksia...

7
Länsi-Suomi / Pirkanmaan istutukset.
« on: April 25, 2007, 18:28:39  »
 Elikäs, onko tietoa, koska Pirkanmaalle ja eritoteen Tampereen ympäristöön tehdään lohikala istutukset? Se, miksi kyselen tätä on yksinkertainen: MInulla 10v. kalastuksesta innostunut poika, ja olisi kiva tarjota hänelle realistinen mahdollisuus saada virvelillä esim. kirre.

Verkko pyynti on ainakin tääläpäin karannut käsistän: Esim. Kaukajärveen kun istutetaan, niin sielä on verkkoja niin tiheässä ryöstämässä kirret pois, että jos merimetso yrittäisi sukeltaa järven toisellepuolelle, niin ei varmasti selviytyisi hengissä!

 Sama peli myös Tampereen päädyssä pyhäjärvellä, verkottajat kertoivat minulle viimevuonna, että kun kalat lasketaan, niin viim. 2päivää, kun ne uivat suurina joukkoina Jalkasaaren länsipuolella odotteleviin ansoihin, eli heti rauhoitusalueen jälkeen! Mihin on kadonnut maalaisjärki ja kohtuus??? Niin, ja jos on tietoa koskipaikoilta, nekin käy...

8
 Onko jo joitakin suunnitelmia tai tavoitteita tulevalle kaudelle, kenties kokonaan uusi kalastustavan opettelu (esim.perho), tai sitten uisteluun keskittyminen, tai vain uusien kalalajien pyynti?

Itse aion ehdottomasti jatkaa viime kesänä aloittamaani virtaavan veden ul-kalastusta. Todennäköisesti pyynti tulee kohdistumaan Pirkanmaan ja Satakunnan kohteisiin eniten, tutustumista vielä riittää. Kalalajeista voisin mainita mm. taimen, kirre, harjus, siika, ja toutain.

Koko ikäni olen kuhaa uistellut, ja sen lajin parissa myös kalastus harrasukseni ensi askeleet ottanut, mutta tänä kesänä tule poikkeus. Nimittäin toinen ehdoton painopiste on ison ahvenen pyynti, ennen kaikkea uusina menetelminä pohja- ja täky-onginta.

Tänä vuonna en valehtele itselleni, että opettelisin jiggauksen kunnolla, vaikka se onkin varsin tuottoisa tapa pyytää körmyniskoja, jääköön se vielä tulevaisuuteen kalastushetkiä rikastutamaan, samoin kuin perhostus...

9
Kaikkea kalastuksesta / Kalamiehen ihanne vaimon kriteerit?!?
« on: April 02, 2007, 21:29:26  »
Niin, minkälainen on kalamiehen ihanne vaimo?  Tässäpä eräs mielipide:

1. Isot tissit

2. kuuro mykkä

3. omistaa viinakaupan

Miltäs kuulostaa?

p.s. tämä on siis vanha vitsi, mutta voihan tuota oikeastikkin miettiä...

10
Onginta / Ahvenen täkyonginta
« on: March 29, 2007, 22:30:20  »
Olen päättänyt tulevalla kaudella aloittaa ahvenen pyynnin täkyongella. Kaipaankin nyt hyviä vinkkejä nimenomaan kyseisen kalalajin jahtaamiseen. Mikä on hyvä täkykalalaji, ja minkä kokoinen? Minkälaista ja kokoista koukkua kannattaa käyttää? Miten täky kiinnitetään niin, että pyydys toimii? Annetaanko vastaisku heti, vai ootellaanko hetki? jne... Jakakaapa vinkkejä, jos on kokemusta!!!

11
Kaikkea kalastuksesta / Moka!
« on: March 16, 2007, 10:32:01  »
No niin, kaikille meille sattuu ja tapahtuu, jaetaanpas tässä toisteme iloksi muutamia MOKIA eli KÄMMEJÄ. Juurikin niitä tapahtumia, joita voi jäleenpäin naureskella, vaikka tapahtumahetkellä...

Kerran olin katsomassa iskukoukkuja, kun pilkkihaalarieni rintataskusta tipahti kännykkä - ja suoraan avantoon!

Mulla oli kerran hyvä pysty ( ei saanut kaupasta ) ja kun olin siinä oikein kunnolla vaihdellut vieheitä eri siimoihin, nakkasin pystyn avantoon pyytään,ja huomasin että en ollut ajatuksissani laittanutkaan sitä siimaan kiinni, muistan vieläkin elävästi, kuinka se hienosti leijaili alas syvyyksiin..

Pistäkääpä paremmaksi: Olin kaverini kanssa uistelemassa kuhaa, kun kaverillani tärpäsi. (ei kovin kokenut kalastaja) Kaverini innostui niin, että hetkenpäästä hän oli onnistunut kelaamaan PÄÄLLÄÄN olleen kertakäyttö sadetakin  avokelansa kammen ympärille! Uskomatonta! Miten voi olla mahdollista, siis se takki oli sen päällä ensin! No, voitte kuvitella, että kela ei toiminut eteen eikä taakse kun kammen ympärille oli kietoutunut kartakäyttösadetakki suureksi mytyksi! Niin, sitä kuhaa emme ikinä nähneet...

12
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Mitä tarjoat kuhalle?
« on: February 14, 2007, 20:54:12  »
 Kevät keikkuen alkaa lähestyä, ja kuha samalla aktivoitua! Tarkoituksena vertailla erilaisia pyyntitaktiikoita ja välineitä (tasurilla vai pystyllä) kuhan pyynnissä. Ja esim oletko saanut paremmin aamusta, illasta vai päivällä, ja oletko huomannut keleillä olevan merkitystä jne.. Itse olen saanut parhaiten selkeästi tasureilla, en ole huomannut eroa onko värikoukkua tai ei, mutta yleensä laitan yhden toukan koukkuun tuomaan hajua. Tasurit eivät ole olleet kovin kookkaita, n.3-5cm. Aamulla, kun pimeä alkaa vaihtua valoisaksi, olen saanut parhaat saaliit. En ole merellä talvisin kuhajahdissa käynyt, mutta sisävesillä 3-8m olen kuhia saanut.

Pages: [1]


center>