Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - MikeTonic

Pages: [1]
1
Etelä-Suomi / Hauhon Iso/Vähä-Roine
« on: August 22, 2014, 09:02:24  »
Onko kalastuskokemuksia kyseisiltä vesiltä? Olisi mahdollisuus vuokrata mökki sieltä vähäksi aikaa ja kaikki vinkit otetaan vastaan.

2
Vanhat tapsipilkintävavat alkavat olla lahoamispisteessä ja olisi aika kalustonuusimiselle. Etsin hyvää tapsivapaa (ts pystypilkki+morri 10cm siiman päässä) matalaan alle 5m syvyyteen käytettäväksi. Vavan pitää olla perinteistä mallia, koska en hallitse kehitsemistä - enkä ole nyt tällä hetkellä valmis sellaista harjoittelemaan.

Käytössäni on ollut Delfinin ja Hokki (mini-sport) vapoja. Olen ihastunut tuossa vanhassa Hokin Mini-Sport mallissa kärjen kierrejouseen, josta näkee todella hyvin kalan syönnin. Nyttemmin näköjään ovat vaihtaneet kärjen lattajouseen. Tuo Hokin kierrejousi on huomattavan kestävää verrattuna esimerkiksi Delfinin kierrejousella varustettuihin kärkiin - eikä noin 10 vuoden käytön jälkeen tuohon kärkeen ole tullut mitään vikaa. Muussa mielessä tuo Hokin onki sitten onkin huono. Delfineissä taas tuo kierrejousi saattaa mennä ruttuun muutamassa reissussa ja se hankaloittaa ongintaa.

Olen katsellut Karismaxin malleja sekä muutamia muita, mutta valinta on vaikea. Karismaxin heikkous on kolminkertainen hinta muihin vapoihin nähden. Jos Karismaxin vavat ovat hintansa väärttejä, se voisi olla yksi vaihtoehto. Tosin kärki on muovipinnoitettu lasikuitu, joka kestää vain muutaman reissun. Olen harkinnut Max 4 mallia, mutta tuo kärki hieman arveluttaa hinnan lisäksi.

Myös Wigglerin malleja olen katsellut, mutta lähipiirissäni niitä ei ole käytetty, joten ei ole kokemusta.

Onko palstalaisilla listata hyviä ja huonoja puolia listata näistä erilaisista vaihtoehdoista tapsipilkki ongelle? Onko muita malleja, joita kannattaisi pohtia?

Pages: [1]


center>