Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Rautuseppo

Pages: [1]
1
Kalastuskauden avajaiset pidetään Kannuksen Eskolassa Leppilammella 19.6 kello 14:00. Järvi sijaitsee Eskolan kylässä Keski-Pohjanmaalla, 50km Kokkolasta Kajaaniin. Järvelle opastukset löytyvät Eskolan kylän kohdalta tieltä 28. Lupia myy Eskolan kyläkaupat Antinoja ja Junnola, Eskolan Grillibaari, sekä Tuomo Alanko 0400-751644.

Järven lohikalastoon kuuluu kirjolohi, puronieriä, taimen ja siika. Muuta kalastoa ovat lähinä ahven ja ruutana, mistä molempia tavataan yli kiloisena joka vuosi. Kirjohia on istutettu viimeksi 2 viikkoa sitten, minkä jälkeen järvi on ollut rauhoitettuna.

Kalastuskunnan kokouksessa päätettiin yksimielisesti, että kaikenlainen kela-ongen käyttö kielletään, mikä käytännössä kieltää tahnapyynnin ja virvelin ja ongen (heittokohon) yhdistelmän.

Lupien hinnat:
Vuorokausilupa: 10€ + kirjausmaksu 1€,
Kausilupa: 100€ (koskee myös talvikauden)
2 lohikalaa/Lupa
Alle 16v. vanhmpien kanssa samalla luvalla
Mahdollisuus myös venevuokraan


Lisätietoja Tuomo Alanko  0400-751644

Tervetuloa!

2
Ulkomaat / Barcelonan kalavedet
« on: May 11, 2009, 11:41:36  »
Onkos kukaan käynyt barcelonassa kalassa? Nestistä kohtuullisen huonosti löytyy barcan kalastuksesta, niin kertokaahan toki jos olette paikassa siimoja uittaneet. Mertahan siellä riittää ja kalaakin Välimeressä varmasti on, mutta mitään satojen eurojen reissua ei ole varaa lähteä varailemaan, niin hyvät vinkit olisivat kultaakin kalliimpia. Muutakin inffoa toki saa paikasta kertoa. Viikon reissu tiedossa, majoituksena halpa (mutta kuulemma kelvollinen) hostelli ydinkeskustassa Ramblan vieressä.

3
Oulun lääni / Oijärvi
« on: January 25, 2009, 20:02:45  »
Koko päivän mittainen kalareissu takana Oijärvelle, mukana myös Joni vaimokkeensa kanssa. Infoa järvestä oli erittäin vaikea löytää, niin raapustanpa tähän vähän mitä tiedän.

Oijärvi sijaitsee n. 80 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Helpoiten järvelle pääsee kun suuntaa Oulusta nelostietä pohjoiseen Olhavaan asti, mistä kääntyy itään päin tielle 855. Olhavalta matkaa kertyy arviolta 30 km,  minkä jälkeen saakin huomata olevansa keskellä järven läpi leikkaavaa pengersiltaa. Järvi on 2000 hehtaaria suuri, eli pinta-alaa riittää muihin paikallisiin verrattuna. Vesi on humuspohjainen rehevöityneen pohjan ansiosta, mikä kannattaa ottaa huomioon ottipelejä etsiessä. Oijärvellä toteutettiinkin 2005-2007 särkikalojen "huoltokalastus", missä verkotettiin 76 tuhatta kiloa särkikalaa pois vettä rehevöittämästä. Samalla järvessä suoritettiin ruoppauksia ja venesataman sekä uimarannan rakentaminen. Syvyyttä järvessä on valitettavan vähän, syvimmillään n. 2 metriä. Jos ummikkona aikookin jäälle astella, kannattaa kairaansa varjella sen verran että kävelee ensin keskemmälle, ettei satu vahinkoja. Pohjan tasaisuuden takia ottipaikkoja voi olla joskus vaikea löytää, siksi ne pitääkin hakea muita perusniksejä käyttämällä.Kiitos hyvän särkikalakannan Oijärvi on tunnettu suurista hauistaan, joille riittää syömistä ympäri vuoden. Oijärvestä saadaankin vuosittain hurjia haukisaaliita, missä 8 kilon louksuleuka on tavallinen tuttavuus. Pääosin pienten ahventen seassa vaeltaa kyllä varsinaisia körmyniskoja ja paikat tietävä kalastaja saakin helposti soppakalat haettua. Muita pyydykseen erehtyviä kaloja järvessä on ainakin Särki, Lahna, Kiiski, Made ja Salakka. Lahnakanta on pääosin varsin pienikokoinen (400-600g), mutta sitäkin runsaampi.

Tämänpäiväinen reissu tuotti kiitettävän saaliin: 7,6 kg hauki (pit. 104 cm - ymp. 44cm) ja n. 5kg ahventa. Ahven oli sen verran syönnillään että aikaa kului pilkin kanssa enemmän pinnan yläpuolella, kuin itse vedessä. Pystypilkin kun pudotti niin parin sekunnin päästä oli jo ahven jäällä. Valitettavasti tänään isommat (yli 150g) ahvenet jäivät reiluun kymmeneen kappaleeseen, tosin muutama niistä ylsi 300:aan grammaan. Iskukoukkuun ja särkeen erehtynyt hauki antoikin kummasti väriä päivälle, vaikkei ahvenen kalastaminen varsinaisesti kyllästyttänytkään. Ahvenkin lopetteli syöntiään kolmen jälkeen, millon päätimmekin suunnata kotiin. Syöntiä riitti pitkin päivää ja paikallisten mukaan sitä on ollut koko talven.


Reilut 80 ja vajaat 8 kiloa puhdasta komeutta.

ps. Joni laita lisää kuvia ahvenista/hauesta jos haluat. Ottipaikoista ja ottipeleistä voin tehdä tarkemman selostuksen kartalle, kunhan kokemusta kertyy vielä muutaman reissun verran.

4
Kaikkea kalastuksesta / Varovainen kalastaja
« on: January 06, 2007, 13:55:08  »
Minua kiinnostaa mitä ihmiset ajattelevat kalojen näkökyvystä ja miten otatte sen huomioon. Jos olette menossa kirkasvetisen kalapaikan eteen (esim puron suu) niin käppäilettekö suoraan kahluusaappaat lotisten puron eteen ja alatte kalastamaan? Vai aloitatteko kalastamisen 10 metriä rannan puolelta?

Käyn vuosittain kerran pari Norjan tuntureilla pyytämässä rautua - yleensä kesällä. Siellä kun nuo vedet ovat tiettävästi kirkkaat ja raudun syöntitavat ovat yhtä varovaisia kuin harvinaisia. Olen huomannut että kalat huomaavat kalastajan erittäin hyvin. Valitettavasti vielä niin, että mitä suurempi kala - sitä varovaisempi se on. Nuorempana astelin aina suoraan kalapaikan eteen ja ihmettelin miten isäni veti 5 kertaa enemmän kalaa kuin minä, vaikka meillä oli yhteinen perhovalikoima. Nyt varttuneemmalla iällä en enää mene niin tohinalla kalapaikan eteen, vaan kävelen hiljaa suuria liikkeitä tekemättä. Polvistun n. 5 metriä ennen rantaa ja aloitan kalastamisen sieltä. Raudun kalastamisessa tämä tietysti korostuu, koska sen syöntitapa on (ainakin omien kokemuksien mukaan) kiertää järveä hyvin lähellä rantaa.
         Jokikalastus suomessa on jäänyt vähemmälle, mutta parin viime vuoden aikana olen alkanut kiertämään niitä hiukan enemmän. Tarkoituksena olisi ensi kesänä tehdä vähintään 10 reissua eri joille pääasiassa perholla kalastaen. Kannattaako kahluusaappaita käyttää vain jos rannalta ei ylety kaikkiin paikkoihin, vai voiko suosiolla edetä jokea pitkin, jos se seuinkin on mahdollista?

Miten sinä huomioit kalat tai veden kirkkauden (muutenkin kuin viehevalinnassa). Onko yltiövarovainen tyyli turhaa, vai onko se avain onneen?
Hyvää kalastusvuotta 2007 kaikille!

Pages: [1]


center>