Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Aatami

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Kalassa.net Ry tiedottaa!
« on: April 01, 2012, 07:32:33  »
Nyt ollaan tehty aivan mieletön yhteistyösopimus Metsähallituksen ylläpitämien virkistyskalastuskohteiden osalta. Kalassa.net Ry jäsenillä on kahden vuoden sopimuksella mahdollisuus hyödyntää Metsähallituksen virkistyskalastuskohteita ympäri Suomen ilmaiseksi!

Sopimus on ainutlaatuinen, koska vastaavaa ei ole aikaisemmin muut kalastusseurat saannut aikaan. Kalassa.net Ry on ensimmäisenä saannut tämän etuoikeuden. Neuvotteluja käytiin viikon verran ja lopulta saimme koko Suomen mukaan. Aluksi Metsähallituksen puolelta oltiin valmiita luovuttamaan ilmaiseen käyttöön vain; Evon Niemisjärvet sekä Hossa Kalamiehen paratiisi. Vetosimme kuitenkin siihen, että seuran jäsenet ovat nuoria, nuoria joiden osuus lajin harrastajien keskuudessa on räjähtävästi laskenut.

Tämä kampanja on siis keskitetty kahdeksi vuodeksi ja ideana on houkutella nuoria mukaan lajin pariin. Kuinka homma toimii?

1Ensiksi liitytään seuraan. Liittymismaksusta seura maksaa Metsähallitukselle pienen osuuden henkilöä kohden, jotta istutuksia voitaisiin kuitenkin ylläpitää.

2Kun jäsenhakemus on hyväksytty, lähetämme uusille jäsenille muovisen kortin, josta selviää jäsenyys. Vanhat jäsenet saavat automaattisesti tämän kortin.

3 Tämä sopimus on siis kaksivuotinen ja kestää 2014 vuoden maaliskuun loppuun saakka.

Nyt siis joukolla mukaan hyötymään kaikkien aikojen parhaasta mahdollisuudesta kalastaa monipuolisesti ja nauttimaan kalastuksen suomista elämyksistä


Virkistyskalastuskohteita ovat seuraavat:
Etelä-Suomi
-Evo Niemisjärvet
-Langinkoski

Länsi-Suomi
-Matildanjärvi
-Teerilampi
-Kotalankosket
-Koirajärvet
-Kaunislampi
-Kolima-Keitele-Koskireitti

Itä-Suomi
-Peurajärven Kalastusalue
-Änäkäinen
-Ruunaan kosket
-Mikkelin Valkea
-Karvionkosket
-Viannankoski

Pohjanmaa ja Kainuu
-Kitkajärven viehekalastuksen yhteislupa
-Kylmäluoma
-Maasydänjärvi ja Ahvenlampi
-Hossanjoki
-Hossa Kalamiehen paratiisi
-Seitenahveninen
-Yli-Vuokki
-Syväjärvi
-Saarijärvi
-Laahtanen
-Manamansalo
-Oulankajoki

Lappi
linkin takaa
http://www.villipohjola.fi/sivustot/VilliPohjola/fi/kalastus/Sivut/lapinlaani.aspx

Säännöt ja järvet löytyy villipohjolan sivuilta. http://www.villipohjola.fi/sivustot/villipohjola/fi/kalastus/sivut/kalastus.aspx

Villipohjola tiedottaa aiheesta ensi viikon aikana sivuillaan. Tämän mahdollisuuden toivotaan houkuttelevan erityisesti alle 18-vuotiaita mukaan kalastuksen ja retkeilyn pariin pois tietokoneiden ja pelien ääreltä.

Tervetuloa mukaan   :lol:

2
Vuoden kohokohta seurassa tänä vuonna on todennäköisesti kalastuskilpailu jäsenille. Upeilla palkinnoilla luonnollisesti  :wink:

Aloin tässä päässäni, päissäni miettimään rakennetta kilpailulle ja seuraavanlaisia asioita kävi mielessä:

-Pyydyskalajille oma sarja.
-Aktiivikalastajille omansa.
-Yksittäiskalat ja kokonaispotti esim viidessä lajissa.
-Kalat paremmuusjärjestykseen kertoimilla.
   *Hauki x 1
   *Ahven x 10
   *Järvilohi ja taimen x 2.25
   *Kuha x 1.5
   *Siika ja Harjus x 6
   *Särkikalat?
   *Lohi x 0.6
   *
   *jne
-Saaliin todistaminen päivämäärällä ja luotettavalla vaaalla joka näkyy kuvassa.
-Huijaamisesta erotus seurasta?
-Osallistumisoikeus vain seuralaisilla.

Tällainen pelinavaus tähän aiheeseen. Mielipiteitä asiaan.

3
Kelat & Vavat & Siimat / Jigivapa
« on: March 04, 2010, 17:54:25  »
Eipä ollut aihetta aiemmin jigivavoista, joten pistetäänpä sellainen aluille.

Piti jo viime kesänä hankkia uusi vapa jigittelyyn, mutta jostain syystä jäi hankinta väliin. Nyt olisi tarkoitus kevääksi hankkia vapa. Olen ERÄ:n testejä lueskellut ja paljon suositellaan melko jäykkiä vapoja. Jopa 70g saakka viehesuosituksia. Mitä mieltä kokeneemmat jigittäjät ovat. Millaisia vapoja suositte? Merkkejä ja vapatoimisuuksia kehiin. Onko kärkitoiminen parempi kuin vaikka kokotoiminen? Kaikki hintaluokat käy. Kunhan vapa on hyvä. Millainen on ollut esim Carrotstix?

4
Sekalaista juttua / Sukupuoliäänestys (utelias tahtoo tietää)
« on: November 24, 2009, 15:07:39  »
Nyt kun ikäjakauma on selvillä, niin tuli uusi askarrattuva asia mieleen. Sukupuoli jakauma foorumilla ja onko PP2 ollut vaikutusta asiaan. Tällaisesta minulla ei ole tiedossa aikaisempia äänestystuloksia ja siksi ihan mielenkiinnosta oli hauska tietää tulokset. Ehkä niitä voi verrata sitten joskus 5 vuoden päästä uusiin tuloksiin. Onko muutosta tapahtunut.

Tulos näkyy äänestämisen jälkeen eikä sitä voi enää sen jälkeen muuttaa eli älkää vaihtako sukupuolta seitsemään päivään :wink:


Myös keskustelu on tervetullutta, jos on jotain aiheeseen liittyvää sanottavaa.

5
Sekalaista juttua / Ikäkeskiarvo (toivottavasti kaikki vastaa)
« on: November 15, 2009, 11:08:13  »
Tällaisia äänestyksiä on aina silloin tällöin tehty ja mielestäni sivuilla on tapahtunut jonkin sortin muutosta ikäjakaumassa. Siksi ihan uteliaisuuttani pistän äänestyksen käyntiin. Tulokset tulevat viikon päästä näkyviin. Siihen saakka toivoisin, että kaikki äänestäisi ihan jo sen takia, että tulos olisi mahdollisimman kattava.


Älkää kirjoittako tähän yhtään mitään ennen tuloksia. Sen jälkeen voi pientä spekulaatiota harrastaa jos mieli tekee.

6
Kaikkea kalastuksesta / Kunnioitusta alamittoja kohtaan
« on: July 22, 2009, 18:23:14  »

On erittäin valitettavaa, että alamittoja ei kunnioiteta vaan otetaan kalat oli koko mikä tahansa. Kuhan pyynnissä tämä erittäin yleistä, mutta myös lohikaloja otetaan lähes samaan tahtiin. Aktiivivälinein pyydettyjä alamittaisia kaloja ei kenenkään pitäisi ottaa millään tekosyyllä. Varovaisesti kun koukut irrottaa, niin kala voi jatkaa turvallisesti matkaansa. Käytä siihen vaikka varttitunti aikaa. Sinttien pyytäminen ei ole minkään arvoista.

Pyydyksillä luonnollisesti pyydetään suurin osa alamittaisista kaloista. Ammattikalastajat osaavat pyytää sopivan kokoisilla verkoilla ettei alamittaisia tule. Ainakin suurin osa, mutta me harrastajakalastajat emme sitä aina osaa. Käytetään silmäkooltaan sellaisia verkkoja, että pienet kalat pääsevät uimaan läpi. Tietysti jotkut kalat vaativat pienisilmäisiä verkkoja, kuten muikut, mutta katsotaan mihin verkot laitetaan. Otetaan selvää missä mikäkin kalalaji liikkuu ettei tule vaikkapa ahvenverkoilla pyydettyä kilokaupalla kuhan poikasia.

Valtion päättäjien pitäisi puuttua tähän ikävään epäkohtaan joka laskee saaliiden tasoa ja sitä kautta vaikuttaa alan ammattilaisten toimeentuloon, harrastajien vähentymiseen pidemmällä aikavälillä joka vaikuttaa tietysti taas kalastusvälineiden valmistajien toimeentuloon. Lisää varoja valtion kassasta kalastuksen valvontaan. Myös rangaistuksia tulisi tiukentaa niin paljon ettei riskin ottaminen kannata. Kuulin jokin aika sitten, että jos Ruotsissa rikkoo sääntöjä, niin siellä saattaa menettää kaiken valtiolle. Ei pelkästään vapoja ja vieheitä vaan jopa veneensä. Jotain tämän suuntaista kaivattaisiin Suomeenkin. Eihän me haluta jäädä jälkeen rakkaan naapurimaamme suhteen.

Keskustelua aiheesta toivotaan. Mitä mieltä sinä olet? Kuinka asiaan voisi vaikuttaa?

7
Sekalaista juttua / Vaeltaminen & Retkeily
« on: April 08, 2009, 15:33:47  »
Asiaa retkeilystä ja vaeltamisesta. Kerro vaikka mielipiteitä eri vaellusreiteistä. Eli näistä opasteilla varustetuista retkipoluista. Ei tietenkään tarvi ehdottomasti olla opastettu reitti vaan jos olet liikkunut jossain upeassa maastossa, josta kannattaa muillekkin kertoa, niin kerro se täällä.

Myös hyviä rinkan varusteluohjeita otetaan mielellään vastaan sekä retkimuonasuosituksia.

Kirjoittamisen iloa.

8
Sekalaista juttua / Ruoka & Juoma
« on: April 08, 2009, 14:46:03  »
Eli keskustelua juomista ja ruuista. Kerro meille hyväksi koettuja reseptejä, hyviä juomia, hyviä maustamisehdotuksia jne
Myös erilaiset ravintola-arvostelut ovat tervetulleita. Helpottaa ainakin ravintolan valintaa :-)

Ei siis avata jokaiselle ruualle ja juomalle omaa aihetta vaan pidetään ne samassa aiheessa.

Kirjoittamisen iloa.

9
Sekalaista juttua / Kalastus/erävaatteet sekä muut varusteet
« on: April 07, 2009, 18:47:16  »
Tämä on siis yleisaihe erilaisille vaatteille, kengille, päähineille, hanskoille yms, joita käytät kalastuksessa tai muuten luonnossa liikkuessa.

Voit kertoa perusteltuja mielipiteitä käyttämistäsi tuotteista tai vaikka hakea mielipiteitä jostain vaatekappaleesta. Myös erilaiset materiaalit sopivat aiheeseen. Voit kertoa esimerkiksi gore-tex:in hyviä ja huonoja puolia. Yritetään saada aiheesta monipuolinen ja kaikille jotain uutta antava aihe. Myös kaikenlaiset hintatiedot ja saatavuustiedot ovat erittäin tervetulleita.

Yritetään tällä ehkäistä pienien tynkäaiheiden syntyä. Kirjoittamisen iloa.

10
Sekalaista juttua / Sekalaista juttua-suursiivous?
« on: April 03, 2009, 17:31:26  »
Seuraava äänestys ratkaisee Sekalaista juttua-osion sisällön viikonlopun jälkeen. Keskustelua asiasta on käyty Moderaattoreiden thread:ssä  sekä Vetoomus Kalassa.netin foorumin tason parantamiseksi -aiheessa, mutta kerron lyhykäisyydessä tilanteen.

Tällä hetkellä foorumin taso on karkeasti sanottuna kuin millä tahansa yleiskeskustelu-palstalla. Tämä on kuitenkin kalastusfoorumi. Suurin paha tuntuu olevan Sekalaista juttua-osio, jossa aiheita on niin paljon ja ihan laidasta laitaan. Eli siellä on kaikille mökkihöperöille jotain turhaa mihin kommentoida. Se ei kuitenkaan ole itse tarkoitus, koska niin kuin sanoin, tämä on edelleen kalastusfoorumi. Keskustelun tulisi ensisijaisesti liittyä kalastukseen.

Nyt ei tietenkään olla poistamassa kyseistä osiota, vaan siivota kaikki turha sieltä pois, ja tiivistää palasiksi hajonneet suuret kokonaisuudet omiksi aiheiksi. Seuraavaksi hiukan esimerkkiä:


-Kouluaiheita tuntuu olevan ihan mieletön määrä ja voisi poistaa kokonaan. Ei niistä ole iloa kalastusfoorumilla.
-Esittele itsesi kohtaan voisi laajentaa esittelyä ja lisätä tämän aiheen alle kaikki lempi-jutut, ja näin niistä päästäisiin eroon.
-Urheilusta voisi olla yksi aihealue, jonka sisälle kaikki urheilu tulee, jos nyt ylipäätänsä tarvitsee.
-Metsästyksessä voitaisiin menetellä samoin kuin urheilussa.
-Musta tuntuu- aiheet kokonaan pois(rasittavan turhia)
-peliosio voisi käsittää eräaiheiset pelit. Siis metsästys ja kalastus, ja kaikki muut pelijutut huitsin vi***un!
-Retkeily myös tiiviiksi aiheeksi, jossa voi käsitellä retkeilyvarusteita, kohteita jne
-Youtube oma aiheensa, johon voi lisätä foorumiin liittyvää materiaalia.
-Ruoka ja juoma ehkäpä oma aiheensa
-Kysy mitä vain kohta johon edelleen voisi postata kaiken sellaisen, jolle ei tarvitse omaa aihetta aloittaa, ja jos haetaan vain vastausta johonkin arvelluttavaan.
-Varusteet eli vaatteet, kengät, hatut, hanskat jne

Sama teksti on jo ainakin kahdessa muussa osiossa, mutta tässä tapauksessa se ei lienee haittaa.


Yllä on siis äänestys asiasta ja se on tästä hetkestä eteenpäin 2 päivää käynnissä.
Älkää kommentoiko asiasta tähän ellei teillä ole jotain todella painavaa sanottavaa, koska muuten tästä ei tule mitään.

Muutkin moderaattorit voivat siivota täältä kaikki turhat kommentit pois jos niitä tulee.

11
Sekalaista juttua / Mindmap (tehtävä ratkottavaksi)
« on: February 12, 2009, 21:27:01  »
www.shygypsy.com/farm

Eli tuolta löytyy eräänlainen mindmap, jonka ideana on, että haetaan englanniksi sanoja, jotka liittyvät jollain tapaa edelliseen sanaan. Tehtävä alkaa kohdasta; "on the farm", ja siihen sitten laitetaan sanoja, jotka tulevat mieleen maatilasta. Aiheita tulee lisää luonnollisesti mitä enemmän sanoja saa näkyviin. Ruutuja on yhteensä  25, joten hommaa riittää. Eli koitetaanpa jos saadaan porukalla tuo valmiiksi. Itse olen käyttänyt tuohon aikaa jo muutaman kuukauden, joten en pilaa heti hommaa kertomalla oikeita sanoja. Ei muuta kuin keksimään.

12
Kaikkea kalastuksesta / Kotimaiset viehevalmistajat(arvostelut)
« on: July 08, 2008, 11:57:55  »

Haun perusteella ei tällaista vielä ole, joten tehdäänpä siis tällainen.

Idea on se, että kun törmäät uuteen tai vanhaan kotimaisen viehevalmistajan tuotteeseen, niin anna meille siitä mahdollisimman kattava arvostelu. Yhden rivin turhakkeet poistetaan sen saman tien.

Nyt jos mietityttää se, että mitä arvostellaan, niin ainakin seuraavia asioita voitaisiin lähteä pohtimaan: Uinti, hinta, värivaihtoehdot, kalat(joille viehe tarkoitettu), mahdollisen menestyksen tasoa(ja kuinka tulee kasvamaan)  yms.
Myös yleisesti voi jonkun viehevalmistajan arvostella ja siinä voi sitten arvostella vähän yleispätevämmin.

Tärkein pointti on kuitenkin se, että saadaan selvä kuva arvosteltavasta asiasta.

13
Olen jälleen saannut uutta puhtia sivujen käyttäjänä ja olen päättänyt roikkua täällä vielä vuosia, joten ajattelin aloittaa tällaisen seurantataulukon.
Se miten totuudenmukaisuus pysyy käsissä, selviää ajan kanssa.

Idea on seuraava:


-Otan jokaisesta lajista vastaan viisi suurinta aina mukaan seurattavaksi ja sitä mukaa kun tulee uusia, niin vanhat pienemmät kalat putoaa taulukosta.
Listaan aluksi vain yleisimmät kalat, mutta sitä mukaa, kun tulee uusia lajeja niin teen niistä jatkon listaan.

-Kaikista kaloista vaaditaan kuva, sillä muuten ei voi uskoa. Toki kuvatkin voivat olla epäpäteviä ja jos jostain kuvasta nousuu metakka ja se kyseenalaistetaan, niin tarpeen vaatiessa se hylätään. Kuvat tulee siis nähtäväksi. Jos jollain kalakuvia joissa on myös itse mukana, mutta ei halua pärstäänsä näyttää, niin se tulee silloin leikata siihen muotoon, että vain kala näkyy.

-Mitä mittoihin tulee, niin ne tulee ilmoittaa siten, että paino on ehdoton niissä lajeissa joissa se myös virallisessa rekisterissä näytetään. Pituus taas vaaditaan niissä lajeissa, joissa paino ei ole niin tärkeä. Katso virallisesta rekisteristä lajit. Muita mittoja saa toki myös kertoa ja ne myös mielelläni otan vastaan ja kirjaan ylös.

-Pyyntiväline olisi myös mukava tietää, joten jos ilmoituksen ohella kertoisit myös että millä saalis on saatu. Oli pyyntiväline sitten pyydys tai vapaväline. Myös vieheen saa paljastaa jos siihen kykenee.

-Tärkeä pyyntö osaltani on kuitenkin se, että katsokaa ensin listasta, että onko kalasi niin iso, että se pääsee listalle. Ettei tarvitse turhaan käydä läpi aiheettomia ilmoituksia. Toinen tärkeä asia on se, että ilmoitukset vain ja ainoastaan yksityisviestinä. Suoraan tänne postattuja ilmoituksia ei rekisteröidä.
Tämän aiheen alle ei siis käytännössä tule mitään muuta kuin minun laittamani ennätykset. Mielipiteille ja muulle hulabaloolle voitte minun puolestani avata oman aiheen.

-Saaliit saavat olla aiemmin saatuja, ei mitään väliä. Kunhan ne on itse saatuja ja nimen omaan tämän foorumin käyttäjien saamia.
Kalassa.net käyttäjien ennätystilastot kaikissa Suomen kalalajeissa:


Ahven

1. jalmardo 1,65kg/47,5cm Ahven (Saatu 12.8.06 klo 12, välineinä UL ja jigi, paikkana Vaasan saaristo.)
2. fileroitu kuha 1,61kg/46cm Ahven
3. kalakauhu 1,285kg/44cm Ahven (Papukaija morri tekotoukalla, Kälviä metsälampi)
4. Ihmevirveli 1,15kg/45cm Ahven (Vetouistelemalla Puruvedeltä. Ottipelinä siniselkäinen Taildancer).
5. Tintti (fin) 1,110kg Ahven
6. Perza 1,106kg Ahven (Pilkillä)  
7. Mikko_-Procyon- 1,05kg/40,6cm Ahven (pilkillä)
7. Anr 1,05kg Ahven (7cm Rapala tasapaino (RT))
8. Aatami 1,015/41cm Ahven (Puulalta 50mm verkolla.)


Ankerias

1. Perca 2,2kg Ankerias (Pitkäsiima särkisyötillä. Ottipaikkana Mikkeli)
1. Piksu 2,2kg Ankerias (Katiskalla, pyyntijärvenä Muurue.)
2. Himopilkkijä89 1,1kg/83cm Ankerias (Vesilahden Suonojärvestä pitkälläsiimalla)
3. pilkkiäijä 0,8kg Ankerias (Tohloppijärvi, Siikaonki jossa mato.)
4.
5.

Harjus

1. SUURkalastaja Jyväskyläst 1,464kg/56,1cm Harjus (Keltainen mormyska)
2. Ihmevirveli 1,01kg Harjus (Hopeisella 1-koon Vibraxilla Inarijärvestä)
3.Tornio_River 0,998kg Harjus(Seniori-vaappu, Ahvenkoskesta Torniosta)
4. Poromies 0,98kg Harjus (Itse tinaamalla tehty, maalein ja hilein koristeltu, isokokoinen morri. Syöttinä nippu punaisia kärpäsentoukkia. Lapin järvistä. Pilkkimällä kevätjäiltä. Kahden saaren välisestä matalasta salmesta.)
5. Hauzi 0,785kg Harjus (Perholla Inarijärvestä elokuussa 2008)


Harmaanieriä
1. Murmeli 6,5kg/90cm Harmaanieriä (Rapala taildancer. Ottipaikkana Iijoki.)
2.
3.
4.
5.

Hauki

1. Rutilus 12,443kg/120cm Hauki(9.9.2002 Kuopion valkeisenlampi sininen abu terminaattori 13cm)
2. morripoika 12.2kg/119cm Hauki Kalajoesta itsetehdyllä 9cm vaapulla.
3. kalle 12,0kg/120cm Hauki (Räsäsellä(9cm) Tampereelta)
4. JamiDaMan 11,8kg/118cm Hauki (Rapala original 7cm taimenjäljitelmällä uistelemalla, kesäkuussa 2008 Nurmon hirvijärvestä.)
4. Juz 11,8kg Hauki (Uistelemalla)
5. Pete 11,4kg/112cm Hauki (18cm Nils Master "ruskea ahven")
6. Korpo 10,9 Hauki (Sysmä, Hanjärvi 8cm abun Hi-Lo)
6. Anr 10,9kg Hauki (Buster jerk)
7. SUURkalastaja Jyväskyläst 10,7kg/116cm Hauki (11cm Jesse)
8.  allu_ 10,08kg: Hauki (Vieheenä Toku Rapis häröväri)


Järvilohi

1. mika69 5,04kg/73cm Järvilohi (Suvasvesi
2. Perza 4,5kg/70cm Järvilohi (Täkyraksi, Puula).
3. Aatami 3,0kg/64cm Järvilohi (Uistelmalla Puulalta, vieheenä Tintti pikkujärväri värissä karamelli)
4.
5.

Järvitaimen

1. Hauzi 8,2kg Järvitaimen (Inarilta uistelemalla)
2. Anr 5,68kg/73cm Järvitaimen (Ottipelinä omatekoinen 12g päähän sidottu mustaolivii liitsi)
3. mika69 5,6kg Järvitaimen (raksi-salakalla Etelä-Konnevedeltä.)
4. Hauzi 5,4kg Järvitaimen (Verkolla Inarijärvestä marraskuussa 2007)
5. Hauzi 4,8kg Järvitaimen (Inarijärveltä 2007, vieheenä Tiura-pelti,vesi n.4C)
6. Hauzi 4,6kg Järvitaimen (Vetouistelemalla Inarijärvestä elokuussa 2008)
7. Perza 4,3kg Järvitaimen (Ootto-onki särkisyötillä. Ottipaikkana Saimaa)


 

Kampela

1. pilkkiäijä 0,46kg Kampela (Siikaverkolla Kustavin merialueelta.)
2.
3.
4.
5.

Kiiski

1. Vikke 0,06kg/17,3cm Kiiski (Pilkillä molemmat. Pienempi kiiski 17,2cm)
2. kalakauhu 0,051kg/17cm Kiiski (Mereltä tuulastamalla :-))
3. pilkkiäijä 0,05kg Kiiski (Säkylän pyhäjärvi, Keskeltä selkää noin 4m syvyydestä, Hopeasiipi + 10cm tapsi + pieni morri ja 2 kärpäsentoukkaa.)
4. Murmeli 0,04kg/15cm Kiiski (Onki, Meri)
5.

Kirjolohi

1. Perza 3,2kg Kirjolohi ( Perholla Kuomionkoskesta. Vapautettu kuvauksen jälkeen)  
1. JuP€ 3,2kg Kirjolohi (Vibrax,heittelemällä. Pielisjoki.)
2. Tintti (fin) 3,0kg Kirjolohi
3. Korpo 2,6kg Kirjolohi (Konnevesi, perholla)
4. Juz 2,3kg Kirjolohi (Abu reflex)
5. wild miguel 2,3kg Kirjolohi (Porvoonjoesta bower bait-tahnalla

Kuha

1. Appora 5.9kg/85cm Kuha Saarijärven Katajärvestä uistelemalla.
2. kapulan vetäjä 5,39kg/83cm Kuha (Pihlajavesi, omavalmiste-vaappu)
3. Riihis 5,2kg/83cm Kuha (Uistelemalla Pyhtään Tammijärvestä).
4. ^jukka^ 4,92kg/81cm Kuha (keltapunainen merimetso korpilahdelta 26.7.09)
5. sami552 4,8kg/79cm Kuha (Rapalan Husky Jerkillä, Virrat Toisvesi)
6. Juz 4,1kg/72cm  Kuha (Lappia-vaappu värissä "savumuikku", Nerkoonjärvi.)


Kuore

1. El'ToroRosso 0,17kg/29cm Kuore (Hirvijoki, perho)
2.
3.
4.
5.

Lahna

1. Joonas82 3,05kg Lahna (Tampereen Suolijärvestä jigillä)
2. Aatami 2,7kg Lahna (Tuulastamalla Puulalta)
3. Saury 2,2kg Lahna (45mm verkolla Peruvedeltä)
4. morripoika Lahna1,8kg/51cm (Mato-ongella Kalajoesta.)Lohi

1. LMKK 9,2kg/95cm Lohi (Putkiperholla Kymijoen Korkeakoskesta)
2. morripoika 8,1kg Lohi (Törmäsnivasta soutamalla Wäylällä.)
3. Poromies 2,46kg Lohi (Salamander 6cm, väri hopeinen mustilla ja punaisilla viivoilla, itse värjätty. Tenon sivujoesta. Uistattelemalla lompolosta.)
4.
5.

Made

1. allu_  4,22kg: Made (Made-Topi)
2. Perca 3.385kg/79cm Made Madekoukku, Helsingin merialue.
3. Hoksaahven 2,48kg Made Maderysällä Kiiminkijoesta.
4. El'ToroRosso 1,74kg Made (Ootto-ongella)
5. El'ToroRosso 1,51kg Made (madeharalla)

Meritaimen
1. Perca 2,9kg Meritaimen (Blue Fox Inkoo 18g. Ottipaikkana Helsinki)
1. Pilkkiäijä 2,9kg Meritaimen (Uistelemalla conrad 11cm vaapulla. Ottipaikka Uusikaupunki)
2.
3.
4.
5.

Nieriä

1. kapulan vetäjä 2,89kg Nieriä (Enonkosken Pirttilahti, Omavalmistevaappu)
2. kapulan vetäjä 2,36kg Nieriä (Enonkosken Pirttilahti, Omavalmistevaappu)
3. Hauzi 2,2kg Nieriä (Verkolla Inarijärvestä elokuussa 2008)
4. Eza1992 2,0kg Nieriä (Enonkosken Pirttilahdelta)
5. kapulan vetäjä 1,6kg Nieriä (Enonkosken Pirttilahti, Omavalmistevaappu)

Pasuri

1. Perza 0,42kg Pasuri ( Heitto-onki syöttinä maissia/kärpäsentoukkia. Ottipaikkana Saimaa)
2. JuP€ 0,2kg Pasuri (Pielisjoki, onki)
3.
4.
5.

Puronieriä
1. Murmeli 2kg/51cm Puronieriä (Ottipaikkana Ohtaoja)
2. pilkkiäijä 0,6kg Puronieriä (Kemijoen ihan yläosista, jollain mustalla halppislipalla, jossa keltaisia pilkkuja.)
3.
4.
5.

Ruutana

1. Sunnuntaikalastaja 1,4kg Ruutana (Saantipaikka: Vähä-Harjujärvi, Leivonmäki. Jäi katiskaan järveltä lähtevän ojan liepeiltä)
2. Loimu 1,302kg Ruutana (Katiskalla Kuhalammesta Juvalta)
3. pilkkiäijä 0,52kg Ruutana (Tesomajärvi, Virvelissä ollut mato-onki + leipää.)
4. Murmeli 0.51kg Ruutana (Pajulampi, Oulunsalo)
5. Murmeli 0,29kg Ruutana (Pajulampi, Oulunsalo)


Salakka

1. Kalamään 20cm Salakka (Mato-onki syöttinä mato. Ottipaikkana Isokangasjärvi, Vilppula.)
2. erajore 0,06kg/19cm Salakka (Taikinaongella)
3 Murmeli 0,05kg /16,6cm Salakka (Onki, meri)
4. Murmeli 15cm Salakka (Perholla Oulunsalosta vihiluodon venesatamasta)
5.

Seipi
1. JuP€ 0,1kg Seipi (Pielisjoki, onki)
2.
3.
4.
5.

Siika

1. 700efi 4,8kg/71cm Siika (verkko 55mm. pielinen marraskuun alussa -08)
2. El Barto 2,35kg Siika (50 mm verkolla Talttalammesta Kainuusta).
3. Hauzi 2,0kg Siika (Verkolla Inarijärvestä elokuussa 2008)
4. Perca 1,1kg/50cm Siika (Pohjaongella Helsingistä.)
4. morripoika 1,1kg Siika (Pilkillä, kultamorrilla ja syöttinä muutama kärpäsentoukka)
5. Saury 0,8kg Siika (45mm verkolla Peruvedeltä.)
Sorva

1. Crice 0,3kg Sorva (Katiskalla
2. Ilkku 0,25kg Sorva (Katiskalla Jaatilanjärvestä 7.8.2008)
3. pilkkiäijä 0,2kg Sorva (Kelaongella syöttinä mato. Ottipaikkana tiheä kaislikko Näsijärvellä.)
4.
5.

Splake-Nieriä
1. Sami552 1,026kg Splake-Nieriä (7cm tasapainopilkki. Ottipaikkana Särkijärvi, Tampere.)
2.
3.
4.
5.

Särki

1. Kala-Ale 0,61kg/36,5cm Särki (Korpinen, verkko)
2. osmanhauki 0,46kg Särki
3. El´ToroRosso 0,32kg/29cm Särki (Tapsipilkillä)
4. pilkkiäijä 0,3kg Särki (Tesomajärvi, Pieni kultainen volframimorri kärpäsentoukilla höystettynä.)
5. Murmeli 0,21kg Särki (Pajulampi, Oulunsalo)


Säyne

1. Tom 2,46kg Säyne (Räsänen)
2. morripoika 2,05kg Säyne (Mato-ongella Vääräjoesta, Kalajoelta)
3. JAM0 1,769kg Säyne (Merikarvialta pohjaongella kastematosyötillä).
4. morripoika 1,725kg Säyne (Omatekoisella vaapulla Kalajoesta)
5. morripoika 1,70kg Säyne (Bete Lotto(9g) vieheellä Kalajoelta.)
5. Aatami 1,70kg Säyne (Savage gear- kumikala. Ottipaikkana Puula)
5. pilkkiäijä 1,7kg Säyne (Pyyntivälineenä virvelionki madolla ja Ottipaikkana Uusikaupunki.)

 


Toutain
1. kalle 4,0kg Toutain (kuokkalankoskelta)
2. Kipster 2,245kg Toutain (Omatekoisella perholla Kokemäenjoesta)
3. Korpo 2,0 Toutain (Vilppulankoski, Inkoo lusikka)
4. Kipster 1,5kg Toutain (Perholla Kokemäenjoesta Harjavallasta)
5.

14
Sekalaista juttua / Harrastuksena juoksu
« on: May 03, 2008, 13:20:05  »
Mitenkäs on. Onko täällä porukkaa jotka juoksemista harrastavat?

Minkälaista juoksua? Pitkää vai lyhyttä matkaa?


 Aktiivisesti seuratasolla vai omaksi iloksi?Itse olen himourheilija. Varsinkin juokseminen on lähellä sydäntä. En kuulu mihinkään seuraan, mutta en kyllä haluaisikaan. Juoksen siis vain omaksi iloksi.
Tosin nyt ensimmäistä kertaa huomenna varsinaisesti kilpailuunkin ihan, kun osallistun Ideaparkin järjestämään puolimaratoniin. Tavoitteena puolitoista tuntia ehjää juoksua. Polvi on tosin vähän vihoitellut, kun tuppaa tuo limapussi tulehtumaan.

Pääosin juoksen siis pitkää matkaa. Pisin matka mitä tullut juostua yhteen menoon on 53 kilometriä, mutta yleensä juoksen vaimon kanssa noin 15km lenkkejä.
Kenkinä juuri ostetut Asics Gel Empire II. Miksi juuri nuo? Koska jalkani on niin kapea, niin niihin sopii parhaiten juuri tuo malli. Nykyään tunnetaan Asics 3000:sena. Kenkä silti melko sama.


15
Keskustelua Kalapedian artikkeleista / Evon Niemisjärvet(Lammi)
« on: March 03, 2008, 12:08:08  »
   Joskus jossain Kireitä Siimoja-videossa todettiin aikanaan, että kävijöitä on jopa 14000 vuodessa. Määrä lienee kasvanut tuostakin melko lailla.
Kyse on siis Villipohjolan alaisuudessa toimivasta virkistyskalastuskohteesta Evon Niemisjärvistä.
Kohteen kartta löytyy tuolta: http://www.retkikartta.fi/?id=6502
Niemisjärvet koostuu siis kolmesta osasta; Ylinen, alinen ja keskinen Niemisjärvi. Yhteispinta-ala on noin 30 ha:a, mikä antaa melko pienen vaikutelman. Kalastettavaa silti riittää vaikka koko viikonlopuksi.

   Mikä tekee paikasta niin suositun? Syitä on monia, joista mainitsen nyt vain muutamia. Tärkeinpänä syynä pidän luonnonläheisyyttä. Niemisjärvet sijaitsevat metsän keskellä, jossa liikenteen melu ei häiritse. Tosin ruuhka-aikaan ihmisten mekastus saattaa viedä luonnon läheisyyden merkityksen paikalta.
Kalamäärät ovat kohdillaan. Noin kerran kuussa järviin istutetaan 1000 kiloa kirjolohta ja lisäksi satunnaisesti taimenta. Määrät kuulostaa suurilta, mutta kun vertaa kalastajien määrään, niin ei se niin paljon enää olekkaan.
Mitä kalaa siellä sitten on? Villipohjolan sivuilla ilmoitetaan että seuraavia kalalajeja sieltä löytyy; ahven , hauki, kirjolohi, made, puronieriä, siika ja taimen. Tähän väliin täytyy tosin todeta, että enpä ole kuullut nykyään kenenkään saaneen tuolta puronieriää tai siikaa. Myös ankeriasta on kuulemma joskus ollut, mutta tiedä sitä sitten, että onko sitä ollut. Istutuskoko on ihan kelpo.
 
 Väittävät, että alle kilon kaloja ei istuteta ja suurimmat on jopa viisi kiloisia. Jalokaloja saa nostaa mukaansa kolme päivälupaa kohden. Järven luontaisesta kannasta sen verran, että ahvenet on melko kääpiöityneitä, kun taas hauet jopa liiankin suuria. Jopa yhdeksän kilon haukia on järvistä nostettu. Niemisjärvet tuntuu tosin nykyään keskittyvän pelkästään istutuskaloihin, koska muunmuassa haukia kielletään laskemasta takaisin, ettei ne syö istutuskaloja.
   Yksi hyvä puoli on se, että järvien ympärille on rakennettu useita laavuja ja jopa varausmökki löytyy, joten useammankin päivän reissu ei ole lainkaan mahdoton ajatus. Majoittumisen mahdollistaa myös asuntovaunualue.

Lisäksi löytyy useita nuotiopaikkoja laavunuotiopaikkojen lisäksi, sekä keittokatos, josta löytyy savustuspönttö sekä grilli.
Paikanpäällä on myös varaussauna, jonka varaaminen onnistuu kätevästi Niemisjärvien kioskista. Kioski on avoinna kesä-aikaan 9.00-17.00, mutta kioskin pitäjä on paikalla lähes aina, joten kioskissa saattaa päästä asioimaan tuon ajan ulkopuolellakin. Kioskin vieressä on uimaranta, jossa kalastus on kielletty.
Parkkipaikkatilaa on runsaasti, joten sitä pelkoa ei ole, että autoa ei saa mahtumaan minnekkään. Tie Niemisjärville ulottuu aina kioskin edustalle saakka, mutta tien laadusta en anna takeita, sillä lanaus tekee tien välillä todella töyssyiseksi.
Kalastusta helpottamassa on vuokraveneet, joita on runsaasti. Venevuokra on 10 euroa/vuorokausi.

Paikka sopii koko perheelle loistavasti, sillä niille, jotka eivät kalasta, löytyy luontopolkua ja pitkospuita monia kymmeniä kilometrejä ympäri Evon maastoa. Myös sienestykseen ja marjastukseen on tarjolla loistavat mahdollisuudet oikeaan aikaan vuodesta.

Millä sitten kannattaa kalaa lähteä yrittämään? Suosituin tapa Niemisjärvillä valitettavasti on ootto-onginta. Kalaa saa ehkä helpoiten, mutta kun rannat on täynnä pyyntiin viritettyjä vapoja, on kanssakalastajan huomattavasti vaikeampaa suorittaa omaa missiotaan. Siksi suosittelenkin tuonne suuntaavia jättämään ne syöttitahnat kotiin ja tukeutumaan perinteiseen viehekalastukseen.
Toimivia vieheitä ovat pienet lusikat(Räsänen), pienehköt vaaput sekä lipat. Voisin alkaa erittelemään tarkemmin hyviä merkkejä, mutta kun niitä on niin monia ja niistä ollaan niin montaa eri mieltä, joten kukin itse selvittäköön omat parhaimmat vieheet tuonne.
Myös perhokalastajia on monesti näkynyt ja he ovatkin yleensä eniten kalaa saaneet. Parhaista perhoista sanon saman kuin uistimistakin, että kukin selvittäköön parhaimmat.
Onkijoita on lähes yhtä paljon kuin perhokalastajia, joten voisi päätellä, että silläkin tavalla kalaa saa. Mitään syöttirajoituksia ei käsittääkseni ole.

Omat top-3 vieheet:

1. Pikku räsäset värissä kuin värissä(Vanhemman kalan viehe. Räikeänä myös vasta-istutetulle)
2. Super Vibrax kultasella lipalla ja punaisella rungolla(toiminut loistavasti vasta-istutetulle)
3. Salmo Hornet mustana, papukaijana sekä vaaleanpunaisena(sama kuin ensimmäinen)

Lopuksi muutamia maisemakuvia kertomaan paikan komeudesta:
Jos kuvien koko häiritsee, niin muutetaan ne pienemmiksi.

Jos jollain on korjattavaa tai muuten lisättävää, niin siitä vaan. Kireitä siimoja.


16
Sekalaista juttua / Intti
« on: February 27, 2008, 17:46:54  »
Ei ollut aihetta intistä. Miten voi olla mahdollista?
No nyt on. Aihe on aina herättänyt keskustelua, rehvastelua, että mielipiteitä.
Suurin osa täällä ei ole vielä inttiä käynyt, mutta saavatpahan valmennusta tulevaan.
Kertokaa myös omasta sotilasurastanne.

Itse olin vuoden Parolannummella. Toimistoaliupseerina viimeiset puoli vuotta. Ensimmäiset puolivuotta oli vielä viihtyisää, mutta sitten jouduin toimistoon ja laiskottelu alkoi. Yksi gines koko uran aikana, mikä on mielestäni aika hyvä suoritus. 

17
Kaikkea kalastuksesta / Paikka jonne mieluiten menisit?
« on: March 28, 2007, 10:32:05  »
Monenlaisia kala paikkoja on kotimaassamme tarjolla. Kalastatko mieluiten merellä, järvellä, joella, koskella vai lammella.(myös muut vaihtoehdot käyvät)
Kun vastaat, niin kerroppa kuvaus paikasta jossa mieluiten kalastat. Siis mieluiten tyyliin kalakanta, rantojen tyyli(ryteikkö,kevyt puusto, ei puita, suo yms.), veden väri, luonnon läheisyys(asutusta, kesämökkejä, täysi luonnon rauha). Kaikenlainen kuvailu on erittäin suotavaa. Myös se millä kalastat?

18
Länsi-Suomi / Kukkia-järvi- kokemuksia?
« on: February 21, 2007, 19:28:23  »

Onko joku käynnyt edellä mainitulla järvellä kalassa? Kesällä tai talvella? Järvihän sijaitsee tuolla pälkäne, luopioinen suunnassa. Ens viikolla olisi tarkotus mennä pariksi päiväksi metsästämään niitä kuuluisia jättiläis ahvenia. Eli jos jollain on jotain sanottavaa; ottipaikkoja, apajia, niin ei muuta kuin salat julki.

19
Sekalaista juttua / Mitä teet työksesi ?
« on: February 17, 2007, 07:53:40  »
Onko kalastus edelleenkin lähes pelkästään duunareiden yksinoikeus vai onko pakka menny jo sekaisin? Onko meitä korkeasti koulutettuja useampia kalastukseen hurahtaneita? No joo aihe ehkä huono kun mukana olijoista 80% on alle 18-vuotiaita mut ehkä te voisitte kertoa, mitä haluaisitte lähteä opiskelemaan/tekemään työnä.

No aloitanpa itse: Opiskelen vielä tällä hetkellä Tampereen AMK:ssa sähkötekniikkaa eli siis valmistun sähköinsinööriksi, tarkemmin sanottuna automaatio insinööriksi... Siis toivottavasti valmistun :-)

Olenko musta lammas vai onko joukkomme nykyään kaiken karvasta väkeä?

20
Pilkintä / Jäällä nähtyjä erikoisuuksia...
« on: February 10, 2007, 17:28:35  »
Jäällä tulee nähtyä kaikenlaista hienoa ja vähän vähemmän hienoa. Kertokaa kokemuksianne, mihin olette törmänneet?

Ite joskus päijänteellä lumimyrskyssä törmäsin kahteen outoon otukseen, näytti ihan saukoilta mut en tiiä onko ees mahdollista. Joka tapauksessa reilusti minkkiä suurempi.

Toinen hauska näky oli ku näin pilven sateenkaaren väreissä, siis ihan koko pilvi. Liekö auringon valo leikannu just sopivasti.

Nää nyt e oo mitää huippuihmetyksiä, mut uskon et meiän joukosta löytyy jotain viel parempaaki. Jakakaa siis kokemuksianne :-)

Pages: [1]


center>