Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Karski

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Harjuksen järvikalastus.
« on: May 11, 2009, 16:29:45  »
Enpä ole vielä harjusta järvestä kalastanut kuin joitain satunnaisia kertoja, joten ajattelin kysyä että mihin vuoden aikaa, miten ja millä harjusta kalastetään järvistä?

Sen verran olen kuullut että harjukselle hyvä aikaa kalastaa järvestä on kevät heti jäiden lähdön jälkeen. Pitääkö paikkaansa? Ja olen myös kuullut että harjusta kalastettaisiin samoin metodein kuin siikaa?

No jokatapauksessa kertokaa tänne vinkkejä ja kokemuksia omista näkemyksistänne harjuksen järvikalastuksesta.

~Kiitos

2
Lappi / Milloin ja mihin sumarikalaan?
« on: February 25, 2009, 16:55:26  »
Siis tarkoitus olisi käydä vähän perhostelemassa sumariaikaan jossakin, koska ei jaksa kesään asti odottaa että pääsee heittelemään perhoa  :-D.Nyt vain pitäisi tietää että milloin Oulun lähialuella (Esim. Iijoki,Kiiminkijoki,Varis-ja Kongasjoki ja Hossanjoki) alkaa sumarin kuoriutuminen, ettei nyt ihan summassa kuitenkaan lähde katsomaan että jokohan ne sieltä on kuoriutuneet vai vieläkö jäädään odottamaan.

3
Perhot & Perhonsidonta / Putkiperhoista?
« on: February 05, 2009, 14:28:01  »
Olen ajatellut että alan sitomaan putkiperhoja ja pitäisi tietää asioita, kuten tarviiko putkille jokunlaisen erikoisemman penkin, miten koukku tulee putkeen ja miten siima perhoon kiinni  :-D ja vielä viimeiseksi että miten putkeen kiinnitetään conehead?

4
Kaikkea kalastuksesta / Mitä mukaan ja mitä jättää pois?
« on: January 13, 2009, 16:44:55  »
Jos olet lähdössä pitemälle kalareissulle, jossa joudut patikoimaan kalapaikaille pitkän matkan eikä siellä ole mahdollisuuksia jääkaappeihin yn. (teltassa asustaminen) niin mitä sinne kannattaa ottaa mukaan ja mitä jättää pois?
Miten toimitaan saatujen kalojen suhteen.Siis jos saat kalan ja haluasit viedä sen reissun jälkeen kotiin niin miten/mihin se säilötään tai minkäläisia varusteita olisi syytä hankkia kaloja varten, vai kannattaako niitä yleensäkkää ruveta säilömään?(Kuvitellaan että tälläinen reissu tehtäisiin joskus heinä-elokuun vaihteessa.)

Tälläinen aihe, koska itse olisin ensi kesänä menössä tuollaiselle reissulle enkä ole aiemmin tehnyt vastaavia.

5
Perhokalastus / Perhokalastus välineistä aloittelijoille.
« on: January 07, 2009, 16:24:41  »
-Tämän aiheen tarkoitus on antaa tietoa välineistä aloittaville perhokalastuksen harrastajille.Minä kirjoitan tähän joitakin mielestäni hyviä asioita alkuun pääsemisen kannalta ja kaikki muutkin perhokalastajat voivat sitten lisätä omia neuvojaan ja kommentoida muiden neuvoja.
 
1.Perhokalastus välineet

1.1 Minkälaisilla vehkeillä pääse alkuun?
    -Alussa hyvät vehkeet ovat keskikokoiset esim.5-6 luokan, 9 jalan vapa ja kelluvat siimat (yleensä kannattaa aloittaa setillä).Tälläisilla seteillä on helppo päästä alkuun ja oppia heittämään,mikä on tärkeintä.Jos olet päättänyt että sinusta tulee lohen perhokalastaja niin ei heti kannata ostaa kalliita 10 luokan vehkeitä, 2 käden vapoja ja super nopeaa uppoavia siimoja,koska niillä on vaikempi oppiä heittämään ja ne vaativat jo paljon kokemusta.
1.2 Minkä hintaiset?
   -Itse aloitin perhokalastuksen juuri tuollaisella 5-6 luokan setillä, joka maksoi n. 80e.Tuo oli melko halpa joten suosittelisin ehkä hieman kalliimpia (en väitä että ne olisivat huonot :-D).Sopivan hintainen setti tulisi maksamaan n.120-180e (esim.loop adventure ja vision 3zone).
1.3 Millaisia perhoja heitetään  5-6 luokan setillä?
   -Tälläisella setillä perhot ovat yleesä kevyesti painotettuja uppoperhoja ja pintureita.Kevyitten esim.8-6 kokoisten streamereiden heittäminen myös onnistuu ihan hyvin.Painavat streamerit eivät lennä tämän luokituksen vavalla ja huonoimassa tapauksessa voi myös vapa katketa.
1.4 Mitä voi kalastaa 5-6 luokan vehkeillä?
   -Kuten 1.3 lukee niin tämä luokka on tarkoitettu kohtalaisen keveään kalastukseen.Tätä luokkaa voi käyttää esim.istutuskala lammilla ja virroilla/koskilla.Harjuksen ja siian kalastukseen ei suuremman luokan vehkeitä tarvikkaan.Tällä luokalla kalan koko pysyttelee kuitenkin pääasiassa alle 3:n kilon.Suurimille joille 5-6 luokka jää turhan pieneksi.

2.Asusteet

2.1 Kahluuasusteet
   -Perhokalastuksessa kahluuasusteet ovat erittäin hyödylliset, jotta voit kalastaa esim.kosken läpikotoisin ja ne helpottavat myös kalan haavittamisessa,koska pääset varusteet päällä veteen lähemmäs kohdetta.
2.2 Millaiset kahluuasusteet?
   -Itse suosittelisin kahluuhuosuja,koska ne päällä voi kahlata lähes kaulaan asti  :-D.Kuitenkin pitää olla tarkkana ettei liukastu tai mene liian kovaan virtaan.Itselläni on kahluuhosut ja voin sanoa että on ollut hyötyä.
   -Kahluusaappat ovat mielestäni huonot.Aluksi omistin kahluusaapaat ja mielestäni niillä ei ole paljoa enempää merkitystä kuin kumisaappailla.Vähänkään tulee virheaskelia niin on saappaat täynä vettä ja takapuoli märkänä  :-D.
   -Sovitaan nyt että päädyitte tulokseen ostaa kahluuhousut niin millaiset ostatte?No itse ostaisin Housut irrallisilla kengillä, jos ostat housut kiinteillä kengillä niin et voi itse päättää kengän muotoa ja tukevuutta (tokihan nuitakin    kiinteillä kengillä olevia housujakin on monenlaisella kengällä), jos kiinteillä kengillä olevat housut sattuvat repeämään niin että niitä ei voi paikata nii joudut ostamaan kokonaan uudet haalarit, mutta jos sinulla on irralliset kengät ja housut sattuvat repeämään niin sinun ei tarvitse kuin ostaa uudet housut.Irrallisissa kengissä on myös muitakin    etuja, kuten niitä voi käyttää muuallakin kuin kalastaessa.
2.3 minkä hintaiset?
   -Aluksi minulla oli n.20e kahluusaappaat ja voin sanoa ettei tehnyt juuri mitään, joten ostin 140e kahluuasustesetin jossa tuli mukana kengät ja housut (rapalan setin ja on hyvä).Eli settien joissa on kengät ja housut erikseen pyörivät n.120e---> (siis tuolla rahalla saa jo ihan hyvät).Kiinteäkengkäisten hinnat alkavat n.60e--->.

3. Muita varusteita?
   -Liivi, jossa paljon taskuja
   -Perhorasioita ja perhoja (tietenkin)
   -Haavi, mielellään sellainen jonka saa johonkin kiinni
   -Kahluusauva, koska on hyvä apu kahlauksessa (kappas vain)
   -Polaroidut aurinkolasit.Ne auttavat sinua löytämään kalat
   -Pihdit,sakset,puukko,varaperukkeita,pintureille kellunta-ainetta ja repullinen reipasta mieltä :-D.

(Ei tätä kaikkea tarvi yhdellä kertaa ostaa sitten  :-D :-D).

Tässäpä minun ohjeeni aloittelijan välineitä.Jos jollakin on lisättävää niin tänne vaan.

6
Lappi / Lappi vs Kuusamo
« on: January 06, 2009, 16:42:52  »
Eli kysymyshän kuuluu että kumpi olisi parempi paikka Kuusamon -vai Lapin taimenjoet.Kertokaa kokemuksianne ja vinkkejä yn. tänne,koska olen suunnitellut ensi kesälle reissua Lappiin.Kitkajoella olen käynyt pari kertaa ja yhdelläkään kerralla en ole saanut mitallista taimenta niin mietin tässä jatkanko vielä Kitkan pommitusta vai siirrynkö parisataa kilometria pohjoiseen päin :-D.Eihän se haittaa,vaikka muutakin kalaa saa esim. harreja (kappas lapissa niitä ei varmaan olekkaan  :-D),mutta tavoitteena olisi kuitekin taimen.Sellaisia vastauksia olisi kiva saada kumpaankin paikkaan että milloin kannattaa mennä ja millaisia vieheitä ja perhoja kannattaa käyttää :roll:.

perustelkaa kiitos!

7
Lappi / Niilesjärvellä pilkkiminen?
« on: November 22, 2008, 23:11:20  »
Onkohan kukaan mahtanut käydä Niilesjärvellä pilkillä?Jäätä sielläkin varmaan on jo lähes riittävästi ja luulisi kalaakin saavan.Ainakin kaveri kesällä vetelee sieltä ihan mukavasti parin kilon haukea :D.

8
Kaikkea kalastuksesta / Mikä on harrilauta?
« on: May 22, 2008, 17:01:04  »
Siis tietääkö kukaan mikä tämä kyseinen kapistus on?Sen verran tiedän että tätä härveliä ei saa käyttää siika ja lohi pitoisissa joissa.Sitten tähän kapistukseen kiinnitetään pikkulippoja ja vaappuja,mutta millainen tämä on ja miten sitä käytetään?

9
Heittokalastus / Uutta vapaa ostamaan?
« on: February 20, 2008, 17:13:42  »
Elikkä oisin ensi kesäksi ostamassa hieman parempaa vapaa.Tarkoitukseni olisi kalastaa suurta kalaa :-D,kuten haukea ja taimenta.Jos on kokemusta vavoista niin pistäkää jotain vihjeitä tänne  :wink:.

10
Oulun lääni / Perhonsidontasettejä Oulusta?
« on: August 19, 2007, 16:21:40  »
Mistä kaupasta voisi saada oulun alueella (kempele,oulunsalo)perhonsidontasettejä kohtuu hintaan(40-50e),jossa olisi mahdollisimman hyvät varustukset tai sellaiset jolla ainakin pääsee hyvin alkuun.Kalakaverista kävin jo katsomassa,mutta ne olivat minun lonpakolle liian kalliita.

11
Oulun lääni / Tyrnäväjoki!
« on: August 11, 2007, 14:36:26  »
Kannattaako Tyrnäväjoella käydä vielä kalassa,onko siihen istutettu tänä kesänä kalaa,jos on niin mitä kalaa.Onko kukaan käynyt,jos on niin missä päin siellä ja mitä sait?

12
Kaikkea kalastuksesta / Berkley asiakaspalautus!
« on: August 08, 2007, 16:15:27  »
Lähetin Berkely spiderwire siiman takaisin maahantuojalle,koska siiman vetolujuus ei ollut oikea ja siima katkeile ihan ihmeellisissä tilanteissa.Viikon päästä meidän kotipihalle tuli iso pakettiauto,joka toi meille kotiin korvaukseksi 2 pakettia berkley firelinea.Toinen oli normaali fireline ja toinen fireline crystal.Aluksi olin vähän ihmeissäni tapahtuneesta,mutta ei voi kuin näyttää kahta peukaloa ylöspäin berkelyn maahantuojille.Kertokaa tänne vastaavia tapahtumia!

13
Rakentelu / vaapun nokkalenkit!
« on: August 02, 2007, 10:53:33  »
Tein monta samanlaista vaappu aihiota ja yksikään niistä ei uinut,vaikka kääntelin ja vääntelin nokkalenkkiä ja yritin kaikenlaisia juttuja,esim vaihdoin   uintilevyä.Sitten ajattelin kokeilla mitä tapahtuu,jos laittaa koukku renkaan nokkalenkkiin ja kappas vain kaikki vaappuni alkoivat uimaan jopa leikarissa.Kertokaa tänne omia kokemuksianne vaappujenne virittämisestä.

14
Vetouistelu / avokela vetouistelussa?
« on: May 31, 2007, 14:52:54  »
kannattaako avokelalla harrastaa vetouistelu moottoroidusta veneestä,kuluttaako vetouistelu ennemmän kelaa kuin normaali heittely rannalta tai veneestä?

15
Heittokalastus / kela ja vapa taimenen kalastukseen!
« on: April 11, 2007, 08:10:32  »
siis minkä luokan kelaa ja millaista vapaa käyttäisitte joella hieman isomman taimenen kalastukseen (5-7kg) :-D ja kuinka paksua siimaa?

Pages: [1]


center>