Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Upi

Pages: [1]
1
Heittokalastus / Ahvenen kutu - milloin alkaa taas syömään?
« on: May 08, 2007, 17:31:38  »
Hei kaikille kalastajille! Olen jo muutamia päiviä käynyt ahkerasti läheisellä joella kalastamassa ja minua kummastutti kalan huono syönti varsinkin ahventen kohdalla. Kyseisestä joesta olen saanut aina kalaa ja paikoin varsinkin ahvenet ovat olleet poikkeuksellisen suuria. Nyt syönti oli huono,jos edes voi syönnistä puhua,sillä joku "maistoi" jigiäni vain kerran ja epäilen tuonkin olleen melko pieni hauki.

Epäilenkin,että huono syönti johtuu ahvenen kutemista,mutta en tarkalleen ottaen tiedä ajankohtia milloin kutu mahdollisesti loppuu vai onko se jo loppunut,sillä olen lukenut foorumilta vähintäänkin ristiriitaisia postauksia aiheesta - joidenkin mielestä ahven syö kudunkin aikana kohtalaisesti. Aloin myös pohtia olisiko viehevalintani virheellinen,mutta tulin siihen tulokseen ettei vika niissä loppujen lopuksi ole,sillä olen niillä ennenkin kalaa saanut.

Eli voisiko joku asiantunteva henkilö valaista tarkemmin missä ne ahvenet oikein lymyävät? Ovatko ne läheisellä järvellä (alajuoksu) vai onko syönti nyt esim. veden kylmyydestä johtuen epätavallisen passiivista? Erilaisia vieheitä tuli kokeiltua laidasta laitaan - niin jigejä kuin hyväksi osoittautuneita meppsin lippojakin.

Toisaalta tilanne ei ole aivan niin paha kuin mahd. annoin ymmärtää,sillä haukia nousee päivittäin kourallinen,vaikka tuo pieni joki onkin  8-)

Pages: [1]


center>