Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - HalDi

Pages: [1]
1
Sekalaista juttua / Mitäs SÄÄ ny?! - Sään seurantaa
« on: March 24, 2005, 10:12:57  »
Eli kalassa.netin käyttäjien säähavaintoja ja (omia) mielikuvia sään kehittymisestä.

Käyttäkäämme mielellään vertailtavana auktoriteettina Ilmatieteen laitosta
www.fmi.fi
Ihan mihin tahansa sääennustuksiin ei kannata luottaa. (huomatkaa, että TV-kanavat lähettävät lähinnä Ilmatieteen laitoksen ennusteita)

Varmasti täältä löytyy myös joku enemmän tai vähemmän sääguru, jonka omissakin mielipiteissä sään kehittymisen suhteen on jotain perää.

Seurataan näin aluksi kevään kehittymistä, jäiden lähtöä vaikka sanoin, kuvin, ääninkin, miten kukin saa tuotua esille. Jos tämä threadi saa ilmaa siipiensä alle, voi meillä olla aika komea kalapaikkakatsaus kasassa kesäksi. Jos kuvia laitatte, muistakaa ilmoittaa paikka, päivämäärä ja kellonaika!

Niin ja jos ei porukka innostu, niin threadihan tappaa itse itsensä... Osanottoa silti toivottaisiin.

2
Kaikkea kalastuksesta / Nimityksistä: "Kuva"
« on: October 03, 2004, 14:49:13  »
Nyt en aio kysyä, mitä nimityksiä tunnette vieheelle. En myöskään kysy suoraan, mitä itte käytätte, mutta mä ainaki puhun kuvista. Ts. kalan kuvista, eli kalan näkösistä systeemeistä, kuvista. Ja en osaa sanoa, miksi se olis huono nimitys.

Tälläkin on kuitenki vastustajansa. Sanovat, ettei nimitystä kuva jostain syystä vois käyttää, koska "sehän on uistin, viehe tai vaappu tms. eikä mikään kuva".

Liittyy varmasti murteisiin ja puhetyyleihin yleensä, mutta omasta mielestäni tämä ilmaus olis mukava saada vähän yleisemmäks. En arvatenkaan itte nää mitään syytä, miksi sitä ei voitas käyttää. Kuva on "kalan kuva".

Mitä porukka on täälä mieltä? Ja missähän murteissa tätä yleensä mahtaa esiintyä?

3
Perhokalastus / Kahluusauvaprojekti on valmis
« on: March 06, 2004, 16:07:48  »
Sitä edellistä threadia (Kahluusauvan kärkinuppi/piikki) sai kaivaa kaivamalla, joten päätin aloittaa uuden. Toimitus voi vaikka poistaa sen toisen.

Mutta nyt sain paikan kuvilleni netistä ja koitanpa julkaista niitä tässä.

"Resepti" vielä tähän:
Runko: Pyöröpuu n. 16 mm
Kahva: Kuusi tai joku semmonen
Lenkki: Nailonkuitunaru
Kärkipaino: Ruostumaton teräsputki.
Nuppi: Lakattu kaapinovenkahva. Myydään K-raudassa. Aion laittaa päälle sellaisen kumisen "popperin", mikä tulee kellogsin muropaketeissa.
Liima: Super Epoxi kaksoiskomponentti

Ensin valmis sauva kokonaisuudessaan. Sanompa tähän alkuun, että sauva ei ole pintakäsittelyn riemuvoitto, enkä tehny sitä opelle enkä Taitaja-kilpailuun, vaan itselleni.
Sauvasta tuli sitten loppujen lopuksi kaksiosainen, kuten näkyy. En olis aluks uskonu, että se onnistuis.


Kaksi osaa kierretään yhteen seuraavien kuvien näyttämällä tavalla. Kiertämisessä on kova työ, mutta onpahan kalapaikan aamujumppa jo mietitty.  ;)


Toiseen osaan on upotettu konekierteinen kierretanko noin puoleen väliin liiman kanssa. Toisessa osassa on reikä ja sen suulla upotettuna mutteri, joka on liimattu runsaasti sille tehtyyn leveämpään reikään.
Eristeenä/pehmikkeenä on plkupyörän sisäkumin paloja, jotka tuovat pehmeyttä ja muodostavat paineen kahden osan välille, jolloin osat pysyvät lujemmmin kiinni. Vaikuttaa tietenkin kestävyyteen, mutta parempi noin, ku ilman.
Osien kärjissä on mustat ja punaiset viivat, jotka näyttävät ruuvaamiskohdan. (olipa huonosti selitetty)

Kahva on paksu, ergonominen ja varustettu lenkillä, johon saa kiinnitettyä jojon.
Se on kiinnitetty ohentamalla runkoa ja upottamalla ohennettu osa kahvassa olevaan reikään. Lenkki on solmittu ja liimattu niiden väliin.


Yläote


ja perinteinen alaote


Kommentteja, mielipiteitä ja muita haukkuja tuohon alas vaan tulemaan!

4
Perhokalastus / Kahluusauvan kärkinuppi /piikki
« on: January 22, 2004, 21:04:33  »
Teen parhaillaan itse kahluusauvaa. Kädensija ja runko on puolivalmiina, ja aloin miettimään minkälaista nuppia tai piikkiä siihen tekisin. Sitten vielä, miten sen kiinnittäisin mahd. kestävästi.
Millä materiaalilla saa parhaan otteen pohjasta? (Kumi, rauta, puu, korkki, huopa...) Kumi saattais olla hyvä.

5
Perhokalastus / Nelosluokan mahdollisuudet, kevyttä
« on: October 03, 2003, 23:24:59  »
Nyt kyseenalaistetaan aivan xtreme kevyet vermeet. Liikutaan luokissa 3-4 ja korkeintaan 5. Mitkä ovat kevyiden välineiden mahdollisuudet? Maisemassa on pieniä +- 4,5m jokia ja pienempiä puron ja ojanpahasia. Kaloista mainittakoon pienehköt ahvenet, harrit, ynnä muut pienet hauskat.

Karahkaiset rannat ja kompakti heittokuvio on otettava huomioon. Kaikenlisäksi vedenpäällinen ilmatila on usein koristettu koivuilla, pajuilla sun muilla pensailla, joten välineiltä vaaditaan... todella vähän!

Merkit, mallit, sydeemit, varusteet, ominaisuudet nyt syyniin. Haetaan oikeita aivan hengettömän rajamaille sijoittuvia UL-vehkeitä.

No, puhukaa jo!

6
Perhokalastus / Pelloon perhokalaan
« on: September 22, 2003, 12:41:00  »
Eräs kaveri on tarjoutunu viemään Lappiin Pelloon, missä sillä on mökki.

Siispä; kalapaikkoja Pellosta. Kalalajit, perhot ja muut systeemit. Ei oikeen tahdo viittiä luottaa siihen kaveriin,  sen verran BraamBraam-tyyppi.

Mieluiten jokia ja kunnon koskia, joissa kalaa, kuten harri, tammukka ja muut kerholaiset.

Ajankohtana koululaisten syysloma, eli viikko 42ko se oli...

7
Länsi-Suomi / Lapuanjoen lupapätkä
« on: September 01, 2003, 12:48:41  »
Riparilta päästyäni puhuttiin heti wanhan kanssa kalareissuista Lapuanjoelle ja erityisesti perholla tälle lupa-alueelle.

Mähän kävin kalapaikka.netin Lapuanjoen sivulla, mutta siellä ei puhuttu lupien hinnoista mitään, joten onko sinne olemassa lupia ylipäätään, vai oliko kyseessä lähinnä inhimillinen virhe tietojen näyttämisessä!?

Jos jollain on aikaa ja mieltä, niin olis mukava tietää jotain taustaa alueesta ja koko pätkästäkin.

Pages: [1]


center>