Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - eza1992

Pages: [1]
1
Rakentelu / Tutoriaali: perukkeen valmistus
« on: May 08, 2011, 21:56:29  »
Hoplaa!

Tein tutoriaalin perukkeen valmistuksesta. Ohjeen mukaan tehdyt perukkeet ovat paljon kestävämpiä kuin kaupan perukkeet, ne ovat helppoja valmistaa ja itse tekemällä säästää pitkän pennin kustannuksissa, joten syitä olla valmistamatta itse perukkeita ei ole!

Tutoriaalissa käytettyjä Nordicin aukeamattomia lukkoleikareita ja leikareita (molemmat koko 2) löytyy lähes kaikista kalastuskaupoista ja hyvin varustelluista marketeista. Teräsvaijeria ja metalliholkkeja löytyy ainakin Samfishingistä (www.samfishing.fi, soita / laita sähköpostia), myös paikallisista kalastustarvikeliikkeistä saattaa vaijeria ja holkkeja löytyä.TARVIKKEET:

Iso ja pieni sivuleikkuri, pyöreäkärkiset pihdit, metalliholkkeja (4 kpl / peruke) metallivaijeria (vetolujuus 18 kg)


Lähikuva metallivaijerista
VALMISTUS:

Katkaise perukevaijerin pää siistiksi hyvällä sivuleikkurilla. Myös kynsileikkuri käy, mutta se kuluu nopeasti käyttökelvottomaksi.


Pujota metalliholkit ja leikari/lukkoleikari varovasti vaijeriin. Jos vaijerin pää rispaantuu tai punos aukeaa, katkaise se uudelleen siistiksi.


Mallikuva: pujota ensin holkit, sitten leikari ja lukkoleikari. Katkaise vaijeri kuitenkin vasta sitten, kun toinen pää perukkeesta on valmis.


Pujota vaijeri kummankin holkin läpi, jolloin leikari jää lenkkiin. Jos lanka rispaantuu pujotettaessa, katkaise rispaantunut pää pois ja yritä uudelleen. Älä pujota rispaantunutta/auennutta päätä holkkien lävitse.
Kiristä lenkki pitämällä holkkeja sormien välissä vetäen samalla vaijerista. Vaijerin pää kannattaa jättää hieman ylipitkäksi ja katkaista se sopivan mittaiseksi sen jälkeen, kun holkit on puristettu kiinni vaijeriin. Itse jätän lankaa n. 5 mm pätkän varmuuden vuoksi, sillä ehkäisee lenkin aukeamista rasituksessa.


Lenkki on nyt sopivan kokoinen. Pidä kiinni vaijerista holkkien takaa, muuten lenkki aukeaa.


Purista metalliholkit kiinni vaijeriin pyöreäkärkisillä pihdeillä. Kuvan pihdeillä puristan kummankin holkin kiinni reunoista ja keskeltä, yhteensä siis kolmesta kohdasta per holkki.Kuvassa poikkileikkaus holkista ja sen sisällä kulkevista vaijereista. Tässä vaiheessa täytyy olla tarkkana, sillä holkit täytyy puristaa litteäksi niin, että holkki on litteä sen sisällä kulkevien lankojen muodostaman tason suuntaisesti. Jos holkit litistää väärin, perukkeen kestävyys ja varsinkin vetolujuus heikentyy huomattavasti.

Purista sivuleikkureiden kärjellä kevyesti holkkia niin, että holkkiin jää selvä lovimainen painallus. Itse painan yhteen holkkiin kolme lovea, reunoille ja keskelle. Nyt vaijeri ei kertakaikkiaan pysty liukumaan holkkien läpi missään tilanteessa, vaan ensin pettää joko siima, vaijeri tai leikari.


Valmista tuli! Malliyksilöstä tuli hieman lyhyt, yleensä teen reippaasti pidempiä perukkeita. Varsinkin uistellessa perukkeet saavat olla pitkiä (+40 cm), sillä jänkäkoirat onnistuvat usein kieputtamaan perukkeen mitä ihmeellisimmille solmuille ja kierroksille väsytyksen aikana.


T. eza1992

2
Järvikohtainen keskustelu / Kolmisoppi
« on: February 23, 2011, 22:26:36  »
Miltäs vaikuttaa?

Itselleni sattui ihan mukava kirre heti ensimmäisellä yrityksellä:


3
Kalassa.net - Kalapedia / Kalapedian kuvakilpailu on päättynyt!
« on: October 31, 2010, 20:08:28  »
Kilpailuaika on päättynyt!

Kalapedian kuvakilpailuun osallistui 16 henkilöä yhteensä 51 kuvalla.

Kuvat ovat nyt arvosteltavana. Tuomareille on annettu ohjeet yksityisviestinä. Yksityisviestin ja kuvien arvostelupaikan ohjeita on ehdottomasti noudatettava! Mikäli tuomari paljastaa kuvien arvostelupaikan, pyydän ko. tuomarille porttikiellon kalassa.netiin Cpt Milleriltä. Tarkemmat ohjeet löytyvät kuvien arvostelupaikasta, joka on pidettävä ehdottomasti salassa. Tuomareilla on arvosteluaikaa ma 15.11. klo 20.00 asti.

Tuomarit saavat tarvittaessa tarkempia ohjeita minulta yksityisviestillä.

Kiitos kuvien lähettäjille!


T. Esa


4
Ajattelinpahan vain ilmoittaa että Kalassa.netistä näyttää tulevan jatkuvasti järjestelmällisiä hyökkäyksiä koneelle. F-Secure huutaa kuin viimeistä päivää (esim. (!) Palomuurihälytys: hälytyksiä annettiin yli 10 kappaletta 10 sekunnissa), lähes kaikki hyökkäykset näyttävät olevan peräisin Kalassa.netin palvelimelta (tai mikä se nyt sitten onkaan). Onkos muilla samaa ongelmaa?

5
Kaikkea kalastuksesta / Oranssi hauki
« on: July 01, 2009, 00:23:50  »
Hep!

Eli, eno oli nähnyt eilen oranssi-kultaisen, siis tunnetun viehevärin "ambulanssin" värisen hauen. Tietääkö kukaan, miten yleinen ahvenella, kuhalla ja kirjolohissakin esiintyvä värimuunnos on hauella? Yritin etsiä netistä tietoa, mutta en löytänyt yhtään havaintoa "ambulanssihauesta". Sen sijaan ahvenista, kuhista ja kirjolohista löytyi runsaasti juttuja.

Niin, ja viisastelijoille vielä tiedoksi, että hauesta otettiin lähietäisyydeltä kuvia, joissa hauen väri näkyy niin selkeästi, että esim. veden värin vaikutukset voi sulkea pois. Kuvia en laita tänne koska ne lähetetään todennäköisesti M&K:lle tai johonkin vastaavaan julkaisuun, ehkä jopa Vuoden Luontokuva -kisaan jos hauki osoittautuu superharvinaisuudeksi (kilpailuissa yms. edellytetään lähes aina että kuvia ei ole julkaistu aiemmin).

Eli: onko kultainen hauki joku superharvinaisuus?

6
Vetouistelu / SE-järväri X-Rapilla
« on: May 21, 2009, 22:14:52  »
Mitäpä tuohon enää lisäämään...

http://www.kalasaalis.com/Kokko/kalat/J%E4rvilohi/3446/

7
Sekalaista juttua / Valokuvaus
« on: January 30, 2009, 13:21:36  »
Harrastan valokuvausta, ja ajattelin avata tänne kalassa.nettiin aiheen siitä. Ideana olisi laittaa (etenkin kala)kuvia tänne näytille. Kerro myös omista kuvausvälineistäsi, esimerkiksi, mikä niissä on hyvää ja mikä huonoa. Ja laita tänne myös kysymyksiä valokuvauksesta. :-)

Kuvia voi ladata esimerkiksi Aijaa.comin tai XS:n kautta. Tänne foorumille sopiva kuvakoko on esimerkiksi 640 x 480 pikseliä, mutta myös isommat ja pienemmät kuvat käy.

Edit: wanha linkki pois

8
Kaikkea kalastuksesta / Ahven-SE Kermalta
« on: November 05, 2008, 18:00:05  »

www.vetouistelu.net  ---> Kalapäiväkirja ---> Kalapäiväkirjan 50 viimeistä saalistietoa  TAI  Ahven

Tuolta "naapurijärveltä" eli kermajärveltä on vetouistelu.netin mukaan saatu 2,9 kg ahven , ja vapavälinein...  Jään mielenkiinnolla odottelemaan että onko tuo totta...

9
Löysin kätevän kuvankaappausohjelman joka ei myöskään häiritse PP2:n toimintaa lainkaan.

Ohjelman nimi on Screen Capture Professional. Ohjelma tallentaa kuvat automaattisesti. Jos saat esim. ennätyskalan, niin sinun tarvitsee vain painaa Print Screen (Prt Sc) -nappia ja kuva tallentuu itsestään johnkin kansioon. Tällöin sinun ei tarvitse sulkea PP2:ta välillä vaikka ottaisit monia screenshotteja peräkkäin. Kuvat löytyvät sitten etukäteen valitusta kansiosta. Tästä on hyötyä myös esim. tiimiotteluissa, jolloin punnitustulokset tallentavan pelaajan ei tarvitse pomppia koko ajan Paintin ja PP2:n välillä.


UUSI OSOITE:  http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Capture/Screen-Capture-Professional-Edition.shtml
HUOM! Ladattuasi tiedoston, näytölle saattaa ilmestyä seuraavanlaisia vikailmoituksia:

"No zip file, bad zip file or part of a spanned/split Zip file"
"Ei zip-tiedostoa, huonolaatuinen zip-tiedosto, tiedoston osa tai pirstoutunut tai hajonnut zip-tiedosto."

Mikäli noiden tyylinen vikailmoitus ilmestyy, poista tiedosto jonka latasit ja lataa tiedosto uudestaan.


Kuvat tallentuvat sinisellä ympyröityyn kansioon. Kansio aukeaa kiikari-nappia painamalla.
-- eza

Pages: [1]


center>