Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Mepps

Pages: [1]
1
Vetouistelu / Opettavainen syysreissu
« on: September 15, 2003, 21:19:04  »
Juu tosiaan. Eilen sitä oltiin merellä haukea huijaamassa moottovoimilla. Luupäitä oli veneen paremmalle puolelle kiikutettukin jo muutamia kunnes Abuni alkoi kiljua aivan tajuttomana. Tällöin minulla ei vielä ollut haisuakaan mitä oli tapahtunut. Ja tilanne senkun muuttui mystisemmäksi. Hetkessä Catanani oli taipunut lähes 180 astetta kunnes se suostui antautumaan ja räjähti kolmeen osaan. Tai itseasiassa kahteen, jos käärkipalaa ei hyväksytä. Tilanne oli aivan järjetön kelani ja 40 senttiä vavasta seisoi tukevasti vapatelineessä ja kaksi onnetonta keppiä sojotti vedessä kohti pilveä. Toisen palan onnistuimme pelastamaan (kahvan puoleinen), mutta toinen kerkesi vajoamaan syvyyksiin. Vasta tässä vaiheessa oli hieman aikaa kelata tapahtunutta. Jostain kumman syystä sen päivän ottivieheen menetys raapi syvemmältä kuin edessä pirstaleina lojuva vavan jäännös. Mahdollisesti siksi, että vavalla oli takuuta vielä n. 34 kk jäljellä. Tilanne osasi olla kiusaantunut. Luojan kiitos vapa oli telineessä ja näin ollen kela säästyi. Yhden puikkarin jälkeen palasimme rantaan, jossa odotti varsin mukava yllätys: Venettä hinatessa trailerille huomasin, että potkurista riippuu n. metrin pitkä fl -tapsi jonka päässä vaapppu kaikkine osineen. Nyt olo oli jo selvästi helpottuneempi. Varsinkin kun isäni oli kokoa ajan painottanut ettei olisi mitään mahdollisuutta, että viehe olisi enää tallella. Hetken tarkastellessani tilannetta huomasin, että siima oli pyörinyt arviolta 20 - 30 kertaan potkurin ympäri ennen katkeamista. Ja kun vaapun koukuista löytyi vielä rehua oli tilanne harvinaisen selvä: Viehe oli kokenut kovan luokan pohjakosketuksen eikä ollut irronnut ennen kuin siima oli pyörinyt potkurin ympärille. Loppujen lopuksi vapa ja siima olivat katkenneet samalla tai ainakin lähes samalla hetkellä. Jäätävän kylmä totuus on, että siimani, Fireline 0,25 smoke oli ollut vapaa kestävämpää kamaa. Ja näin ollen myös luotto siihen sai hiukan tuulta alleen. Nyt on tästäkin sitten (toivottovasti) opittu jotain?

2
Kaikkea kalastuksesta / Helteiden vaikutus kalan tuloon?
« on: July 18, 2003, 19:05:16  »
Niin, kun nyt on näitä hellepäiviä (päivälämpötila + 27 - 32 astetta) muutaman päivän ajan jatkunut, niin tuli mieli kysäistä sellaista asiaa kuin, että miten ovat helteet vaikuttaneet kalan tuloon? Kuhahan tunnetusti on helteiden ystävä, mutta millaisista paikoista olette sitten esimerkiksi haukea ja lohikaloja onnistuneet saamaan? Virtasalmistako?

3
Kaikkea kalastuksesta / Säyne-ennätykset
« on: July 14, 2003, 13:03:45  »
Eli tänne vaan kaikki säyne-ennätykset. Mainitkaa viestissänne vaikka viehe, paikka, vuodenaika ja tietysti kalan koko.

4
Pyydyskalastus / Katiskan syvyys
« on: June 23, 2003, 19:35:46  »
Näin, eli kuinka syvällä pidätte yleensä katiskoja? Ajatellaan nyt vaikka kesää. Itse en ole hirveitä eroja huomannut, joten ajattelinkin kysyä sitä nyt teiltä jotka olette katiskojen kanssa enemmänkin touhuilleet.

5
Kaikkea kalastuksesta / Puukkoa mätimamman kylkeen...
« on: May 31, 2003, 16:42:07  »
http://www.mtv3.fi/matkailu/matkailu2003/kotimaa/kalastusjaveneily.shtml/170302?kalastusuutiset

Mitä mieltä? Minun mielipiteeni on, että olisi saanut jättää sen rauhaan, kun oli ilmeisesti vielä kutemattakin. Eikä sitten mitään "se olisi voinut syödä jonkun taimenen" -keskustelua. Siitä voi keskustella jossain muualla jos välttämättä tahtoo. Lehdessä oli vielä kuvakin tästä kyseisestä fisusta. Hirmusen reijän oli jätkä ainakin hauen kylkeen saanut. Mutta... Mielipiteitä.

6
Ulkomaat / Mörrumjoki
« on: May 24, 2003, 14:48:14  »
Onko kukaan käynyt täällä otsikon joella? Mitä vieheitä kannattaisi varata mukaan (en omista perhovehkeitä)? Mikä olisi paras ajankohta mikäli ihan suurtaimenta meinaisi narrata? Ovatko kahluuhousut pakolliset jos kalaa aikoo saada? Ja vielä sopiva vapa-kela-siima-yhdistelmä. Onko haspeli-setti huomattavasti huonompi kuin hyrrä? Jos on niin miksi?

Kiitän!

7
Heittokalastus / "Calico Cat"
« on: May 24, 2003, 13:48:04  »
Tuli eilen taas vietettyä tovi kalastusvälineihin lisäystä hankittaessa ja koriini vihdoin sujahti tämä kuuluisa aito Calico Cat. Kysyisinkin nyt, oletteko saaneet sillä ahvenia ilman esimerkiksi itse solmittua villalankatupsua tai mitään? Tietysti se on hyvinkin mahdollista, mutta kannattanisiko sellainen kuitenkin sitoa? Minkälaisella uitolla olette onnistuneet? Ihan tavallisella vaihtelevalla nopeudellako? Mitä muuta olette tällä saaneet kuin haukea ja ahventa? KIITÄN TAAS ETUKÄTEEN HIRMUISEN KAARIHEITON VERRAN!

P.S. Tämä minun on muuten väritykseltänsä valko-oranssi-musta ja kooltansa melko pieni (ehkä numeroa 2 ta 3).

8
Heittokalastus / Jigit matalaan ja sameaan jokeen?
« on: May 11, 2003, 17:02:33  »
Eli otsikosta selviääkin jo asia, jota haluaisin tiedustella. Joki on siis melko samea ja matala. Siellä sattuu vielä olemaan semmoinen pieni syvännemonttu (syvyys n. 150cm, muuten n. 60cm), jota nyt olen ajatellut koluta jigien voimalla. Vaaput kun eivät mitään mainittavaa tulosta ole tuottaneet (siis siitä syvänteestä). Ja ahventahan minä sieltä yrittäisin narrata. Eli väri, koko ja malli (toukka-, mato- vai kalajigi). Toivottovasti ei nyt mitenkään ylivoimaisen vaikea kysymys ollut.

9
Heittokalastus / Meritaimenen heittovermeet
« on: May 02, 2003, 21:32:53  »
Eli:
1. Kumpi olisi parempi valinta meritaimenen heittokalastukseen, monofiili- vai punottusiima?
2. Minkä luokan kela ja minkä pituinen vapa olisivat järkiostoksia?
3. Ja vielä muutama hyväksi todettu ottipeli ottiväreineen.

Kiitän...

10
Pyydyskalastus / Houkutusaine Weke-katiskoiden tekijältä
« on: April 21, 2003, 13:42:13  »
Olen aikeissa ostaa pienen katiskan hyötykalastusta varten (pieni koko siksi, etteivät hauet pääsisi häkin sisälle aiheuttamaan pelkoa kaloihin, jotka muuten olisivat sisälle menneet). Mutta mistä tuota houkutusainetta saisi? Sähköpostiosoite? Internet-sivu?

11
Sekalaista juttua / Kulutetuimmat sanonnat
« on: April 02, 2003, 16:36:54  »
Jepulis eli mitä sanontoja te käytätte eninten? Toivottovasti ei ole ihan kaikki sentään päässeet unohtumaan. Ovathan ne todellinen aarre puhuttavassa kielessä. Itte en just nyt muista muita kun "ulkonäkö voi pettää" ja "luulet vaan". Luultavasti tulee mieleen lisää kunhan tänne tulee vastauksia. "Vastatkaa, tai ladan moottorin reikiä tukkivaksi puruksi muututte". Heh heh... No joo.

12
Perhot & Perhonsidonta / "Rullapitimet"
« on: April 01, 2003, 18:21:00  »
Eli saako niitä tilattua esimerkiksi mistään täältä internetistä? En nyt ole aivan varma onko nimeni oikea kyseiselle vempeleelle, mutta joka tapauksessa se on sellainen sidontapenkin ja saksien lisäksi tärkeä tavara perhonsidonnassa. Paljonkohan tuollainen maksaisi? Vastailkaapahan pian jos tiedätte jotain kyseisestä tavarasta jotain.

13
Etelä-Suomi / Suurahvenen kotivedet?
« on: March 30, 2003, 19:45:29  »
Niin elikkä mistä olisi mahdollisuuksia (hyvät) päästä väsyttelemään oikein isoa abborea (800-1500g)? Sais olla mieluusti Tampereen alapuolella.

 Olen todella kiitollinen jokaisesta antamastanne vinkistä ja neuvosta!


14
Kaikkea kalastuksesta / Lemppari taimen- ja kirrevärit?
« on: March 27, 2003, 14:26:56  »
Niin elikkä tossa kun joskus saan ensimmäiset omatekoiset vaappuni maalausvaiheeseen, niin ois kiva jos viittisitte kertoa suosikki taimen- ja kirrevärejänne. Ainaski sellaset "joka paikan värit" ois ihan lämpimästi tervetulleita.

Kiittelen taas etukäteen vastauksista!

15
Etelä-Suomi / Parhaat toutain- ja säynejärvet
« on: March 22, 2003, 18:03:35  »
Eli mitkä ovat Etelä-Suomen säyne- ja toutain rikkaimmat järvet? Löytyykös esimerkiksi Espoosta hyviä vesiä kyseisten kalojen narraamiseen? Myös muut järvet aina Tampereelle asti käyvät.

16
Perhokalastus / Miten on leechien uiton laita?
« on: March 22, 2003, 17:42:47  »
Niin eli tällästä aattelin tällä kertaa kysästä. Siis tää on varmaan aika helppo ja alkeellinenkin kysymys alaan enemmän tai vähemmän perehtyneille. Eli miten noita leechejä pitäis uittaa? En oo niitten kanssa oikeestaan koskaan pelannu ja nyt tarttisinki vähän vinkkejä.

17
Heittokalastus / "Tärppi, jota ette unohtais koskaan"
« on: March 21, 2003, 21:48:50  »
Niin eli mikä olisi se kala, jota kaikkein eniten haluaisit päästä väsyttelemään? Saa olla vaikka tyynen meren trooppinen 200kg painavaksi kasvava "hirmulisko" tai sitten ihan vain vaikka kunnon kotimainen luonnon taimentintti. Päästäkää sisäinen "Erä-Jormanne" valloilleen. Itseni unelmissa kummittelevat vähän eksoottisimmista kaloista partahai ja tiikeritetra ja Suomen rakkaista vesistä kun sais nousemaan meri- ja purotaimenen lisäksi kunnon kuhagörilään ja +3kg toutaimen  niin mitä tältä elämältä enään vaadittais. Niin ja 50kg monnia pitäis päästä kuoppaamaan paatin puolelle ehdottomasti.

18
Etelä-Suomi / Tammelan kala-apaja
« on: March 16, 2003, 13:17:22  »
Niin elikkä  oottekos käyny siellä? Ite olin siellä viime kesänä ja kyllä ihastuin. Tähän päällimmäiset syyt olivat:

- Varma kalastavuus
- Erämaisuus
- Palvelut

Miinusmerkkinen asia oli sitten kalojen hinta: 10e/1kg ja sintit jotain 2.5e/kpl!

Ite jäin saaliitta ja menetin vielä 5cm Nilsunikin. Siinä oli kyllä Nilsu kieltämättä kovilla, kun lähes tulkoon joka heitolla oli 1-2kg kirre kiinni. Pikkuveli sai kaksi n.20cm kirreä Blue Foxin pikkulipoilla ja isobroidi minulta lainatulla Risto rapilla n. 1650g görilään. No lukekaapa lisää täältä: www.kala-apaja.fi
Todella suosittelen! Teidän ennätyskalanne?

19
Perhokalastus / Onko streamereillä tullut ahventa?
« on: March 15, 2003, 15:35:34  »
Niin elikkä olettekos saaneet streamereilla apolloja? Minkä värisisiin/kokoisiin streamereihin ahvenet yleensä ottavat, JOS ottavat?

                 
 "ASIASTA TIETÄMÄTÖN"

edit. tarkennusta otsikkoon

20
Etelä-Suomi / Espoon taimenpaikat
« on: February 14, 2003, 18:11:54  »
Niin, elikkä missä ne sijaittevat jos niitä yleensä on? Eli jos vaikka on tiedos joku hyvä taimen-koski (järvikin käy) niin mistäs löytyis minkälaisil uistin-välineil kannattais kokeilla? Puro- tai järvitaimenta, ei niin väliä kumpaa..

   KIITOKSET KAIKISTA VASTAUKSISTA JO ETUKÄTEEN!

21
Pyydyskalastus / Kuhaverkot
« on: February 26, 2003, 19:26:25  »
Eli minkäkokoiset:
a) siimapaksuudet
b) solmuvälit sais kuhaverkois olla?
Entäs millasista paikista sitä kuhaa kannattais kesäsin hakea? ?!?

Pages: [1]


center>