Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Murmeli

Pages: [1]
1
Kirpputori / Nokian Naali huopavuoria koot 42, 43, ja 45
« on: January 10, 2017, 15:49:21  »
Olis muutama ylimääräinen nokian huopavuori. 8 mm paksu ja 100% villaa. Sopii melko moneen saappaaseen. Eikä varmasti palele varpaita, kun pilkillä istuskelee. Paksumpia huopavuoria ei suomen markkinoilla oo vielä vastaan tullut. Nokian merkkinen, mutta ite oon käyttäny myöskin Kamik Goliath -saappaassa.. Löytyy siis kokoja 42 ja 45. Useita pareja. Kysy ihimeessä. Jos kiinnostaa usiampi pari, niin tarjoa! Postitus tai nouto.

25 €/pari
45 €/2 paria
63 €/3 paria

Postitus 7 €

Yhteydenotot mielellään eemailiin jussi.lepo (ÄTMERKKI) gmail.com

Hakusanat
nokia nokian huopakenkä huopasukka huopavuori huopikas naali tuura kaira rokka huopa kamik goliath talvisaapas talvikumisaapas saapas pilkkisaapas eräsaapas metsästyssaapas lämpösaapas lämpövuori

2
Nyt ois tarvetta pyytää muutama kilkki näytille. Oisko siihen paras kikka kehittää joku rysä, joka menee kuuden tuuman reiästä? Vai miten ois jos laskis vain verkot merenpohjaan kuuden tuuman reiästä yhteen kasaan ja sinne sekaan sotkis muutaman ahvenen. Sillähän nuo varmaan tulis, kun tuppaavat verkoista kalat syödä. Morrilla oon joskus jonku kilkin ylös asti saanut, mutta vaatii näköpilkkimistä, kun pitää pohjassa uittaa.

Kokemuksia ja vinkkejä?

3
Kirpputori / Ostetaan Lars Monsenin kirjoja
« on: August 25, 2012, 12:24:01  »
Öitä

Nyt olis kysyntää suomenkielisille lars monsenin kirjoille. Kaikki muut kelpaa, paitsi Kanada, armoton erämaa, Eräretkeilijän kirja ja Vaellus halki Alaskan.

Eli tarjotkaa ainakin pohjoiskalotti 365- kirjaa, talviretkeilijän käsikirjaa ja muita kyseisen henkilön kirjoitettuja suomennoksia!

4
Kirpputori / Ostetaan Rapala Taildancereita.
« on: January 07, 2012, 20:20:14  »
Eli nyt kaipailisin viehepakin täydennystä. Kaikki, kellä vähänkin on mielenkiintoa myydä mulle matalauintinen taildancer, niin laittakaa viestiä (ja kuvaa). Värillä ei oo väliä, kunhan uistimen leukalappu on sitä mallia, ettei se sukella kovin syvälle (katso esimerkkinä kuva). Viestitykset yyveenä tai sähköpostiin (jussi.lepo ättä luukku.com).


Kuva vaapusta, mikä kiinnostaa (alempi). Värillä ei ole väliä.

http://img165.imageshack.us/img165/9070/oritailoi4.jpg

5
Muut talvikalastusvälineet / GPS Paikannin pilkkikäyttöön
« on: October 30, 2011, 16:49:38  »
Hei

Olisi tarkoitus ostaa ensi talveksi (enimmäkseen pilkkikäyttöön), joku Lowrance H2O tai vastaava. Onko kokemuksia Tuosta mainitsemastani? Kännykkäänkin saa varmaan kartan, mutta niistä en ole kiinnostunut. Eli haen siis kannettavaa GPS:ää, missä on syvyyskartat joko mukana, tai sitten jollain kortilla.

6
Perhot & Perhonsidonta / Vinkit, linkit ja apuvälineet perhonsidonnassa
« on: February 08, 2011, 15:54:30  »
Eli nyt ajattelin, että kootaan kaikki vinkit saman sivun alle. Näitä helpottavia vinkkejä tuntuu tulevan vastaan lähes joka päivä, niin ajattalin jaetaan niitä toisillemme. Aloitteleva perhonsitoja tai omatoiminen sitoja ei välttämättä kaikkia temppuja hoksaa. Eli laittakaa kaikenlaisia sidontaa helpottavia vinkkejä ja kuvia tähän. Suosittelen, että laitatte jokaiseen vinkkiin/ohjeeseen kuvan, mikäli se on mahdollista/tarpeellista.

Jos laitatte linkin, niin miettikää vielä, voisko sen jotenkin laittaa tähän, ettei tarvitsisi sivua vaihtaa.

Aloitan heti ja laitan muutaman, mitkä on lainattu jostain amerikkalaiselta sivulta.Vedenkeittimen höyryssä peurankarvaperhon karvat turpoamaan ja suoristumaan, jolloin niitä on helpompi leikata.Tarranauhasta saa helposti dubbausharjan.Ohut partaveitsen terä on paras vaihtoehto peurankarvapään muotoilussa. Se taipuu pyöreäksi ja sillä saa helposti symmetrisen pään perholle.Tällä siima-ompeluneula yhdistelmällä saat jalat kätevästi peurankarvaperhon läpi, joten niistä ei tarvi välittää perhoa sitoessasi ja peurankarvaa leikatessasi.Muovinpalalla saat helposti solmun tehtyä perholle, jos haluaa ettei yhtään karvaa jää solmun alle.

Katso tuosta videosta, kohta 8:20, miten sitoja käyttää spigotin varressa olevaa kuminauhaa apuna perhon viimeistelyssä.
http://www.youtube.com/watch?v=Qg8Up5ph8Fo&feature=player_embedded


Muutamasta työkalusta, joita en sidonnan alkuaikoina vielä käyttänyt, mutta joista on tuulut pakollisia:Karvantasaajalla saat peurankarvan päät tasaiseksi, jolloin ne näyttävät paremmalta perhossa.Mustekynän päällä, tai sidontapiikin päällä saat solmun tehtyä kaikista kätevimmin. Pyörität vain lankaa varran ympärille, viet reiän koukun lenkille ja kiristät langan.


"Dubbauskone"

Dubbauskoneella voi tehdä valmiita dubbingsekoituksia metallilankojen väliin, eli sidontavaiheessa langalle pyöritetty materiaali lankoineen pyöritellään koukulle. Jos ei auennut, mitä tarkoitin, niin kato tuo video: http://www.youtube.com/watch?v=Xh8cfZwZJvo


Ensin piirustukset. Tästä poikettiin jonkin verran valmistusvaiheessa, mutta sama idea kuitenkin. Jääkiekosta pyöritetään vauhtia tuolle koukulle.Materiaalialusta siinä asennossa, kuin se on silloin kun siihen asetellaan materiaalit. Huomaa tölkki, joka pitää lautaa paikoillaan. Jos lauta on liian korkealla, puristetaan vähän tölkkiä kasaan ja jos se on liian matalalla, avataan uusi tölkki.Materiaalialusta siinä asennossa, kuin se on silloin kun langat pyöritettään solmuun jääkiekkoa pyörittämällä.


Marc Petitjeanin MagicTool, Wooden
Tämän kapulan käyttötarkoitus ilmenee parhaiten, kun katsoo tuon videon:
http://www.youtube.com/watch?v=osaUE2Gyoow7
Vetouistelu / Vetouistelua jään alla
« on: February 01, 2011, 23:56:30  »
Veouistelu jään alla  :?

Eli kyseessähän on uistimen vetämistä jään alla, eli vetouistelua jään alla (keksikää parempi nimi, jos sellaista onkaan). En keksi mitään muutakaan nimeä tälle lajille, mikä alkoi kiinnostamaan kun ahven ei enään ottanut tavalliseen mormuskaan. Ajattelin viritellä systeemit kuntoon ja vetää vaappua jään alla. Systeemi on aikalailla kehitysvaiheessa, mutta jo melko pitkällä.


Tässä tarvittavaa tavaraa, mitä ajattelin, että saattaa tarvita:
- Kuuden tuuman kaira
- Pieni verkonuittolauta, tai vastaava härveli millä saa narun toisesta avannosta toiseen kuuden tuuman reiän kautta (halvalla ja helpolla yritän päästä)
- Kestävää narua (ehkä jotain valkoista, josta kalat ei välitä)
- Virveli (jos pyydetään isoa kalaa)
- Uistimia (paikasta riippuen voi uittaa lähes mitä vain, pintavaaput saattaa tuottaa silti tuskaa

Tekemästäni uittolaudasta kuva alla. Toimivuudesta en mene takuuseen, mutta tuossa sen toimintaidea:

Laudassa on molemmissa päissä metallilenkki. Jos lauta lähtee väärään suuntaan, vedät sen takaisin avannolle edessä kiinni olevasta narusta. Metallijalakset pitävät laudan suunnassa  :roll:. Piikki joustaa ja pistää laudan liikkeelle, kun perässä olevasta narusta vetää.


Sitten vähän ohjeita miten tämä homma voisi toimia (kirjotettu tässä ja nyt, ei mietitty pitkään):

Kairaa kuuden tuuman kairalla reikä sopivaksi katsomaasi paikkaan. Viritä uittolauta toimintakuntoon jään alle (narut molempiin lenkkeihin). Jos lautta lähtee väärään suuntaan, vedä se toisesta, keulassa kinni olevasta narusta takaisin. Kuuntele laudan kulkua jäään alla (metallipiikin raapiminen) ja kairaa reikä laudan lähettyville. Koukkaa lauta metallilangalla jään alta ja irroita toinen naruista (huom. ei molempia).

Isolle kalalle: (jatkoa edellisestä kappaleesta) Tee narusta suuri "lenkki", joka kulkee jään alta reiästä toiseen ja jään päällä reiästä toiseen, sama idea kuin polkupyörässä, eli vaikka kuinka pitkään poljet, niin ketjua riittää aina vain. Tähän naruun sidotaan lenkki, johon kiinnitetään lukkoleikari. Narua vetämällä lukkoleikari viedään toiseen reikään jään alla ja siellä siihen kiinitetään uistin. Toisella reiällä kalastaja ottaa virvelin käteensä ja alkaa kelata, jolloin uistin tipahtaa reikään toisella avannolla. Kalastelija kelailee mitään saamatta uistimen reiästä ja toistaa tämän siiman viennin jään alla. Mikäli tuntuu vaivalloiselta kuljettaa siimaa ja lukkoleikaria, valitse allaoleva helpompi tapa kalastaa uistimella jään alla.

Pienelle kalalle: (jatkoa edellisen edellisestä kappaleesta) Jos pyydät pienempää kalaa, niin vedä narun avulla paksua monofiilia jään alta ja tee iso lenkki, joka kulkee jään alta reiästä toiseen...(lue ylläolevasta vertaus)...Monofiiliin viritellään tapsit (kolmioleikarilla) ja siihen uistin/uistimet. Siimaa nykimällä saadaan uistin liikkeelle. Kun uistin kurkkaa avannosta, vedät vain eri suuntaan ja se ui toiselle avannolle, mikäli hauki ei vie sitä. Jos iso kala ottaa monofiilisysteemiin ja sinulla on virveli, leikkaa uittosiima poikki, sido päät yhteen (virvelisiima ja uittosiima) ja väsyttele kala.


Näillä ylläolevilla menetelmillä voidaan onkia/pilkkiä, uistella tai perhostella jään alla. Tämä minun ohje on tarkoitettu lähinnä pilkkimiehen vermeille. Jos omistat jääsahan ja oikean uittolaudan/uittohärvelin, niin ei muuta kuin uistelemaan. Ainoa "mutta" tässä minun versiossa on tuo uittolauta. Saattaa olla susi, mutta mistäpä sitä tietää.


Pistäkää vinkkejä, kommentteja yms. miten tätä hommaa voisi parannella.
- Murmeli

8
Kirpputori / Korkkirenkaita vavanrakennukseen.
« on: December 21, 2010, 18:41:14  »
Myynnissä luonnonvärisiä korkkirenkaita vavanrakennukseen.

Yhden renkaan hinta 1,5 € Postimaksut 1 € (1-50 kappaletta, tilanteen mukaan tarkennan postimaksuja).

Renkaan mitat:
Renkaan läpimitta 2,6 cm
Renkaan paksuus 1,2 cm
Keskireiän läpimitta 0,7 cm

Kauppahallissa:
http://www.kalassa.net/?sv=1&tm=10&i=391

11
Nyt ois tarkotus hankkia kynäruisku, maalit ja lakat yms mitä tarvii siihen maalaamiseen ja uistimen pinnottamiseen. Hyvä kompura multa jo löytyy. Jos 200 €:n alle mahtus kaikki, niin ois hyvä juttu. EN HAE HALPAA vaan hyvää (ei mitään sikahintasta silti).

Oon jotain katellu tuolta samfishingistä ja sielä on vähän liikaa tarjottavaa.  Tässä pari kysymystä, johon kaipaan vastausta:

Maaleista, Createx, Cab vai deka? Sais olla jotain kuultomaalia, normi peittomaaleja ja ehkä jotain metallinhohtoa.
Ohtenteita/liuottimia?
Lasipurkkeja?
Lakoista Probionaatti, Cab vai LV1 (joka multa jo löytyy).
Tuola oli nuita badger sarjoja ja mikä niistä ois semmonen, joka toimii lähes moitteetta (siten, ettei mahdollisen kokemuksen karttuessa tarvi heti ostaa uutta)? En tosin ala maalaileen mitään uistimia kummempia, eli ei tarvi varmaa olla mikään professional sarja.

Mitä muuta vielä?

Koukuista, uistinrenkaista, runkolangasta, uintilapuista yms en tarvi tietoa. Ne on ihan selevät jo.Ps. kunhan asia on selvä, poistelen aiheen ettei jää roikkumaan.

12
Nyt löytyi tällainen sivusto. Kannattaa käydä kattomassa. Ei tarvi ihmetellä, jos paloautot huutaa. Käyt kattomassa tilannehuoneesta, missä palaa ja sinne vaan muitten joukkoon kattomaan miten käy (vaikka oishan sitä parempi olla pois, jos palokunta yrittää pelastaa).

Joissakin "tapahtumissa" (hälytyksissä) on linkki, jos siitä on kirjoitettu jonkin lehden verkkosivuilla.

www.tilannehuone.fi

13
Nyt kiinnostaa nähdä porukan "huijaus" taidot :-D. Miten Photoshopin käyttö onnistuu. Saa laittaa toki muutakin kuvaa, eli kaikki kuvat jota on muokattu saa laitaa tänne. Kertokaa toki sitte myös mitä ohojelmia käytätte (jos on jokin muu ohjelma paintin lisäksi). Ei tarvi välttämättä olla kalastusaiheinen, mutta kuitenki pitää noudatata voorumin sääntöjä. Muistakaa, että jokaisella on vähän erilainen maku. Kaikki ei välttämättä tykkää. Jos jonku kuva ei miellytä, ei sitä silti ole pakko kertoa. :wink:

Sanompa vielä, ettei unohu: VAIN OMAT KUVAT. Ei netistä kopioituja.

14
Rakentelu / Madeharan valmistus savimuottiin
« on: January 02, 2009, 14:18:42  »
Madeharan valmistus

Tarvikkeet:
muotti: savea tai pahvihylsy (jonkun tuorekelmun tai alumiinifolion hylsy)
Koukut: itse olen käyttänyt "Kivikankaan" Sea Kirby, kirkas, koko 6 (2,0 x 5,2) - koukkuja, joita löytyy suht halvalla esim. Kärkkäiseltä
Uudenvuoden tinaa, eli hevosenkenkiä
Ruostumatonta teräslankaa lenkiksi


Valmiita pahvihylsyyn tehtyjä madeharoja


1. Savesta muotoillaan pyöreä noin sentin paksuinen ja viisi senttiä leveä kiekko


2. Siihen painetaan pullonkorkilla 1-5 mm syvä kuoppa.


3 Sitten tehdään toinen samankokoinen kiekko, johon painetaan reikä pullonkorkilla.


4. Koukut asetellaan kiekon päälle sopivin välein.


5. Toinen kiekko asetellaan alemman kiekon päälle siten, että kolon reunat ovat ylemmän kiekon reiän kohdalla


6. Kiekkojen reunat painetaan lytyyn, jotta savi tukisi koukkuja. Peitä kolot sisäpuolelta (jäi itsellä tekemättä).


7. Tee jostakin jäykästä ja kestävästä ruostumattomasta materiaalista lenkki, josta hara kiinnitetään siimaan.
Kiinnitä lenkki tukevasti koukkuihin. Koukut voi kiinnittää toisiinsa vaikka ohuella kuparilangalla (jäi itsellä tekemättä).


8. Ennen tinan valua voit lisätä koukuille tuet savesta, jotta ne eivät menisi vinoon. Vaihtoehtoisesti voit niitata koukut alustaan kiinni.


9. Hara valun jälkeen. Lenkki meni vähän vinoon, mutta se ei haittaa. Vielä ylimääräiset tinat ja rypyt pois.


10. Madehara viimeisteltynä. Hintaa kertyi 1,6 €. Paino 120 grammaa.


Tuossa vielä kaikki samassa kuvassa. Napatkaa tuo koneellenne.

Tuolla (allaolevassa linkissä) kaikki samassa videossa. Mukana kolme valu-videota. Tämän ylläolevan ohjeen mukaan tehdyn haran valu ja kaksi muuta.
http://www.kalasaalis.com/video/352/Madeharan+valmistus/

Ps. Tämä ohje on kaksi vuotta vanha ja tuossa tein ensimmäisen madeharani. Kohdat 6 ja 7 tein hionosti tai jätin tekemättä. Seuraukset näkee selvästi.

Linkin viimeisessä videossa näkyy allaolevan madeharan valu. Lenkki ei vinossa. Tuon lenkin voi tehdä "vaappulangasta" ja jos tekee haran vielä "väärinpäin", se on helppo saada suoraan ja tukevasti haran sisään.

15
Mainostus Sallittu! / Murmelin kotisivut
« on: November 22, 2008, 22:46:13  »
Nyt olen yrittänyt tuhertaa omat sivut, kun ei viitsi kokoajan pistää Huuto.nettiin perhoja yms. myytäväksi.
Tein nuo Freewebsillä, kun en muitakaan ilmaisia kotisivujen teko-ohjelmia tiedä. Saa toki kertoa, mikä olisi toinen vaihtoehto freewebsille.
Kun laitan kaikki fontit ja rivivälit oikein, painan "tallenna" -nappia ja esikatselen sivuja, on fontit menneet miten sattuu ja joissakin kohdissa on välejä ihan turhaan :x. Aluksi laitoin sivujen nimeksi jokitaimen, mutta sitten vaihdoin sen tilalle Murmelin. En vain saanut vaihdettua sitä murmeli -teksitä tuohon osoitteeseen. Sivut ovat vielä kesken! Käykää kattomassa:

http://www.freewebs.com/jokitaimen/

16
Perhot & Perhonsidonta / Kehittyminen perhonsidonnassa
« on: October 16, 2008, 22:00:57  »
Päätin aloittaa aiheen, joka saattaa auttaa aloittelevia perhonsitojia alkuun ja josta saattaa saada hyviä vinkkejä.

Muutama kysymys, johon saa vastata vapaasti, muttei lyhyesti:

Moniko pitää kirjaa sitomistaan perhoista?
Oletko huomannut perhonsidonnassasi selvää kehitystä?
Mitä olet tehnyt kehittyäksesi?
Onko tullut heitettyä tavaraa pois, mikä on aluksi tuntunut hyvältä perhonsidontaan, mutta jonkin ajan kuluttua se onkin aivan "roskaa"?
Mikä aiheuttaa/on aiheuttanut hankaluuksia perhonsidonnassa (esim. muddler -pää, levysiipi, perhon päättäminen)?

Kehityksen seuraaminen:
Tietyin väliajoin sidottava perho, esim:
Kaksi kertaa vuoden aikana sidotaan leech, pintaperho, uppoperho, streamer. Perho tehdään samasta ohjeesta aina mahdollisimman hyvin, siten että se näyttää omaan silmään mahdollisimman hyvältä. Muutaman vuoden jälkeen näkee kehityksen.

17
Heittokalastus / Bombette paino; kokemuksia ja vinkkejä
« on: July 15, 2008, 18:22:32  »
Nyt rupes todella kiinnostamaan tuo bombette kalastus, kun luin ERÄ-lehdestä* jutun bombetella kalastamisesta. Tämän "painon" avulla voi ilmeisesti uittaa lähes kaikkia erilaisia perhoja, taimenperhoista suuriin haukiperhoihin. Pistäkää vinkkejä ja omia kokemuksia bombetella kalastamisesta.
*http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=19600.0

Pages: [1]


center>