Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - fileeroitu kuha

Pages: [1]
1
Mainostus Sallittu! / Äänestäkää!
« on: January 22, 2010, 15:46:27  »
Eli jos jollekin suomenkielinen raskaampi musiikki uppoaa, käykää ihmeessä antamassa täydet 5 tähteä Lähete- M1- orkesterille Nummirockin bändiskabassa. 8 yhtyettä pääsee äänestyksen kautta kyseisille kinkereille keikalle. Äänestää voi Facebook- tunnuksella tai rekisteröitymällä Nummirock- sivustolle. Lähete M1:n löydät helposti Death Metal- genreä klikkaamalla.
http://demoseta.nummirock.fi/wp/

2
Vetouistelu / Kuinka paljon vieheitä uistelureissulla mukana?
« on: May 12, 2009, 19:29:49  »
Kömpelösti otsikoitu mutta kiinnostaa tietää. Raahaako porukka uistimia mukana pakkikaupalla ja kuinka taajaan tulee vieheitä vaihdeltua? Tuleeko eri värit käytyä miten tarkasti läpi?

Kuinka kauan kärsivällisyys riittää vedellä tyhjää ennen vaaputtimien vaihtoa? Oma uistelupelien käyttö kun ei tuppaa olemaan kovinkaan organisoitua. Ehkä järjestelmällisemmälä vieheiden läpikäynnillä saaliinikin olisivat parempia. Iso pakillinen kulkee aina mukana, mutta ehkä 10:lle, enintään parille tulee annettua uittoaikaa/ reissu. Ja 4 vapaa on yleensä perässä.

 Väritkin tulee aina valittua melko randomilla ja jos jollain tuntuu tulevan paremmin, sitä sävyä sitten vaan kehiin enemmissäkin määrin. Täällä päin esim. usein ruskean sävyiset vaaput tuoneet itselleni hyviä ahven- saaliita, jos tavoiteltu isompia reilusti paistikarkeita yksilöitä. Kirkkaammat värit taas usein saaneet uiskennella rauhassa.

Ehkä 20-30 minuuttia on oma aika, jonka perästä vieheet tulee vaihdettua ellei saalista siunaannu. Sitten värin vaihtoa tai vaikka peltiä pyytämään ja taas hetken perästä vaihtoa jos toiminta jatkuu mp- meiningillä. Tuleekohan sitä oltua liiankin kärsimätön tuon vaihtelun kanssa. Vai pitäisikö jopa tiuhempaan kokeilla uutta?

Joitain uistimia huomaan usein myös raahaavani mukana täysin turhanpanttina. Siiman päähän ei tule laitettua, jostain syytä, vaan antaa kerätä pölyä pakin pohjalla ja suosii sitten niitä vieheitä joilla on ennenkin tullut kalaa. Paremmat saalismääräthän sitten selittyykin jo aika pitkälle tolla peliajalla. Pitäisi viitsiä kokeilla uutta ja luottaa niihinkin peleihin joilla aiemmin tullut saaliiksi tyhjää.

Vastaavaa aihetta en löytänyt, tahi osannut etsiä, joten tänne omista toimintavoista juttua jos jostain vaikka olisi vinkiksi, kiitos...

3
Itä-Suomi / Urpalanjoki!
« on: March 25, 2009, 00:11:23  »
Onkos kenelläkään mitään käryä kyseisen nimisestä paikasta? Google tarjoaa mm. seuraavanlaista infoa: http://urpalanjoki.suntuubi.com/ .

Mutta homman olelssa vaiheessa, olisiko kellään tietoa onko tuolla tällä hetkellä kalaa? Myös mestan sijainti on minulle hivenen epäselvä, vaikkakin jossain täällä lähistöllä (Lpr) virtaa. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja kaiken mennessä nappiin ainakin tulevaisuuden kalapaikalta.

Muistakin lpr:n lähellä olevista pienemmistäkin joki/koskiosuuksista (ts. virtavesistä) saa mainita, jos on vaikkapa sisäpiirin tietoa. Yv:lläkin toki käy. Jonkin verran löytyy netistä tietoa vaan ei sanaakaan kalastuksesta. (Alajoki, Mustajoki...)

Tietysti vaihtoehtona on edelleen hurruuttaa täältä aina jonnekin Simpeleelle asti. Mutta kun virtavesiä kerran täältäkin löytyy, tuntuu omituiselta jollei minkäänlaisia kalakantoja olisi???

4
Itä-Suomi / Haapajärvi, Lappeenranta
« on: February 02, 2009, 18:29:14  »
Elikkäs kaikenlaista infoa kyseisestä lätäköstä kaipailisin, joten onkos kenelläkään kokemuksia? Googletuskin antaa tietoa perin nuivasti. Ilmeisesti kuitenkin kalaa järvestä edelleen löytyy, näyttävät peräti kuhaakin sieltä vetäneen.

Ensiksikin kiinnostaisi veden tila, eli ovatko kalat syömäkelpoisia? Sitten rannalta kalastettavuus, onko kuinka pusikkoista vai vaatiiko mesta veneen ja soutupelilläkö porukka eteen päin lykkii noinkin pienessä rapakossa. Ja vielä kalalajistosta: mitäs löytyy ja mitenkä reilusti?


5
Vetouistelu / Dipsy diverin käyttö!
« on: July 03, 2008, 01:29:43  »
Tervehdys!
Eli dipsy diverin siitä minikokoisesta versiosta...Kuinka pitkä pätkä siimaa kannattaa iskeä vieheen ja itse levyn välille? Pari kertaa kokeiltu kyseisiä mollukoita vasta, n. vavan mittaisella "tapsilla".  Jossain vaiheessa vetoa dipsy viisti jonkin aikaa pintaa mikä ei liene tarkoituksena. Niin ja kuinka paljon kannattaa laskea siimaa?

Vaikka kalat viimeksi kaiun mukaan suht syvällä, ei tärppejä dipsyillä varustetuilla vavoilla. Syvänne- Jesseihin taasen useampikin otti vaikkei niiden kai yhtä syvällä kuuluisi sukeltaa mitä noihin dipsyillä varustettuihin tulee. Dipsyt oli tosin säädetty myös hakemaan sivuille.6
Heittokalastus / Perhon heittely haspelilla
« on: April 17, 2008, 21:52:13  »
Elikkäs aikeena kokeilla moista kalastusmuotoa. Kannattaako valita ul- luokan kamat vaiko järeämmät ja minkä sortin painoja kannattaa apuna käyttää? Kuinka kauaksi paino kannattaa laittaa perhoon nähden? Aikomus heitellä ainakin leacheja. Muita perhoja ei vielä pakkini sisällä.

7
Itä-Suomi / Läntinen pien- saimaa
« on: April 02, 2008, 02:51:54  »
Tervehdys!

Elikkäs jos paikallisilla kalaharrastajilla olisi antaa jonkinlaisia vinkkejä kyseiselle alueelle? Muutama vuosi tullut vedeltyä eteläisellä pien-saimaalla parilla vavalla melko laihoin tuloksin (tosin haukea pirusti)  ja nyt olisi ideana hommata venepaikka jostakin taipalsaaren tai vehkataipaleen tietämistä. Liekö siellä ylipäätään venepaikkoja saatavilla? Kuivaketvele kävi mielessä mutta muitakin vaihtoehtoja kartoitteva ennen jäiden lähtöä.

Tarkoituksena olisi yrittää lähinnä kuhaa ja taimenta. Esiintyykö niitä ylipäänsä tuolla päin saimaata? Suurelle saimaalle ei viitsi meikäläisen veneellä uskaltautua mitä nyt hyvin tyynillä keleillä.

Penskana saatiin jonkin verran taimenta vehkataipaleen pumppulaitoksen läheisyydestä ihan heittelemällä. Onko edelleen ottipaikkoja? Joskus siellä ymmärtääkseni suoritettiin jopa jonkinasteisia viljelyksiä. Taimenta tai jotain. Kalastus tosin lienee kielletty välittömässä läheisyydessä mutta miten pitkälle kielto jatkuu?

Minkälaisilla peleillä taimenta ylös kiskottu? Itselläni ollut tähän asti vedossa oikeastaan pelkkiä vaappuja.

Kaikensorttisia vinkkejä kaipailisin.

Pages: [1]


center>