Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mind_Flayer

Pages: [1] 2 3 ... 9
1
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 31, 2014, 15:44:51  »
Ompa Eci saanu julmankokosen hauen, väritykseltäänkin kuvassa nätti! Onnittelut saaliista, monet piffit tuostakin kalasta irtoaa. ;)

2
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 19, 2014, 09:08:27  »
Meilläkin pyritään syömään sitä mukaa kun kalaa tai lihaa järvet ja metsät antaa. Tosin jos joskus sattuu esim. joku kirjo jäämään pakkaseen vähän pitemmäksi aikaa niin niistä kyllä pystyy vielä esim. kukon tekemään ja mausta ei varmasti erota onko vastapyydetty vai pakkasessa ollut. Hyvälle maistuu!

3
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 17, 2014, 20:18:08  »
Vajaa puolituntia riitti tällä kertaa 3 kalan ylösottoon. Olishan tuolla voinu pitempäänkin olla mutta ei liikaa viitsi kaloja pakastimeenkaan säilöä ja toisekseen, tuntui teurastamisen meininkiä olevan siinä määrin jo ilmassa että innokkaimmat kalat oli jo otettu kuivemmalle puolelle. Hurjin tyyppi vetäisi 5 kalaa 9 minuuttiin ja uusikin lupa tuntui olevan jo aluillaan, kun makkaranpaistossa kuuntelin toisten tarinoita.

4
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 16, 2014, 14:27:01  »
Ilmeisesti lopullinen päätös asialle tulee vasta syksyllä, eli jatkuuko vai alkaako alasajo.

5
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 16, 2014, 08:12:46  »
Kesäkausi starttaa jälleen huomenna lokilla, allekirjoittanut starttaa näillä näkymin myös kun sääennuste näyttäisi aurinkoista ja lämmintä päivää. Onko muuta porukkaa palstalaisista lähdössä?

6
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: January 31, 2014, 19:11:46  »
Sain ylä-karjala lehden artikkelin kopion bittimuodossa, tässä muillekkin arvioitavaksi.

7
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: January 25, 2014, 13:52:50  »
Kirjoitusta ei ole itselläni saatavilla, mutta tiivistetysti pystyn artikkelista sanomaan, että kyseessä on ylä lammen omistussuhteisiin liittyvä asia. Lampihan on käytännössä vuokralla Roinisella ja lammesta tehty ostotarjous ei ollut mennyt läpi joidenkin muotoseikkojen takia vaikka kalastuskunta oli ollut myymisen kannalla. Tähän lisäksi erästä kalastuskunnan jäsentä vaivaa "huoli" siitä miten turvata tulevien sukupolvien kalastusmahdollisuudet.

Minua ihmetyttää ainakin se että miten hyvän kalastuskohteen sulkemisella parannetaan tulevien sukupolvien "kalastusmahdollisuuksia"? Jos kyseistä herraa haittaa lähistön ahvenensinttien ongintamahdollisuuksien puute niin on tuo kumma jos ei pielisen kokoisesta putrakosta löydy jokaiselle oma paikka onkia ja kalastaa.

8
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: January 17, 2014, 19:36:13  »
Paikallislehti Ylä-Karjalassa oli juttua että lokinlampia uhkaa toiminnan loppuminen. Kiitos paikallisen kalaveden osakaskunnan pampun...

9
Syksyllä alkaa oppisopimuskoulutus / vakiduuni. :)

10
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: July 08, 2013, 19:09:43  »
Riippuu pitkälti veden lämpötilasta. Jos pintavedet alkaa olemaan yli +20 asteen niin pientä perhoa ja painoja kehiin. Kalat ovat yleensä lämpimän veden aikaan syvemmällä viileämmässä vesikerroksessa, joten ainakin rannalta kalastava on huonossa asemassa. Toki sattumakala voi osua peltiä tai lippaa heittävällekkin, mutta vaikeampaa tulee olemaan mitä kevät ja syysaikaan. Noista sivutapsihommista kannattaa kysäistä Roiniselta jotta ovatko sallittuja ko. lammella, itse en ole siitä aivan varma.

11
Täällä päin eräällä pieliseen yhteydessä olevalla pikkujärvellä tapetaan kuhaa ihan tajuttomia määriä. Itse olen pari kertaa paikan päällä päässyt kokeilemaan kalaonnea ja saalis oli varsinkin vuosi sitten tehdyn reissun jälkeen ihan tajuton, n. 40kg mitallista kuhaa lihalaatikossa ja aikaa ei mennyt kuin muutama tunti. Henkilö jonka vieraana olimme silloin, kalastaa kyseisellä järvellä kuhaa myyntiin asti ja saaliit saattavat parhaimpina iltoina olla +100kg mitallista kuhaa ja seassa jokunen isomuskin.

Järkeä vai ei? Jokainen pohtikoot itsekseen, mutta omasta mielestäni jos kala menee hyötykäyttöön ja ongittavaa piisaa niin antaa ihmisten pyytää. Myyntiinkin menevä kala jää yleensä lähiseudulle joten kyseessä on puhtaasti ekologisempi ratkaisu verrattuna esim. norjasta tuotaviin kassikasvatettuihin lohiin.

12
Sekalaista juttua / Vs: Sienestys
« on: May 26, 2013, 19:34:48  »
Johan noita korvasieniäkin alkoi löytyä, tosin pieniä ovat kun vesisateita ei ole näkynyt pitkään aikaan. Eilen roskapussillinen täyteen.

13
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 18, 2013, 13:31:22  »
3 kalan kiintiö täysi ennen puolta päivää, kala oli varsin hyvällä otilla. Beten lotto ja kirjotiura toimivat ottipeleinä tänään allekirjoittaneella ja kalat kilon paremmalla puolella.

14
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: May 17, 2013, 20:35:48  »
Huomenna kesäkauden avajaiset lokilla ja allekirjoittanut suuntaa kulkunsa kirjolohia narramaan. Onkos muuta porukkaa lähdössä?

15
Sekalaista juttua / Vs: Haluatko "tittelin?" Koita onneasi!
« on: May 06, 2013, 20:25:28  »
Kokeillaampa tännekkin. :)

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: May 06, 2013, 20:24:10  »
Pari kuvaa eräältä onnistuneimmalta pilkkireissulta. Hyvänkokoista ahventa tuli omiksi tarpeiksi ja kalojen koko oli mielestäni vähintään kohtalainen.
17
Sekalaista juttua / Vs: Sienestys
« on: May 06, 2013, 20:20:50  »
Onko ne sukua juomunäkeille, kun Google ei tunnistanut sinun ihka uutta sienilajiasi?.
Meillä päin korvasieni = juomutryffeli. Rakkaalla lapsella kun on monta nimeä. ;)

Palatakseni aiheeseen, alla muutama kuva viime vuodelta:

Kohtalaisen kokoinen kanttarelli:

Suppiksia:

Korvasieniä:

18
Sekalaista juttua / Sienestys
« on: May 06, 2013, 19:49:52  »
Kuten kuin otsikkokin kertoo, niin kuinka moni harrastaa sienestystä tämän palstan lukijoista? Itse hurahdin tähän lajiin vasta parisen vuotta sitten kun metsästysreissun yhteydessä törmäsin sieniin, joita kasvoi vallan mahdottomasti pienellä alalla. Koska laji oli itselleni silloin tuntematon, niin mielenkiintoakaan ei hirveästi riittänyt mutta kotona sienikirjaa tutkiessani huomasin, että kyseiset sienet edustivat ehkä yhtä suomen maukkaimmista sienilajeista, suppilovahveroita. Jahtikiireiden ja myöhäisen syksyn takia sienet jäivät siltä syksyltä keräämättä, mutta sen verran kipinää jäi, jotta seuraavana keväänä perehdyin tähän harrastukseen hieman syvemmin korvasienien muodossa, joita alun parin tyhjän reissun jälkeen alkoikin löytyä ihan mukavasti. Lajia jatkettiin seuraavan kerran syksyllä, jolloin kuvioon astuivat suppilovahverot ja satunnaisesti eteen ilmestyneet kanttarellitkin. Koko talven sienisato tuli kerättyä muutamalla reissulla ja muutama tuttu ja sukulainenkin sai oman osansa saaliistani. Tattejakin olisi ollut tarjolla, mutta huonolaatuisena jäivät metsään.

Toinen varsinainen sienikevät on koittamassa omalla kohdallani ja kovasti odotellaan korvasienien nousua. Miten lie muualla suomessa havaintoja juomutryffeleistä?

19
Pilkintä / Vs: Pilkintä metsälammilla
« on: April 24, 2013, 13:00:29  »
Eilen heitettiin viimonen pilkkireissu eräälle tummavetiselle metsälammelle kalakaverin kanssa. Paikka oli itselleni jokseenkin tuntematon, yhden kerran olin sydäntalvella siellä pilkkiä liottanut huonolla menestyksellä, mutta tuttavapiirin huhu kertoi ko. putrakosta nousseen hyvänkokoista ahven jokunen päivä takaperin. Kalakaverin kanssa päätettiin tehdä isku ja päivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut, koska ahven oli sinä päivänä suorastaan sikamaisella syönnillä. Ihan sama mitä uitti, kaikki tuntui kelpaavan. Jopa ilman syöttiä lillunut morrikin antoi joitakin kaloja ja kalojen koko oli kohtuullista. Pääasiassa vajaat 100g mutta sekaan mahtui myös jonkin verran 200g-350g kokoista affenaa. 4 tunnin urakka palkittiin yhteispainoltaan 25kg kalasaaliilla, jossa molemmille jäsenille riitti puhkottavaa yhden illan tarpeisiin vähintäänkin riittävästi.

Sellasta kalansyöntiä kokee todella harvoin ainakin meikäläinen, mutta ehkä ensi keväänä seuraavan kerran.

20
Uskoisin että paksulla jäällä on osuutta häiriökaikuihin mutta ainoastaan matalassa vedessä. Herkkyyttä ei kannata ainakaan lyhyen käyttökokemuksen mukaan pitää tapissaan, vaan itse olen niillä muutamilla kalareissuilla pudottanut signaalin vahvuutta 3-5 välille(Tehdasasetuksilla 5). Minulle on tähän mennessä riittänyt tuo tarkkuus, koska sillä olen kaiun kautta havainnut pienet karvapyrstöiset tasuritkin, joten kyllä silloin pitäisi löytyä kirjolohet ja kookkaammat ahvenetkin. Lisäksi itse olen ottanut FishID-toiminnon pois käytöstä, koska tietyillä herkkyyksillä kaiku on erehtynyt luulemaan alla olevaa pilkkiä kalaksi.

Itselläni on ollut jonkin verran hieman vastaavanlaisia kokemuksia, mutta pääasiassa kyseessä ovat olleet virheelliset kalakaiut, joita on voinut tulla pitkänä liutana samassa vesikerroksessa. Nämä ovat kuitenkin loppuneet jonkin ajan käytön jälkeen ja tämän jälkeen on enää kaiussa näkynyt alla uiva pilkki tai lähellä olevat kalat.

21
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: March 27, 2013, 14:41:10  »
Vajaat 15min kiivasta syöntiä ja tässä saalis:


4 isointa:

22
Itselläni on käytössä Humminbirdin piranhamax 160 portable. Kyseessä sen verran uusi hankinta ettei käyttökertoja ole vielä kertynyt kovin paljoa, mutta toistaiseksi näyttää olevan ihan kohtuu pätevä laite. Näyttää mm. pienet ahventasurit joten tarkkuus riittää varsin hyvin esim. ahvenen pilkintään(itsellä pääasiallinen käyttö kuitenkin kirrenpilkinnässä). Hintakaan ei ollut paha, muistaakseni about 160e tarjoushintaan lähti ko. laite ja normaalihinnallakin jää myyjäliikkeestä riippuen alle 200e.

23
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: March 20, 2013, 11:34:58  »
Muutamat kuvat pitkästä aikaa. :-)

Tasuroimassa


Onko kuvassa Hummingbirdin 160 piranhamax portable? Miten on pelittäny pilkkihommissa?

24
Itä-Suomi / Vs: Pohjois-karjalan alueen pilkkireissu turinat...
« on: March 16, 2013, 18:27:31  »
Pielisellä Nurmeksen puolella istuttiin tänään todella komeassa säässä pilkillä. Pilvettömältä taivaalta paistoi aurinko, tuulen henki olematon ja pakkasta varjossa semmonen -8c. Aamulla oltiin jäällä vähän ennen kello kymmentä ja kilometrin taival järvenselän puolelle, mutta selkämatalassa ei löytynyt ottihaluista ahventa ollenkaan. Tosin ei noita löytynyt oikeastaan koko päivänä kun 3 miehen yhteissaalis alle 30 ahventa ja 1 särki ja näistäkin puhkaistavia kaloja ainoastaan 2. Matalasta tulivat kaikki, kuten myös päivän isoin, reilut 300g painanut pannukarkea ahven.

Hyvä oli liikkua jäällä, kun jään päällä olleen vesikerroksen pinnalle oli muodostunut miehen kantava kansi ja sen päällä n. 10cm lunta.

26
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 11, 2013, 10:31:46  »
Hyvä että edes vesi on jo alkanut häviämään jään päältä. Nurmeksen puolella vielä reilu kuukausi takaperin saappaanvarren verran vettä jäällä joten ei ole ollut suurta inspistä lähteä pilkkionneaan kokeilemaan.

27
Itä-Suomi / Vs: Saalit ja Kokemukset Nurmeksen Lokinlammet
« on: March 10, 2013, 15:21:50  »
Ei ole palstalaiset käyny viime aikoina lokilla kirrepilkillä? Kylmää on ollut, yhden reissun itse tein helmikuun lopulla ja tärpeittä lähdettiin kotia.

28
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: March 10, 2013, 15:20:17  »
Sunnuntaina kävin lyhyen keissin tahkomassa 7-12m vesiä, kaloja näky luotaimessa ja kevennetty kiinnosti, mutta ei kelvannu ottaa kiinni. Pitihän se pienemmällä tasarilla sitte koittaa mitä siellä alla on. Iha hauska vehe tuo luotain. Mukava oli kattoo kalojen nousuja pilkille. Pienempää tasaria uittaessa kun vielä tiesi odottaa millo nappaa. Tietääpähän ens kerralla sitte vaihtaa paikkaa aikasemmi.  :-D

-Arska_1
Mikä kaiku käytössä?

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: March 10, 2013, 15:16:56  »
Onkos vettä ja lunta miten paljo jään päällä? Joko alkaa liikkuminen isoilla vesillä yhtään helpottamaan?

30
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: January 16, 2013, 10:44:02  »
Vaikka jääpeite peittää vielä suomen vesiä pitkään niin vastaampa tähän ketjuun kun asia on itselläni ajankohtainen. Uistelukärpänen pääsi puraisemaan viime kesänä ja ajatuksena on tulevaksi kesäksi hommata paatti + perämoottori hoitamaan uistelulaitteiston virkaa järvillä. Mahdolliseksi veneeksi on valikoitunut joko 471 tai 471L päijän vene mutta perämoottorin valinta on vielä auki. Tarjolla olisi lähiliikkeistä saadun tiedon perusteella ainakin tohatsua ja suzukia 4hp:n koneilla. Koska itselläni ei ole käytännön kokemusta konepuolelta niin vinkkejä haen asiaan: Merkkinä suzukista on ainakin minulle jäänyt positiivinen kuva mitä olen tutuilta kuullut ja keskustelupalstoilta lukenut. Tohatsu on itselleni ennen kuulumaton merkki mutta ainakin netistä saadun tiedon perusteella japsimerkki ja luotettava sellainen.

Miten on, mihin vaihtoehtoihin kansa kallistuisi, jos merkin pohjalta pitäisi tehdä valinta perämoottorista ja millaisia käyttökokemuksia löytyy tuon kokoluokan koneista? Lisäksi millaisia huollettavia ko. merkit ovat?

Pages: [1] 2 3 ... 9


center>