Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mokki

Pages: [1] 2
1
Hmm, Niin mitähän mun piti kirjottaa? Unohdin jo. Noh, kesälomallahan ei mitään pidäkkään muistaa.  :)

Hmm, Niinjoo, munhan piti avautua siitä, kuinka tälläkin keskustelufoorumilla olevista topiceista on 90% aloitettu.... noh, suoraansanoen huonosti.

Esimerkkeinä muutama aloitusviesti:

Kerro hyvä uistin kuhalle?
Kun aloitusviesti on tämmöinen, myös vastaukset ovat samaa luokkaa.Paras esimerkki samasta threadistä; Kuha joku

Seuraavassa kysellään sitten mitä kalaa tulee kalastettua useiten:
Itse kalastan haukea ja ahventa eniten lähinnä huonolla menestyksellä.  


Hyviä taimenvieheitä etsitään koskelle:
mikä koko?
mikä väri ?

ja muutakin asialla ois vähän kiire!!!!!!


Yllättäen tämmöisellä avauksella on saatu hyvä vastaus.


Ymmärrän kyllä, että kaikille aiheille on vaikeahkoa keksiä ns.tarinaa, mitä kertoisin topicin avausviestissä, mutta jotain muuta kannattaa yrittää sisällöittää(voiks noin kirjottaa?), kuin vain ja ainoastaan pelkkä kysymys. Mä ainakin vastaan mielummin kunnon kysymykseen, jonka laatimiseen on selkeästi edes yritetty panostaa.
Mun mielestä moderaattorit vois ottaa vähän tiukemman otteen...

Esimerkkinä aiheeseen "mitä kalaa kalastat useiten"
Aloitusviestiin olisi hyvin voinut kertoa esimerkiksi missä päin kalastelee, heittokalastus, vetokalastus, perhokalastus, vaiko onkiminen tyylinä.... yms

http://localhost/forum/viewtopic . php?t=7282
Lukekaahan!

Niin ja vielä tuosta ylläolevasta linkistä sen verran, että siellä kehoitetaan haun käyttöön...; Vanhoja keskustelujahan voi hakea "Etsi!" -toiminnolla.
Kumma kyllä, vaikka itse olen ollut Kalassa.netin jäsenenä melkein puolisentoista vuotta, ja lueskellut keskusteluja sitäkin ennen, en vieläkään osaa käyttää hakua  :D Neuvoisin siis enemmänkin lueskelemaan aiheita, kuin käyttämään hakua.


Niin ja sitten asiasta seittemänteen... Reaperkin mainitsi niistä turhista viesteistä

Eilen (vai olikohan se tänään...hmm  :D) ilmestyi kalassa.nettiin muutama aivan järjetön aihe, missä ei selkeästikään oltu edes yritetty kysyä mitään järkevää. Niihinkin oli jo muutama vastaus ehtinyt tulla ennen kuin moderaattorit poistivat aiheet. Jos ja kun semmoisia järjettömiäkin aiheita keskustelufoorumille tulee, niin niihin tuskin tarvitsee rynnätä ilmoittamaan, että "pitäisköhän tämä viesti poistaa", koska kyllä moderaattorit varmasti tajuavat asian.
Eriasia on ilmoittaa vaikkapa linkki sivulle, jolla kyseisestä aiheesta on jo keskusteltu.

Eikai sitte tällä kertaa muuta.

EDIT. niin ja vielä. Ne uudet käyttäjät jotka eivät mahdollisesti ole foorumia pidempään selanneet, mutta ehdottomasti tarvitsevat nopean avun kysymykseensä, varmasti kannattaa kurkistaa kalassa.netin irc-kanavalle, johon pääsee ilman mitään ihme ohjelmia. Siellä se apu tulee nopeasti ;)
http://www.kalassa.net/irc/

2
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mistä polaroidut lasit?
« on: May 27, 2004, 21:31:16  »
Mitä polaroituihin aurinkolaseihin tulee, niin suosittelen ehdottomasti! Ja vaikkei olisikaan varaa ostaa polaroituja, niin aurinkolasit silti. Jokainen on varmasti huomannut kuinka ärsyttävää on kokoajan siristellä silmiään...

Mitä laatuun tulee, niin ei varmasti kannata lähteä ostamaan niitä City-Marketin halvimpia malleja. Eipäs mullakaan niistä kokemusta ole, mutta uskon siskooni, joka on joku rilliasentaja (lue optikko).
Mä luulen, ettei myöskään heti kannata rynnätä sinne optikkoliikeeseen ostamaan niitä 200 euron laseja, kun halvemmillakin varmasti pärjää. Mun kaverilla (Otolla) on jotkut Tyrskytaimenesta ostetut 30 euron lasit, polaroiduilla peililinsseillä. Mulla taas vastaavasti on sata euroa kalliimmat, optikkoliikkeestä hommatut lasit, polaroiduilla peililinsseillä, mutta kun välillä vaihdellaan niitä laseja, niin eipä siinä mitenkään merkittävää eroa huomaa.

Käveleppäs kalastusliikkeeseen ja kysele myyjältä minkälaisia laseja hän itse suosittelisi, vaikkapa alle 60 euroa maksavista malleista. Uskoisin, että saat ihan hyvät lasit.

3
Quote
Miksi tuollaisille pitää triidi avata?
Homma menee kutakuinkin näin: Kyseinen henkilö näkee kalassa.netin bannerin jollakin sivustolla. Hän ajattelee, "ohhoh, voisinpas käydä kurkistamassa". Henkilö käy kurkistamassa, ja samalla huomaa, että täällähän on keskustelufoorumi. Noh, sen huomattuaan henkilö päättää tottakai avata uuden threadin, vain sen kunniaksi, että ensimmäistä kertaa käy täällä.

Jos vain nopeasti tulee sivuilla käväsemään, eikä ole aikomustakaan jäädä keskustelemaan sen kummemmin, kunhan yhden viestin kirjoittaa, ei siinä ensimmäiseksi keskustelun sääntöjä lukaise.

Tuossa oli yksi versio "tapahtuneesta". Ei välttämättä aina juuri noin mene, mutta uskoisin, että usein.


Mitä pakolliseen rekisteröintiin tulee, olen samoilla linjoilla edellisen kirjoittajan kanssa.
Jos rekisteröinti olisi pakollista, turhat threadit vähenisivät, sillä jos on vain "ohikulkumatkalla" kalassa.netissä, ja huomaa, että keskustelupalstalle kirjoitteleminen vaatii rekisteröinnin, tuskin vaivautuu rekisteröitymään.
Lisäksi kun on tunnukset yms. oppii automaattisesti seuraamaan omia kirjoituksiaan paremmin, kuin mitä seuraisi, jos vain vieraana kirjoittelisi.
Näin uskon.

En sano, että heti yhden turhan threadin jälkeen pitäisi bännätä, koska monesti se turha threadi jää juuri siihen yhteen. Silloin ei bännäys auttaisi mitään. Hyvä olisi, jos turhan threadin tekijälle vain ilmoitettaisiin, että tämän kaltaisista asioista on jo keskusteltu yms.

Näin tälläkertaa, katotaan mitä joskus

4
Kaikkea kalastuksesta / Re:Töihin kalastuksen pariin
« on: March 10, 2004, 21:25:01  »
Hmm, tokihan sitä on vaikka minkälaisia ajatuksia, ja monesti on tullut myös ajateltua tulevaisuuden ammattina kalastuksenvalvojaa/muuta kalastukseen liittyvää.
Kuitenkaan sitä ei nuorena junnuna paljoakaan mistään tiedä, niin eivätpäs ole suunnitelmat unelmia kummemmaksi kypsyneet, ja tuskin kypsyvätkään  :)
En itse usko, että minusta koskaan "kalastustyöntekijää" tulee. Motivaatiota varmasti hommaan riittäisi yllin kyllin, mutta eri asia on sitten palkka. Ei kyllä helpolla rikastu.
Olisihan se toki mahtavaa kierrellä maapalloa kalastusoppaana.... :D
Myös oma kalastusliike olisi mukava...

Quote
mutta joskus pännii,kun aina joka asiassa RAHA on tärkeintä
Kukaan tuskin sanoo, että raha on se tärkein juttu, mutta eipä voi kieltää, etteikö se olisi tärkeätä. Eihän sitä nyt ihan pelkällä kalastuksellakaan elä, täytyy sitä rahaa nyt vähän olla  ;)

Kuitenkin ainakin tämä herra pitää kalastuksen vain harrastuksena, ellei jotain aivan mullistavaa sitten tapahdu.

5
>:( >:(Siis voi v*** s***** p****  >:(  >:( Taas meni hiton pitkä vuodatus hukkaan, kun unohdin kirjautua....

Kuitenkin yritetään kirjoittaa tämä lyhyemmin:
Kuinka hiton vaikeata on perustella omat mielipiteensä?
Kun ajatellaan, että foorumilla on vähän vajaat 2500 käyttäjää. Aktiivisia on ehkä... Noh, sanottakoot vaikka 100. Näiden sadan käyttäjän keski-ikä on n.15 vuotta. Kyllä 15 vuotiaana pitäisi osata perustella mielipiteensä.
Mun mielestä foorumin taso nousis erittäin paljon, jos saataisiin kunnon vastauksia enemmän, kuin muutamalta henkilöltä.
En muista kuka tämän nyt sanoi: Perustelematon mielipide ei ole minkään arvoinen!
Toi pitäis takoa jokaisen kalloon.

Otetaan huonona esimerkkinä sekalaista-palsta; Siellä on monta, monta threadia, missä on suunnilleen pelkkää huutoäänestystä. Jos kaikki nämä "huutoäänestys-threadit" lukittaisiin, voisi taso nousta ja ihmiset oppia perustelemaan. Enkä tarkoita, että nämä perustelemattomat vastaukset pitäisi poistaa vaan sekalaista-palstalta... Kuitenkin myös sekalaisissa on joitakin aiheita, mitkä itseänikin kiinnostaa, ja niissä voi saada kunnon keskustelua aikaiseksi. Silti sanoisin, että moderointia aika paljonkin tiukemmaksi.


Jani sanoi mielestäni harvinaisen hyvin:Mielestäni kalastuksesta ei voi (muuta kuin joistain aiheista) saada aikaan kunnon (eli siis sellaista, kuin monista muista aiheista) keskustelua. On niin paljon mielipiteitä!! (Tosin perustelutkin pitäisi löytyä, tästä olen samaa mieltä.)

Kalastuksesta on hieman hankalaa saada kunnon keskustelua aikaiseksi. Yritetään parhaamme.

Siinä se nyt hieman lyhennettynä. Saattoi mennä vähän off-topikiksi, mutta koittakaa kestää.

6
Semmoinen pikku ongelmanpoikanen on noissa kalapaikka-artikkeleissa, että jos joku kirjoittaa artikkelin siitä paikasta missä yleensä kalastaa, ketä se hyödyttää?
Kuinka monia ihmisiä hyödyttäisi jos minä kirjoittaisin artikkelin Leipjärvestä? Toki voisi jostain suuremmista koskista yms. tehdä artikkelin, koska niillä kuitenkin on muutkin kuin vain artikkelin kirjoittaja käynyt.
Quote
Eikai tämä artikkeli-asia nyt vaan ole niin, että kirjoitetaan artikkeleja vain kirjoittamisen ilosta.
Toivotaan, ettei ole. Tähänastiset artikkelit ovat mielestäni olleet hyviä, ja hyvin kirjoitettuja.
Toivotaankin, että meno jatkuu samanlaisena eikä mopo karkaa.

Mua itseäni edelleen kiinnostaisi lukea kokemuksia ihmisten kalareissuista. Toki mielenkiintoista on myös katsella vaapunteko-ohjeita, muttakun itse en ainakaan vielä ole vaappuja innostunut valmistamaan, niin nämä artikkelit eivät sinänsä kiinnosta.

Tai sitten tosiaan, jos joku osaava, ja kokenut kalastaja jaksaisi vääntää kattavan artikkelin vaikka heittokalastuksen perusteista. Sillekkin varmasti olisi kysyntää...

7
Heittokalastus / Re:???Kevät hauki???
« on: February 02, 2004, 21:38:30  »
Kalat ovat erittäin hidasliikkeisiä järvien aukeamisen jälkeen, kun vedet ovat kylmiä. Niinkuin Visakin sanoi; Suuria, rauhallisestiuivia vaappuja kannattaisi varmasti kokeilla. Suosittelisin, että uitat vieheitä mahdollisimman lähellä rantoja, kun hauet ovat vielä siellä.
Itse uitan kuitenkin myös keväällä niitä samoja vieheitä, mitä kesälläkin tulee käytettyä. Esim. Abun Terminatoria, plussaa tässä vieheessä on kalaa ärsyttävä räminä  ;)
Erilaisia jigejä tulee myös koitettua, ja niilläkin on yllättävän paljon haukea tullut.

EDIT. Heh. kiitos Matiaz:lle, virhe korjattu  ;)

8
Hmm.. Täytyy tosiaan toivoa, ettei mopo nyt karkaisi käsistä.
Täällä näyttää olevan muutamia niitä, jotka erittäin mielellään kirjoittelevat paljonkin artikkeleja, ja ihan hyvä niin. Toivotaan kuitenkin, ettei mennä ihan liiallisuuksiin.

Sitten Kaivon viestiin:
Quote
tuntuisi siltä, että paljon kysyntää olisi ihan kalastuksen perusteista
Tosiaan, olisi aika hyvä, jos joku kokenut ja osaava kalastaja jaksaisi/viitsisi tehdä kattavan artikkelin kalastuksen perusteista. Voisi toki olla aika vaikeaa tehdä, mutta ainahan saa yrittää ;).
Voisi tosiaan vähentyä tämmöiset "millaisia vieheitä/muita välineitä tulisi hankkia- aiheet"

Sitten JAnin viestiin; Sinänsä ihan hyväkin idea tehdä hintavertailuja kalastustuotteista, mutta vertailijan pitäisi sitten olla kokenut, ainakin sen verran, että tietää mistä puhuu. Siis ilman vertailupohjaa ei voi alkaa tekemään mitään vertailuja.

Noh, tämmöstä tälläkertaa. Keskustelkaamme lisää aiheesta.

Edittiä. Niinjoo vielä.. Täytyy onnitella Jania hienosta kivinilkka artikkelista.  ;)

9
PÖH. Äsken kirjoitin vaikka kuinka pitkän jutun, mutta sitten... "vaadittua nimikenttää ei täytetty"  >:( Off-topikkina, että eikös vois tehdä jonkun semmoisen jutun, että jos unohtaa kirjautua ja painaa "lähetä" nappia, niin ei kaikki mitä on kirjoittanut katoaisi?

No kuitenkin, koitetaan nyt tiivistää asioita tähän:
Hmm.... Mielenkiintoista... Kuulostaa hyvältä ...
Itse lueskelisin mielelläni artikkeleita niin suomalaisista, kuin myös eksoottisimmistakin kaloista. Suomalaisista kaloista ehkä mieluiten tietoa haluisin taimenesta, kirjolohesta, harjuksesta... yms "koskien kaloista".
Eksoottisimmat kalat ovat kaikki niin tuntemattomia, että ihan mistä tahansa kalalajista olisi kiva saada tietoa.
Lisäksi olisi myös kiva, kun joku viitsisi kirjoittaa välineistä; Keloista, vavoista yms kalastusvälineistä. Ikäänkuin välinearvosteluita.

Minua itseäni kiinnostaisi myös erittäin paljon lukea ihmisten kalastuskokemuksista; Uskoisin, että varsinkin kesäisin monet käyvät pidemmilläkin kalastusreissuilla. Olisi kiva lukea niistä reissuista. Itsekin voisin ehkä tämmöisen väsätä ;). Toisten kalastusreissukirjoituksista voi oppia itsekin jotain.
Tosin ehkä tämmöiset kalastusreissukeskustelut voisi hoitaa ihan keskustelufoorumin puolella.

Varmuuden vuoksi muistutan artikkeleiden kirjoittajia:
Quote
Jos kopsaat suoraan jonkin toisen kirjoitusta, laita aina lähdetiedot! Jos lähdetietoja ei ole, rikot tekijänoikeuslakia.

Quote
Hei jussi voisinko lähettää sen hauen perhokalastus artikkelini sinulle ja sitten poistettais se tuolta foorumilta ja laittaisit ses tuonne artikkelit osioon?
Siitä vaan lähettämään! Eiköhän Jussi julkaise artikkelin, jos kokee sen "tarpeelliseksi" ;).

EDIT. Hmm. Missäköhän silmäni taas olivatkaan.. Tarkemmin katseltuna tuollahan on kirjoitettu artikkeleita kalareissuista. http://www.kalassa.net/artikkelit/artikkelit.shtml Heh.

10
Kaikkea kalastuksesta / Re:Toutain(Aspius aspius)
« on: January 24, 2004, 16:07:17  »
Ootkos ite kirjottanut?

Edittiä alla olevaan viestiin:
Ok, testasin vaan ;)
Löysin nimittäin eräältä nettisivulta samanlaisen tekstin:

"Toutain taistelee lohen lailla
Pirkanmaan maakuntakala toutain on särkikaloihin kuuluva, virtakutuinen, isoksi kasvava petokala, joka on erittäin kova taistelija siiman päässä. Laji oli vielä 1980-luvulla erittäin uhanalainen ja sitä esiintyi luontaisena vain Kokemäenjoessa ja sen yläpuolisissa järvissä Kulo-Rauta-Liekovedessä. Toutainkantoja on vahvistettu istutusten avulla. Tänä päivänä iso toutain voi napata vieheeseen myös Pyhäjärvellä. SE-toutain 8,3 kg pyydystettiin Kulo-Rautavedestä v. 1949.  
Toutain syö pieniä pintavesien parvikaloja, kuten salakkaa ja kuoretta mutta myös särkeä ja ahventa. Niinpä toutaimen kalastuksessa pienet (5-10 cm) ja solakat salakanväriset eli mustavaaleat vaaput ovat tehokkaita. Kuokkalankosken spesiaali on mutuväri. Syvänneuistimet ovat tehokkaita siellä missä vettä on reilusti, muun muassa Nokianvirran Lukkilansalmella. Toutain ottaa myös streamereihin ja putkiperhoihin. Jigit ja leechitkin ovat kokeilemisen arvoisia.

 
Toutaimen kalastuspaikat ja -konstit

Toutainta kalastetaan Kulo-Rautavedellä koskissa ja vuolteissa sekä myös ulappa-alueilla. Virtapaikoissa toutain paljastaa itsensä loiskahtelemalla saalista jahdatessaan. Kala nappaakin usein aivan pinnan tuntumassa uivaan uistimeen. Selkävesillä toutaimen tavoittaa syvänteiden päältä tai karien kupeesta. Paras uistelusesonki on syyskesällä, elokuulta syyskuun puoliväliin. Kuloveteen laskeva Nokianvirta on hyvä syyskohde. Hulttistenvuolle ja Sarkolanlahti antavat myös parhaiten kalaa syksyllä. Kulo- ja Rautaveden väliset Hulttisten-, Mylly-, Hiedan- ja Kutalanvuolteet ovat perinteisiä hyviä toutainpaikkoja. Siuronkoski on paras keväällä kutuaikaan. Lempäälän Kuokkalankoskesta on tullut varteenotettava toutaimen kalastuspaikka ja lähitulevaisuudessa Pyhäjärven Tampereen päässä sekä Vilppureitillä tämä raju taistelija tulee vinguttamaan vapamiehen siimoja yhä tiuhemmassa tahdissa. "

Ja sitten vielä lainaus Salmolta eräästä toisesta topicista;
Quote
Jos kopsaat suoraan jonkin toisen kirjoitusta, laita aina lähdetiedot! Jos lähdetietoja ei ole, rikot tekijänoikeuslakia.

 


11
Haa! Mitä silmäni näkevätkään... Joko olemme saaneet uuden moderaattorin, tai sitten silmäni ovat olleet neliöinä aika kauan ;)
No kuitenkin itse asiaan..
Tätä nykyä kalassa.net käynneillä katson vain keskustelufoorumia. Hyvin harvoin olen edes vaivautunut katsomaan mitä muuta etusivulla on tarjottavanaan. Tokihan myös minä olen ne artikkelit joskus lukenut.
Välillä tulee kuitenkin irkattua, mutta aika harvoin.
Vastasin siis ensimmäisen vastausvaihtoehdon.

12
Perhokalastus / Re:Onko hienoa?
« on: January 20, 2004, 17:19:47  »
En nyt mitenkään halua haastaa riitaa/jatkaa sitä, mutta;
Quote
Ja jos harrastaa perhokalastusta niin tietenkin sitoo perhoja ja jos virvelöi niin tietenkin tekee vaappuja!
Tarkoitatko tällä sitä, että mielestäsi on itsestäänselvyys, että kun virvelöi, niin myös tekee vaappuja?
Vai tarkoitatko kenties sitä, että jos pitäisi valita, että tekeekö uistimia vai perhoja, niin sitten tekisi uistimia?

Jos kuitenkin tarkoitit tuota ensimmäistä vaihtoehtoa, niin rohkenen olla eri mieltä. Mä en ainakaan ikinä ole yhtäkään vaappua tehnyt.


Pakko vielä...
Quote
Tässä yksi mielipide:"Ei sillä ole väliä millä kalastaa! Se on pääasia että tykkää ja on kivaa!"
Ja tässä toinen:"Eli onko perhokalastuksessa mitään järkeä? Oma mielipiteeni on että ei ole!  Olen kokeillut perhokalastusta mutta ei siinä ole mitään hienoa ainakaan omasta mielestäni!"13
Perhokalastus / Re:Onko hienoa?
« on: January 18, 2004, 17:29:55  »
Quote
Offtopic:
Sait komeasti kaikki mahtumaan yhteen lauseeseen
Ja hienosti ilman yhtäkään pilkkua!

Quote
Te jotka sanotte että perhostus on siinämielessä hienompaa että se on vaikeampaa niin miksi olette sitä mieltä että vaappujen teko on huonompi juttu kuin perhojen koska vaappuja on vaikeampi tehdä minun mielestä tue ei oikeen täsmää!

Tuon vuodatuksen n.seitsemän kertaa luettuani, ymmärtäisin, että tarkoitat kutakuinkin tätä: Jos sanoo, että perhokalastus on vaikeampaa ja sen takia hienompaa, sanoo samalla myös, että vaappujenteko on huonompi juttu kuin perhojen sitominen, koska vaappuja on vaikeampi tehdä. Mitenköhän mahdollisesti onnistuit yhdistämään sen, että jos sanoo perhokalastusta hienommaksi kalastusmuodoksi, sanoo samalla, että perhonsidonta on hienompaa kuin vaappujen teko?
Ihan kaikkee en nyt kyllä tajunnu...

 
Quote
Eikä huiskaus ole vaikeaa, se vaatii toimivat välineet. Mistä on saanut alkunsa urbaani legenda perhokalastuksen "vaikeudesta"?
Hmm. No itsekin sanoin, että perhokalastus on vaikeampaa kuin virvelöinti, mutta en silti tarkoita, että se mitään kovinkaan vaikeaa on. Kuitenkin minun mielestäni perhokalastus on vaikeampaa kuin virvelöinti. Ainakin aloitellessa.

14
Propilkki 1 / Re:Propilkissä EI ole mitään koodeja
« on: January 17, 2004, 22:44:13  »
Quote
Mietin tässä sitä, jos vaikka propilkki kakkoseen tekisi koodeja. Tosin yleensä peleissä on helpotuskoodeja, niin tekisi tuohon VAIKEUTUSkoodeja, ts. koodilla kilpailijoista tulee parempia tai oma kalansaanti vaikeutuu. Haastetta lisää tosipilkkijöille?


Quote
ei mitään koodeja. Peliin tylsääntyy nopeampaa ja pelaaminen on hauskempaa kun ei oo mitään yhtä kalantuloa koko ajan

Luitkohan nyt oikein?  ;)

Mutta joo. Samoilla linjoilla Janin kanssa; Jos päätätte tehdä joitakin vaikeutuskoodeja, pitäisi sitten tavallisen pelin olla aika helppo, sillä minäkin kuulun niihin En_niin_hyviin pro-pilkin pelaajiin. Eihän se tietenkään ole kiva pelata peliä missä ei kalaa ollenkaan saa ;), muttei tietenkään kiva pelata myöskään semmoista peliä, missä kalaa tulee liikaa. Ymmärtänette pointin.

15
Perhokalastus / Re:Onko hienoa?
« on: January 17, 2004, 22:18:14  »
Itse kalastelen virvelillä, mutta kun kaverini perhokalastelee, olen sitäkin koittanut. Oma mielipiteeni on, että koskella kalastettaessa perhokalastus voittaa kyllä virvelöinnin sata-nolla, mutta järvellä kalastettaessa(varsinkin veneestä) perhokalastus menee aika lailla hosumiseksi. Jos vaikka samassa veneessä on kaksi muuta virvelöijää, perhokalastus on aika mahdotonta.

Mun mielestä perhokalastus on myös aika paljon mielenkiintosempaa. Täällä jotkut sanovat kuinka vaikeata se on. Itse ainakin pitäisin sen vaikeutta enemmänkin haasteena. Esim. heittotekniikoiden opettelu vie aika paljon enemmän aikaa, kuin virvelillä heittämisen opettelu  ;).

Lisäksi jännitystä tuo lisää se, että pitää osata valita juuri oikea perho, että saa kalan kiinnostumaan. Näin on toki myös virvelöinnissä. Hauskaa on katsella kuinka perho matkaa virran mukana ja yhtäkkiä kala nappaa siihen  ;)
Ja perholla kalastettaessa kalan tulosta sanoisin sen verran, että mun kokemuksieni mukaan (ja sen mitä oon kaverin nähny kalastavan) perholla saa enemmän kalaa, mutta pienempää. Hyvin usein, kun on koskella kalassa käyty, perholla on tullu ainakin muutama pikkusintti.

Siinä oli perhokalastuksesta...

Virvelöintiä kun itse harrastan, voin sanoa, että MELKEIN mikään ei ole rentouttavampaa, kuin pienellä ja rauhallisella lammella, illan pimentyessä virvelöidä.
Virvelöinti on paljon helpompaa, ja rauhallisempaa kuin perhokalastus. Kun perhostelussa (ainakin omat ;)) heitot ovat vähän sellaista hosumista, virvelöinti on rauhallista. Heitot ovat paljon helpompia.

Loppuyhteenvetona voisin todeta, että molemmissa kalastustavoissa on hyvät ja huonot puolensa; Perhokalastus on vaikeampaa, joten ehkä myös samalla kiintoisampaa, kun taas virvelikalastus on helppoa.

16
Kaikkea kalastuksesta / Re:Missä kalastat useimmin?
« on: January 10, 2004, 21:47:16  »
Hmm, veikkaisimpas, että jos tästä tulee huutoäänestysgalluppi, tämä menee lukkoon. Perusteluja olisi ehkä ihan kiva saada myös.
Lisäksi muistelen, että tämmönen aihe olisi jo ollut, mutta sitä en pikaisella haun käytöllä löytänyt.

Kuitenkin... Itse vastasin järvi, sillä kesällä vietän paljon aikaa kaverini mökillä, missä on järvi n.100m matkan päässä. Järvi on pieni, mutta myös erittäin rauhallinen(moottoriveneet kiellettyjä)  ja mukava. Kalaa saisi kyllä vähän enemmän tulla, mutta kivahan siellä on olla ilman kalaakin.  :)

Seuraavaksi yleisin kalastuspaikka on koski. Tämän samaisen mökin lähellä sijaitsee muutamia koskia (pitkäkoski yms.) ja niillä tulee sillon tällön käytyä. Kuitenkin aika harvoin.
Lisäksi oman kotini lähistöllä sijaitsee Vantaankoski ja siellä käydään kalassa aina, kun vain pystytään.

Seuraavaksi yleisin on lammet. Hyvin harvoin enää nykyään pääsee lammille käymään. Muutamia kertoja kesässä vain. Sukulaisteni mökki sijaitsee erään erittäin pienen lammen rannalla. Lammessa oli erittäin paljon kalaa, ja siellä oli viihtyisää kalastella. Nyt kuitenkin viime talven kovat pakkaset johtivat siihen, että kalat kuolivat lammesta.  :(

Merellä en käy juuri koskaan kalassa. En tiedä miksi, asun nimittäin ihan meren vieressä. Ehkä joskus tulevaisuudessa sitten.  ;)

17
Kaikkea kalastuksesta / Re:Pidätkö kalastuspäiväkirjaa?
« on: January 01, 2004, 14:50:57  »
No olen tietokoneellani yrittänyt pitää kalastuspäiväkirjaa tämän vuoden ajan. Ei siitäkään oikein mitään ole tullut, kun ei niitä koskaan muista/jaksa merkitä. Ehkä muutaman kalan olen sinne saanut laitettua.

Niinkuin jo täälläkin todettu, on aika vaikea muistaa mitä kaikkia kaloja sitä on saanut, mistä paikasta ja millä vieheellä jos on pitkään kalassa. Ehkä kaikki kalat pitäisikin heti kirjata ylös paperille.
Esimerkkinä, kun itse olin kesällä puolentoista viikon reissussa, ja kalaa tuli erittäin paljon. Ei sitä enää kotona muista millä vieheellä kaikki on tullu. Kun oisin sen sillon tajunnu, oisin ottanu paperia aina kalareissulle mukaan, ja kirjannu kaiken heti ylös.

18
Propilkki 1 / Re:Pro Pilkki XP:ssä
« on: December 27, 2003, 15:40:46  »
hmm. No en tiedä auttaako mitään, mutta:
http://www.kalassa.net/pelit/pilk141.zip
Jos et ole vielä tuota koittanut, niin koitappa.
Peli suoraan zip-pakattuna.
Jostain muistaakseni luin, että tuo saattaisi toimia. Kokeile.

http://www.kalassa.net/pelit/pilk142.zip
Ja tossahan on vielä sitten se päivityspaketti.

19
Kaikkea kalastuksesta / Re:Mikä puukko?
« on: December 22, 2003, 21:50:52  »
Tämmönen ihan peruspuukko. Ostettu viime kesänä muistaakseni Lieksasta, jostain tavaratalon halpiskorista neljällä eurolla ;)
Sen mitä nyt olen päässyt testaamaan niin hyvä on ollut hinta/laatusuhde. Pysynyt terävänä yms.
Kahva on sopiva ainakin minun käteeni.
Oikeastaan voisi sanoa, että tässä puukossa ei ole ollut lyhyen käyttöikänsä aikana mitään valittamista. Kun olisi sillon sen tajunnut, niin varmasti olisin ostanut muutaman kappaleen näitä puukkoja lisääkin. Harvoin saa noin halvalla nimittäin..

Tarkotuksena ois vielä hankkia toinen hyvä puukko, jota sitten pitäisi pakissa sen varalle, että tämä toinen näistä sattuisi unohtumaan kotiin.

20
Kaikkea kalastuksesta / Re:Millainen olet kalastajana?
« on: December 16, 2003, 22:22:10  »
IKÄ: Tällä hetkellä 14
KALASTUKSEN ALOITIN: Hmm.. vaikea sanoa. En ollut kovinkaan nuori silloin. Ehkä tämmöisen aktiivisen onkiuran aloitin 7 tai 8 vuotiaana.
MISSÄ PÄIN KALASTAN: Kesäisin kalastelen kaverin mökillä(koska omaa mökkiä ei ole). Mökki sijaitsee tervakoskella (parikymmentä kilometriä hämeenlinnasta). Välillä tulee kalastettua myös vantaankoskella tai sen lähiympäristössä.
KALASTUSKERTOJA/VUOSI: Hmm.. Mitähän näitä nyt sanoisi.. Heitetään villi veikkaus.. 40 kertaa vuodessa. Tänä vuonna jäi vähemmälle.
KALASTUSTAVAT: Onkiminen; Tätä tulee enää nykyään harvoin harrastettua. Ennen enemmän. Heitteleminen; Tätä pääsääntöisesti harrastelen. Vetouistelu; Tätäkin sillontällön.
KOHDEKALALAJIT: Pääsääntöisesti hauki ja ahven. Silloin jos koskille pääsee niin myös esim. kirjolohi.
PARASTA KALASTUKSESSA: Vaikka mitä.. Se tunne kun kala iskee ja väsytys alkaa, se tunne kun kalan saa ylös, luonto, seura.... vaikka mikä.
MUUT HARRASTUKSET:Ainoo tämmönen "virallinen" harrastus on karate. Sitä oon harrastanu yli vuoden.. Sit kesällä tulee aina välillä skeitattua ja talvella snoukattua.

21
Sekalaista juttua / Re:uskotko jumalaan?
« on: December 13, 2003, 01:39:08  »
Sen verran vielä sanon tuosta Jumalasta, että tottakai se on jokaisen oma asia mihin uskoo, mutta minusta ainakin tuntuisi ihan hölmöltä uskoa johonkin mistä ei oikeastaan ole minkäännäköisiä todisteita. Jotenkin tuntuu vaan omituiselta, että esimerkiksi uskonnonopettajamme kertoo meille uskonnontunneilla Jumalasta ja mitä kaikkea hyvää Jumala on tehnyt, vaikka tästä ei ole minkäännäköisiä todisteita. Hän voi siis tavallaan opettaa meille täyttä p*skaa. Mutta tavallaan taas ei...Riippuu miten sitä ajattelee...
Mutta näin voisi ajatella, että koulussakin opetetaan jotain mikä ei ole välttämättä totta.

Sitten noista juorulehdistä yms:
En itse lue mitään juorulehtiä paitsi iltasanomia aina välillä.
Siinä nyt ei sentään ole niin kamalasti väärennelty totuutta, mutta joskus kun katsoo "7 päivää" lehden otsikoitakin niin rupeaa jo naurattamaan...Juuri tässä vähän aikaa sitten "Lääkäri ihmeissään, Matti Nykäsen maksa sittenkin kunnossa" Tai jotain tommosta.
Ketä kiinnostaa?

Quote
Ja ufo = tunnistamaton lentävä esine. Siihen ei tarvitse edes uskoa, mutta jokainen lentävä tunnistamaton kappale ON ufo.  Ei se ole uskonasia.
Eikös joku(olisitkos juuri sinä Procyon) verrannut jossain threadissa(kaaauan aikaa sitten), että jos kaveri heittää esim. kahvipurkin ilmaan, ja sinä et tunnista sitä kahvipurkiksi se on silloin UFO.
Hauskasti ajateltu :)

22
Kaikkea kalastuksesta / Re:Hyvä yleisväri?
« on: December 13, 2003, 01:26:31  »
Järvellä kun kalastelen, usein tulee vetouistelua harrastettua.
Järvi on suhtkoht matala ja aika samea.
Hyvä viehe on ollut punavalkoinen Rapalan Magnum. Mutta tosin on myös kalaa tullut tummemmilla ja ihan mustillakin vieheillä.
Heitellessä yleensä tulee enimmäkseen käytettyä ärsykevärejä.
Punaista, keltaista...yms. Ihan kivasti niilläkin on tullut.
Koskilla on vaikeampi mielestäni päättää mitä viehettä käyttäisi. Yleensä päädyn koskillakin kirkkaimpiin vieheisiin ja pyrin sitä kautta ärsyttämään kaloja.
Vähemmän tulee käytettyä vieheitä, jotka muistuttavat pikkukaloja.
Niitäkin välillä.

Hyvänä yleisvärinä ehkä pitäisin punaista tai keltaista ärsytysväriä. Sen värisen vieheen valitsen jos muulla ei tule.

23
Kaikkea kalastuksesta / Re:Nismaster invincible,paras haukivaappu?
« on: December 05, 2003, 21:19:43  »
Quote
Ottakaa kantaa  
No otetaan kantaa...

Jos kirjotan lyhyesti omat kokemukseni ja mielipiteeni.

En ole merellä kumpaakaan kokeillut, joten en voi kertoa kuin tuosta toisesta, eli sisävesistä. Niiden perusteella mitä itse olen saanut/ nähnyt tai kuullut jonkun toisen saavan on aika vaikea tehdä vertailuja.
Ensin tuli mieleen, että Rapalalla tulisi enemmän, mutta Nilsulla isompia... Tarkemmin asiaa mietittyäni näin ei ole.
Melkeen kaikki yli 4kiloiset hauet, mitä olen kuullut saatavan (siis kaveripiirissäni) on tullut juuri tuolla kyseisellä Rapalalla ja vain muutama on tullut Nilsmasterilla.
Sitten taas mietin, että myös Nilsmasterilla on tullut paljon kalaa, mutta ne ovat olleet pienempiä.

Lopputulokseksi omien kokemuksien perusteella voisin sanoa, että Rapalalla tulee vähemmän, mutta isompia kun taas Nilsmasterilla tulee enemmän ja pienempiä.  :)
Päätä siis itse kumpi on parempi.

24
Heittokalastus / Re:Haukien heittely rannoille on syvältä!!!!
« on: December 05, 2003, 21:10:33  »
Ei oo mun mielestä mikään hyvä juttu, että haukia heitetään rannoille! Aika huonot on perustelut, joissa sanotaan esim."Heitän hauet rannoille, koska ne syövät jalompia pikkukaloja"
Niinkuin täälläkin jo monen ihmisen kirjoituksista on nähty: Jalokalat ovat pärjänneet vesistöissämme pitkään, ilman ihmisen puuttumista peliin. Miksi turhaa siis puuttuisimme?
Oma mielipiteeni on siis se, että kaikki kalat pitäisi päästää takaisin kasvamaan. Paitsi tietysti ne kaikkein isoimmat ;)
Mutta jos nyt puhutaan esim. 1kg hauesta, niin kyllä semmonen pitäisi päästää takaisin, eikä heittää rannalle mätänemään siinä toivossa, että parantaa jalokalakantaa.

Tää on vaan mun mielipiteeni. Ne jotka on toista mieltä, ni ihan vapaasti :)

25
Heittokalastus / Re:Räsänen
« on: December 05, 2003, 21:02:14  »
Räsäsiä räsäsiä....
Onhan noita tullut erilaisia koitettua.
Loppuen lopuksi eniten haukea on tullut hopeella, oisko 7cm pitkällä Räsäsellä. Rantojen lähelle heiteltynä. Kalapaikkana pieni aika sumeavetinen järvi.

Keskikesällä tuli Hossan reissulla kokeiltua myös Räsäsiä, mutta parhaaks huomasin vähän pidemmän  ja ihan kullanvärisen Räsäsen. Muutama kirjolohi tuli ylös parilla kalastuskerralla(Montaki kirreä oli kiinni, mut ei ylös asti saatu ;)).
Lampi missä tällä kalasteltiin, oli pieni, mutta syvä ja erittäin kirkasvetinen.

Tällä vieheellä tuli ylös myös ensimmäiset kirret, ehkä sen takia pidän vieheestä erityisesti..

26
Perhokalastus / Re:Minkä merkkinen perhovapa?
« on: December 02, 2003, 16:55:04  »
Quote
Yhet ottaa nää kaikki kysymykset ihan liian tosissaan!
Kysyin iha sen takia että tietäis minkä merkkisiä vapoja muut suosii/käyttäää!

Eiköhän täällä vaan yritetä auttaa ihmisiä, että saataisiin parempaa keskustelua aikaseksi. Turha tosta mitään hernettä nenään ottaa.
Kivempi sitä on lukea ns. järkevää keskustelua. Eikö?

Quote
Yhet ottaa nää kaikki kysymykset ihan liian tosissaan!


Miten nää nyt voi liian tosissaan ottaa...?

Nojoo, jatketaan keskustelua

27
Kaikkea kalastuksesta / Re:Istarikirret voimakkaita...
« on: November 25, 2003, 18:49:24  »
Omakohtaiset kokemukset istarikirreistä ovat aika vähäiset.
Mutta ne muutama kappale kirrejä mitä olen saanut, ovat oikeastaan tulleet vaan ylös järvestä (tai tarkalleen ottaen lammesta) pelkällä kelaamisella. Ei yhtään vastarintaa.
Esim. Suurin kesällä saamani kirre n. 1,2kg ja pituutta oli muistaakseni vähän päälle 40cm ( en muista tarkalleen ) ei vetänyt yhtään. Pieni vastaisku ja kelaus, kala oli haavissa.

Mutta minulla ei ole kokemuksia niistä kirjolohista, jotka elävät esim. koskissa. En siis voi sanoa muuta kuin sen, että ainakaan omakohtaiset kokemukset järvessä elävistä kirjoista ovat ne, että eivät ne kirjot paljoa taistele. Ainakaan pienimmät  ;).


Quote
Itse olen täysin päinvastaista mieltä,kirjolohi on kokoonsa suhteutettuna paljon voimakkaampi kuin esim. hauki,1kg hauen saa kelata tuosta vaan ylös,mutta saman kokoista kirreä vastaan saa taistella kunnolla!!!

Oman kokemukseni perusteella, kilon hauen, tai kilon kirjon voi kyllä vaan kelata ylös, ilman mitään ihmeellisiä väsytyksiä.  :)

28
Kaikkea kalastuksesta / Re:Vapojen säilytyksestä...
« on: November 20, 2003, 18:50:20  »
Hmm...
Riippuu vähän.
Quote
Irroitatteko aina kelan ja vavan toisistaan reissun jälkeen vai ovatko ne aina yhdessä?

En voi sanoa että aina irrottaisin kelan tai vavan toisistaan, mutta en voi myöskään sanoa, että ne olisivat aina kiinni toisissaan.  :)
Mutta otetaanpa nyt pari esimerkkiä.:
Sillon kun olen kotona, enkä kalastele niin tiuhaan tahtiin(korkeintaan kerran viikossa), niin melkein aina kela ja vapa ovat erillään toisistaan. Silloin ne jaksaa irrottaa  ;)
Mutta esimerkiksi kesälomalla, kun sattuu olemaan vaikka mökillä, ja tulee kalastettua monta tuntia, ja monta kertaa päivässä, niin eihän niitä kelaa ja vapaa jaksa irrotella aina toisistaan, vaan pidetään ne yhdessä.

Sillon kun ne eivät ole kiinni toisissaan, kelaa säilytän yleensä siinä laatikossa, mikä tuli kun kelan osti ja vapaa pidän ihan tavallisessa vapapussissa  :)

Itselläni ei siis ole kuin yksi kappale keloja, ja yksi vapa( tai on toinenkin, mutta sitä en käytä)  :)

29
Kaikkea kalastuksesta / Re:Tuurin osuus kalastuksessa?
« on: November 18, 2003, 21:04:30  »
Hmm, hyvä kysymys

Olen myös sitä mieltä, että aika paljon riippuu juuri siitä, miten pitkään on kalastusta harrastanut.

Kuten JAni25:kin sanoi: Aloittelijalla on varmasti suurin osa kiinni tuurista, kun taas kokemus tuo tullessaan tietoa, eli tietää missä, mistä ja milloin kannattaa kalastaa.

Silti sanoisin, että myös kokeneemmillakin kalastajilla kumminkin aika paljon kalantulo riippuu tuurista.
Eihän se kala välttämättä siihen syöttiin ota, vaikka olisi kymmenen vuotta kalastanut, ja tietäisi niksit, jos ei kala ole nälkäinen... Mutta tietysti kokeneemmat kalastajat saavat kalan ärsyyntymään, eli sen ei tarvitse välttämättä olla nälkäinen edes, mutta silti kalaa tulee... Ristiriitaista  :)

Sanoisin myös, että esim. onkimisessa ei ole tuurilla kovinkaan paljoa merkitystä verraten vaikkapa juuri virvelöintiin... Koska onkimalla kalaa tulee lähes aina, eikä ajalla ja paikallakaan ole niin suurta merkitystä. Aloittelijatkin siis pärjäävät.

Pahoittelen jos oli kamalan sekavaa  :)

30
Sekalaista juttua / Re:uskotko jumalaan?
« on: October 15, 2003, 21:33:02  »
Lyhyesti ja ytimekkäästi.... en. Jos jumala ois ni ei ois sotia ja plaaplaaplaa... =P

Pages: [1] 2


center>