Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Hyp0x

Pages: [1] 2
1
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 14, 2013, 20:19:40  »
Kertokaahan miten meni Lehmilammen reissu, kunhan joku kerkiää.

2
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: April 06, 2013, 21:43:30  »


Nyt sattu itellekkin vähän parempi ahven Kuavin suunnilta. Painoa 620g ja mittaa 35cm.
Iski tuohon kuvassa näkyvään Kuusamon tasapainoon. Määrällisesti on ollut kyllä heikko onkitalvi, mutta jospa se tuosta vielä vähän paranisi lumien sulamisen myötä.

3
Sekalaista juttua / Vs: Suurpedot puhuttaa
« on: February 12, 2013, 23:48:57  »
Kyllä todellisuudessa susien lukumäärät taidetaan laskea tuhansissa.

4
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 14, 2012, 17:59:36  »
Savon kalareissuissa? Mistä päin muka löytyy jiätä?

5
Pyydyskalastus / Vs: Iskukoukkukalastus
« on: November 14, 2012, 17:55:39  »
Ei tarvi pelätä, että vehkeet pettää, kun käyttää pelkkää koukkua.

Itekkin sain viime keväänä pelkällä koukulla vajaa 7 kilosen, mutta tuli mieleen tuossa, että onko kellekkään käynyt siten, että hauki olisi hampaillaan narskutellut tuon kalastajanlangan poikki yön aikana? Tuokin kala oli vetänyt koukun särkineen tuo melkein mahaan asti ja eikö lie ollut perukekin jo koko matkaltaan hauen suun sisäpuolella.

Se on kyllä varma, että ei se koukku enää kalan sisuksista irtoa, mutta jos naru olisi katkennut, niin karannuthan se hauki olisi. Eikä se hauki kyllä tuon jäljiltä mitään pysty kyllä enää syömäänkään, vaikka se saisikin tuon narun poikki.

6
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: June 12, 2011, 18:20:54  »
Kyllähän ne aurinkolasit enempi tai vähempi tuhoaa valokuvan. Pari kertaa tullu oltua itsekin lasit päässä noissa kalakuvissa ja jälkeenpäin kyllä harmittaa. Tosin, aika vähän tuota on tullut ylipäätään kuvailtua. Kyllä ne kalat pysyvät kuitenkin mielessä ihan riittävästi ilman kuviakin.

Autoillessa ja kalastellessa lasit on kyllä aika usein silmillä, mutta en kyllä laita tai ole laittamatta laseja minkään ulkoisen olemuksen perusteella.

7
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 15, 2011, 01:21:13  »
Aamupäivästä ajattelin käydä mökin läheisyydessä olevalla vajaan kahden hehtaarin kokoisella lammella. Pieni ahven ylös ja ehkä noin 100g ahven pääsi karkuun kahdella perättäisellä heitolla aivan samassa kohdassa. Suunnitelmissa oli lähteä pois, mutta kokeilin vielä uudemman kerran kokeilla kohdasta, josta olin heittelyn aloittanut. Muovikalalippaan jyrähti ja lammesta nousi hauki, jolle puntari antoi lukemat 4,73kg. Käytössä oli haavi, joka ei ole mitenkään turhan iso, joten kalan nostaminen tapahtui lähinnä vetämällä se pehmeään rantapenkkaan ja ohjaamalla se haavin avulla kuivalle maalle. Viime vuonna jo menetin suunnilleen 6kg hauen tuon takia, kun käytin sitä vielä veneessäkin silloin. Sittemmin venehaavi on vaihtunut suurempaan. Kyllä tuohonkin saisi tuon kokoluokan kalan vielä mahtumaan jos ei tarvitsisi samalla keskittyä vavan heiluttamiseen. Kala oli jo kutenut ja mahalaukkukin oli tyhjä. Luultavasti mätilastissa olisi painanut reilun viisi kiloa, mutta eipä nuo oikein helposti tunnu ottavan ennen kutuaan. Jäätkin lähti vasta pari viikkoa sitten.

Illalla sitten menin tuonne varsinaiselle mökkijärvelle (/lammelle). Sillä kokoa suunnilleen 35 hehtaaria, mutta syvyyttä on aika paljon. Sielläkin olin tehnyt jo 3 tyhjää uistelu/heittelyreissua tänä keväänä. Vaappuihin otti kuitenkin kolme haukea. Painoa oli kilon molemmin puolin. Ensimmäinen hauki tuli vaappua heittämällä keskellä lahtea. Toinen aivan samalla tavalla, mutta viereisessä lahukassa. Viimeinen hauki otti lähes välittömästi, kun lähdin soutamaan rantaa kohti. Vesillä olin suunnilleen 2,5h ja kaikki kalat tulivat 20.45-21.15. Hauki on jo tuossakin kutenut ja nyt ne taitavat ruokailla särkien perässä. Kaikki kalaa antaneet vaaput olivat sinivalkeita. Alkoikin olla jo melkein kaikki värit kokeiltuna ennen sinistä, joten vaikea sanoa johtuiko syöntipiikki parantuneesta kellonajasta vai värivalinnasta. Epäilen kuitenkin kellonajan olevan merkittävämmässä roolissa. Ensi viikolle ei lupaile kovin mukavia kelejä, mutta ehkäpä jossain vaiheessa pääsisi koittamaan. Nyt kuitenkin omalla kohdallanikin kausi avattu myös kalojen puolesta. Puolenkymmentä reissuahan tuota tulikin tyhjää pyydettyä.

8
Pyydyskalastus / Vs: Käyttökokemukset halpaverkoista
« on: April 30, 2011, 15:31:08  »
Ihan hyvin olen itse vasta pari vuotta verkoilla kalastaneena tullut toimeen noiden halpaverkkojen kanssa. Oikeastaan kokemuksia "paremmista" verkoista ei olekaan, sillä olen käyttänyt vain muutamia 10-15 euron verkkoja. Ostin kuitenkin nyt pari viikkoa sitten vähän arvokkaamman verkon ja on jännä seurata, tarkoittaako hintaero tason selvää parantumista. Toivon tietenkin sitä, sillä kyllähän nuo tahtoo välillä vähän sotkulla olla. Sotkut kannattaa tietysti selvitellä maltilla ja monesti huomaa että pahalta näyttänyt tilanne ratkesikin vain pienellä "oikaisuliikkeellä". Toisinaan tosin tahtoo maltti loppua vähän kesken ja se aiheuttaa usein tarpeettomia repeämiä ja ajan kanssa se vaikuttaa sitten myös omaan kukkaroon.

Itselläni muistaakseni yksi masteri, yksi lokka, pari väinöä sekä nyt sitten tämä uusi Nippon-verkko. Osa jo vedessä, loputkin varmaan huomenna.

9
Sekalaista juttua / Vs: Sekalaisia ajatuksia ja tajunnanvirtaa
« on: March 06, 2011, 21:52:09  »
Eli on täällä rippeitä ihan "oikeastakin"  kalastukseen liittyvästä toiminnasta :wink:.

Talvi on Propilkin sesonkia. Kesällä muut aiheet nousevat siitä ohi. Näin se on aina mennyt.

Tuohan tuntuu ihan väärinpäin menevän. Luulisi, että kesällä pelataan Propilkkiä, kun ei oikeille jäille pääse ja talvella sitten keskityttäisiin itse ongintaan. Varmaan moni propilkkijä on sitten sen verran vieraantunut tavanomaisesta pilkkimisestä, että mieluummin pilkitään tietokoneella?

10
Itä-Suomi / Vs: Kaavinjärvi
« on: February 07, 2011, 14:17:15  »
Itä-Suomen mestaruuskisat täällä 27.2. Aikooko joku täältä lähtee koittamaan?

11
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 05, 2011, 14:37:00  »
Suur-Pieksällä tässä kuussa onki kisat, jossa kisataan isoimmasta aaposta, 10 isoimmasta ahvenesta ja kaikkien kalojen yhteispainosta. Syvänteistä siellä kuulemma saa joskus aika isojakin. Ite en ole kyllä käynyt, niin ihan on kuulopuheitten varassa.

12
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 21, 2011, 21:00:23  »
Komeita värejä, vaikka tuosta ylemmästä väristä on vähän vaikeaa saaha selvää kuvaa. P13 nemomaalausta odotellessa.  :roll:

13
Pilkintä / Vs: Toukan pujottaminen koukkuun?
« on: January 18, 2011, 19:15:27  »
Oman kokemukseni mukaan riippuu vesistöstä ja syönnistä. Hyvällä syönnillä saa näkyä kärki ja silloin en sitä rupea peittelemäänkään. Joissain paikoissa kuitenkin varsinkin heikommalla syönnillä ei mielestäni toimi yhtä hyvin jos kärki näkkyy.

14
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 27, 2010, 18:32:39  »
Tänään oma pilkkikauden avaukseni Kuavin pikkulammilla. Keli oli aika kirpakka, josta johtuen varsinaista pilkkiaikaa tuli loppupeleissä vaan kaksi tuntia. Siihen aikaan kerkesin kuitenkin onkimaan 80 ahventa eli syönti oli ihan hyvää. Ahvenet oli pieniä tämän kyseisen lammen tapaansa, mutta silti harmitti lähteä pois niin äkkiä, kun saalista olisi pitkän päivän aikana voinut kertyä aika paljon.

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Tavoitteet pilkkikaudelle 10-11
« on: November 27, 2010, 17:43:53  »
Tavoitteena rauhoittua ja pitää hauskaa eri lampien ja pienien järvien jäillä. Jos vaikka 25-30 eri vesistöä tulisi kierrettyä talaven aikana niin se ois ihan sopivasti. Isoja ahveniahan sitä pitää yrittää jahata, mutta ei niitä samoja vesiä kehtaa jatkuvasti kiertää.

16
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: May 15, 2010, 00:34:59  »
Tänään tuli käytyä soutu uistelemassa ja uistinta heittämässä isän ja kaverin kanssa. Kaiken kaikkiaan saatiin 9 haukea ja lahna. Suurin hauki 3,5kg ja lahna painoi mukavat 3kg tasan. Isälle meni kyseiset kalat ja kappalemäärissäkin eniten. Tietääkö kukaan mikä on suurin uistin lahna mitä on saatu ?

Oliko lahna ihan suustaan kiinni? Vai tuliko rokastamalla esim. selästä.
Hyvänkokonen lahna kyllä ollut.

Lahna tarkertui 7cm Räsäseen kaislikkoon heittäessä. Kala oli kiinni kyljestä. Liekkö syöksynyt lusikasta ohi vai olisikohan lahna vain sattunut olemaan väärässä paikassa väärään aikaan? Kalalta on paha kysyä, joten tuo jää arvoitukseksi. Lahna ei tahtonut millään tulla ylös, vaan se väänti kovasti vastaan, sillä se pystyi uimaan lähes normaaliteholla, koska se oli kyljestä kiinni.  Lopulta kala saatiin kuitenkin haavittua veneeseen. Joka tapauksessa tapaus yllätti kyllä koko porukan, sillä järvi on melko kirkasvetinen ja kovasta verkottamisesta huolimatta emme ole onnistuneet saamaan lahnoja tuosta järvestä. Siinä uskossa ollaan oltu, ettei tuossa järvessä olisi lahnoja. Kauden toistaiseksi onnistunein kalareissu kruunasi aurinkoisen kevätpäivän.Kuvassa 7cm Räsänen (päivän ottipeli: 8/10 kalasta), tavallinen 1,5l Coca-Cola pullo, 3,05kg lahna, sekä päivän neljä suurinta haukea (3,49kg, 1,54kg ja 2x n.1kg).
Suurimman hauen pituus oli 85cm ja lahna oli noin 60cm pitkä.

17
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: April 17, 2010, 22:51:39  »


Talven aikana tuli tehtyä useampia vaappuja. Vaapuista kuusi on tehty valmiisiin aihioihin (huomaa selkeästi pyöreämpinä muotoina) ja loput tehty sitten balsapalikasta vuolemalla. Maalamiseen olen käyttänyt createxin vesioehenteisia värejä lukuunottamatta kahta vasemman laidan punakoukkuista vaappua, jotka on tehty jo viime syksynä. Ne on maalattu spraylla. Kuvan pienimmät vaaput ovat noin 9-10cm pitkiä ja isoimmat 15-17cm välimaastossa. Kuva vääristää hieman värejä, mutta kyllä noista nyt jollakin tavalla selvän saa. Vaappujen uintia pääsen testailemaan vasta jäiden lähdettyä (muutaman viikon päästä), joten en osaa sanoa niistä vielä kummempia. Toivottavasti jotkut uivat kunnolla jo ilman lisäviritystä. Huonommin uivia pitää sitten viritellä sitä mukaa, kun tarvetta ilmenee. Tavoitteena olisi saada hauki jollakin noista tämän kesän aikana. Saa nähdä kuinka käy.

18
Pilkintä / Vs: Harjoitteletko ennen pilkkikisoja?
« on: December 09, 2009, 10:45:34  »
Perjantaina olisi suunnitelmissa mennä tarkistelemaan paikkoja sunnuntain kisaa varten. En osaa kuitenkaan yleisesti sanoa, kun tämä kilpailutoiminta on mulle ihan vierasta alaa vielä. Viime talvena kiersin yhdet kisat ja niihin en reenannu. Nyt siis edessä vasta toiset kisat.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« on: November 28, 2009, 21:18:50  »
Melkein tulee lukiessa tippa linssiin. Ihailen suuresti ihmisiä, jotka osaavat käyttää äidinkieltä näin taitavasti.

20
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä on paras vuoden aika kalastaa?
« on: November 28, 2009, 15:07:03  »
Kaikkina vuodenaikoina kalastus on mukavaa, mutta väliajat ovat pitkästyttävimpiä. Eli ne tilanteet, jolloin odotetaan, että jäät sulavat tai sitä, että järvet jäätyisivät tarpeeksi paksuiksi.

21
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 25, 2009, 22:06:59  »
Vaappuja rakentelen soutu- ja moottoriuistelukäyttöön. Teen mieluiten kohtalaisen kokoisia, noin 10cm mittaisia vaappuja pääasiassa hauelle ja kuhalle.

22
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 25, 2009, 15:06:43  »
Kiitoksia tämänhetkisistä vastauksista. Vielä lisäselvennystä toivoisin noihin uintilevyjä ja maalausta koskeviin asioihin.

23
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: November 24, 2009, 12:15:32  »
Olen näitä keskusteluja lukenut jo pidemmän aikaa ja nyt kun on tällaiset kalastuksen kannalta huonot kelit, niin saattaisi olla aikaa jopa näpräillä hieman vaappuja. Muutamia kokeiluja olen tehnytkin viime keväänä, mutta niistä oikeastaan vain yksi on ollut ihan kelvollinen vaappu. Tutkin tänään eri sivustoja ja mietin, mitähän materiaaleja tarvitsisin lisää. Keräsin pienehkön listan ja haluaisinkin kuulla, olisiko tässä nyt jotain, mitä kannattaa ehdottomasti muuttaa.

- Lakka: 1ltr CAB-lakkaa maksaa Samfishingillä noin 20€. Suunnilleen samanhintaista olisi tuo LV-1 lakka, mutta CAB olisi luonnollinen vaihtoehto, koska olen käyttänyt sitä jo aiemminkin. Kumpiko näistä sitten on loppupeleissä parempi, kun tavoitteenani olisi selvitä vaapun valmistuksesta yhdellä ainoalla lakalla?

- Foliota: Aiemmin olen käyttänyt ainoastaan tavallista foliota, jonka käytöllä tai käyttämättä jättämisellä ei tunnu olevan mitään vaikutusta, koska siinä ei ole juurikaan mitään kuviota. Kuitenkin tuollainen "rapalafolio" näyttäisi olevan sen verran edullista, että ei siinä paljon tappiolle jää. Olisiko nämä ns. "surunauhat" kuitenkin parempia vaihtoehtoja?

- Uintilevyjä: Suunnittelin satulamallisia uintilevyjä, mutta olisiko joitakin selkeästi parempia vaihtoehtoja? Nuo porraslevyt ainakin vaikuttavat muutaman vaapun kokemuksella hieman vaikeammilta.

- Balsaa: Aiemmat vaappuni olen rakennellut pääasiassa valmiista aihioista, mutta suurin osa valmiista malleista eivät ole mieleeni. Kannattaisiko siis etsiä jotain balsarimaa kalastuskaupoista vai etsiä vain mieleisempiä aihioita? Minkä hintaista tuo balsarima sitten olisi? Nettikaupoista en löytänyt kuin valmiita aihioita.

- Maalia: Spraymaaleilla olen vähäiset vaappuni maalaillut, mutta varsinaisen kuvion tekeminen on ollut mahdotonta. Tänä aamuna olen lukenut tältäkin sivuilta paljon kynäruiskuista ja olisiko tuollainen motonetin 30-40€ kynäruisku yhtään spraymaaleja parempi vaihtoehto? Kynäruiskua en ole koskaan käyttänyt, mutta harjoitus tehnee siinäkin hommassa mestarin. Maalien hinnat eivät taida suuresti erota toisistaan näiden kahden vaihtoehdon välillä.

Muut välineet oikeastaan löytyykin täältä jo valmiina, vaikka tietysti uistinrenkaita ja koukkuja pitää ostaa lisää sitä mukaa, kun uusia vaappuja valmistuu.

24
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä pilkki välineistä
« on: November 21, 2009, 17:51:37  »
Ei mikään Einsteinin keksintö jos muutaman avannon saa kairattua. Kampiosa mukana nii voi kairata niin monta avantoa kun vaan käsillä jaksaa ja uskoisin, että täältäkään ei sellaista kaveria löydy, jonka kädet hyytyvät nopeammin kuin tuon porakoneen akku.

25
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 20, 2009, 18:00:08  »
kiva saalis paitsi ne 15-30g ahvenet
Parhaita kukkoahveniahan ne 15-30 grammaset on. Ite olen käynyt nyt kolmesti ja huomenna ehkä taas koittamaan, vaikka vähän onkin nyt vettä noussut jäälle.

26
Itä-Suomi / Vs: Savon kalareissut
« on: November 15, 2009, 17:43:20  »
Aamulla oltiin kalapaikoilla kaverin kanssa hyvissä ajoin, ja tasari tipahti avantoon 08.02.

Silmät harotti sen verran, että luin, että kaveri tipahti avantoon 8:02.  :oops:

Eilen kirkasvetisellä pienellä järvellä ahvenjahdissa kahden kaverin kanssa. Aamulla yli tunti ilman tärppiä ja suunnittelimme jo vaihtavamme vieressä olevaan isompaan järveen. Lähdettiin kuitenkin testaamaan yhtä kartan mukaan hieman matalampaa kohtaa, josta nousikin sitten suunnilleen kolmisenkymmentä ahventa ja joku särki. Syönti laantui kuitenkin äkkiä ja jälleen yli tunti etsittiin uutta paikkaa ilman tulosta. Keskipäivän jälkeen keksittiin mennä yrittämään melko syvällä olleesta kohdasta, jossa ei ollut ollenkaan lumikerrosta, vaan siinä oli muutama uveavanto. Siinä sitten nostettiin kolmistaan ahventa loppuaika ja lopulta taidettiin saada yhteensä 122 ahventa ja 13 särkeä.

Tänään olin sitten itsekseni tuossa lähilammella, jossa avasin pilkkikauden viime viikon lauantaina. Viime viikolla sain ainoastaan muutaman ahvenen, mutta tänään meni hieman paremmin ja sain parissa tunnissa 33 ahventa ja olisikohan ollut neljä särkeä. Särkeä laitoin syötiksi täkyonkeen, mutta hauki kävi vain hotkaisemassa täkykalan tarttumatta koukkuun. Ahventakin käytin täkynä ja olipa hauki purukalustonsa jäljet jättänyt ahvenenkin kylkeen. Ensi viikonloppuna sitten uusiksi.

27
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: November 07, 2009, 20:03:49  »
Tänään pilkkikausi avattu. Jäätä oli suunnilleen 5-8cm ja lopputulos oli 17 ahventa muutamaan mieheen. Tuollaisia olivat tuon lammen ahvenmäärät viime talvenakin, mutta särkiä tuli yleensä vähintään kaksinkertainen määrä ahveniin verrattuna. Tällä kertaa ei ollenkaan särkiä. Ootto-onkiin napsahti kolme haukea hieman ennen puolta päivää, joiden yhteispaino oli hieman yli 3,5kg. Tasapainossa ja morrissakin kävi hauki koittelemassa aamulla, joten hauki oli melko hyvin liikenteessä. Ensi viikonloppuna jatketaan.

28
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: Puustjärven paras ahvenpilkki
« on: September 25, 2009, 18:47:40  »
Ostin tänään taas puustjärven pilkkejä. Olettekos käyttänyt noita alkuperäisiä käyriä koukkuja? Pidättekö niitä yhtä hyvinä kuin suoria koukkuja vai vaihdatteko ne aina?
Itse olen tähän mennessä vaihtanut aina suoriin koukkuihin, mutta alkaa jo vähän kukkarossa tuntua, kun täytyy aina ostaa noita ketjuja, joissa on suorat koukut.

29
Vieheet / Vs: Kuusamo Variant
« on: August 15, 2009, 09:32:53  »
Löysin itse eurolla vanhan mustaselkäisen variantin ja päätin tietysti ostaa sen, kun oli niin halvalla. Lyhyen testin jälkeen huomasin, että kovaa vetäessä vaappu tulee takaisin pintaan, eli ilmeisesti nokkalenkki on hieman vinossa. Olen yrittänyt suoristaa sitä pihdeillä, mutta taitaa olla niin herkkä peli tuo variantti, että ei sitä tahdo saada mitenkään uimaan enää kunnolla. Liekkö alunperinkin laitettu tuosta syystä myyntiin eurolla... Toimiessaan varmasti ihan toimiva vaappu hauelle ja kuhalle.

30
Itä-Suomi / Vs: Kaavinjärvi
« on: May 30, 2009, 08:39:15  »
Haakee tulloo nii mahottomasti, mut ei viel hirveen isoja oo tarttunu uistimeen eilen sain vajaa pari kilosen heittelemäl kaislikon reunoja, uistinta tullu vedettyä varsin vähän, mut eiköhän tuota viel kerkee vetämään :) vesien lämmetessä kuhhooo vois yrittää ehtiä.

Mistä päin sinä oot niitä nostellu? Ite oon tänä kesänä käyny siellä vaan kerran, mutta sunnuntaina ois suunnitelmissa taas mennä koittamaan.

Pages: [1] 2


center>