Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pexu

Pages: [1] 2 3
1
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 03, 2015, 07:53:39  »
Reilu viikko sitten kun kävin Etelä-Kallavedellä, niin sillon enimmäkseen oli ihan kuivaa ja hyvä kävellä. Vesilaikkuja oli siellä täällä, joissa kohva päällä ja upotti nilkkaan saakka. Nyt tietysti viimesen viikon aikana taas tullut lisää lunta, että kohta saa ja jalkoja nostella.

2
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 21, 2015, 03:32:22  »
Vähiin on käynyt Kuopiolaisten pilkkirapsat. Täytyy itsekin koittaa vähän petrata. Muutaman reissu on tullut tänä talvena käytyä, pari reissua siikoja perässä ja pari ahvenien. Haminanlahdelle nyt pari viimeistä reissua, mutta kumma kun ei ole sieltä oikeen isompaa ahventa löytynyt. Hyviä syvänteen reunoja ja erilaisia penkkoja kävin tasureilla koluamassa, mutta ei tuntunut syvemmältä (8-15m) löytyvän minkäänlaista eloa. Matalammasta 4-6m vedestä löytyi hyvin tasuriin ottavia ahvenia, mutta koko on melko pientä.
Kovasti näyttää kilokaloja nousevan ympäri Suomea, tosin Savosta ei näytä kovin montaa olevan. Onkohan täällä ahvenet pieniä vai liian vähän niiden isojen pyytäjiä?


3
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 19, 2014, 09:44:22  »
Eilen tuli avattua jigikausi Kallaveellä, kolmisen tuntia kahteen ukkoon jigiä piestiin ja kolme tärppiä oli tulos.
Saaliina yksi 45cm kuha veneen alta lirkkimällä ja yks ahven samalla tavalla.
Kuhalla oli vielä mäti mahassa, joten vielä saa vedet vähän lämmitä ennen kun alkaa paremmin puremaan.

Onko kukaan koittanu kuhan pyyntiä ihan matalasta näin kudun aikaan? Jostain lueskelin, että se kutee 1-3m veteen, karikoille ja lahtiin, joten
niidenhän pitäisi varmaan kohta alkaa olemaan jo ihan matalassa vedessä? Tuo ainut kuha tuli 6-7m vedestä.

4
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 19, 2014, 21:12:31  »
Onko sitä miten äijät kerenny Kuopion suunnalla kalassa käymään? Itse muutin tässä enne joulua Syvänniemen puolelle ja tossa tänään kävin ensimmäiset reijät korkkaamassa lähimmälle järvelle, eli Vaaruusjärvelle. Hiljasta tuntu olevan, lähinnä kävin kaikuluotainta kokeilemassa tasureiden kanssa.

Siitä tulikin mieleen, että onko täällä ketään kuka olisi enempi Syvänniemi-Karttula suunnan vesiä kolunnut. Mistä päin kannattais lähtee ettimään isompaa ahventa tai siikaa? Luotain tuli reppuun tälle talvelle laitettua, niin pitäisi löytää sellasia kaloja mitkä olis tasuria isompia niin vois vähän sitäkin lajia opetella. Jos ei haluu paikkoja kaikille kertoa niin otan kiitollisina myös yksityisvinkit vastaan.

Viime talvena tuli Puutossamen suunnilla käytyä ja sieltä jokunen parempikin löyty, mutta ei viittis täältä joka kerta sinne asti lähteä. Samalla jos jollakin on tietoa matikkapaikoista niin nekin kiinnostaa.

Kireitä siimoja vaan kaikille ja toivotaan että noi pakkasetkin vähän heltiäis.

-Pekka

5
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: July 27, 2013, 09:56:08  »
Vähän samanlaisia fiiliksiä. Kuhat ollu tiukassa niin jigillä kun vetämällä. Eilen olin siinä säyneensalon edustalla ja siinä ahventa tuntu olevan, mutta kun ovat niin huonoja tarttumaan. Pari 300g siitä sain jigillä ja yhen alamitta kuhan ja 2,5kg hauen. Sitten oon ihmetelly sitä kun jigillä pyytäessä kalat lopettaa ottamisen aina viimeistään ysin aikaan. Sitten siitä rupesin uistelemaan niin yhen 41cm kuhan sain, muuten sai uida vaaput rauhassa. Sen jälkeen vielä hajos ratin ohjausvaijerin kiinnitys moottorin päästä, niin piti tupilla ajella satamaan. Keli oli kyllä kesän parhaimpia!

6
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 30, 2013, 21:57:40  »
Joo samaa oo itekkin huomannut. Perjantaina jigailtiin varmaan 4 tuntia ja muutamia tärppejä mut ei yhtään ylös asti, yhtä haukea lukuunottamatta. Sen jälkeen sitten vedettiin vähän vaappua ja saatiin yks hauki ja alamitta kuha.
Tiukassa oli kalat uistelmallakin, jokunen törkkäsy oli mutta huonosti oli otillaan.

Eilen sitten oltiin uistelemassa ja vedettiin 4 tuntia eikä muuta kun pari tärppiä. Kuopion lahelle tullessa lähempänä Rönöä sitte kolme kuhaa peräkkäin ja yks mitallinen.

Taitaa olla miehissä vikaa kun ei kalat nouse. Tietysti vähän saalista rajottaa se kun ei viittis hommata sitä 60e lupaa kun enempi tykkään tosta jigauksesta. Eli siis ihan parilla vavalla vedettynä.

Kehtaako äijät vähän valottaa, et minkälaiseen vaappuun on kuhat purru ja minkälaisista syvyyksistä?

Oottelen tässä, et vedet vähän viilenis niin alkais taas kalat jigiin puremaan. Sitä kyllä oon ihmetelly kun en oo ees yhtään ahventa vielä jigillä tuosta kallaveestä saanu. Tosin vene ei oo vielä ollut kun pari viikkoa vesillä.

7
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 26, 2013, 22:42:29  »
Tänään tuli käytyä ensimmäistä kertaa jigailemassa omalla veneellä tuossa Hietasalolle päin mentäessä.  Kolme alamitta kuhaa tuli ja yks 45cm. Pitäis vielä luotain saada veneeseen niin alkais helpottamaan toi paikkojen etsintä. Onko ehdotuksia tollasesta yleisluotaimesta, jossa kuitenki keila sais olla vähän enempi kun 20 astetta? Ei tarvis olla kuitenkaan yli 150e hintainen. 

8
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 20, 2013, 15:21:32  »
Eilen tuli käytyä vaimon kanssa veneilee ja pari heittoa jigillä ja heti ampas kuhan kiinni. Huonosti oli vaan tarttunut kun jigistä irtos veneen vierestä. Toinen kuha putos vaapusta just ennen venettä. Kalastusaikaan nähden oli jo hyvät kalat kiinni vaan ei ylös saanut. Täytyy lähteä ens viikolla enempi yrittämään, mutta tietenkään se sillon ois otillaan kun vaimon kanssa on veneretkellä.

9
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: June 11, 2013, 19:14:17  »
Mites on väki kerenny käymään kalassa? Mä oon muutaman jigausreissun tohon puustossalmen lossille tehny, mutta kyllä tuntuu kalat tiukassa olevan. Toukokuun puolella yks sattuma kuha (45cm) ja viikko sitte yks vajaa 500g ahven, mutta muuten on ollu kyllä melko hiljasta. Ihmetyttäny kun ei ees yhtään ylimäärästä tärppiä oo tullu, ainoastaan ne tärpit joilla kalat on ylös saatu. Tosin rannalta nuo kalastusalueet melko rajallisia, mutta molemmat rannat tullu kokeiltua.

Ens viikolla pitäis vene saada tänne Kuopioon, niin jos sitä sitten löytyis paremmin kaloja. Jos täällä on paikallisia, jotka sattuis vähän kalapaikkoja (kuha/ahven) tietämään tästä saaristokaupungin ympäristöstä, niin mielellään otan kaveria kalalle mukaan.

10
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: May 11, 2013, 22:53:19  »
Kyselläänpäs vähän paikallisilta, että minkälaisia nämä lähiveet on 50km säteellä Kuopiosta? Onko miten kuhaa ja minkä kokosta? Onko täällä päin sellasia ns. yleisiä rannalta kalastus paikkoja, josta ois mahista muutakin kun haukea saada? Joensuusta tulleena kaipaisi kovasti jotakin rannalta jigaus paikkaa, josta vois sattumoisin kalaakin saada. Joensuun kuhasalossa oli yks hyvä aallonmurtaja, josta pääs hyvin jokeen nousevia kuhia ja ahvenia tavoittelemaan. Tämä paikka oli aika yleisesti tiedossa, jonka takia ei tarvinut iltaisin itsekseen heitellä. Liekkö täällä päin mitään tämän tyylistä paikkaa?

 

11
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 29, 2013, 22:18:06  »
Jokos sitä on Kuopiolaiset vappuna veneitä laskemassa? Mulla oli ensimmäinen talvi Kuopion vesillä ja reissut kyllä jäi melko vähiin, mutta tuli sitä varmaan kymmenkunta reissua kaikkiaan tehtyä. Meinas jäädä ahvenet pieneks, mutta löytyhän niitä isompiakin tuolta sotkanselän suunnalta. Tosin kappaleita ei ollu kun kymmenkunta, mutta kooltaan ihan fileiks kelpaavia.

Mites täällä suunnilla väki harrastaa tuota kuhan jigausta? Ite kerkesin muutaman vuoden Joensuussa jigausta harrastaa ja siellä alko kuha ottamaan hyvästi jo tuossa touko-kesäkuun vaiheessa. Pääosin tuli kyllä jigattua jokisuussa, mutta täällä taitaa vähemmän olla isompia jokisuita joissa virtaisi niin, että se vetäisi enempi kuhia paikalle?

Jos täällä foorumilla sattuu olemaan jigimiehiä, jotka tarvis kalaseuraa niin voisin kyllä mukaan lähteä. Itellä ei oo venettä (vielä), mutta jigauksesta kuitenki muutaman vuoden kokemus, että ei tarvii ihan räkänokan kanssa lähtee.

-Pekka

12
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 14, 2013, 20:28:00  »
Mukavastihan se meni, leppoisaa kalastelua. Pasureita tuli niin paljon kun jakso kiskoa. Ei kyllä mitään isompia, mut sellasia 50-100g. Pari lahnaa oli jotain 300-400g, ne ei oikeen ollu syönnillään. Ahvenia tuli enempi toisesta päästä lampea, mutta niissäkään ei oikein isompia ollu. Hauet ei oikein ollu otillaan, yks vaaksan mittanen erehty tasuriin.

Äijät jäi vielä pilkille kun mä lähin puol 4 maissa, en tiiä sit miten niillä on vielä kalaa tullu.
Mukava reissu kyllä oli ja pilkkimistä riitti koko päivälle, vaikka lampi ei ollu kovin iso.

13
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 09, 2013, 22:00:20  »
Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta mestalta, katotaan lähempänä vkloppua jos sitä pääsis vaikka launtaina siellä päin pyörähtää.

14
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 09, 2013, 20:37:16  »
Lajikirjo on ainakin laaja tolla lammella, mites onko kalat yhtä isoja mitä propilkissä yleensä tulee? Täytyy hieman verestää muistoja propilkki 1 ajoilta. Tais sieltä useita kiloja olla kisatulokset ja pasureiden koko useesti puolen kilon luokkaa, jos en ihan väärin muista?

Voisin vaikka olla kiinnostunu lähtee kokeilee.

15
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: April 09, 2013, 19:40:46  »
Mites sitä kaloja tuli Puutossalmen suunnilta? Vähissä näyttää olevan Kuopiolaisten saalisraportit. Näyttää kuitenki muilla suunnilla kalakin syömään.

Ite kävin parin kaverin kanssa Sotkanselällä iltapilkillä viime viikolla. Nahkeeta oli syönti, mutta puolenkymmentä parempaa ahventa satuin saamaan, sellasta 250-500g kaloja. Näytti jo harvinaisen isoilta Kallaveen kaloiksi.
Ei kyllä vielä oikein parvissa syöneet kun kaikki kalat tuli vähän eri paikoista ja kairata kyllä sai,  että noikin sai.
Aattelin kuvankin laittaa, mut näyttää niin vaikeelta toi linkin laittaminen.

Kireitä siimoja kevätjäille!

16
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 20, 2013, 08:12:08  »
On se vaan vaikeeta tuo mateen pyynti. Eilen neljäs reissu takana ja vieläkään ei oo keittotarpeita tullu. Parina iltana kyllä äijät vierestä vetäny kaloja, mutta mulla on jääny kontaktit yhteen tärppiin. Eilenkin meitä 4 ukkoa ja kukaan ei saanu tärppiäkään vaikka luulis, että nythän sen pitäis olla parhaimmillaan. Vielä oli ollu vkloppuna saaduilla kaloilla maiti kovaa ja mäti mahassa, ei vaan sattunu mulle ne kalat. Leukarintaan kohti uusia pettymyksiä.

17
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: February 04, 2013, 12:42:18  »
Morjes,

ensimmäinen matikan jahtuu takana, mutta ei kylläkään keretty tuonne katiskoiden luokse kokeilemaan. Käytiin siinä kuopionlahdella keskitupsun luota yrittämässä ja sitten siitä huvilan lähellä olevasta lahukasta, mutta eipä sieltä mitään kuulunu reiluun tuntiin. Siitä sitten lähettiin honkalahdelle paikkoja ettimään ja siellä olikin pari ukkoa istumassa. Niitä käytiin morjestaa ja siitä samalta lahdelta vielä vajaa pari tuntia yritettiin, mutta edelleen jäi tärpit puuttumaan. Siinä oli joku paikallinen isäntä ja puhu et pari viikkoa jo käyny koittamassa, mutta ei oo vielä yhtään tullut, että liekkö sitten täällä päin on kutu niin paljon myöhässä, ettei oo ees kalat pelipaikoilla? Joensuussahan nuo on jo kovasti kalaa kiskoneet. (sieltä vasta syksyllä muutin)

Onko muut vielä ees vaivautunu jäälle lähtemään?

-Pekka

18
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 30, 2013, 17:04:18  »
Mites on väki käynyt matikoita pyytämässä? Matikkapyryt ainakin alkain olemaan kohillaan. Itse kävin pari viikkoa sitten vähän paikkoja ajelemassa ja kattelemassa, mutta ei tullu vielä jäälle lähettyä. Täytyy kyllä koittaa tässä viimeistään ensiviikolla lähteä paikkoja ehtimään.

19
Itä-Suomi / Vs: Kuopio: Niuva, Savilahti ja muut kalapaikat
« on: January 15, 2013, 15:27:25  »
Täällä olisi kanssa yksi kiinnostunut matikan pyytäjä. Syksyllä vasta kuopioon muuttaneena ei oo tullu oikein näitä kalapaikkoja vielä kartoitettua. Mikäli joku paikat tietävä kaipaa kalakaveria, niin voipi laittaa viestiä. Minulla on auto ja omat vermeetkin löytyy. Joensuussa pääosin itekseen koitin paikkoja kaivella tuli siihen tulokseen, että jos ei kutupaikkoja tiiä, niin turha niitä on itekseen lähtee ettimäänkään. Kaverin parin vinkin jälkeen viime talvena keittokalan sain, mutta ei sieltä vanhoilta paikoiltakaan niitä tarvinu kiskomalla nostella.

20
Itä-Suomi / Vs: Enonkosken Pirttilahti?
« on: June 28, 2012, 21:26:28  »
Sopiiko Pirttilahdella käyttää pientä moottoria veneen perässä? Onko ollut mitään sääntöä/ohjeistusta?

Oiskohan sitten parempi hakea ne kirjolohet kaupan matalikolta, jos ei kerta tollasessa lutakossa jaksa ilman moottoria uistimia vetää? :?

21
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 27, 2012, 07:54:06  »
Eilen taas jokisuussa tuli käytyä jigiä nakkelemassa. Heti alkuun sain yhen 47cm ja aattelin et nythän näitä taas tulee, mutta siihen se sitten loppukin. Illasta jokunen alamitta ja hentoja tökkäsyjä välivedestä jigin uppoamis vaiheessa. Huomattavasti oli vähentymään päin muidenkin saaliit. Jokunen kala tais nousta jo ihan uistelemallakin, että kyllä ne vissiin alkaa jo pohjasta väliveteen siirtymään, vaikka vesi vielä melko kylmää onkin.

22
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 24, 2012, 19:47:25  »
Tuntuu vain, että Pyhäselänkin kuhan keskipaino on laskussa: yksikään ylössaaduista tai karanneista ei mahtanut ylittää kiloa.  :? Lieköhän käymässä sama ilmiö kuin Höytiäiselläkin?

Oon kyllä huomannu samaa, aikaisempina vuosina ei oo tarvinnu kaloja mittailla. Nyt on paljon sellasta kalaa joka on just just mitoilla. Samoin ei niitä ihan pieniä tullut kun vasta heinäkuussa. Samoin on tainnu isoimpien kalojen koko ja määrä vähän pienentyä kun viime vuonna tuli useita nelosen kaloja ja kaverilla vajaa kutonen.

Tänä vuonna en oo kuullu et ois tullu vielä yhtää nelosen kalaa, saati isompaa? Ite sain viikko sitte 3,2 ja 2,5kg mut muuten ollu kaikki sitä 1-1,5kg. Taitaa alkaa jo kalastuspaine vaikuttamaan tuohon kalan kokoon?

23
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 04, 2012, 11:43:37  »
En edes laskenu montako jigiä kävin jättämässä pohjaan aallonmurtajalla, ei siis mitään mahollisuutta uittaa jigiä pohjassa.

Mulla on auttanu siiman paksuntaminen tuonne 0,17mm, kestävyydeksi lupailivat n.16kg. Sillä saa jo vedettyä jigistä koukun suoraksi. Nyt menee ehkä 3 jigiä kymmenestä pohjaan jääneestä. Tietysti jigipäälläkin on vähän merkitystä, waket tuntuu taipuvan suht mukavasti irti ja saa vielä helposti painettua takasinkin.

Tuulaakilla oli vkloppuna ollu viskojia useampiakin, liekkö sieltä suunnilta vielä kaloja tullu?

24
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: June 01, 2012, 11:26:24  »
Viime vuonna tähän aikaan olin saanu rannaltakin jo useemman kuhan mitä tänä keväänä veneestä. En tiiä mihin noi jokisuun kuhat on hävinny, vai eikö sitä vaan osaa niitä pyytää. Joku kalastaja siinä yhen illan täkyjä liotti veneestä ja ei näyttäny sekään mitään saavan, et onko sitte vedet vielä niin kylmät että ne ei vielä ees täkyihin ota? Noi kaks kuhaa mitä oon tänä vuonna saanu nii molemmat tullu ärsykeväreillä, oranssilla ja keltaisella.

25
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 31, 2012, 11:20:58  »
Mites on muilla kuha purru? Ite oon tainnu neljä kertaa tänä keväänä käydä ja kaks kuhaa saanu. Melko huonosti on vielä tähän asti ollu otillaa kun tunteja on kuitenki kertyny toista kymmentä. Ei oo kyllä keleissäkään ollu kehumisen varaa.

26
Itä-Suomi / Vs: Joensuun kalamaratoni
« on: May 24, 2012, 13:19:01  »
Vois vähän laittaa tietoa, että minkä sortin tapahtuma on ja missä päin?

27
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 22, 2012, 22:21:27  »
Joko ne on sieltä kaloja saanu vai miten on väki jo näin aikaisin liikenteessä? Viime vuonna sai kyllä vielä tähän aikaan ihan rauhassa kalastella. Tainnu jigikärpänen purasta vähän muitakin.

28
Itä-Suomi / Vs: Kuhaa Joensuusta
« on: May 19, 2012, 21:11:41  »
Tänään jokisuussa veneellä. Saaliina yks hauki ja toinen katko siimat. Ei kuhista tietoakaan. Pari muutakin heittelijää oli eikä tuntunu muillakaan vielä kala syövän.

29
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: May 03, 2012, 09:54:53  »
Siitä ilosaaren betonilaiturilta ovat saaneet isompiakin kuhia kesä-heinäkuun tienoilla. Ite en oo jaksanu siihen mennä kun tarvii sen koskiluvan. Tuulaakin eestä ovat saaneet myös isoja kuhia, mutta se on sitte vähän sellasta city kalastusta ja vaatii vähän pidempi vartisempaa haavia. Kokeilemisen arvosia paikkoja on koko joki suvantosillalta pyhäselälle asti. Ja sen mitä ite oon kuhia jigitelly niin kannattaa melkein yks ilta kalastaa yhessä paikassa, ennen kun voi sanoa et onko se hyvä paikka vai ei.

30
Itä-Suomi / Vs: Isompaa ahventa Joensuun läheltä??
« on: April 14, 2012, 15:43:45  »
Komeita kaloja onkamolta, tänää pyhäselältä 3 parasta oli 500g, 340g, 325g. Putte sitte saa kertoa omista kaloistaan..  :-DUploaded with ImageShack.us

Katos, nyt sain jopa kuvan aikaseks. Ei se niin vaikeeta ollukkaan.

Pages: [1] 2 3


center>